X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, posprzątałam, zamówiłam za pośrednictwem koleżanki trochę w tej taniej aptece...i znów wracam do Femibion Natal 2 bo teraz dałam za nie (30 tabletek + 30 kapsułek DHA)prawie 43 zł (a w swoich aptekach płaciłam 64zł!), bo po tych co teraz biorę mam zaparcia a przy tamtych nic mi nie działo się.

I teraz zabierać zamierzam się za naleśniczki...i znów ukłon w stronę Muzi?Jeju :D

Beatko,ja też jestem zdania,że warto zmienić lekarza,jak Ten Twój/Twoja nic nie robi,a wykres wygląda jak wygląda...

Miłego dnia (i weekendu) Mayusiu, daj znać co u Laryngologa było.

Beata, aisa, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Tak to jest zwykłe USG tylko , że ja mam robione USG w szpitalu w Medicoverze, więc na chyba najlepszym sprzęcie w całej Warszawie. ( Tak przynajmniej twierdzi moja Pani doktor ) :)
    I widać różnicę,jak porównuję moje fotki...przynajmniej moje fotki od mojej Ginki...dwaj pozostali badający mnie lekarze mieli sprzęciory, że hohoh :P

Beata, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to już musze iśc bo koniec pracy niemalże nastał , a spieszę sie bardzo, bo sałatka nie zrobiona a na 17.00 trzeba jechac a to ze 35km od nas no i podmyć po pracy:P

a amosfere chodziło mi na tym grillu (wcześniej pisałam że mamy dziś spotkanie klasowe, tzn klasa naszych dzieci i my rodzice wiec tym sie stresuje, bo to pierwsza taka impreza z alkoholem :P czyli powinna być zupełnie luźna ale ja zawsze przeżywam takie rzeczy

papap już dziś na 100 nie zajrze buziolki zozolki

aisa, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    teraz to już musze iśc bo koniec pracy niemalże nastał , a spieszę sie bardzo, bo sałatka nie zrobiona a na 17.00 trzeba jechac a to ze 35km od nas no i podmyć po pracy:P

a amosfere chodziło mi na tym grillu (wcześniej pisałam że mamy dziś spotkanie klasowe, tzn klasa naszych dzieci i my rodzice wiec tym sie stresuje, bo to pierwsza taka impreza z alkoholem :P czyli powinna być zupełnie luźna ale ja zawsze przeżywam takie rzeczy

papap już dziś na 100 nie zajrze buziolki zozolki

Mam nadzieję,że ten alkohol to nie dla dzieci :P
    PS. Swoją drogą to dziwne ,że impreza dla dzieci i alkohol...przynajmniej dla mnie.

Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmeldowuję się i ja...miłego popołudnia i wieczorka życzę...niedługo wróci M a na 18 idziemy towarzyszyć Mu podczas ścinania włosów :)

aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Tak to jest zwykłe USG tylko , że ja mam robione USG w szpitalu w Medicoverze, więc na chyba najlepszym sprzęcie w całej Warszawie. ( Tak przynajmniej twierdzi moja Pani doktor ) :)
    to naprawde najlepszy sprzed bo ładnie wszystko widac

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przyszłam a wszytkie uciekly ;(

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie, o ile jeszcze któraś została :D

Tempo niesamowite, pół dnia i tyle nadrabiania :D

Olu imiona to Tymoteusz, Błażej i Judyta(mojemuy M się podoba, je nie jestem przekonana. jakoś nie umiem dla dziewczynki imienia wybrać tak, żeby być pewną. Hania mi się ostatnio spodobało, ale mojemu nie :( Myślę, że skończy sie to tak, że jak w końcu nam się uda i będzie córa, to spojrzymy na nią i wtedy się zdecyduje :P )

Mauysia bardzo dzielnego masz syna! Powodzenia na wizycie.

Rucia.. najważniejsze że Kinga jest szczera, a taktu się nauczy jeszcze :D. Uśmiałam się, ale ta dziecięca szczerość jest niesamowita.

Beata, co do znajomej, to cóż, ludzie mają różne priorytety i czasem się ich nie zrozumie. Osobiście nie miałam wakacji od 2 lat, bo bardzo dużo pracowałam + uczelnia. Teraz też siedzę na uczelni cały tydzień mimo, że znajomi na wakacjach. Kolejny rok nigdzie nie pojedziemy, bo mój M ma operacje na początku sierpnia, a poza tym, pieniądze przydadzą nam się na leczenie. Kiedyś to sobie odbijemy, ale już z maluszkami.
    Aa i trzymam kciuki, za przeczucia i mały cud :)

Co do PRL to wysoka może blokować owulację. Sama miałam przekroczoną normę 2 razy, ale i przy tym TSH podwyższone. Gin stwierdziła, że da leki na TSH i może PRL sama zejdzie i tak się stało. Po 2 m-cach wszystko było w normie. Ovu też.

Shagga brzuszek śliczny :) Kuzynka urodziła dziewczynkę 5kg, więc myślę, że nie masz się czym stresować :D Mały na pewno będzie łaskawszy dla mamusi :)

Aiska Trzymam kciuki za wykres!

Jeszcze miałam coś do Kfjatuszka napisać, ale zapomniałam :( jak przypomnę sobie to uzupełnię.

Uf jak gorąco :)

Blondi22, aisa, Shagga_80, Ola_czeka, Kfjatus, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Spero ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Cześć Blondi :)
    Widzę, że jako jedyna się ostałaś :)
    Jak tam się czujesz dzisiaj?

• aisa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Beciu, ale mam czajane kiepską :P
    Baw się dobrze, na grilu :)

Cześć Blondi i Spero :) Dzięki za kciuki :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    O Cześć Blondi :)
    Widzę, że jako jedyna się ostałaś :)
    Jak tam się czujesz dzisiaj?
    a też tak srednio ale takie uroki ciazy ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) no domyslam, się, że taka duchota nie sprzyja dobremu samopoczuciu. Normalnemu jednemu człowiekowi ciężko, a co dopiero dwóm w jednym :)

Cześć Aisko :)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie muszę Wam coś napisać.

Siedzi mój M teraz po turecku na dywanie z suszarką, denaturatem, moimi wacikami kosmetycznymi, nożykiem do tapet, nożyczkami, jakąś czarną folią i uchwytami z naszego samochodu i bawi się, próbując okleić te uchwyty.
    I puść tu faceta samego do motoryzacyjnego po przycisk do świateł!

A spróbuj się teraz odezwać! Eh te chłopy :)

Do usłyszenia wieczorkiem.
    Zmykam na angielski :*

Shagga_80, aisa, Ola_czeka, zbikowa, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pracy..
    Shagusia sliczny brzusio
    Beata ja staram sie 12 cyklow i ostatnio gin stwierdzila ze nie miewam owulki wiec zapisala mi clo- co bedzie - zobaczymy

dziewczyny kupilam sobie dzisiaj krem do depilacji bo stwierdzilam ze bede bikini robila kremem, poniewaz po normalnej maszynce robia mi sie takie krostki a woskiem nie ma mowy juz raz probowalam i mialam dwa duze since. Zrobilam sobie wlasnie przed chwila i kurcze tak mnie piecze w srodku- masakra - moze niechcacy moze sobie tam zatarlam. Posmarowalam zelem takim intymnym ale piecze jak cholera. Wy czym depilujecie/golicie bikini ? nie robia wam sie takie krostki? ktoras depiluje kremem?

zastanawiam sie nad zakupem depilatora podobno braun ma dobre ale jak slyszalam od dziewczyn cholernie boli. Ja cale zycie albo maszynka albo wosk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 18:10

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja tylko maszynka biore ale krostek nie mam

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :)

Spero, że też nie zrobiłaś Mężowi fotki :D Ale Macgiver z Niego :P

Effcia, Ty wczoraj byłaś na tej wizycie u Gina? Tak na Fb napisane!

Sylwia,ja golę tylko maszynką,ale zauważyłam,że jak maszynka jest świeża (jeszcze nie używana) to nic mi się nie dzieje,ale niechyby choć trochę była zużyta to krostki są :/ Współczuję tego pieczenia...swoją drogą to najgładsze okolice bikini pewnie ma nasza Libra :D

Spero, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robie maszynką do golenia elektryczną

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje drogie tak lukalam na te wasze usg i ja tam kresek pionowych czy poziomych nie widziałam :-):-):-):-):-) jak dlamnie to aby zdrowe się urodziły ....

Shagga_80, Ola_czeka, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jutro zielone poproszę ......

Spero, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 3374 3375 3376 3377 3378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ