SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Ruciu ale u mnie nie bylo żadnej kreski..

Plemniczko mi to tak właśnie lekarz wyjaśnił.

woyd.jpg

Tak samo na tym zdjęciu widać narządy płciowe po których lekarz stwierdził że dziwsczynka. Nic mu tam nie odstawało do góry jak to podobno jest u chłopaków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 13:34

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ja bym poszla na monitoring beatko wtedy juz bys wiedziala wszystko
    Też tylko to przychodzi mi do głowy,Beatko.

A co do tego WR to stwierdziłam,że nie będę zawracała sobie tym głowy, czemu mam w karcie ciąży skoro wg mnie nie miałam takiego badania to nie wiem tak czy inaczej na koniec ciąży zrobię to badanie sama (sama sobie zlecę), bo chyba w B-wie wymagali tego wyniku :)

I dalej do pracy :P

Beata, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Plemniczko mi to tak właśnie lekarz wyjaśnił.

woyd.jpg

Tak samo na tym zdjęciu widać narządy płciowe po których lekarz stwierdził że dziwsczynka. Nic mu tam nie odstawało do góry jak to podobno jest u chłopaków.
    Dokładnie tak mój mówił - chłopcu odstaje do góry a dziewczynce w dół :P

Rucia lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wcale nie odstaje? to moze jeszcze sie nie wyksztalcilo?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a jak wcale nie odstaje? to moze jeszcze sie nie wyksztalcilo?
    "Decyzja" czy to będzie chłopiec czy dziewczynka zapadła już w momencie zapłodnienia ,a co najwyżej wczesne USG może jeszcze czegoś nie wykazać :)

Beata, Rucia lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO TAK DZIEWCZYNY MACIE RACJĘ
    dzieki za odzew :* no 2 razy miałam taki sfrakniety pęcherzyk tyko ra zmi stwierdziła że już jestem po ovu, a drugim razem kazala wziąść dupka ... ele zawsze te tempkipredzej xczy później szły w górę, ale problem w tym ze ja takie objawy ovulacyjne mam dużo wcześniej zawsze na początku cyklu mam mocną ciągnaca galaretkę, a ovu duzo poźniej więc czemu ucza nas ()wszystkie mądre ksiażki)
    że to sa objawy ovulacji?

no i jak nieraz byłam po 20 d.c. i nie było pęcherzyka dominującego to kazała sobie odpuścic bo mówiła ze tak długie cykle to z reguły sa bezowulacyjne i koniec! alre przeciez na kilku przykładach mi,in Blondi wiemy że wcale nie! ale czy jest sens chodzić do niej? raczej nie
    czekam na zapis do tego mojego lekarza do którego już wybieram sie masę czasu, a teraz jest na urlopie, zaraz przedzonię i zapytam na kiedy mogę sie umówic

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Witaj Blondi
    no wiesz obiecałam Oliwce że pierwsza zobaczy
    no kurde nie ukrywam że szykuje sie na jakiś cud :)
    no no ciekawie ;D

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blodni wywołałam cię myslami, siedze i myslę o Tobie i własnie otwiera mi się Tój wykres
    przypomnij mi Ty nie brałas zadnych leków samo zaskoczyło prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 13:54

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    każda robi to badanie? mam jeszcze zlecenie na glukoze przeciwciała Miorfologia
    to byly moje pierwsze badania w tej ciazy ;)tylko grupy krwi nie musiałam bo mam już i przeciwciał tez nie narazie

a.png
    a.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu, byłam a potem się na zakupy zmyłam, ale się nie odmeldowałam..
    W sprawie Twoich cykli to ja się nie podejmę interpretacji. Chyba tylko monitoring coś powie. Chyba żeby to progesteron coś nie teges był, ale pisałaś wcześniej, że raz miałaś ponad 20, a to przecież dużo..

Żbiku, fajnie, że już po rozmowie. Czekamy na wyniki ;) A teraz baw się dobrze :)

Beata, zbikowa lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    to byly moje pierwsze badania w tej ciazy ;)tylko grupy krwi nie musiałam bo mam już i przeciwciał tez nie narazie
    ale jakie przeciwciała ?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blodni przeanalizowałam, Ty tez miałas ciąglre śluz, swędzące \piersi, sutki no i ciągle cieźkie kurde no mówiłam kiedys że ten sam przypadek/schorzenie, tylko czemu nie da sie jednoznacznie zinterpretowac określic?

ale niech sie wreszcie zakończy jak u Ciebie

Blondi22, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    tjjo.jpg

Na tym obrazku między nogami widzimy poziomą kreskę. Podobno u dziewczynek własnie Ona jest ułożona poziomo, u chłopców bardziej pionowo ( czyli powiedzimy że stoi ). Wyjaśniłam najprościej jak potrafiłam :) Moze komuś taka wiedza się przyda :)
    o mi przyda sie na najbliższym badaniu tylko u nas nie robia 3D ;( tylko zwykle wiec pewnie nic nie zobacze

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko tak progesteron az miałam cos 21.90 wiec to naprawdę dużo z reguły zawsze miałam powyżej 15 raz jeden tylko miałam 11.9 i to był najnizszy ze wszystkich wiec progesteron raczej ok
    tylko mi te pęcherzyki nie dojrzewają wiec do tej pory powinnam już coś dostać na nie prawda?
    no i jeszcze myslę o tej prolaktynie bo to od niej mogą bolec piersi prawda? ale ona wzrasta pod wpływem stresu a tego raczej nie da się wyeliminować

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    NO TAK DZIEWCZYNY MACIE RACJĘ
    dzieki za odzew :* no 2 razy miałam taki sfrakniety pęcherzyk tyko ra zmi stwierdziła że już jestem po ovu, a drugim razem kazala wziąść dupka ... ele zawsze te tempkipredzej xczy później szły w górę, ale problem w tym ze ja takie objawy ovulacyjne mam dużo wcześniej zawsze na początku cyklu mam mocną ciągnaca galaretkę, a ovu duzo poźniej więc czemu ucza nas ()wszystkie mądre ksiażki)
    że to sa objawy ovulacji?

no i jak nieraz byłam po 20 d.c. i nie było pęcherzyka dominującego to kazała sobie odpuścic bo mówiła ze tak długie cykle to z reguły sa bezowulacyjne i koniec! alre przeciez na kilku przykładach mi,in Blondi wiemy że wcale nie! ale czy jest sens chodzić do niej? raczej nie
    czekam na zapis do tego mojego lekarza do którego już wybieram sie masę czasu, a teraz jest na urlopie, zaraz przedzonię i zapytam na kiedy mogę sie umówic
    masz racje nawet moj cykl był dziwny sluzu galaretkowatego nigdy nie miałam a dzidzia jest .

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blodni wywołałam cię myslami, siedze i myslę o Tobie i własnie otwiera mi się Tój wykres
    przypomnij mi Ty nie brałas zadnych leków samo zaskoczyło prawda?
    nie nic nie bralam ;) i sie udało a chorowałam wtedy bo miałam problem z nerką i dużo leków bralam przeciwbólowych i antybiotyk i baaardzo późno owulacje mialam

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    ale jakie przeciwciała ?
    no ty napisałas że masz zlecone ;)

a.png
    a.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    no ty napisałas że masz zlecone ;)
    no ja mam zlecone preciwciała cytgenne chyba tak się to nazywa?
    po poronieniu powinnam je mieć zrobione podobno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 14:09

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blodni przeanalizowałam, Ty tez miałas ciąglre śluz, swędzące \piersi, sutki no i ciągle cieźkie kurde no mówiłam kiedys że ten sam przypadek/schorzenie, tylko czemu nie da sie jednoznacznie zinterpretowac określic?

ale niech sie wreszcie zakończy jak u Ciebie
    tak piersi miałam wyjatkowo inne niż w noramlnym cyklu i sutki bardzo bolały
    a przed @ zasypialam malego zawsze zaprowadzic do przedszkola na dobra godzine i w dzien też mi sie spac chciało i to mnie podkusiło do robienia testu ;)
    Życze ci aby twoj tez sie skonczył tak jak moj

Beata, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Blondi paiętam to wszystko i tez to że nie wierzyłam do końca jak Ty mowiłas że masz przeczucie. potem że ten cień cienia, byłam pewna że na tak wczesnym etapie i jeszcze w tak długim cyklu to pewnie urojenia heheh

ale masz swój cud

p.s. Blodni przeciez usg które ostatnio skopiowałas to zwykłe a nie 4d prawda Ruciu?

Blondi22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 3372 3373 3374 3375 3376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ