plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatko ale kiedy wszyscy pracują
no czasami popoludniu spotkam sie z jakąs kolezanką, no ale jakos tez nie chce mi sie co chwile.
Dobrze ze chociaz siostra tez w ciazy i jest tez na wolnym to jeszcze z nią czasami dzien spedze, ale tez ile mozna? wyczerpanie materialu heheh
Nie moge sie doczekac az urodzi we wrzesniu to chociaz bede jej pomagala przy malej. Ale do tego czasu jeszcze 2 upalne miesiąceFedra, Beata, aisa lubią tę wiadomość
-
Beatko wstępnie idę pod koniec miesiąca do lux Medu może u innej lekarki uda mi sie wydębić skierowanie na badania i na usg bo chciałabym do mojego lekarza do Kliniki isć już z badaniami gdzieś w sierpniu...
Plemniczko wiem ze Ci sie nudzi ale moze jakaś ksiażka, może jakieś planowanie co trzeba zrobić w domu przed przyjściem na świat maleństwa - to w brew pozorą zajmuje bardzo duzo czasua może nauka szydełkowania albo coś wtedy byś mogła maleństwu coś udziergać
Spero to daj znać co Ci lekarz powiedziałBeata, aisa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedri no ksiązki tez czytam, a planowana wstepnie wyprawka tez juz zrobiona. Moj malzonek dostal świra na tym punkcie i on przygotowal juz cala liste wraz z cenami.
Fedra a tak mi sie przypomnialo ze po poronieniu tym pierwszym wyszlo ze mam TSH za wysokie i antyTPO w zastraszającej ilosci... endokrynolog twierdzil ze moglo dojsc do tego tez przez to.... ale ty badalas sie w kierunku tarczycy prawda?
No i jeszcze po tym drugim jak z posiewu wyszla mi bakteria e-coli to gin tez mowil ze to tez moglo doprowadzic do tego...
-
Cześć Fedri, plemniczko i Spero
Idąc za przykładem Blondi, i ja się pochwalę sukienką, którą w tej chwili kupiłam sobie na wesele
http://www.pieknamama.pl/sukienka-tessa-mocha-6066.html
Ja wolę być bardziej pozakrywanaFedra, Beata, Blondi22, zbikowa, Spero, aisa, Gunia lubią tę wiadomość
-
Plemniczko ja badania miałam wszystkie robione przed tym nim się dowiedziałam o ciąży bo wszystko musiało być dobrze przed procedurą...
tak więc i hormony i tarczyca jak i posiew i nawet ureo i mycoplasma wszystko wyszło dobrze...
najprawdopodobniej to wada plemnika czy jakoś tak lub co jest bardziej prawdopodobne problemy z progesteronem który spadł na łeb na szyję...
i nie chodziło mi o wyprawkę tylko przygotowanie domu do przyjęcia maluszka jego miejsca zabezpieczenia tego i owegomy jak robiliśmy taki przegląd domu to mój mówił ze za pewne rzeczy trzeba się wziasć od razu bo potem będzie lipa bo to czas by był zimowy...
Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Cześć Fedri, plemniczko i Spero
Idąc za przykładem Blondi, i ja się pochwalę sukienką, którą w tej chwili kupiłam sobie na wesele
http://www.pieknamama.pl/sukienka-tessa-mocha-6066.html
Ja wolę być bardziej pozakrywana
sukienka typowo w moim stylu chcociaz jak bedzie ciepło to nie wiem czy nie lepiej coś z krótkim rękawem a na to jakiś cieniutki sweterek\
ale wiadomo każdy wybiera w czym mu będzie najlepiej17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
ja juz po wizycie i tak:
lekarz ginekolog-endokrynolog bardzo fajny i konkretny
Nie ma zadnego pecherzyka dominujacego:( i stwierdzil ze nie podobaja mu sie moje jajniki ze wygladaja na policystyczne. Mowil ze clo jedna tabletka nic nie dziala ze jest jak witC i ze bardziej na psychike robi a ze wieksza dawka moze tylko zaszkodzic. Mam sie zglosic pod koniec sierpnia czyli po jego urlopie i wtedy mam miec skierowanie od rodzinnego do poradni endokrynologicznej i ze mnie dokladnie zbada tzn jajniki. Mowil ze jak beda policystyczne to bedzie chcial laparoskopie zrobic przez pepek brrrjestem dziewczyny zalamana ...nie wiem sama co robic !!!!!!!! trace nadzieje ze sie uda . Mialam wielka nadzieje z tym clo ze pomoze a tu guzik.... Na wszelki wypadek umowilam sie na 30 lipca do innej gin podobno dobra bo 2 miesiace sie do niej czeka-zobacze co ona powie o ile @ wtedy nie dostane....
-
plemniczka wrote:a Fedrus w zwiazku z tym ze poki co mieszkamy z rodzicami to za 2 miesiace planujemy sie wyprowadzic, tak wiec nie ma co jeszcze planowac bo nie weimy gdzie bedziemy mieszkac i jak tam bedzie
a no to faktycznie sprawa wygląda u Was inaczej ale to jak się będziecie wyprowadzać to jeśli jeszcze nie wiecie gdzie to pamiętaj o bliskości przedszkola, apteki, placu zabaw, jakiego większego sklepu, może jakiś park i mało ruchliwe ulice - wiem ze jestem przewraźliwiona ale jak kupowaliśmy mieszkanie kilka lat temu to właśnie szukaliśmy takiego co by spełniało te warunki i oprócz tego ze to 4 piętro wszystko co chciałam pod nosem mamplemniczka, Beata, aisa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
plemniczka wrote:mauysiu sliczna ta sukienka. A kiedy wesele? nie bedzie Ci za cieplo na dlugi rekawek?
Nie no, może nie będzie tak źle
I tak nie mam zamiaru szaleć na parkiecie, więc może się nie zgrzeję
Fedra, plemniczka, Beata, Spero, aisa lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:a Fedrus w zwiazku z tym ze poki co mieszkamy z rodzicami to za 2 miesiace planujemy sie wyprowadzic, tak wiec nie ma co jeszcze planowac bo nie weimy gdzie bedziemy mieszkac i jak tam bedzie
Fedra, plemniczka lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:sukienka typowo w moim stylu chcociaz jak bedzie ciepło to nie wiem czy nie lepiej coś z krótkim rękawem a na to jakiś cieniutki sweterek
\
ale wiadomo każdy wybiera w czym mu będzie najlepiejMam nadzieję, że będzie tego dnia chłodniej i tyle
A i na jesień się przyda.
Fedra, Beata, aisa lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:ja juz po wizycie i tak:
lekarz ginekolog-endokrynolog bardzo fajny i konkretny
Nie ma zadnego pecherzyka dominujacego:( i stwierdzil ze nie podobaja mu sie moje jajniki ze wygladaja na policystyczne. Mowil ze clo jedna tabletka nic nie dziala ze jest jak witC i ze bardziej na psychike robi a ze wieksza dawka moze tylko zaszkodzic. Mam sie zglosic pod koniec sierpnia czyli po jego urlopie i wtedy mam miec skierowanie od rodzinnego do poradni endokrynologicznej i ze mnie dokladnie zbada tzn jajniki. Mowil ze jak beda policystyczne to bedzie chcial laparoskopie zrobic przez pepek brrrjestem dziewczyny zalamana ...nie wiem sama co robic !!!!!!!! trace nadzieje ze sie uda . Mialam wielka nadzieje z tym clo ze pomoze a tu guzik.... Na wszelki wypadek umowilam sie na 30 lipca do innej gin podobno dobra bo 2 miesiace sie do niej czeka-zobacze co ona powie o ile @ wtedy nie dostane....
ale co zrobił Ci usł i na usg widac ze w okół jajników jest masa małych pęcherzyków czy po prostu sobie tak gdyba???
który to Twój dzień cyklu?
i powinnaś umówić się za 3 dni na kolejne usg ja tak miałam ze w 14 dc lekarz mi powiedział ze nie ma dominującego pęcherzyka i nie ma owulacji ale ze ja się uparłam i poszłam na kolejne usg to się okazało ze jeden urósł a potem na kolejnym usg się okazało ze pękł i owu była... lekarz po prostu kompletnie zignorował to ze ja moge mieć owu później... więc moze jeśli mozesz umów się na kolejne usg za 3 dni zeby to sprawdzić... bo monitoring to są przynajmniej 3 usg w ciagu cyklu i do tego Ty masz jed długie więc tym bardziej...kiti, Beata, Blondi22, Spero, aisa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Pod koniec lipca, więc jak będę miała pecha, to się w niej zagotuję
Nie no, może nie będzie tak źle
I tak nie mam zamiaru szaleć na parkiecie, więc może się nie zgrzeję
tak przeleciałam w myślach wszystkie moje sukienki czy jakaś by na Ciebie nie pasowała ale wychodzi na to ze mam tylko jedna ale biorąc pod uwagę Twój brzuch to by się uniosła do góry a ze nie wiem ile masz wzrostu to nie wiem czy nie była by na Ciebie za krótka
no i nie mam jej jak za bardzo Ci pokazać bo na necie nie mogę jej znaleść co za szitWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2013, 12:27
Beata lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
ja widze ze kilka z nas szykuje sie w najblizszych miesiacach na wesele
Ja jade na początku wrzesnia, ale jeszcze wstrzymuje sie z szukaniem sukienki, ale jestem taka blada tego lata ze wolalabym jakąs dlugąFedra, Beata, Spero, aisa lubią tę wiadomość