Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Z Wiki pamietam ze długo długo nic nie było widać, ale jak sie brzuch pokazał, to rósł jak wariat i ja w 6 miesiącu wygladalas juz jak bym miała rodzic, no zobaczymy jak tym razem będzie :D
    No zobaczymy ;) może bedzie podobnie :)

Ilona lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ola :) fajnie ze jesteś :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niniejszym informuję, że przyszła dziś @ i już nic nie uratuje mnie przed przyszłotygodniowym HSG <drży ze strachu>

• Selena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś weszłam na wage...i znowu 2 kg przytyłam :( w 2 tygodnie..masakara..jak tak dalej pójdzie to na koniec będe jak słonica :(

Fedra lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny - o jeju ale dzis u mnie wieje....
    Ola przezyjesz kochana tak jak my przezylysmy i gdybym wiedziala ze to da jakis efekt zrobilabym to poraz kolejny :)

milego dzionka-ja mam na 13 do ginki :)

Ilona, nick nieaktualny, Fedra, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No i niniejszym informuję, że przyszła dziś @ i już nic nie uratuje mnie przed przyszłotygodniowym HSG <drży ze strachu>
    Ola dasz rade :) wiadomo tez bym drżała przed takim badaniem..ale dla dzidzi wszystko sie zniesie :) to kiedy dokladnie masz to badanie ? :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki, mam nadzieje, ze nie będzie bolało jak co niektóre dziewczyny pisały. Nie lubię Twojej @

Selenko powiem Ci Kochana, ze mi sporo zostało po 1 ciazy i długo musiałam sie katowac, zeby dojść do wagi z przed ciazy i teraz sie pilnuje.

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Selena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czesc dziewczyny - o jeju ale dzis u mnie wieje....
    Ola przezyjesz kochana tak jak my przezylysmy i gdybym wiedziala ze to da jakis efekt zrobilabym to poraz kolejny :)

milego dzionka-ja mam na 13 do ginki :)
    Hej Sylwia :) ale masz ładny wykres :) no no no :) jakiś teścik planujesz ?:) powodzenia u ginki :)

sylwia1985, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wgl odczuwam dziś ból istnienia, że nie dość, że za mną 3 lata bezowocnych starań, to przede mną to cholerne badanie. Wiem, że to jest do przebrnięcia i będzie git, ale wkurza mnie to, że mam pod górkę. Cały czas te mega bolesne miesiączki, z całym zestawem dreszczy i zlewania się zimnym potem plus fakt, że odkąd naczytałam się, że ibuprom (tylko on na mnie działa) może utrudniać zajście w ciążę - teraz nawet znieczulenia nie mogę sobie zafundować. I tak cierpię co miesiąc a za tydzień przekonam się co to znaczy naprawdę cierpieć a tymczasem koleżanka, która ma trójkę dzieci pyta mnie jak to właściwie jest z tą owulacją i kiedy może dojść do zapłodnienia.

• Selena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Ola trzymam kciuki, mam nadzieje, ze nie będzie bolało jak co niektóre dziewczyny pisały. Nie lubię Twojej @

Selenko powiem Ci Kochana, ze mi sporo zostało po 1 ciazy i długo musiałam sie katowac, zeby dojść do wagi z przed ciazy i teraz sie pilnuje.
    Ilonka mi w sumie to te dodatkowe kg nie przeszkadzają...będe z nimi walczyc po ciazy :) ale mnie tu teściowa straszy że jak za szybko bede tyć to sie nabawie cukrzycy ciążowej..no i że wogóle takie szybkie tycie nie jest dobre....

Ilona lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem Sylwia, że dam radę, dzięki. Wiem dziewczyny.
    Ale pomarudzić mogę, nie? :)

Ilona, sylwia1985, Selena, Fedra, mauysia, aisa lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Kochana przytulam Cię bardzo mocno.

Ola_czeka, Selena lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ilona :) Fajnie że mogłam się wygadać :)

Ilona lubi tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam sie na przyszłość :)
    Po to jest forum :)

Selena lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No wiem Sylwia, że dam radę, dzięki. Wiem dziewczyny.
    Ale pomarudzić mogę, nie? :)
    Ola pomarudzić sobie raz czasem dobra rzecz ;)

Ilona, Ola_czeka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale żebyście dziewczyny źle nie zrozumiały mojego posta, bo teraz go przeczytałam i stwierdzam, że ma on inne brzmienie od zamierzonego - nie chodzi mi o to, że życie jest niesprawiedliwe, że ona ma dzieci, tylko, ze po co mi ta rozległa wiedza, skoro nie jest ona potrzebna do płodzenia potomstwa :)

Kfjatus, Selena, Ilona, plemniczka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiać mi się zachciało, że występuję jako autorytet w dziedzinie płodzenia dzieci przed matką trojga :) Wot, ironia losu.

Kfjatus, Selena, Ilona, plemniczka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wiesz, chyba z nas każda sobie pomyślała czasem, kurcze im to się tak zwyczajnie udało, a my musimy myśleć, zabiegać, badać i dalej nic...
    Kumpel ostatnio stwierdził(po kilku piwach), że nie wie, jak to się stało, że jego żona jest w ciąży... że w ogóle nie wyłapali, że to może być ten czas, a owulacji to pewnie oboje nie słyszeli... oczywiście oni się cieszą i będą dobrymi rodzicami, tylko jak sobie pomyślę, ile przechodzą jedni, a ile drudzy, to jakoś czuję tę niesprawiedliwość, nie mam żalu,ale tak jakoś czuję, że to jest zwyczajnie nie fair...

Ilona, nick nieaktualny, plemniczka, kiti, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wiem jakie to flustrujace kiedy nadchodzi @ ja tez mam powoli dosc tego wszystkiego bo zrobilam wszystko co w mojej mocy zeby zajsc w ciaze a tu co miesiac rozczarowanie....
    To moj pierwszy cykl na clo+ lutka + cykl przerwy po HSG i zobaczymy co przyniesie los :)
    Ty bylas juz stymulowana ?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie Ola i o tą wiedzę mi chodzi, jedni nie maja pojęcia o np. płodnych dniach, nawet po 100 latach współżycia, posiadania kilkorga dzieci, a może już wnuków, niż niektóre z nas po np. pół roku czy roku starań :)

Ilona, Ola_czeka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
‹‹ 3644 3645 3646 3647 3648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ