X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Libra co jak co ale cieszy mnie twoja ostatnia obecność na forum :* i jak napisałam na rozmowe nie jadę jednak dobrze mieć znajomych na miejscu którzy sprawdzą co i jak :) a bąbelki musze juz wrzucić do lodówki zeby były dobrze schłodzone aha i uprzedzam od dzisiaj nie ma u mnie ciepłej wody :D
    lepszy humor mam od dłuższego czasu to i mnie więcej, ale niedługo znów zniknę, bo będę się wczasować... chyba że będę miała dostęp do neta i możliwość wklejania zdjęć, to będę wam wstawiać piękne zakątki na dzień dobry (jak kaoram) albo na do widzenia:)
    to wypluskam się w zimnej:D u mnie też robią chwilowe przestoje na konserwacje...

Fedra wrote:
    a-koczku ale słodziutki króliczek moja Czekolada na pewno by się nim zainteresowała ale na pewno by go nie zjadła, ostatnio nosem szturchał motyla na kwiatku bo ten uparcie nie chciał lecieć :)

od czwartku ja będę przykuwać uwagę Czekoladki:D

Shagga_80, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    No to jeszcze raz witaj wśród Nas :)
    widze że mamy kolejną koleżankę budujacą się :)
    to zyczę szybkiego ukończenia domku i przeprowadzi już w dwupaku ;)

Mam nadzieję że niedługo będę mogła się tu wam pochwalić że jest nas dwoje ale może być z tym u mnie problem choruje od 5 lat na niedoczynność tarczycy biorę leki codziennie i lekarz uprzedził mnie że może być problem z zajściem w ciążę :(

Pismak lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Pismak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Może żeby przybliżyć swoją osobę napiszę coś o sobie :))
    Mam 26 lat , od 2 lat szczęśliwa mężatka właśnie 30 lipca mieliśmy nasza małą rocznicę ,aktualnie kończymy budowę naszego domku końcem listopada planujemy przeprowadzkę mam nadzieję że już w powiększonym składzie :)wlaśnie zaczęliśmy z mężem starania o dzidziusia i czekam na zrobienie testu. Pracuję w przedszkolu :))

Oo widzisz i kolejny wspólny mianownik - wiek :)
    Ja także mam 26 lat
    Podobnie też jak Agafia brałam ślub 2 lata temu (szczęśliwy dzień 27.08)
    Niestety domku jeszcze nie buduje :/

Agafia, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Samo centrum - Katowice
    w piątek byłam w pobliżu:D w Pyrzowicach na lotnisku:D

Shagga_80, Pismak, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    w piątek byłam w pobliżu:D w Pyrzowicach na lotnisku:D

Ooo a dokąd leciałaś?

Libra lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Oo widzisz i kolejny wspólny mianownik - wiek :)
    Ja także mam 26 lat
    Podobnie też jak Agafia brałam ślub 2 lata temu (szczęśliwy dzień 27.08)
    Niestety domku jeszcze nie buduje :/

Wszystko przed Tobą :))) Może w tym samym czasie uda nam się również zajść w ciążę :)))

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze postanowienie! Siedzieć z Wami do 12 i ani minuty więcej....ten cały bałagan dosłownie wszędzie sam się nie posprząta :/

Libra, Fedra,ale Wam zazdroszczę wiecie czego :)
    PS. Młody bawi się w dj właśnie i puszcza mi mp3 z komórki i natrętnie włączał A. Grabowskiego...coś dla Was mam "alkohol ma dobre,ale też złe strony" :P

Fedra, Libra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Może żeby przybliżyć swoją osobę napiszę coś o sobie :))
    Mam 26 lat , od 2 lat szczęśliwa mężatka właśnie 30 lipca mieliśmy nasza małą rocznicę ,aktualnie kończymy budowę naszego domku końcem listopada planujemy przeprowadzkę mam nadzieję że już w powiększonym składzie :)wlaśnie zaczęliśmy z mężem starania o dzidziusia i czekam na zrobienie testu. Pracuję w przedszkolu :))
    tak mi się to spodobało, że aż polubiłam dwa razy:D
    mam dziś moc:D

PS. witam witam... ja mam 30 lat (a w zasadzie niebawem skończę 31)... 2 rocznica ślubu przypadnie nam pod koniec września... o dzidzie staramy się od sierpnia zeszłego roku... jak widać po stopce za nami jest już 15 cykli... jesienią planujemy się pojawić w klinice leczenia niepłodności... i tak jak dziewczynom wczoraj pisałam - żywię wielkie nadzieję, że gdzieś między 20 a 25 cyklem trafi się ten mój szczęśliwy:)

Shagga_80, Fedra, Pismak, Agafia, aisa lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Moje dzisiejsze postanowienie! Siedzieć z Wami do 12 i ani minuty więcej....ten cały bałagan dosłownie wszędzie sam się nie posprząta :/

Yhm, yhm...

a Ty Shagga_80 skąd jesteś?

Angelius Provita

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huraaaaaaaaaaa posprzątałam!!!!
    Witam nową ovu-koleżankę!!!

Ależ grzeję jak w piekarniku normalnie!!!
    Coś się kręci widzę !!!:-)

Ach może tak nad wodę jechać !!:*)

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Yhm, yhm...

a Ty Shagga_80 skąd jesteś?
    Woj. łódzkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 16:05

Pismak lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Mam nadzieję że niedługo będę mogła się tu wam pochwalić że jest nas dwoje ale może być z tym u mnie problem choruje od 5 lat na niedoczynność tarczycy biorę leki codziennie i lekarz uprzedził mnie że może być problem z zajściem w ciążę :(

ważne ze macie zdiagnozowany problem jeśli gin wie o Twojej przypadłości na pewno będzie kontrolował Twój poziom hormonów i na pewno Wam się uda..

Najważniejsze to nie nastawiac się ze musi się udac za pierwszym razem od razu w pierwsyzm cyklu... ja mam za sobą kilka lat starań... już prawie otarłam sie o in vitro kiedy okazało się ze jestem w ciąży na którą nikt nie dawał mi nadzieji, niestety Dzidzia odemnie odeszła ale nie wolno się załamywac jak widac cuda się zdażaja nawet w tak beznadziejnych przypadkach jak ja ;)

Shagga_80, Agafia, plemniczka, Gunia, gocha04, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Ooo a dokąd leciałaś?
    tym razem z lotniska odbierałam siostrę i szwagra:) ja lecę do Turcji w ostatnim tygodniu sierpnia:)

Shagga_80, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    tak mi się to spodobało, że aż polubiłam dwa razy:D
    mam dziś moc:D

PS. witam witam... ja mam 30 lat (a w zasadzie niebawem skończę 31)... 2 rocznica ślubu przypadnie nam pod koniec września... o dzidzie staramy się od sierpnia zeszłego roku... jak widać po stopce za nami jest już 15 cykli... jesienią planujemy się pojawić w klinice leczenia niepłodności... i tak jak dziewczynom wczoraj pisałam - żywię wielkie nadzieję, że gdzieś między 20 a 25 cyklem trafi się ten mój szczęśliwy:)

Widzę ten rok 2011 na śluby miał wzięcie :)) To życzę powodzenia kochana i żeby wam się udało i żebyś ujrzała te 2 kreseczki :) To jest takie niesprawiedliwe jednę tak bardzo chcą i nie mogą zajść w ciąże a te które nie chcą zachodzą i nie szanują tego :(

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    tym razem z lotniska odbierałam siostrę i szwagra:) ja lecę do Turcji w ostatnim tygodniu sierpnia:)

A ja z Librą ale w walizce w bagażowym!!!:-):-):-)

Pismak, Fedra, Libra, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra a którego dokładnie brałaś śłub?

Libra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Pismak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

Czy to oznacza że mieszkasz gdzieś niedaleko ?

Libra lubi tę wiadomość

Angelius Provita

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta a ja nic o sobie ale u mnie widac brak kultury :P

no cóż skończyłam nie dawno 29 lat...
    wczoraj była moja 7 rocznica ślubu...
    nie mam domu mam psa :) ale to zabrzmiało ;)
    staramy się od kilku lat od około 3 z diagnostyką w Klinice Leczenia Niepłodności i stwierdzeniem ze u Nas jedynie in vitro - problem z nasieniem partnera...
    w maju mieliśmy zacząć procedurę ale 4 dni wczesniej okazało się ze ejstem w ciaży...
    obecnie dochodze do siebie i się nie staram...
    na wątku jestem odpowiedzialna za powiedzmy pożądek i opierniczanie wszystkich dookoła powiedzmy ze ze mnie taka Ciotka terrorystka :P
    ale jak trzeba to doradze, zinterpretuje wyniki i przytule do serduszka ale opierdzielić tez potrafie zeby nie było ;)
    aha i nie lubie wazeliniarstwa lubie proste czyste sytuacje :)
    ale się rozpisałam :P

a-koczek, Shagga_80, AGA 30, Pismak, Agafia, kiti, Libra, Blondi22, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ważne ze macie zdiagnozowany problem jeśli gin wie o Twojej przypadłości na pewno będzie kontrolował Twój poziom hormonów i na pewno Wam się uda..

Najważniejsze to nie nastawiac się ze musi się udac za pierwszym razem od razu w pierwsyzm cyklu... ja mam za sobą kilka lat starań... już prawie otarłam sie o in vitro kiedy okazało się ze jestem w ciąży na którą nikt nie dawał mi nadzieji, niestety Dzidzia odemnie odeszła ale nie wolno się załamywac jak widac cuda się zdażaja nawet w tak beznadziejnych przypadkach jak ja ;)
    Tak mi przykro :( aż mi łzy stanęły , nie bezpośrednio ale wiem co to znaczy ... jak miałam 15 lat moja mama straciłą dzidziusia w 6 miesiącu strasznie to przeżyłam

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, Fedra ale się pięknie przedstawiłaś :)
    To i ja siebie zaprezentuję :)
    W tym roku skończę 33 lata (póki co twierdzę,że mam 32 :P ) , mam Synka 3-letniego a obecnie jestem w drugiej ciąży (będzie drugi chłopiec), na ovu jestem od listopada..plan był,by szybko (z uwagi na trudną sytuację w pracy) zaciążyć (i w tym ovu miało mi pomóc...tzn w prowadzeniu skutecznych obserwacji :D ) i zniknąć...zaciążyć udało się w 3 cyklu...ale nie zniknęłam...wpadłam jak śliwka w kompot :)
    Zresztą teraz dla mnie najważniejsze by reszta Babeczek zafasolkowała i co dzień wchodzę tu z taką nadzieją.
    A na wątku zwykle wkładam kij w mrowisko i chyba najczęściej czepiam się cudzej wypowiedzi, po prostu muuuuuuuuuuuuuuuszę powiedzieć co myślę :P

AGA 30, kiti, Fedra, Pismak, Libra, Blondi22, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3680 3681 3682 3683 3684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ