X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ja widze ze kilka z nas szykuje sie w najblizszych miesiacach na wesele :)
    Ja jade na początku wrzesnia, ale jeszcze wstrzymuje sie z szukaniem sukienki, ale jestem taka blada tego lata ze wolalabym jakąs dlugą

no u nas w rodzinie też szykuje się we wrześniu wesele ale na tą chwile jeszcze nie otrzymaliśmy na nie zaproszenia chociaż już dwa miesiace temu teściowa się wypytywała czy bysmy się na nie wybierali - matko co za podchody powiedziałam jej ze jak dostaniemy zaproszenie to się odniesiemy do tematu i tyle...

Beata, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra no wlasnie to jest najlepsze, bo my tez jeszcze do reki nie dostalismy zaproszenia. Zostalo prawie poltora miesiaca do slubu, nie wiem czy zamierzają nam dac czy moze szkoda kasy na kupienie zaproszen i mysla ze ustnie wystarczy zaprosic... ale to dziwne. A jak w koncu nam dadzą to zostanie miesiac do slubu i ciekawe do kiedy wtedy beda chcieli potwierdzenie przybycia otrzymac, moze juz bedzie trzeba sie deklarowac przy odbieraniu zaproszenia, bo czasu nie bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2013, 12:44

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Fedra no wlasnie to jest najlepsze, bo my tez jeszcze do reki nie dostalismy zaproszenia. Zostalo prawie poltora miesiaca do slubu, nie wiem czy zamierzają nam dac czy moze szkoda kasy na kupienie zaproszen i mysla ze ustnie wystarczy zaprosic... ale to dziwne. A jak w koncu nam dadzą to zostanie miesiac do slubu i ciekawe do kiedy wtedy beda chcieli potwierdzenie przybycia otrzymac, moze juz bedzie trzeba sie deklarowac przy odbieraniu zaproszenia, bo czasu nie bedzie

no ja już powiedziałam teściowej ze jeśli chodzi o to ze musieli by tu przyjechać i wreczyć zaproszenie (a kasy za dużo nie mają) to ja nie widze problemu by takie zaproszenie po prostu wysłać pocztą ale to się robi wczesniej zeby mieć czas sobie wszystko zorganizować... bo np My musimy zorganizowac opiekę Naszej Czekoladzie...
    no ale cóż ludzie często nie liczą się z tym że inni też mogą mieć jakieś plany np. mój teraz nie wiem na kiedy ma urlop planowac bo nie wiadomo kiedy dokłądnie to wesele jest i nie wiadomo czy nas zaproszą ehh

Beata lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • jeju Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    punkt 13 u mnie. Effcia musze jeszcze popracowac nad Twoimi lajkami, Beatko macie już nieco więcej. Beatko przekroczyłam nawet przez nieuwagę ;-) Uciekam, bo lajkowanie to cięża praca, dom czeka. Do kiedyś znów buzi buzi...

Fedra, mauysia, Beata, Blondi22, Effcia28, Ilona, Spero, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołchy to samo było u mnie, w sumie ok 8 tygodni i odpowiedź za dwa tygodnie od otrzymania zaproszenia a z reguły około 4 misięcy i dłużej u nas zaproszenia się wysyła...spadaaaaam....

Fedra, Beata lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki!!!
    Jak tam dzionek leci !!Ponieważ pogoda dziś do pupy no to z basenu nici dziś:-(
    Wyciągnęłam swoje słoje z groszami i z mafią liczyliśmy drobniaki prze ponad godzinę aż 56 zł nazbierało sie więc pojechałam kupić za to truskawek i narobiłam koktajlu i kompotów!!!:-):-):-)
    Ale mafia miala frajdę przy liczeniu no bo kto nie lubi pieniędzy liczyć he he!!!;-)

Idę robić obiad a pozniej odwożę swojego chrzesniaka do domu ale bidny nie chce wracać to mamusi pijaczki!!!:-(;-(
    Więc w poniedziałek chyba znowu po niego pojadę!!!:-)

Miłego dnia wieczorem podczytam was mam nadzieję!!!:-)

Fedra, mauysia, Beata, Blondi22, zbikowa, Spero, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dzień dobry laseczki!!!
    Jak tam dzionek leci !!Ponieważ pogoda dziś do pupy no to z basenu nici dziś:-(
    Wyciągnęłam swoje słoje z groszami i z mafią liczyliśmy drobniaki prze ponad godzinę aż 56 zł nazbierało sie więc pojechałam kupić za to truskawek i narobiłam koktajlu i kompotów!!!:-):-):-)
    Ale mafia miala frajdę przy liczeniu no bo kto nie lubi pieniędzy liczyć he he!!!;-)

Idę robić obiad a pozniej odwożę swojego chrzesniaka do domu ale bidny nie chce wracać to mamusi pijaczki!!!:-(;-(
    Więc w poniedziałek chyba znowu po niego pojadę!!!:-)

Miłego dnia wieczorem podczytam was mam nadzieję!!!:-)

he he he dobra Ciocia z Ciebie :*

Beata, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra biore sie za siebie i wstaje :)
    jakby co do pozniej

Beata, Fedra, Spero, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ale co zrobił Ci usł i na usg widac ze w okół jajników jest masa małych pęcherzyków czy po prostu sobie tak gdyba???
    który to Twój dzień cyklu?
    i powinnaś umówić się za 3 dni na kolejne usg ja tak miałam ze w 14 dc lekarz mi powiedział ze nie ma dominującego pęcherzyka i nie ma owulacji ale ze ja się uparłam i poszłam na kolejne usg to się okazało ze jeden urósł a potem na kolejnym usg się okazało ze pękł i owu była... lekarz po prostu kompletnie zignorował to ze ja moge mieć owu później... więc moze jeśli mozesz umów się na kolejne usg za 3 dni zeby to sprawdzić... bo monitoring to są przynajmniej 3 usg w ciagu cyklu i do tego Ty masz jed długie więc tym bardziej...
    fedra to moj 12 dc ten lekarz idzie na urlop i jestem w kropce - nie wiem czy zdolam sie zarejestrowac do innego az tak szybko. Tak gin zobaczyl mnostwo pecherzykow ulozonych w taki piescien czy rozaniec tak mi to wytlumaczyl

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga uwaga testuję Marysi sposób
    Fedra wrote:
    Beatko wstępnie idę pod koniec miesiąca do lux Medu może u innej lekarki uda mi sie wydębić skierowanie na badania i na usg bo chciałabym do mojego lekarza do Kliniki isć już z badaniami gdzieś w sierpniu...

cieszę sie ze nie próżnujesz i bierzesz wszystko na gorąco, jestem z Ciebie dumna i jak juz wile razy mówiłam mi dajesz powera!

Plemniczko wlaśnie miałam Ci napisać żebyś nie narzekała, ale widze że już sama doszłaś do tego ze i tak lepiej niż w pracy 
    mauysia wrote:

Idąc za przykładem Blondi, i ja się pochwalę sukienką, którą w tej chwili kupiłam sobie na wesele :)

http://www.pieknamama.pl/sukienka-tessa-mocha-6066.html

Ja wolę być bardziej pozakrywana ;)

Mayuś coż za fajna stronka i sukienka ale czy nie ugotujsz się w długim rękawie?
    p.s. i jakie ceny mają przystępne

Sylwia nic się nie załamuj kochana przecież przy zespole plicystycznych jajników tez można zajść tylko troszkę dłużej to trwa i z pomocą lekarza napoewno się uda, najważniejsze że jest diagnoza za która się porządnie wezmą z leczeniem i będzie dobrze, lepiej tak niż jakby nic nie wykryli Twoja frustracja byłaby wieksza tym że się nie udaje , trzymaj się będzie dobrze 
    Fedra wrote:
    a no to faktycznie sprawa wygląda u Was inaczej ale to jak się będziecie wyprowadzać to jeśli jeszcze nie wiecie gdzie to pamiętaj o bliskości przedszkola, apteki, placu zabaw, jakiego większego sklepu, może jakiś park i mało ruchliwe ulice - wiem ze jestem przewraźliwiona ale jak kupowaliśmy mieszkanie kilka lat temu to właśnie szukaliśmy takiego co by spełniało te warunki i oprócz tego ze to 4 piętro wszystko co chciałam pod nosem mam :)

to baaardzo ważne chyba że przeproawdzacie się na tym czasem ale jeśli nie to bierz pod uwagę wszystko o czym wspomniała Fedra
    mauysia wrote:
    Pod koniec lipca, więc jak będę miała pecha, to się w niej zagotuję ;) Nie no, może nie będzie tak źle :) I tak nie mam zamiaru szaleć na parkiecie, więc może się nie zgrzeję :D
    no to doczytałam.. o matko w lipcu???/ ja dziś się zgrzewam w krótkim rękawku a wcale mocno nie grzeje i siedze na 4literach

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blodni jedżdzisz czasem na termy do mszcz....?
    moj P chcial w niedziele ostatnio jechac bo jeszcze tam nie byliśmy ale nie wiem czy moge korzystać z takich term ;)

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi ale zaszalałaś kochana to były żarty przeceiż wiesz ze ani ja ani Blondi i Efccia nie jesteśmy tu po to
    ale dziekujemy za Twój trud i udrękę :*

Blondi22, Effcia28, Ilona, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Cześć lasencje :)

u mnie dziś trochę pochmurno, ale lepiej mi się oddycha przynajmniej, choć przeziębienie w ogóle mi nie przechodzi.
    A jak u Ciebie Blondi? bo wiem, że też Cię coś złapało :(

Jadę zaraz z moim M. do lekarza skonsultować wyniki. Jak wrócę to nadrobię co tam naskrobałyście :)

Powiem, jeszcze szybko, że chyba szykuje mi się kolejne zlecenie na badania naukowe yeeah!

Ok to buziaki i do usłyszenia ;>
    u mnie przeziebienie już ok tylko katar został

Beata, Spero lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć Fedri, plemniczko i Spero :)

Idąc za przykładem Blondi, i ja się pochwalę sukienką, którą w tej chwili kupiłam sobie na wesele :)

http://www.pieknamama.pl/sukienka-tessa-mocha-6066.html

Ja wolę być bardziej pozakrywana ;)
    fajna ale znajac mnie to było by mi za goraco w długim rekawie ;)

he wychodzi na to że ja wole być bardziej rozebrana hihi ;D

Spero lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a Fedrus w zwiazku z tym ze poki co mieszkamy z rodzicami to za 2 miesiace planujemy sie wyprowadzic, tak wiec nie ma co jeszcze planowac bo nie weimy gdzie bedziemy mieszkac i jak tam bedzie :)
    o to wtedy bedziesz miala dużo zajęcia ;) my przed jesienia chcemy kupic mebloscianke i odmalowac pokoj i kuchnie i wszystko wysprzatac ;) zeby w zime miec sokoj

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    fedra to moj 12 dc ten lekarz idzie na urlop i jestem w kropce - nie wiem czy zdolam sie zarejestrowac do innego az tak szybko. Tak gin zobaczyl mnostwo pecherzykow ulozonych w taki piescien czy rozaniec tak mi to wytlumaczyl

to w takim razie dziwny ten monitoring bo zawsze się rozpisuje od razu na 3 usg...
    no tak jeśli to pierścień to może być policystyczny ale to się powinnno potwierdzic na kolejnym usg czy się wchłaniają i co się dzieje ehhh co za lekarz...

Beata lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aguś aleś zabiegana :)
    miłego dnia i wieczoru masz zaprawkę kochana w opiece nad zgrają

Blondi myslę ze możesz a czemu by nie? my wybieramy sie parę lat i dotrzec nie możemy i chciałam podpytac jak frajda?

Sylwia jesli Ci sie uda to możesz iśc do inego skonsultować ja osobioście na tym zespole policystycznych sie nie znam ale wiem że to sie leczy i po odpowiednim leczeniu nie ma problemów z zajściem, jęsli widział Ci wianuszek to raczej potwierdzone, więc szczerze to skupiłabym sie na tej diagnozie narazie i zastosowała do proponowanego leczenia,

Fedra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ja widze ze kilka z nas szykuje sie w najblizszych miesiacach na wesele :)
    Ja jade na początku wrzesnia, ale jeszcze wstrzymuje sie z szukaniem sukienki, ale jestem taka blada tego lata ze wolalabym jakąs dlugą
    ja rece plecy i dekold mam opalony a na nogi zakładam rajstopki to nie bedzie biło po oczach hehe

Fedra, Beata lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pieknamama.pl/sukienka-ciazowa-samira.html

a taka? Mayuś ładna Twój*kolor i opytcznie wyszczupli

Blondi22, mauysia, Fedra, Spero, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    u nas jest czas do 1wrzesnia na potwierdzenie ale moj P odrazu powiedział ze pojdziemy razem z małym ;)

a.png
    a.png
‹‹ 3429 3430 3431 3432 3433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ