X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina zero wybiła. Kciukujemy dla Żbika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 10:33

Selena, a-koczek, mauysia, Beata, Kfjatus, Shagga_80, Ilona, aisa, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Dzięki za buuzi :* :)
    Ależ ja i elokwencja skądże znowu, to taka poza forumowa :D
    co by nie było ja w kazdym razie widzę i pisZę co czuję :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    K
    Mayuś a dowiadywałas się ile się czeka z tym skierowaniem, bo moja znajoma teraz zapisywała się córkę i dopiero na luty koszmar jakiś, mam nadzieje ze Ty będziesz miała lepiej, albo najlepiej niech się obędzie bez zabiegu :*
    Też słyszałam, że terminy są średnio półroczne... Poprzedzone zapisaniem się w izbie przyjęć (połączone z badaniem dziecka), gdzie trzeba czekać z dzieckiem parę godzin w zatłoczonej poczekalni, więc coś, co UWIELBIAM :/ Dlatego jakby co to jesteśmy gotowi wyłożyć kasę na prywatny zabieg. Ale dziś okaże się co i jak, choć te migdały są naprawdę duże. Nawet tyłu gardła w ogóle nie widać, tak jest zasłonięte tymi migdałasami :/ Na szczęście Leo jest wprawiony w wizytach u laryngologa i pozwala sobie grzebać w gardle do woli :)

Shagga_80, Beata, Rucia, aisa, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze coś Wam o "niby elokwencji"
    W zeszłym roku pracowałam w szkole na zastępstwo za kobietę, która nie ma pełnego wykształcenia, a uczy, dali jej warunek i przez rok uczyłam za nią, ale ona nie uzupełniła brakującego wykształcenia przez ten rok, a wróciła na ten i tak... wiec ja nie pracowałam, a ona tak :/ Na ostatnim posiedzeniu w zeszłym roku było spotkanie, oceniali moją roczną pracę i takie tam... wszyscy byli zadowoleni...ale i tak było wiadomo, ze odchodzę....
    Było mi przykro, a Ona jak wychodziłam już ze szkoły, to jeszcze w drzwiach mnie dogoniła i mówi: Ty to taką się elokwencją wykazałaś w czasie tego roku procy, takim taktem, zawsze wiedziałaś co powiedzieć... itd, itp.
    A ja wtedy jedyne na co miałam ochotę to powiedzieć jej parę słów, albo strzelić jej w gębę, bo za nią nie przepada prawie nikt, ale ma dobre znajomości i siedzi dalej i nic nie robi, a dyplomu jak nie miała tak nie ma ... ot i elokwentna :D

Shagga_80, Beata, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Godzina zero wybiła. Kciukujemy dla Żbika.
    i jeszcze raz
    i jeszcze i tak 300 razy

Kfjatus, Ola_czeka, mauysia, aisa, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    jedyne na co miałam ochotę to powiedzieć jej parę słów, albo strzelić jej w gębę

To byś ją zaskoczyła elokwencją.

Fedra lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mayuś ja tez tak radzę koleżance bo ona rozpacza ze nie ma skąd uzbierac 3000zł ale na wakacje sie wybiera kurde!!! mówię że ja zrobiłabym wszystko aby ulżyć dziecku, byłam taka zła że nawet zapyta„łam sie Oliwki czy wolałaby jechac na wakazje że mieć zabieg który by wyleczył, powiedziała do mnie oczywiście ze zabieg
    rozumiecie? dlatego tym bardziej się wkurzyłam na tą koleżanke która uważa ze wakacje nad morzem teZ pomoga jej dziecku ....litości

Dzielny Leo !!! buziolki dla niego (no chyba że nie lubi sie całować z ciotkami )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 10:41

mauysia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    To byś ją zaskoczyła elokwencją.
    no właśnie o tym mówię, że wszystko zależy od tego, w jakiej znajdujemy sie sytuacji i z kim rozmawiamy :D

Beata, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    i jeszcze raz
    i jeszcze i tak 300 razy

Ej nikt nikogo pistoletem nie zmusza :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, ja USG genetyczne miałam u lekarza gentyka-ginekologa..ale wydaje mi się,że nie tylko gentyk robi takie USG...wg mnie warunkiem takiego USG jest dobry sprzęt no i wiedza :) Jestem pewna,że moja Ginka nie wi tego wszystkiego,co mierzył mi lekarz na genetycznym, czy chociaż drugi lekarz na USG połowkowym...moje Ginka to raczej ginekolog położnik , a nie specjalista od USG.

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    No własnie mayuś ja tez tak radzę koleżance bo ona rozpacza ze nie ma skąd uzbierac 3000zł ale na wakacje sie wybiera kurde!!! mówię że ja zrobiłabym wszystko aby ulżyć dziecku, byłam taka zła że nawet zapyta„łam sie Oliwki czy wolałaby jechac na wakazje że mieć zabieg który by wyleczył, powiedziała do mnie oczywiście ze zabieg
    rozumiecie? dlatego tym bardziej się wkurzyłam na tą koleżanke która uważa ze wakacje nad morzem teZ pomoga jej dziecku ....litości

Dzielny Leo !!! buziolki dla niego (no chyba że nie lubi sie całować z ciotkami )

Może sytuacja nie jest aż tak pilna i mogą odczekać te pół roku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Też słyszałam, że terminy są średnio półroczne... Poprzedzone zapisaniem się w izbie przyjęć (połączone z badaniem dziecka), gdzie trzeba czekać z dzieckiem parę godzin w zatłoczonej poczekalni, więc coś, co UWIELBIAM :/ Dlatego jakby co to jesteśmy gotowi wyłożyć kasę na prywatny zabieg. Ale dziś okaże się co i jak, choć te migdały są naprawdę duże. Nawet tyłu gardła w ogóle nie widać, tak jest zasłonięte tymi migdałasami :/ Na szczęście Leo jest wprawiony w wizytach u laryngologa i pozwala sobie grzebać w gardle do woli :)

Mayuś ja w marcu zapisywałam Kingę na 19 lipca na kolejną konsultację do laryngologa szpitalnego, który wyznaczy Nam dopiero termin zabiegu usunięcia migdała. Czeka się podobno do pół roku.

Niedaleko mnie jest Światowe Centrum Słuchu w Kajetanach, byłam nastawiona, że tam odbędzie się zabieg, bo jednak to tylko 6 km od domu, ale na konsultację musiałabym czekać 2,5 roku.

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus no tak już jest wiem coś o tym i nóż sie w kieszeni otwiera bo sie okazuje że człowiek swoją nauka świata nie zawojuje, a przyjdzie jakiś konował i zabira fuchę zgarnia kase ehhh

Kfjatus lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie koszt usunięcia migdała to 4500 - 5000 tyś zł. Sąsiadka usuwała prywatnie synowi, bo nie chciała czekać. o.O strasznie dużo pieniędzy.

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

To też zależy od wielkości tych migdałków. Jeśli nie przeszkadzają dziecku w oddychaniu, nie powodują częstych chorób itp. tylko po prostu są i nie zawadzają to może można odczekać. Ale ja tam jestem przerażona tymi gigantycznymi migdałkami L (nigdy nie widziałam czegoś podobnego...) i szybko chcę tę sprawę załatwic. Tym bardziej że Młody sporo chrapie w nocy i często ma katary - może to przez to.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    no właśnie o tym mówię, że wszystko zależy od tego, w jakiej znajdujemy sie sytuacji i z kim rozmawiamy :D
    schlebiasz nam? całej naszej paczce :)

Kfjatus, Ola_czeka, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ej nikt nikogo pistoletem nie zmusza :D
    ja tam mogę ale mam tylko taki na wodę

Ola_czeka lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    A ja wtedy jedyne na co miałam ochotę to powiedzieć jej parę słów, albo strzelić jej w gębę, bo za nią nie przepada prawie nikt, ale ma dobre znajomości i siedzi dalej i nic nie robi, a dyplomu jak nie miała tak nie ma ... ot i elokwentna :D

Ja na twoim miejscu pewnie powiedziałabym jej co nie co :P A co tam :P

Kfjatus lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beatko, ja USG genetyczne miałam u lekarza gentyka-ginekologa..ale wydaje mi się,że nie tylko gentyk robi takie USG...wg mnie warunkiem takiego USG jest dobry sprzęt no i wiedza :) Jestem pewna,że moja Ginka nie wi tego wszystkiego,co mierzył mi lekarz na genetycznym, czy chociaż drugi lekarz na USG połowkowym...moje Ginka to raczej ginekolog położnik , a nie specjalista od USG.
    dzięki Shaguś za wyjasnienia
    ale rozumiem ż enie trzeba miec jakiś specjalnych wskazań do takiego usg? kazdy może sobie zażyczyć?
    ja tez chcę

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dzięki Shaguś za wyjasnienia
    ale rozumiem ż enie trzeba miec jakiś specjalnych wskazań do takiego usg? kazdy może sobie zażyczyć?
    ja tez chcę
    Ja robiłam prywatnie,a wiadomo prywatnie możesz zrobić co chcesz :) (płaciłam 260 zł) na NFZ możliwe jest jeśli są wskazania.

Beata lubi tę wiadomość

‹‹ 3366 3367 3368 3369 3370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ