X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się przypomniało, więc musze Wam to napisać.

Jadłam ostatnio kanapkę z baleronem ( taki chudziutki był więc sobie kupiłam ), Kinga siedzi obok i pyta się z czym mam kanapkę. Mówię jej, że z baleronem. Chwila ciszy i w końcu się odzywa:

NIEDŁUGO SAMA BĘDZIESZ WYGLĄDAŁA JAK BALERON o.O

Czy ja mam ją jeszcze kochać?

a-koczek, Kfjatus, mauysia, Effcia28, aisa, Selena, Blondi22, Spero, Sandraa, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Może sytuacja nie jest aż tak pilna i mogą odczekać te pół roku?
    no własnie z tego co mi mówiła ( ze płacze i wogóle) bo zabieg jest bardzo potrzebny bo wogóle małej ciezko funkcjonowac i nie można czekać do lutego ale nie ma kasy, jak jej poradziłam zeby poprosiła o pomoc rodziców jednych i drugich to mówi ze nie bo samochód kupili,itp.

no kurde powiedzcie? przeceiż gdyby chodziło o zdrowie dziecka i byłoby to takie pilne to poprosiłabym rodziców i ten 1000zł musieliby wyskrobac skoro to dopiero za miesiąc, sama nie pojechałabym na wakacje...

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ja tam mogę ale mam tylko taki na wodę

Powiedziałaś "wodę" i już serio muszę iść do toalety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Coś mi się przypomniało, więc musze Wam to napisać.

Jadłam ostatnio kanapkę z baleronem ( taki chudziutki był więc sobie kupiłam ), Kinga siedzi obok i pyta się z czym mam kanapkę. Mówię jej, że z baleronem. Chwila ciszy i w końcu się odzywa:

NIEDŁUGO SAMA BĘDZIESZ WYGLĄDAŁA JAK BALERON o.O

Czy ja mam ją jeszcze kochać?
    Hahahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    no własnie z tego co mi mówiła ( ze płacze i wogóle) bo zabieg jest bardzo potrzebny bo wogóle małej ciezko funkcjonowac i nie można czekać do lutego ale nie ma kasy, jak jej poradziłam zeby poprosiła o pomoc rodziców jednych i drugich to mówi ze nie bo samochód kupili,itp.

no kurde powiedzcie? przeceiż gdyby chodziło o zdrowie dziecka i byłoby to takie pilne to poprosiłabym rodziców i ten 1000zł musieliby wyskrobac skoro to dopiero za miesiąc, sama nie pojechałabym na wakacje...

Becia w takiej sytuacji wiadomo, że wakacje schodzą na dalszy plan, zdrowie dziecka jest najważniejsze, wiem jak dzieci z przerośniętym migdałem się męczą, dlatego najwidoczniej koleżance wcale tak bardzo nie zależy na szybkim usunięciu go, tylko po prostu zgrywa zrozpaczoną matkę.

Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Niedaleko mnie jest Światowe Centrum Słuchu w Kajetanach, byłam nastawiona, że tam odbędzie się zabieg, bo jednak to tylko 6 km od domu, ale na konsultację musiałabym czekać 2,5 roku.
    Pfhahaha, alem się uśmiała :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    W Warszawie koszt usunięcia migdała to 4500 - 5000 tyś zł. Sąsiadka usuwała prywatnie synowi, bo nie chciała czekać. o.O strasznie dużo pieniędzy.
    no widzisz to pewnie zalezy od miejsca , ona tez dowiadywała sie własnie w warszawie i powiedzieli jej 3000zł więc to nie jest jakaś kwota nie do uzbierania prawda

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Powiedziałaś "wodę" i już serio muszę iść do toalety :(
    No weź przestań, bo już zaraz dobijesz do 7000 :D !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 10:55

Beata, aisa, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

Wiesz Beatko, nie każdy chce prosić Rodziców, szczególnie,że może Ich najnormalniej nie być stać...ale popieram Cię z tymi wakacjami...nas co trochę szarpie po kieszeni przez wizyty u różnych specjalistów (jak np za tydzień jedziemy do dwóch do Łodzi i razem z paliwem jakieś 500zł pójdzie sobie :/ ) ale jak dla nas zdrowie K najważniejsze no i na to muszą znaleźć się pieniądze...a wiadomo,że wakacje to koszt kilku tysięcy na bank...A tak na marginesie to operacja na migdałki na NFZ kosztuje? Nie jest za darmo?

Fedra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szagi, jest za darmo, ale wtedy czeka się przynajmniej pół roku. A prywatnie to praktycznie od ręki.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    no widzisz to pewnie zalezy od miejsca , ona tez dowiadywała sie własnie w warszawie i powiedzieli jej 3000zł więc to nie jest jakaś kwota nie do uzbierania prawda

Dokładnie. Zawsze można pożyczyć czy od rodziców, czy znajomych.

Fedra lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No weź przestań, bo już zaraz dobijesz do 7000 :D !
    mayuś a masz żeby Cię nie dogoniła :P

mauysia, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Wiesz Beatko, nie każdy chce prosić Rodziców, szczególnie,że może Ich najnormalniej nie być stać...ale popieram Cię z tymi wakacjami...nas co trochę szarpie po kieszeni przez wizyty u różnych specjalistów (jak np za tydzień jedziemy do dwóch do Łodzi i razem z paliwem jakieś 500zł pójdzie sobie :/ ) ale jak dla nas zdrowie K najważniejsze no i na to muszą znaleźć się pieniądze...a wiadomo,że wakacje to koszt kilku tysięcy na bank...A tak na marginesie to operacja na migdałki na NFZ kosztuje? Nie jest za darmo?

Shagguś w ramach NFZ jest darmowa, ale wiadomo, że trzeba czekać. Prywatnie nie czekasz w ogóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany rany...zaczęłam dziś 27tydzień i fanie w suwaczku pisze,że waży obecnie 500-700...jak mój ponad 600 ważył 3 tygodnie temu ....a jak dodam do tego,ze kto mnie widzi to dziwi się,że dopiero w końcówce 6stego miesiąca jestem mówi,że pewnie kolos będzie,to aż zaczynam się bać...i naprawdę zastanawiam się,czy jednak nie będę jechała do Bełchatowa do Szpitala rodzić...tutejszym "specjalistom" jakoś nie ufam :/

sylwia1985, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś to na pewno od tego więc się nie zastanawiaj tylko ulżyj dziecku
    Tamta dziewczynka tez na okrągło chora

Szaguś dzięki- no sporo ale czego się nie robi… a nagrywają przy tym filmik? To chcę
    I jeszcze pytanie czy może być rodzeństwo przy USG?

Ruciu dokładnie takie same mam odczucia… niestety

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagguś w ramach NFZ jest darmowa, ale wiadomo, że trzeba czekać. Prywatnie nie czekasz w ogóle.
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bo już myślałam,że robisz na NFZ i nie dość,że czekasz to jeszcze płacisz...i już szlag mnie trafiał :P

Rucia, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Pfhahaha, alem się uśmiała :D

Tak się zastanawiam, czy kiedykolwiek nasz służba zdrowia będzie ciut lepiej funkcjonowała.

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaguś uwierz mi że stac, ale tu nie chodzi o to zeby powiedziec im dajcie, tylko po prostu pozyczyć skoro dziecko cierpi dla mnie temat nie podlegąłby dyskusji

p.s. wstaw Ty swój brzuszek pilsss

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera miałam sprzątać.
    Narka dziewoje. !

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mam focha na Ciebnie cały czas!!!!!

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 3367 3368 3369 3370 3371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ