SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ależ Aisko, nie przejmuj się, pisz cytowanego posta... Ja jestem skromna i mi tytuły nie są drogie...

A nie nie dziękuje...
    Ja jakoś się gubię w cytowańcach. Napiszę takiego po mojemu więc jakby co to tytuł pozostaje wolny ;)
    Choć wydaje mi się, że Shagga ma na niego chrapkę ;) bo cytowanie Jej nie obce ;)

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Mauysiu mój piesek to mieszanka pinczera z kundlem.
    Aisko może to będzie nasz czas wreszcie i następna @ faktycznie nie przyjdzie? ;)
    Ola zanim dobiją do Twojej ilości lajków, to mnie Boże Narodzenie zastanie...

Na to jest jedna rada - nie być misiem przytulanką, tylko jechać wszystkim po rajtach! Ze strachu lajkują!

Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, a wniosek z prośbą o ponowne załączenie "zdjęcia w pełnym rynsztunku" został już rozpatrzony..?

Shagga_80, aisa, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Chyba Ty.
    Też miałam podobne skojarzenie z tym waleniem do kubka :P

A tak na marginesie, Libra, Ty jako,że poinformowana pewnie najbardziej, wiesz może kiedy Izunia ma dziś tę wizytę?

Fedra lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz, Shagga napisała posta niecytowanego... świat się kończy o.O
    Pakować plecaki i w góry ;)

zbikowa, Ola_czeka, Kfjatus, mauysia, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Aisa podpis rodzica oryginalny pod usprawiedliwieniem poproszę ! Tylko nie podrabiaj :P
    O kurde, Ola polubiła trzy razy... Wyszła z niej dusza nauczyciela-służbisty...

Kfjatus, aisa, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej odzyskałam moc, Liber napisz coś, to Ci polajkuję do woli.

aisa, Shagga_80, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie ja z wami! Liberko milo mi Cie widziec.
    Na wstepie mojego listu jeszcze raz skladam gratulacje Fedrusi z okazji urodzin. Zyj nam 150 lat!

I Fedri ja po poronieniu a wsumie dwoch mialam wskazania do robienia badan na zespol antyfosfolipidowy, badania na przeciwciala kardiolipdowe i antykoagulant tocznia. I co wazne to najlepiej zrobic chyba w ciazgu 3 tygodni po poronieniu. Pomimo ze mi wyszly dobrze te wyniki i tak mialam wlączony acard profilaktycznie w tej ciąży.
    Poza tym robilam tez te drogie brrrr wymazy na chlamydie, ueroplasme i mycoplasme.

Didi kochana mi jeden z lekarzy po poronieniu tez chcial dac tabletki anty na 3 miesiace, tez powiedzial ze dzieki temu sie wszystko ureguluje, ale glownie po to mialam to brac by nie zajsc w ciaze w ciagu tych 3 miesiacy.... ja nie zgodzilam sie, poszlam do innego lekarza i ten powiedzial ze nie bedziemy wlączac anty, po miesiacu od poronienia dopiero przestalam plamic, krwawic, kolejne 2 cykle byly b dluzsze niz zawsze i bezowulacyjne, a w kolejnym cyklu gdy owulka juz nastapila zaszlam w tą ciaze. Trzymam kciuki za Ciebie!

Wosebko co tak rzadko jestes?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2013, 10:31

Shagga_80, Ola_czeka, Ola_czeka, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Fedra, kochana jeszcze raz wszystkiego najlepszego...możesz czuć więc wyjątkowo, bo dostałaś najlepszejsze torty jakie w życiu widziałam!
    No co Wy z tym tortem? To że jest piętrowy, to nie znaczy, że jest najlepszy w smaku - może ma w środku zjełczały krem... Nie wiadomo...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    O kurde, Ola polubiła trzy razy... Wyszła z niej dusza nauczyciela-służbisty...

Nie, wyszła ze mnie moc.

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka miała mieć wizytę o 9-ej jeśli się nie mylę :)

a teraz mogę złożyć serdeczne życzenia naszej jubilatce
    zdrowia szczęścia spełnienia marzeń i wszystkiego naj,naj naj bużka :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    może ma w środku zjełczały krem...

No to zajebisty prezent dałaś Fedrze...

Shagga_80, aisa, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O bosz... Ola ja nie kcem być misiem! Ale jestem sobą...

aisa, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Nie, wyszła ze mnie moc.
    Bo uwierzyłaś, mój drogi padawanie!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Na wstepie mojego listu jeszcze raz skladam gratulacje Fedrusi z okazji urodzin. Zyj nam 150 lat!

I Fedri ja po poronieniu a wsumie dwoch mialam wskazania do robienia badan na zespol antyfosfolipidowy, badania na przeciwciala kardiolipdowe i antykoagulant tocznia. I co wazne to najlepiej zrobic chyba w ciazgu 3 tygodni po poronieniu. Pomimo ze mi wyszly dobrze te wyniki i tak mialam wlączony acard profilaktycznie w tej ciąży.
    Poza tym robilam tez te drogie brrrr wymazy na chlamydie, ueroplasme i mycoplasme.

Dodi kochana mi jeden z lekarzy po poronieniu tez chcial dac tabletki anty na 3 miesiace, tez powiedzial ze dzieki temu sie wszystko ureguluje, ale glownie po to mialam to brac by nie zajsc w ciaze w ciagu tych 3 miesiacy.... ja nie zgodzilam sie, poszlam do innego lekarza i ten powiedzial ze nie bedziemy wlączac anty, po miesiacu od poronienia dopiero przestalam plamic, krwawic, kolejne 2 cykle byly b dluzsze niz zawsze i bezowulacyjne, a w kolejnym cyklu gdy owulka juz nastapila zaszlam w tą ciaze. Trzymam kciuki za Ciebie!

plemniś a pamiętasz ile płaciłaś za te badania :)?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:

Didi kochana mi jeden z lekarzy po poronieniu tez chcial dac tabletki anty na 3 miesiace, tez powiedzial ze dzieki temu sie wszystko ureguluje, ale glownie po to mialam to brac by nie zajsc w ciaze w ciagu tych 3 miesiacy.... ja nie zgodzilam sie, poszlam do innego lekarza i ten powiedzial ze nie bedziemy wlączac anty, po miesiacu od poronienia dopiero przestalam plamic, krwawic, kolejne 2 cykle byly b dluzsze niz zawsze i bezowulacyjne, a w kolejnym cyklu gdy owulka juz nastapila zaszlam w tą ciaze. Trzymam kciuki za Ciebie!

Ej a nie róbcie tak, że piszecie coś super-wesołego w pierwszej części a potem coś smutnego w drugiej i człowiek nie wie, czy może lajkować, bo nie chce zrobic nietaktu :(

mauysia, Shagga_80, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dwoch dni tak mnie napieprza ze tak juz sie wyraze glowa ze masakra. Co ja mam z nią zrobic nie mogąc polknąć tabletek...aaaaaa zwariuje

Pewnie mnie zlinczujecie ale ja bym wolala deszcz niz to slonce

Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Bo uwierzyłaś, mój drogi padawanie!

Sama jesteś pawianem miszczu jodu.

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No to zajebisty prezent dałaś Fedrze...
    ... a może nie ma.

Co do pytań o Wosebkę - zadała dziś pytanie - a nawet założyła topik - na ciążowych, bo ma pewne wątpliwości co do skurczy macicy pojawiających się wskutek wysoce sugestywnych marzeń sennych. Może pomożecie jej tam? Tzn. odpowiecie na pytanie, czy to może zaszkodzić bejbikowi.

Wosebko, a mówiłam - nie czytać w ciąży Greya!

Ola_czeka, Shagga_80, aisa, plemniczka, Selena, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu ale to tylko info mozesz lajkowac :)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 3392 3393 3394 3395 3396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ