SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    no ja mam zlecone preciwciała cytgenne chyba tak się to nazywa?
    po poronieniu powinnam je mieć zrobione podobno
    a to ja tego jeszcze nie mam musiała bym spojrzec w karte ciazy czy wogole coś takiego jest u mnie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    tak Blondi paiętam to wszystko i tez to że nie wierzyłam do końca jak Ty mowiłas że masz przeczucie. potem że ten cień cienia, byłam pewna że na tak wczesnym etapie i jeszcze w tak długim cyklu to pewnie urojenia heheh

ale masz swój cud

p.s. Blodni przeciez usg które ostatnio skopiowałas to zwykłe a nie 4d prawda Ruciu?
    a to bardzo wyrazne Rucia ma jak to zwykłe ;)

no przeczucia mnie nie myliły ;) tym bardziej ze sie nawet nie nastawiałam na ten cykl no i cień cienia bardzo wczesnie wyszedł bo to jakoś koło 8-9dpo

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    tak piersi miałam wyjatkowo inne niż w noramlnym cyklu i sutki bardzo bolały
    a przed @ zasypialam malego zawsze zaprowadzic do przedszkola na dobra godzine i w dzien też mi sie spac chciało i to mnie podkusiło do robienia testu ;)
    Życze ci aby twoj tez sie skonczył tak jak moj

dzieki :*

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki te przeciwciała nazywają się cytoplazmatyczne

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a to bardzo wyrazne Rucia ma jak to zwykłe ;)

no przeczucia mnie nie myliły ;) tym bardziej ze sie nawet nie nastawiałam na ten cykl no i cień cienia bardzo wczesnie wyszedł bo to jakoś koło 8-9dpo
    to górne to widze ze jest 3 albo 4d ale to ostatnie to na moje oko zwyczajne, ale mam nadzije ez e upal nie wpłynał mi na oczy :P

wiem Blondi dokładnie pamietam fajnie tak powspominac nasze przeżycia, widzisz Ty wyjątkowa jestes , bo Tobie cień wyszedł 8dpo a osatnio dzieczynie beta nie wyszła w 10 a potem za 4 dni zrobiła zwykły i wyszło....szok

Blondi22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra uciekam do męża się położyć i polelkać:) nic innego nam nie wolno :D Miłego weekendu wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 14:18

Beata, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcciu pa milego dnia polelkać? a cóż to za określenie?

p.s. dotarło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 14:18

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcciu pa milego dnia polelkać? a cóż to za określenie?

poprzytulać :)

Beata, aisa, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idź przytulaj ale nie za mocno bo jeszcze mu sie zachce :P

Effcia28 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Aisko tak progesteron az miałam cos 21.90 wiec to naprawdę dużo z reguły zawsze miałam powyżej 15 raz jeden tylko miałam 11.9 i to był najnizszy ze wszystkich wiec progesteron raczej ok
    tylko mi te pęcherzyki nie dojrzewają wiec do tej pory powinnam już coś dostać na nie prawda?
    no i jeszcze myslę o tej prolaktynie bo to od niej mogą bolec piersi prawda? ale ona wzrasta pod wpływem stresu a tego raczej nie da się wyeliminować

Na niedojrzewające to chyba clo. Jak jest za wysoka prolaktyna to chyba mogą boleć piersi. To może prl masz za wysoką? Na stres pewnie wiele się nie zdziała, ale jeśli jest sporo wyższa od normy to trochę lekami ją zbić. Na innym wątku była dziewczyna, która miała za wysoką prl i wykres płaskowaty. Po dwóch miesiącach zbijania i cyklu z monitoringiem zaszła w ciąże.

Beata lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    to górne to widze ze jest 3 albo 4d ale to ostatnie to na moje oko zwyczajne, ale mam nadzije ez e upal nie wpłynał mi na oczy :P

wiem Blondi dokładnie pamietam fajnie tak powspominac nasze przeżycia, widzisz Ty wyjątkowa jestes , bo Tobie cień wyszedł 8dpo a osatnio dzieczynie beta nie wyszła w 10 a potem za 4 dni zrobiła zwykły i wyszło....szok
    a tam wyjatkowa ;) poprostu na dobry test trafiłam ;)

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko ja prolaktynę co prawda tylko raz miałam za wysoka wiec zarówno moja ginka jak i lekarz na forum bociana powiedzieli że nie brac jej po uwagę że ona w niczym nie wadzi i nie trzeba jej leczyć, bo tyo moze być czynnościowy jednorazowy skok a skoro inne hormony w normie to jest ok...

i to jest własnie frustrujące że nie wiadomo co leczyc
    no wlasnie tak myslałam o tym cLO ale to co sama mam sie upomniec u gina skoro mi nie zleca?
    a moje wykresy ostatnio są wlasnie bardzo skaczace wieć moze teraz wlasnie sie rozregulowały hormony, moze polecę zrobic ponownie
    kurde czuję sie jakbym szukała na siłe dziury w całym

Blodni no tak ty mogłas trafić na dobry egzempl. ale czemu tamtej dziewczynie beta nie wyszła w 10dpo?

aisa lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide sobie, stresuję sie jakby przed egzaminem normalnie, mam nadzieję że atmosfera bedzie fajna i luźna

papa miłego weekendu
    buziolki dla wszystkich

Aisko trzymaj się i nie puszczaj:*
    pa Blodni ;*

Blondi22, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Aisko ja prolaktynę co prawda tylko raz miałam za wysoka wiec zarówno moja ginka jak i lekarz na forum bociana powiedzieli że nie brac jej po uwagę że ona w niczym nie wadzi i nie trzeba jej leczyć, bo tyo moze być czynnościowy jednorazowy skok a skoro inne hormony w normie to jest ok...

i to jest własnie frustrujące że nie wiadomo co leczyc
    no wlasnie tak myslałam o tym cLO ale to co sama mam sie upomniec u gina skoro mi nie zleca?
    a moje wykresy ostatnio są wlasnie bardzo skaczace wieć moze teraz wlasnie sie rozregulowały hormony, moze polecę zrobic ponownie
    kurde czuję sie jakbym szukała na siłe dziury w całym

Blodni no tak ty mogłas trafić na dobry egzempl. ale czemu tamtej dziewczynie beta nie wyszła w 10dpo?
    to chyba zależy od tego kiedy nastapi zagnieżdzenie ale sama nie wiem nie bardzo znam sie na tym zawsze beta powinna szybciej wyjsc niż zwykly sikaniec

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczątka, ja dziś odmeldowuję się wcześniej (przez tego laryngologa), Beciu, w domu poczytam uważnie Twoje wypowiedzi od 13:43 i odpowiedzi dziewczyn, bo niestety musiałam teraz wpaść w wir pracy :/

Trzymajcie się!

Blondi22, Beata, aisa, Shagga_80, Rucia, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Becia i Mauysia .
    Daj znac jak po lekarzu z Leosiem ;)

Beata, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba zbadała tą prl no i zagadała o clo, ogólnie o problemie, że pęcherzyki nie dojrzewają. Coś ta ginka nie prędka do leków widocznie, może warto z innym ginem pogadać. Bo na chwilę obecną objawy mówią co innego niż temp, która nie chcę podskoczyć. Ale pewnie niedługo to zrobi.
    I nie idź nigdzie. Temat branżowy nie zaszkodzi ;)
    Ps. Nie dam się :*

Beata, Shagga_80, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam jeszcze na sekunde
    napewno wspomnę temu drugiemulekarzowi i zrobię badania ofkors ale na prolaktynę to teraz za późno prawda? ale co mi tam chyba i tak ją zrobię...skoro zalecają róźnie?

Masz rację kochana nie daj sie w poniedziłek chcę radosną nowinę

p.s. nie kumam zdania temat branzowy nie zaszkodzi (ale zrozum upał)

aisa lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat branżowy, że związany z ginami, badaniami itp.
    A napisałam to bo napisałaś, że idziesz i masz nadzieję, że atmosfera będzie fajna i luźna...
    Tak czy inaczej nie idź :)

Shagga_80, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    tak Blondi paiętam to wszystko i tez to że nie wierzyłam do końca jak Ty mowiłas że masz przeczucie. potem że ten cień cienia, byłam pewna że na tak wczesnym etapie i jeszcze w tak długim cyklu to pewnie urojenia heheh

ale masz swój cud

p.s. Blodni przeciez usg które ostatnio skopiowałas to zwykłe a nie 4d prawda Ruciu?

Tak to jest zwykłe USG tylko , że ja mam robione USG w szpitalu w Medicoverze, więc na chyba najlepszym sprzęcie w całej Warszawie. ( Tak przynajmniej twierdzi moja Pani doktor ) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 15:12

Shagga_80, Beata, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 3373 3374 3375 3376 3377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ