plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
no to identycznie to ujał u nas ze nie ma nic między nogami, ale zebyśmi nikomu nic nie mówili narazie, i dopiero dużo później było widać z cała pewnością, ale to raczejk nie ma tak że coś dorośnie tylko po prostu nie zawsze wyraxnie widacOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:nie no powiedzial ze 70% ze dziewczynka bo nic nie ma miedzy nozkami, ale moze przeciez jeszcze urosnąć chyba...
Dziewczynka też tam ma coś widocznego tyle,że w inną stronę
A mnie wydaje się ponadto,że w tak wczesnej ciąży jak dzidziuś ma ok 5 cm,więc i narządy maluśkie,więc u chłopca i dziewczynki może być podobnie wyglądające więc tylko dobry sprzęt i wprawne oko lekarza rozróżni (mojego lekarza od genetycznego chwalą wszędzie więc zaufałam Mu,gdy wtedy stwierdził i to z 90% prawdopodobieństwem,że to chłopak).
Wracam dalej do sprzątania
Niby mnie nie ma, ale ovu na pulpicie non stop (słucham muzyki z kompa),więc będę z doskoku
-
ja pierdziele, dziewuchy jak tu gorąco!!!!
dzień dobry
rozmowa wg mnie pozytywnie, w ciągu dwóch tygodni dowiem sie czy mnie chcą czy nie.
nie doczytam co sie dzieje, słyszłam tylko że u Plemniczki wszystko cacy.
odezwe sie niedługo, dzis idziemy z dziewczynami w miasto, będzie się działo!
lofciam i tęsknie za wami, buzi
mauysia, Effcia28, Kfjatus, Beata, Shagga_80, plemniczka, aisa, Blondi22, Blondi22, Spero, Sandraa, Ilona, Ola_czeka, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
aISKO a Ty gdzie tam lawirujesz nad nami, ale nie odezwiesz się ej no ?
mam sobie iśc
zraz zaczną sie moje monologi.....
mAYUSIA wyłaź z konta poradź cośWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 12:41
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
zbikowa wrote:ja pierdziele, dziewuchy jak tu gorąco!!!!
dzień dobry
rozmowa wg mnie pozytywnie, w ciągu dwóch tygodni dowiem sie czy mnie chcą czy nie.
nie doczytam co sie dzieje, słyszłam tylko że u Plemniczki wszystko cacy.
odezwe sie niedługo, dzis idziemy z dziewczynami w miasto, będzie się działo!
lofciam i tęsknie za wami, buzi
Jeszcze 2 tygodnie czekania? Skandal normalnie... Ale najważniejsze, że stresik już za Tobą i że olśniłaś wszystkich tam swoją komputerową elokwencją (modne słowo dzisiaj)
Effcia28, Kfjatus, zbikowa, Beata, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:aISKO a Ty gdzie tam lawirujesz nad nami, ale nie odezwiesz się ej no ?
mam sobie iśc
zraz zaczną sie moje monologi.....
mAYUSIA wyłaź z konta poradź coś
No chyba że w sensie, że mam poradzić coś na ten zastój forumowy. Mogę spróbować, ale wątpię czy mi się uda, bo sama się do tego zastoju przyczyniam (PRACA!!!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 12:44
Beata lubi tę wiadomość
-
WR (VDRL)czyli czynnik Wassermanna. Żargonowo nazywa się tak wszystkie badania na obecność kiły. W wynikach laboratoryjnych może być zbadany inny odczyn kiły, oznaczony skrótem VDRL. Badanie na obecność kiły należy przeprowadzić w pierwszym trymestrze i przed porodem. W wielu szpitalach przy przyjęciu rodzącej wymaga się aktualnego (wykonanego w ciągu ostatnich dwóch tygodni) badania. Badanie to jest niezwykle ważne w ciąży. Kiłę jest bardzo łatwo wyleczyć. Niewykryta i niewyleczona kiła grozi zarażeniem płodu. Kiła wrodzona jest szczególnie nieprzyjemną przypadłością i grozi m.in. głuchotą. W niektórych przychodniach państwowych może się okazać, że nie podpisano kontraktu na prywatnie badania na kiłę. Należy wtedy udać się do prywatnej przychodni bądź najbliższej przychodni prywatnej.
Effcia28, Beata lubią tę wiadomość
-
Mayus brawo z abystrośc umysłu i wspaniałą wiedze dopiero co Efcia napisała a ty po minucie juz taki post wiedziałam ze na Ciebie mozna liczyć dlatego Cie wywołałam
mauysia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Effcia28 wrote:każda robi to badanie? mam jeszcze zlecenie na glukoze przeciwciała Miorfologia
ja nie pamietam.. ale może kiedyś sie nir robiło? bo podobno teraz o wiele wiecej jest badań do wykonania
napewno robiłam morfologię i glukoze to wiemOliwka 2006
-
Effcia28 wrote:każda robi to badanie? mam jeszcze zlecenie na glukoze przeciwciała Miorfologia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 12:59
Shagga_80, Beata, Kfjatus, aisa, Ola_czeka, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:Zbiku fajnie że już za Toba ale nic nam więcej nie zdradzisz?
ale co więcej chciąłabyś wiedzieć? nie wiem kiedy wracam, od poniedziąłku będę bardziej on line niż teraz, jutro jade do teściów i to chyba tylea teraz uciekam, miłego dnia wszystkim
Beata, aisa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Ja akurat miałam. Uprzedzam ewentualnie wścibskie pytania.. NIE, NIE MAM KIŁY!
PS. Pobiera się wymaz,czy to z krwi?