plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCoś mi się przypomniało, więc musze Wam to napisać.
Jadłam ostatnio kanapkę z baleronem ( taki chudziutki był więc sobie kupiłam ), Kinga siedzi obok i pyta się z czym mam kanapkę. Mówię jej, że z baleronem. Chwila ciszy i w końcu się odzywa:
NIEDŁUGO SAMA BĘDZIESZ WYGLĄDAŁA JAK BALERON
Czy ja mam ją jeszcze kochać?a-koczek, Kfjatus, mauysia, Effcia28, aisa, Selena, Blondi22, Spero, Sandraa, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Może sytuacja nie jest aż tak pilna i mogą odczekać te pół roku?
no kurde powiedzcie? przeceiż gdyby chodziło o zdrowie dziecka i byłoby to takie pilne to poprosiłabym rodziców i ten 1000zł musieliby wyskrobac skoro to dopiero za miesiąc, sama nie pojechałabym na wakacje...Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Coś mi się przypomniało, więc musze Wam to napisać.
Jadłam ostatnio kanapkę z baleronem ( taki chudziutki był więc sobie kupiłam ), Kinga siedzi obok i pyta się z czym mam kanapkę. Mówię jej, że z baleronem. Chwila ciszy i w końcu się odzywa:
NIEDŁUGO SAMA BĘDZIESZ WYGLĄDAŁA JAK BALERON
Czy ja mam ją jeszcze kochać? -
nick nieaktualnyBeata wrote:no własnie z tego co mi mówiła ( ze płacze i wogóle) bo zabieg jest bardzo potrzebny bo wogóle małej ciezko funkcjonowac i nie można czekać do lutego ale nie ma kasy, jak jej poradziłam zeby poprosiła o pomoc rodziców jednych i drugich to mówi ze nie bo samochód kupili,itp.
no kurde powiedzcie? przeceiż gdyby chodziło o zdrowie dziecka i byłoby to takie pilne to poprosiłabym rodziców i ten 1000zł musieliby wyskrobac skoro to dopiero za miesiąc, sama nie pojechałabym na wakacje...
Becia w takiej sytuacji wiadomo, że wakacje schodzą na dalszy plan, zdrowie dziecka jest najważniejsze, wiem jak dzieci z przerośniętym migdałem się męczą, dlatego najwidoczniej koleżance wcale tak bardzo nie zależy na szybkim usunięciu go, tylko po prostu zgrywa zrozpaczoną matkę.Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:W Warszawie koszt usunięcia migdała to 4500 - 5000 tyś zł. Sąsiadka usuwała prywatnie synowi, bo nie chciała czekać.
strasznie dużo pieniędzy.
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyBeata wrote:no własnie z tego co mi mówiła ( ze płacze i wogóle) bo zabieg jest bardzo potrzebny bo wogóle małej ciezko funkcjonowac i nie można czekać do lutego ale nie ma kasy, jak jej poradziłam zeby poprosiła o pomoc rodziców jednych i drugich to mówi ze nie bo samochód kupili,itp.
no kurde powiedzcie? przeceiż gdyby chodziło o zdrowie dziecka i byłoby to takie pilne to poprosiłabym rodziców i ten 1000zł musieliby wyskrobac skoro to dopiero za miesiąc, sama nie pojechałabym na wakacje...) ale jak dla nas zdrowie K najważniejsze no i na to muszą znaleźć się pieniądze...a wiadomo,że wakacje to koszt kilku tysięcy na bank...A tak na marginesie to operacja na migdałki na NFZ kosztuje? Nie jest za darmo?
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:no widzisz to pewnie zalezy od miejsca , ona tez dowiadywała sie własnie w warszawie i powiedzieli jej 3000zł więc to nie jest jakaś kwota nie do uzbierania prawda
Dokładnie. Zawsze można pożyczyć czy od rodziców, czy znajomych.Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Wiesz Beatko, nie każdy chce prosić Rodziców, szczególnie,że może Ich najnormalniej nie być stać...ale popieram Cię z tymi wakacjami...nas co trochę szarpie po kieszeni przez wizyty u różnych specjalistów (jak np za tydzień jedziemy do dwóch do Łodzi i razem z paliwem jakieś 500zł pójdzie sobie
) ale jak dla nas zdrowie K najważniejsze no i na to muszą znaleźć się pieniądze...a wiadomo,że wakacje to koszt kilku tysięcy na bank...A tak na marginesie to operacja na migdałki na NFZ kosztuje? Nie jest za darmo?
Shagguś w ramach NFZ jest darmowa, ale wiadomo, że trzeba czekać. Prywatnie nie czekasz w ogóle. -
nick nieaktualnyO rany rany...zaczęłam dziś 27tydzień i fanie w suwaczku pisze,że waży obecnie 500-700...jak mój ponad 600 ważył 3 tygodnie temu ....a jak dodam do tego,ze kto mnie widzi to dziwi się,że dopiero w końcówce 6stego miesiąca jestem mówi,że pewnie kolos będzie,to aż zaczynam się bać...i naprawdę zastanawiam się,czy jednak nie będę jechała do Bełchatowa do Szpitala rodzić...tutejszym "specjalistom" jakoś nie ufam
sylwia1985, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mayuś to na pewno od tego więc się nie zastanawiaj tylko ulżyj dziecku
Tamta dziewczynka tez na okrągło chora
Szaguś dzięki- no sporo ale czego się nie robi… a nagrywają przy tym filmik? To chcę
I jeszcze pytanie czy może być rodzeństwo przy USG?
Ruciu dokładnie takie same mam odczucia… niestety
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Shagguś w ramach NFZ jest darmowa, ale wiadomo, że trzeba czekać. Prywatnie nie czekasz w ogóle.
Rucia, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szaguś uwierz mi że stac, ale tu nie chodzi o to zeby powiedziec im dajcie, tylko po prostu pozyczyć skoro dziecko cierpi dla mnie temat nie podlegąłby dyskusji
p.s. wstaw Ty swój brzuszek pilsssOliwka 2006
-
nick nieaktualny