X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dzięki Effcia. Wiem, że nie wolno się poddawać, ale ta ciągnąca się od trzech lat sytuacja bardzo źle wpływa na mnie i moje małżeństwo. Nie poddaję się, myślę tylko o tym, żeby o jakiś czas przesunąć dalsze próby, zająć się sobą, domem, małżeństwem, bo mój organizm w tej chwili nie byłby chyba dobrym domem dla nowego życia.
    Domyślam się,że niepowodzenia na pewno Wam nie służą...ale wydaje mi się,że teraz powinnaś wykonać tę laparoskopię,coby ostatecznie potwierdzić (a najlepiej wykluczyć!) diagnozę z HSG...a tak na marginesie,kiedy wraca Twoja ginka, a Ty do kiedy w PL? Zdążysz się z Nią spotkać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Nie, taki mieli termin w tym szpitalu, w którym pracuje moja ginka. Najgorsze, że moja ginka jest na wakacjach i nie mam z kim omówić wyników. Dzwoniła do mnie wczoraj kochana Żbikowa i podsunęła mi myśl, żeby skonsultować się z jakimś innym ginem póki jestem w Polsce. Myślę, że to dobry pomysł.
    Bardzo słusznie radziła Zbikowa :) Szukaj innego lekarza na tę jedną okazję :)

Effcia28, Fedra, Libra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Klaudio, czytam Twoje wypowiedzi i choć jesteś młodziutka i jesteś tu z nami króciutko, mogę powiedzieć że już jestem pod wrażeniem Twojej dojrzałości i hartu ducha. Mogłabyś dawać korepetycje z siły charakteru. Przyjmij wyrazy współczucia i najlepsze życzenia szybkiego zajścia w szczęśliwą ciążę.

Dziekuje:) Ja mam nadzieje, ze nam wszystkim sie tu uda. Co do mojej sytuacji powoli, powoli dochodze do siebie. Sa gorsze i lepsze chwile. Co do sily charakteru to chyba od kad pamietam zawsze malymi kroczkami dazylam do upragnionego celu. Najwazniejsze w naszych przypadkach jest sila i nadzieje. Nie tym razem to moze nastepnym. Narazie z niecierpliwoscia czekam az nadejdzie koniec @

Shagga_80, Fedra, aisa, Beata lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, uciekam...M gdzieś pojechała a ja obijam się jak nie wiem :P
    Buziaki dziewczynki, ściskam mooooocno!

Fedra lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem do kiedy ginka jest na urlopie, dzwoniłam do niej, ale nie odebrała i nie oddzwoniła. Ja w Polsce jestem do przyszłej niedzieli.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Shagga Shaggusia!

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kużwa poparzyłam sobie rękę :( tak to jest jak chce się być dupą na dziesięciu jarmarkach !

Wiesz Olu takie badania jak HSG powinnaś mieć już dawno zalecone,tym bardziej ,że piszesz że trwa to już trzy lata.Zgadzam się z Agą ,że powinnaś się poddać laparoskopi ,bo to ona Ci da pewność.A potem jeśli zdecydujesz się odczekać to tak zrobisz.Czekamy z Tobą na laparoskopię jej wyniki i Twoją decyzję kochana

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też strasznie żałuję, że dopiero teraz skierowano mnie na te badania. Zaoszczędziłabym sobie sporo comiesięcznych smutków, gdybym wiedziała, że nie mam szans zajść w ciążę. Próbuję znaleźć jakiegoś lekarza i to wszystko skonsultować. Jestem rozbita, przywykłam do tego, że wszystkie badania wskazywały, że jesteśmy zdrowi, a nie zachodzę w ciążę przez zwykłego pecha. Dzięki Effcia za wsparcie. Naprawdę to dla mnie wiele znaczy.

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra uciekam :)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rękę do lodowatej wody włóż żeby nie parzyło głębszych warstw skóry.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest założony specjalny temat o laparoskopi w starając się za pomocą medyczną poczytaj może akurat coś z tego Ci się przyda :) trzymaj się kochana

Ola_czeka, Libra lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki!

Ja dziś idę na wesele, ale nie powiem żebym sie cieszyła bo dokuczaja mi bóle podbrzusza i krzyża-takie jak okresowe-nie są jakieś mocne ale są i mnie dręczą. Właśnie wróciłam od fryzjera.

Mam pytanie-czy ma któraś w was nr tel. do Shaggi? Bo ja nie mam,jej juz tu na forum nie ma a ja mam pytanie odnosnie luteiny. Bo ja biorę tylko na noc 2 tabl. A moze teraz w dzien bym jaka wzieła i by mi coś pomogła? Wydaje mi sie,ze Shaga brała lub bierze w dzień i chcialam sie upewnic i jej zapytac czy moge?

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu najszybciej znajdziesz termin u gina w Klinice jeśli jesteś teraz w okolicach Krakowa to mozesz uderzyć do Macierzyństwa do doktora Szlachcica On jest bardzo konkretnym lekarzem i jeśli sie powie ze to pilna sprawa i ze się będzie kontynuowac u niego diagnostykę to przyjmie Cię nawet tego samego dnia...
    nie wiem co mogłabym Ci jeszcze doradzić bo zwykli ginekolodzy mogą olać sprawę dobrze by było zeby to był jakiś specjalista...
    i nie załamuj się My też po latach sie dowiedzieliśmy w czym problem ale najwazniejsze to się nie poddawać...
    Mam andzieję ze sobie wszystko poukładasz i "naprawisz" relację w zwiazku i szybko wrócicie do staranek z kolejna porcją siły i wiary :)

a teraz znikam Kochane trzymajcie sie ciepło i Effcia jak Cię prosze uważaj na siebie :*

Ola_czeka, Libra, Effcia28, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z zaciażonych bierze luteinę????

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku już napisałam do Shaggi, zaraz tu wejdzie.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    cześć Dziewczynki!

Ja dziś idę na wesele, ale nie powiem żebym sie cieszyła bo dokuczaja mi bóle podbrzusza i krzyża-takie jak okresowe-nie są jakieś mocne ale są i mnie dręczą. Właśnie wróciłam od fryzjera.

Mam pytanie-czy ma któraś w was nr tel. do Shaggi? Bo ja nie mam,jej juz tu na forum nie ma a ja mam pytanie odnosnie luteiny. Bo ja biorę tylko na noc 2 tabl. A moze teraz w dzien bym jaka wzieła i by mi coś pomogła? Wydaje mi sie,ze Shaga brała lub bierze w dzień i chcialam sie upewnic i jej zapytac czy moge?
    Kopciuszku, ja biorę 2x2 tabletki (a więc dwie rano i dwie wieczorem)..moja ginka twierdzi,że po wzięciu luteiny powinny bóle ustąpić,więc wydaje mi się,że nie zaszkodziłoby jakbyś wzięła teraz..tyle,że dobrze by było,żebyś na trochę położyła się ,żeby ta luteina od razu nie wypłynęła :) Ja rano zwykle biorę jak wstaję do WC a potem jeszcze idę do łożka,coby nie od razu zacząć chodzić z nią...no i jeszcze coś, licz się z tym,że luteina wzięta w dzień wypłynie prędzej czy później,więc zabezpiecz się...ja najczęściej jak długo zaczynam chodzić ,to resztki tel luteiny wypłyną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam teraz do sprzątania...bo póki co zdążyłam zmienić pościel i wynieść na balkon (oczywiście z dużą pomocą Syna :) ).

Ola_czeka lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżywam normalnie jakąś drugą fascynację tym miejscem, takie jesteście tu zajebiste i pomocne!

Shagga_80, Dodi, plemniczka, Fedra, Kfjatus, kiti, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Libra ja juz wole w słońcu i w cieple jechać niż w taka ulewę np jak wczoraj :) a Ty przy takiej prędkości to i tak temperaturke sobie podniesiesz he he i weź się juz zbieraj a nie siedź non stop na ovu a korków też Ci nie życzę bo i tak już jesteś na biezaco:D
    na szczescie pogoda była w sam raz na podróż... Nie bylo skwaru,nie padało... A korek tylko był w Częstochowie...

Można moja podróż uważać za zakończona z chwila gdy wjechalam na parking przed blokiem i z nawigacji usłyszałam: Jesteś u celu. Prowadził Cię Krzysztof Cholowczyc:D

Rucia, Dodi, Shagga_80, Sandraa, Fedra, Effcia28, Kfjatus, aisa, Ilona, a-koczek, Pismak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cy mój mąż jest normalny? Na dworzu oberwanie chmury, a On drzewo tnie o.O

Kopciuszku widze, że masz dzisiaj to samo co ja :( Typowe bóle okresowe. Zesrać z bólu się można.

‹‹ 3716 3717 3718 3719 3720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ