X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka powiedziała, że USG w 4D najlepiej robić ok 30 tygodnia ciąży. Wtedy dzidzia jest już na tyle duża, że bardzo dobrze widać kształtną twarzyczkę, i można mieć piękny portret nienarodzonego jeszcze dziecka :)

Selena, Beata, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewoje idę spać. Dobranoc :)

• Muska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki.

Wpadłam tylko na chwilkę, ale widziałam właśnie fajną animację i stwierdziłam, że na pewno Wam się spodoba:

http://demotywatory.pl/4171178/Niesamowita-animacja

Dajcie znać potem jak wrażenia :D
    Ja uciekam z powrotem do mamy :) Mamy babski czas i trzeba to wykorzystać póki u nas jest, bo już w niedzielę wraca do domu.

Beata, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko ale przewaznie sie umawia na prenatalne do przychodni, badz lekarzy ktorzy sie specjalizuja w prenatalnych i mają certyfikat :) no ja akurat tak trafilam ze moj wlasnie taki ma i robi.

A z pewnoscią na prenatalnych badają i mierza wiecej niz gin na normalnej wizycie, wyliczają tez procentowo mozliwosc chorób..
    No ale jesli nie chcecie to przeciez nie ma przymusu, my poprostu chcielismy wiedziec czy wszystko jest ok.
    No i calkiem spory wasz maluszek, moj byl mniejszy na tym etapie :)

Ruciu no z pewnoscią ok 30 tyg. najlepiej widac na 3d i 4d, bo dzieciątko juz cale uksztaltowane, ale nawet juz w 8 tyg na 4d pieknie widzialam mojego czlowieczka, a juz na tym etapie 14 tyg to juz wogole super widac... a im dalej to juz wogole musi byc suuuuper efekt :)

Beata, Rucia lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Wosebko ale przewaznie sie umawia na prenatalne do przychodni, badz lekarzy ktorzy sie specjalizuja w prenatalnych i mają certyfikat :) no ja akurat tak trafilam ze moj wlasnie taki ma i robi.

A z pewnoscią na prenatalnych badają i mierza wiecej niz gin na normalnej wizycie, wyliczają tez procentowo mozliwosc chorób..
    No ale jesli nie chcecie to przeciez nie ma przymusu, my poprostu chcielismy wiedziec czy wszystko jest ok.
    No i calkiem spory wasz maluszek, moj byl mniejszy na tym etapie :)

Ruciu no z pewnoscią ok 30 tyg. najlepiej widac na 3d i 4d, bo dzieciątko juz cale uksztaltowane, ale nawet juz w 8 tyg na 4d pieknie widzialam mojego czlowieczka, a juz na tym etapie 14 tyg to juz wogole super widac... a im dalej to juz wogole musi byc suuuuper efekt :)
    No Plemniczko my też byśmy chcieli wiedzieć że na 100 % wszystko ok :) a tu u nas gdzie to 4 d :) to jest kilku lekarzy :) i to jest od niedawna :) i na stronie pisze że mają sprzęt najwyższej jakości :) no więc zadzwonie w poniedziałek i się dowiem co i jak :) no aj też mykam spać :) dobranoc :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Wosebko :)

Muska fajna ta animacja :) dziecko to prawdziwy cud!! i biedne plemniczki jaką daleką drogę muszą pokonac! biegną tak szybko, z językami na wierzchu ze zmęczenia! dlatego babki trzeba im pomagac i po przytulancach nogi do góry to szybciej im pójdzie, bo pół drogi się ześlizgną :)

Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Wpadłam tylko na chwilę zobaczyć fotkę Wosebkowego maluszka - śliczniak :D Super, że wszystko pomiary w porządku! I pomyśleć, że jeszcze niedawno dzidziolek był zagrożony, a dziś już wszystko jest dobrze. Tak trzymać!

Wracam do przygotowywania żarcia na jutrzejszą imprezkę urodzinową. Prognozy dobre, więc wygląda na to, że wersja działkowa wypali - hura!

Jutro będę pisać z Luxmedu, gdy będę spędzać fascynujące dwie godziny w oczekiwaniu na wyniki testu obciążenia glukozą. Więc spodziewajcie się mnie dużo jutro rano :)
    Dobranoc!

Beata, Rucia, Selena, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł

o nie mogę..pierwszy raz pierwsza!!!!

mauysia, jeju, Sandraa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Halo, a beta jutro o 9.00???

upsss to już za chwilkę*
    Rucia wrote:
    Wcale tak nie pomyślałam wstrętny babsztylu :P !

Tylko strasznie śmieszą mnie takie przesądy, i tyle w temacie :-)

:* heheh ale niektóre sa zabawne przy okazji opowiem coś kiedyś jeszcze w co wierzę

Wosebko bardzo sie ciesze że dzidziulka zdrowo rośnie, i fotka piękna :*
    jeju wrote:
    acha i nie rozpoczęłam nowego cyklu, bo to tylko plamienie i na dodatek wewnątrz...może się jeszcze rozkręci...chyba, że Lutek nie wywoła @ ale to akurat wątpliwe...
    hmm no wiesz może kolejny cud...OBY
    sylwia1985 wrote:
    nie wiem czy powinno sie tak czesto ? moze poczekac z 2 dni skoro dzis rano bylo serduchowanie..zeby biedactwa slabe nie byly !!!!
    to co drugi spokojnie możesz , działaj i nie stresuj się że nie pękają bo tego nigdy nie wiadomo, życzę aby pięknie urosły i pękły w odpowiednim momencie
    plemniczka wrote:
    no ale ok 20 tyg jest drugie prenatalne :)
    a to teraz tez najczesciej jest w 4d :)

no ale wiem ze nie kazdy chce robic dlatego pytam :)
    czy to znaczy że niesie za sobą jakieś ryzyko? czy o co chodzi? a może jakieś drogie?

Mayuś no gdzie jesteś miałaś pisac dużo?

jeju, Selena lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    dobranoc Wosebko :)

Muska fajna ta animacja :) dziecko to prawdziwy cud!! i biedne plemniczki jaką daleką drogę muszą pokonac! biegną tak szybko, z językami na wierzchu ze zmęczenia! dlatego babki trzeba im pomagac i po przytulancach nogi do góry to szybciej im pójdzie, bo pół drogi się ześlizgną :)

Ale się identyfikujesz z tymi plemnikami :D

plemniczka lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia animacja bardzo fajna,czy to nie jest ta sama co Rucia ja kiedyś wrzucała?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh OLu dzień dobry
    myslałam że sama bede utrzymywała plemniczke wysoko i gadała sama do siebie :P

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bciu!

Wyniki będą on-line?

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może już są?

jeju lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie muszę podlecieć ale mam teraz stresa...bo wiesz wczoraj póóźnym wieczorem coś jakby plamienie ...kurde moż eto dobry znak? a może wręcz przeciwnie ...jeżdziłam wczoraj rowerem z moją rodzinką

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu, tylko spokój może nas uratować. Jeśli to dobry znak - to super, a jeśli zwiastun @ - sama mówiłaś, że nawet się cieszysz, bo masz już solidny plan do wdrożenia :)

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Melduję się z Luxmedu po pysznym śniadanku w postaci dwóch kubków glukozy. Beciu, czekam niecierpliwie :)
    Witam wszystkie sobotnio!

Beata, Ola_czeka, Rucia, jeju, Sandraa, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLu ale tu nie chodzi o to że zwiastun @ bo jej termin dopiero za parę dni a ja nigdy przenigdy nie miałam żadnych plamień
    wieć zasmuciło mnie to że wysiłkiem rowerowym mogłam coś zaszkodzić:(

a fL u mnie zawsze równo niezależnie od długości cyklu trwa 12dni wiec na rozkrecenie @ jest zdecydowanie za wczesnie

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś nie wiem czy potem dam rade tu zajrzeć bo muszę skoczyć pozałatwiać kilka spraw na mieście a potem lecimy na urodziny do bratanicy,
    wiec dowiecie sie dopiero w poniedzialek najpewniej

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata a nie ma kogoś, komu mogłabyś wysłać sms, żeby nie trzymac nas w niepewności?

‹‹ 3530 3531 3532 3533 3534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ