X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki lapie mi tu wi fi wiec troche podczytuje ale ciezko zdecydowanie wole kompa niz telefon.moj g teraz pali grila jestesmy teraz na helu ekstremalne 2 noce w domku a do lazienki trzeba biegac na zewnatrz.jak wiecie wredna@przyszla i zaczynamy od poczatku z clo ale od 2dc zeby skrocic moj cykl mozna mnie dopisac sylwia1985...13 cykl staran...28lat i nastepna@ 04.09.2013 pozdrawiam kaja a miala byc fasolinka ola dobrze ze juz po mi gin tez proponuje laparoskopid choc mam drozne jajowody

Shagga_80, Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia tulę mocno :( Jeżeli mężu pojechał na ryby, to ja bym skorzystała z ciszy i spokoju, wzięła jakąś relaksacyjną kąpiel, dobrą książkę w rękę i zajęła się solidnie soba :P

Gunia, Libra, aisa, Ilona, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka powiem Ci, że ten mały jest fantastyczny...wpadam tu i nie umiem znaleźć miejsca...to pewnie te zaległości...

Dodi, Libra, Fedra ->fajnie, że się spotkanie udało i dziękuję za toast względem owulki, zapłodnienia, zagnieżdżenia, ciąży i lekkiego porodu.

Aisko dziękuję za miłe słowa...

Guniu kochana buzi buzi...

Teraz jak nie nadrobię, to postanawiam nie wchodzić...KOCHAM WAS!!!!

Effcia dobry duszek czuwa nad nami...jak poczytałam o tym wszystkim, to we mnie nadzieja wstąpiła...Olka są szanse i trzeba się dalej konsultować i badać...

Olka ja Ci powiem, że mimo, że mnie bolało jak cholera, to pewnie dla dobra sprawy poszłabym na to badanie kolejny raz.

Gunia, Libra, Dodi, aisa, Ola_czeka, Ilona, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia po gościach...jadę do sklepu z/w

• Gunia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Gunia tulę mocno :( Jeżeli mężu pojechał na ryby, to ja bym skorzystała z ciszy i spokoju, wzięła jakąś relaksacyjną kąpiel, dobrą książkę w rękę i zajęła się solidnie soba :P

tak zrobiłam :D Na podwórku 29 stopni, a ja we wrzątku się moczyłam aż woda wystygła. Dobrej książki nie mam, ale coś tam wzięłam :) Teraz obmyślam pomysł na obiad, nie mam na nic ochoty, i chyba za chwilę będzie burza, pewnie mnie złapie w drodze powrotnej ze sklepu...

Aha, i nadal jestem na etapie poszukiwania projektu domu, to nie takie hop-siup "osiołkowi w żłobie dano"... ubolewam, że one wszystkie mają "takie same" wnętrza i trzeba się przyglądać, czy z można kuchnię zagrodzić (nie lubię aneksu).
    Ale dziś maruda jestem :D
    Lecę szukać w sklepie inspiracji obiadowych, ciao! :*

kiti, jeju, aisa, Ola_czeka, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • jeju Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ;-) i co z tego, że jestem? Od rana nic konstruktywnego nie zrobiłam...no auto umyłam i tyle...myślę co u każdej z Was...co robicie...jak się czujecie, jaką macie pogodę...zajadam winogronka i czekam...na co nie wiem ale czekam...

Zdałam sobie sprawę z tego, że na szczęśliwy cykl teraz nie ma co liczyć...ile spraw musiałoby się zazębić...ile cudownych przypadków musiałoby zaistnieć, ile zadziałać mechanizmów, by się udało...moje cienkie endometrium, moja PRL, mój mega testosteron, brak owulacji...dużo więcej tego...jedyną rzeczą jaka mi przychodzi do głowy, to to, że piłam w ostatnich dniach piwko z lemoniadą i to czasami dwa dziennie...dla orzeźwienia, picie rozłożone w czasie...

Tylko czy warka z lemoniadką ma cudowną moc? ;-)
    Wiem ,wiem, zauważyłyście, że zaczęłam się nakręcać lekko...i niech tak zostanie na etapie "lekko"...

Dziś już nie jestem tak umęczona ale rozdrażniona...nie wiem czego się spodziewałam po dniu dzisiejszym...myślałam, że brak słońca spowoduje nagły przypływ wspaniałego humoru i samopoczucia...otóż nic z tego nie wyszło...czuję się jakaś przykurzona, napompowana...nie wiem jak to określić.

Dlaczego nie jest tak jak kiedyś na forum przeczytałam....po zajściu w ciążę kobieta powinna zmieniać kolor ;-)
    Mam wrażenie, że Bellunia o tym pisała dawno temu...o tej zmianie kolorku.

Boję się tego cyklu, tego napinania przed terminem @, a najgorsze jest, to, że na @ ja akurat mam zwyczaj czekać długo długo...

Muszę ogarnąć myślą to wszystko...w końcu 7 lat prawie się nie zabezpieczamy...

Ślę buziaki każdej z Was...idę poukładać sobie przynajmniej część myśli i poszukać wyjścia awaryjnego...jak się nie uda, to:

* napiję się z Agą30
    * zjemy wielkie lody czekoladowe z likierem i wiśniami oraz bitą śmietaną

*upiekę wielką pizzę domową i zjemy z Agą do ostatniego okruszka

Może być taki plan?

AGA 30, Gunia, Libra, kiti, aisa, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju nie ma problemu!!!Jeden dzień obżerania się he he!!!:-)

Miłego wieczorku kobitki!!!

Ja robię przygotowania do jutrzejszego obiadu bo przyjedzie siostra Wafla z rodziną(4 osoby+pies) Teściowa , Bratowa Wafla z rodziną (3 osoby) i brat Wafla z dziewczyną no i Ja i Wafel więc mam co robić dziś!!!

Kotlety przyprawione roladki zaraz zacznę smażyć żeberka również obsmażę sobie dziś no i zimnioki na kluchy się już gotują!!Kluchy kolorowe będą jutro he he a dla takiej bandy jest co gotować!!!

A więc idę !!!:-)

Libra, jeju, Gunia, Dodi, aisa, Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemu troche się zaczęłaś nakręcać... Tak, miej plan awaryjny, bo to dobra rzecz na czekanie...ale ja Cię rozumiem, bo też tak miałam... Uzyskałam spokój starankowy na najbliższe cykle,bo na nic w nich nie lidze... Tylko czekam do jesiennej wizyty w klinice... A pozniej bede na bieżąco myslec co dalej

Aga, udanej niedzieli w rodzinnym gronie

Shagga_80, jeju, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra nie ukrywam, że byłoby fajnie gdyby się udało....szkoda, że czas się tak wlecze...boję się jak już pisałam kolejnych dni ale tak sobie myślę, że od czasu do czasu mogę się nakręcić pozytywnie troszkę, bo mało kiedy temperatura moja była na górze w drugiej połowie cyklu...żal, że nie mierzyłam tempki, bo może więcej bym widziała a tak...ale to nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Libra nie ukrywam, że byłoby fajnie gdyby się udało....szkoda, że czas się tak wlecze...boję się jak już pisałam kolejnych dni ale tak sobie myślę, że od czasu do czasu mogę się nakręcić pozytywnie troszkę, bo mało kiedy temperatura moja była na górze w drugiej połowie cyklu...żal, że nie mierzyłam tempki, bo może więcej bym widziała a tak...ale to nic...
    Jeju, ja Cię rozumiem... Ale nie nakrecaj się na ciążę nawet jeśli to jest pozytywne... Nakrecaj się tym,ze poprawiło się i idziesz w dobrym kierunku... Nasz tempke wysoko, jest szansa na standardowe cykle... A co za tym idzie - coraz wiecej szans na ciążę... I tym się ciesz i dzialajcie... W koncu musi się udać...

jeju, aisa, Ola_czeka, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialam na niektorych wykresach ze kobiety biora kwas foliowy. Czy to pomaga w zajsciu w ciaze?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy nie pomaga zajść w ciążę. Pomaga w tym, aby dziecko po poczęciu prawidłowo zaczęło rozwijać układ nerwowy oraz mózg. Klaudiaa, poczytaj też trochę w necie i na pewno podpytaj ginekologa. A poza tym, oczywiście też nas. Ale pamiętaj, że taką podstawową wiedzę dobrze też czerpać z innych źródeł ;)

Gunia lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy jednak również pomaga w staraniach...może ją otrzymywać partner i partnerka...felice ma rację działa ona w dużej mierze na układ nerwowy dziecięcia poczętego...Libruś właśnie tak się nastawiam ale bierze mnie złość, że nie miałam jak mierzyć temperatury...rozumiesz...brak kontroli wprowadza u mnie chaos.

Fedra lubi tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie czytalam o tym i wypowiedzi sa rozne. Jedne pisza, ze pomaga inne, ze nie. Dzieki za opd ;)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie....generalnie warto brać kwas foliowy...służy on też naszemu zdrowiu...poza tym jest wiele preparatów dla starających się mam i ojców...

Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mnie ktoś kopnie w tyłek...mam dzień lenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Kwas foliowy jednak również pomaga w staraniach...może ją otrzymywać partner i partnerka...felice ma rację działa ona w dużej mierze na układ nerwowy dziecięcia poczętego...Libruś właśnie tak się nastawiam ale bierze mnie złość, że nie miałam jak mierzyć temperatury...rozumiesz...brak kontroli wprowadza u mnie chaos.
    Kochanie:* a moze wlasnie brak kontroli, luz Ci pomoże... Może dzięki temu się nie stredowalas i wystąpiła piękna owulacja... Ciesz się tym i niech twoja się pięknie pnie...
    Zobacz po mnie ja mam kontrole nad moimi iscie regularnymi cyklami i co? W czym mi "kontrola" pomogła? Za mną 14 cykli i nic... Sama dobrze wiesz, ze obok tego wszystkiego to potrzeba też troche szczęścia... A tego nijak nie idzie wsiąść pod kontrolę

Gunia, aisa, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Niech mnie ktoś kopnie w tyłek...mam dzień lenia.
    witam w klubie... Też tak mam:D rozleniwilam się na wikcie u Fedry:D

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HA HA HA Libruś a jak smakował murzynek? Pewnie super super, bo to takie ciacho z serducha....może i mnie kiedyś będziecie chciały zobaczyć ;-)
    Chętnie kiedyś się wybiorę w jakąś podróż...

Libra, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zrobimy jakąś mapę z naszymi lokalizacjami ?

Gunia, Libra lubią tę wiadomość

‹‹ 3718 3719 3720 3721 3722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ