X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrucilam do staren pracy w drzewkach i teraz jestem na polu i przycinam drzewka. Wiec caly czas na swiezym powietrzu i w sloneczk. No mam nadzieje ze urlop nam wypali, bo jak na zlisc cos nam auto szfankuje i nazazie urlop caly czas niepewny jest. A wogole powoli wszystko idzie nie tak jak powinno.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A taki zestawik walizka podróżna na kółkach + plecak :)

bvft.jpg

Mayuś ale boskie to gdzie to znalazłaś ja tez chcę!

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki ja zaraz zbieram sie do gina a potem prosto do pracy- wieczorkiem wam napisze jak bylo na wizycie z nowym ginem :)

milego dnia

jeju, Ilona, aisa, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No nie wierzę w to, co czytam...

Błagam Małysz, daj mi lajka.

mauysia, jeju, Ilona, Blondi22, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayuś ale boskie to gdzie to znalazłaś ja tez chcę!
    Normalnie to ten zestaw jest drogi w pytę, ale akurat był z dużą zniżką na Grouponie.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    A ja wrucilam do staren pracy w drzewkach i teraz jestem na polu i przycinam drzewka. Wiec caly czas na swiezym powietrzu i w sloneczk. No mam nadzieje ze urlop nam wypali, bo jak na zlisc cos nam auto szfankuje i nazazie urlop caly czas niepewny jest. A wogole powoli wszystko idzie nie tak jak powinno.
    mala Tobie nie pomogl Clo? nie wiesz moze dlaczego? to moj pierwszy cykl i chcialabym zwiekszyc szanse na ciaze? Co Ty robilas? mialas monitoringi? dostawalas zastrzyk na pekniecie pecherzyka? bralam potem lutke zeby ewentualnie podtrzymac ciaze albo zwiekszyc progesteron by doszlo do zaplodnienia. Ile bralas clo? po jednej tab czy zwiekszalas? Jestem bardzo ciekawa....

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, nie łam się proszę. Wiem, że to deprymujące, że znowu musisz czekać do soboty, ale z drugiej strony fajnie, że coś się dzieje, że działasz, diagnozujesz i będziecie radzić! Przy dzisiejszej medycynie uda się na 100%, trzeba tylko poczekać.

Spróbuj spojrzeć na to tak: dobrze, że nie mam tak jak Ola, u której teoretycznie wszystko git, więc nie ma czego leczyć, a na dzieci czeka prawie 3 lata :D

sylwia1985, Blondi22, aisa, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała należy Ci się odpoczynek, więc mam nadzieję, ze urlop dojdzie do skutku :)
    Sylwia czekamy na relację z wizyty. :)

aisa lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu ja bralam clo przez 6 miesiecy.przez pierwsze 3 mialam monitoring. Wcale mi nie pomoglo. Zastrzykow nie mialam na pekniecie bo same pekaly. W teraz czekam na decyzje czy zrefunduja nam zabieg IVF. jesli decyzja bedzie pozytywna to zaczne przygotowywanie do zabiegu.

Beata, sylwia1985, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Normalnie to ten zestaw jest drogi w pytę, ale akurat był z dużą zniżką na Grouponie.
    Mayuś coś Ty taka tajemnicza? sugerujesz że nie stac mnie? heheh
    są jeszcze czy to dawno było?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, np:
    http://allegro.pl/zestaw-podrozny-walizka-plecak-pingwin-kinderkraft-i3342485265.html

Beata lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiu jak masz jakies pytania to napisz na priv a ja ci potem odpisze. A teraz zmykam dk pracy.

• Beata Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti ciesz sie kochana tymi chwilami i ale w miedzy czasie zaglądaj

Blondi zdrówka, co Ty wczesniej nic nie narzekałaś Muzi zaraz bY Ci receptę* rozpisała :)

Mayuś uważaj żebyś sie nie przemęczyła, mam nadzieję ze szef ma świadomość że nie możesz robić za czterech?

Ola dziękujemy za wieści

Żbiku gratulejszyn!!!!

Ilonka bardzo dziękuję za zaproszenie :)

Sylwia ucz się wszystkiego na co masz ochote, samorealizacja i spełnienie jest w zyciu najważniejsze

Kaju nie stresuj się kochana bo nie urosną, wiesz że w niektórych przypadkach (czyt. naszych) to trwa o wileele dłużej ale to wcale nie oznacza że nie urosną wysarczajaco duże do soboty, trzymam za nie kciuki :*

to chyba tyle chciałam wam napisać :)

mauysia, sylwia1985, Ilona, Blondi22, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • jeju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...dzień dobry...dzień dobry dziewczyny...

Beatko to chyba dobrze, że już lepiej...czekałam na sygnał ale chyba doszliście do fazy godzenia także rozumiem...pamiętaj co Ci też i ja mówiłam, jesteś super babka itd. DASZ SOBIE RADĘ!

Wczoraj miałam ciekawy dzień...przyjechała znajoma z córą, jej syn był u nas na noc i jeszcze jeden kolega-sąsiad Dominika, tzn. zarazem i nasz...właściwie w równym wieku...więc do czego dążę...a do tego, że miałam plany na posprzątanie kuchni i łazienki na błysk, bo urodziny m. już za chwilkę...nie wyszło...dzisiaj grzecznie poprosiłam o przerwę we wczasowaniu u nas, bo muszę jakoś się ogarnąć ze wszystkim...
    Zapomniałam luteiny wziać wczoraj z rana i wezmę ją za chwilkę...

Projektant był, wcześniej niż miał, m. w pracy, spóźniał się...cóż było robić...ja na stroju kąielowym otworzyłam drzwi naszemu artyście architekowi, no poprostu kalejdoskop ciekawych zdarzeń...

Upiekłam biszkopt z malinami w galaretce(ZNIKNĄŁ W JEDNEJ CHWILI)-miały być dwa ciasta ale Nicolka porobiła solidne dziury, późńiej odkruszała brzegi i dałam dzieciakom, by wciągneły na sucho ten biszkopt, porobłam pranie, kilka pralek się uzbierało jak podzieliłam...dziś nie ma zmiłuj...najlpesze było przerzucanie rzeczy z pokoju gościnnego do młodego, ciuchy na łożku do teraz więc okupuje gościnną kanapę...śmiać mi się chce z tej akcji...ja zagaduję pana Tomka( architekt) w ogródku i zadaję mu pytania o projekt a Ania i brygada przerzucają ciuchy do drugiego pokoju...w końcu Ania wychodzi i pyta, zrobić kawę? Boszsz poczułam się jakbym miała pomoc domową i razem miałyśy z tego ubaw....
    W sumie pomogła mi wczoraj bardzo...może nie zrobiłam tego co chciałam ale pranie nadgonilam troszkę...a to też ważńe, bo jak sie pogody sypną, to już nie będzie zalegało...niby logiczne, po co ja Wam to wszystko piszę...idę, bo nic konstruktywnego nie wymyślę z rana...jedziemy za chwilę na zabiegi...wracamy z młodym i do dzieła...buzi buzi, miłego dnia...

mauysia, Beata, Ola_czeka, Blondi22, aisa, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Błagam Małysz, daj mi lajka.
    Znaj moją litość.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayuś coś Ty taka tajemnicza? sugerujesz że nie stac mnie? heheh
    są jeszcze czy to dawno było?
    Nie, sugeruję, że mnie by nie było stać, gdyby były w normalnej cenie :D Tzn. szkoda by mi było aż tyle kasy.
    Można te walizy kupić teraz np. na Allegro i widzę, że za sumę tylko niewiele większą niż ta, za którą mi się udało kupić :)
    http://allegro.pl/zestaw-podrozny-walizka-plecak-pingwin-kinderkraft-i3342485265.html

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Sylwiu ja bralam clo przez 6 miesiecy.przez pierwsze 3 mialam monitoring. Wcale mi nie pomoglo. Zastrzykow nie mialam na pekniecie bo same pekaly. W teraz czekam na decyzje czy zrefunduja nam zabieg IVF. jesli decyzja bedzie pozytywna to zaczne przygotowywanie do zabiegu.
    kochana głęboko wierzę że decyzja będzie pozytywna i niebawem zaczniesz przygotowania :*

p.s. teraz jesteś na polu z laptopem :P

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Beata, np:
    O właśnie :)

Kfjatus, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Beata, np:
    fanks :)
    poszukam czegos bardziej pasujacego do wieku ale ofkors w tym stylu

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piosenka na dziś:

http://www.youtube.com/watch?v=r2ejrUToYmY

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 3420 3421 3422 3423 3424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ