Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak, mierz w tym cyklu, kontynuuj o 8:00 do końca, przynajmniej sobie nawyk wyrobisz a jakiś pogląd na pewno to da.

nick nieaktualny, Pismak, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i własnie - ja o tym, że ten termometr ma funkcję zapamiętywania ostatniej tempki dowiedziałam się od dziewczyn jak przestałam prowadzić wykresy :)

nick nieaktualny, Pismak, nick nieaktualny, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek:)
    Zbiku żeby mi to było ostatni raz jak się z mauysia widziałaś! Nie życzę sobie żadnych złamań bo spotkaniach ovu he he:D
    Jeju całkiem ładny masz ten wykresik;)
    Librus kochana nie możesz wstydzić się pokazywać kolezankom;) lyknij de wina to od razu smielsza będziesz hihi:D
    Ja tylko na moment bo zaraz muszę się zabrać za jakieś sprzątanie a takiego mam miłego dzionka życzę;)
    A no i mnie by się spotkanie w okolicach Katowic podobalo:P

nick nieaktualny, kiti, nick nieaktualny, Ilona, Sandraa, zbikowa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :)
    Mam pytanko dziewczynki, czy ktoś jest w stanie odnaleźć ostatnią tabelkę,bo u mnie cos szwankuje wyszukiwarka na ovu :/ A ciekawa jestem, kto tanm na tapecie :P

• jeju Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też...kurczesz...nie umiem znaleźć tabelki...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    u mnie też...kurczesz...nie umiem znaleźć tabelki...
    Coś chyba namieszali w ovu :/ Trzeba chyba na piechotę szukać :/

• Pismak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    BellaRosa............1.......24lata.........córcia Ala 17.06.2013…lubelskie
    she......................6.......35lat...........córcia Maja 21.06.2013........pomorskie
    gadgeta..............13......32lata.........synuś Kubuś 11.07.2013........kuj-pom
    Mała……………..4……30lat……….Maluszek…04.08.2013….świętkorzyskie

Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopolskie (12.10.2013)
    Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie (09.11.2013)
    Rucia....................17....27lat………FASOLINKA…….mazowieckie (06.12.2013)
    Kopciuszek126.....16......30lat……..FASOLINKA……..łódzkie (08-09.12.2013)
    Karoam..................3......27lat………FASOLINKA.......egipt
    Plemniczka............2......28lat...........FASOLINKA……śląskie
    Ilona……………....12…..30lat………FASOLINKA.......Niemcy (29.01.2014)
    Selena ................18.....25lat..........FASOLINKA........podkarpackie (02.02.2014)
    Blondi22................1....23lat.............FASOLINKA.........mazowieckie (03.02.2014)
    Effcia...................5.......29lat...........FASOLINKA...........wielkopolskie

sylwia1985 ...........12....28lat ……….01.08................podkarpackie
    Muska....................7…..31lat...........01.08..............dolnośląskie
    Kfjatus...................10......26lat............07.08.................mazowieckie
    Gunia....................7......30 lat..........12.08..................podlaskie
    AGA30..................8....... 31lat............15.08............opolskie
    kiti.........................9......25lat…….….17.08……….….małopolskie
    Jeju......................8......31 lat..........20.08..................opolskie
    Beata……………...9……29lat………..25.08…………mazowieckie
    Aisa…………..…....7 .…28lata……..27.08……………Szwecja
    a-koczek………....12 .…32lata……..31.08……………war-maz
    Zbikowa…………...7……26lat...........01.09..................Wielka Brytania
    Kaja.......................7......32lat...........08.09… NIE PRZYJDZIE.…..pomorskie

Strona 3691

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 11:47

jeju lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki!

nie nadrobie Was teraz bo nie mam czasu...Ale opowiem jak było na tym weselu.... poprostu to było najgorsze wesele w moim zyciu!!!!Myślałam,ze w tamtym roku wesele brata mojego męża było najgorsze-bo mielismy żałobę po teściu i nie tańczyliśmy ale to przebiło tamto, bo niestety mój brzuch nie dał mi powodów do tego,żeby się cieszyć tym weselem...
    Wzięłam luteinę ok. 13 w sobotę 2 tabletki- tak jak Shaguś pisałaś,ale wczesniej zajrzałam w ulotkę i coś mi sie też kojarzyło,ze ty w dzień bierzesz. Ale brzuch i tak bolał po luteinie jak i przed. Myślałam o "najgorszym" i prosilam Boga zeby wytrzymać przez weekend a dzis zadzwonie do mojej ginki ok. 14 i powiem jej o moich przeżyciach-moze wepchnie mnie gdzieś na wizytę jutro. No chyba , że dzis bedzie kazałą mi na oddział przyjechać bo cos kojarzę,ze w poniedziałki ma całodzienny dyżur. Nic mi się nie chciało-nie chciało mi sie iść na to wesele wogóle. Mężowi też-bo jego bolała bardzo głowa od zatok!. Rano byłam u fryzjera i była duchota to robili przeciąg żeby troche chłodniej było i jak mi umyli głowę to siedziałam blisko drzwi i wieczorem był efekt tego przeciągu- w postaci okropnego kataru :(. Przez , który odechciało mi sie wogóle tego wesela...Zużyłam całą paczkę chusteczek i drugą paczką poratował mnie sąsiad ;). ale po 2-giej mówie do męża, ze jedziemy do domu. W domu bylismy o 3. I zanim zasnłam była 3.30. A wstalam już o 6 - bo mały się obudził i wołał kakao. Poprawiny były o 13 wczoraj to poleżałm troszkę. Wziełam luteinę- i nie powiem wczoraj było o niebo lepiej niz w sobotę, aż chcialo mi sie coś zjesć-w przeciwieństwie do soboty!!! I zatanczylismy troszkę. I wczoraj juz brzuch i krzyż nie bolały. No ale dobija MNIE JESZCZE JEDNA RZECZ- a mianowicie wszyscy mi to mówią,ze mam bardzo nisko brzuch jak do porodu...Sama to też zauważyłam juz ze 3 tyg. temu. Mój brzuch sprawia mi juz problemy i ciezko mi samej wydepilować sobie okolice bikini- czego w pierwszej ciaży nie miałam!!!! Do samego końca dawałam radę- i do porodu też sama sie wygoliłam. A teraz 5 mies. ciaży dopiero za mną a ja mam juz taki "duży" problem. Chyba to jest spowodowane tym niskim brzuchem. Apropo tego mojego brzucha-wczoraj sąsiadka mi mówi- "ale masz nisko brzuch, wcale jakbyś miała rodzić i rzekomo duży mam"!!! Mówiła,że niektóre kobiety do porodu idą i takiego duzego brzucha nie maja!!! Wszystko mnie dobija-mówię Wam :(

A co do fotki w sukience-nie mam bo w sobotę nic kompletnie mi sie nie chciało i ani w domu nie zrobiłam fotki,ani aparatu nie wzieliśmy- tyle z moich opowieści :(

Miłego dnia Wam życzę kochane ;). Ja musze łepetynę sobie umyć.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku nie martw się dużym brzuszkiem...Shaggunia ma ten sam problem, widoczny problem...skonsultować warto położenie brzucha i te skurcze i bóle ale mam nadzieję, że to nic groźnego.

Mocno przytulam Cię kochana i staraj się nie słuchać innych, zwłaszcza, że te uwagi wprowadzają zamęt w Wasze życie i pogarszają samopoczucie...a na noc kochana meliskę wypij...pomoże...

nick nieaktualny, Ilona, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Kopciuszku współczuję strasznie, że się tak męczyć musiałaś i jeszcze ten katar :/ Cieszę się że jest już lepiej ale na wizytę to oczywiście idź zawsze to lepiej i może się uspokoisz z tym brzuchem w dole :) Na pewno będzie wszystko dobrze trzymam kciuki ! A teraz marsz odpoczywać!

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • jeju Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, idę dokończyć mycie okna w kuchni i szykuję się do pracy...buzi buzi...

ps: Idę żeby nie nakręcać się za bardzo i dziękuję za miłe słowa ;-)

nick nieaktualny, kiti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupciuszku skonsultuj się z ginką... mam nadzieję, ze nic poważnego się nie dzieje, że to tylko niepotwierdzone obawy... i współczuje, że musiałaś się tak umęczyć na weselu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku na twoim miejscu skonsultowałabym swoje obawy z ginką. Współczuje tych dolegliwości. Podobnie męczyłam się w sobotę. Koszmar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kopciuszku na twoim miejscu skonsultowałabym swoje obawy z ginką. Współczuje tych dolegliwości. Podobnie męczyłam się w sobotę. Koszmar.
    może to diametralna zmiana pogody tak źle na was wpłynęła? niemniej Rucia i Ty też powinnaś się bardziej oszczędzać

kiti, aisa lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku współczuje dolegliwości.

Jeju życzę miłej pracy :)

Libra jak tam samopoczucie po owulacji ? :D

aisa lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    coś się zmieniło od ostatniego razu... jeżeli chodzi o moja osobę... fotki tutaj będą tylko na priv... a na fb jest jedna fotka wstawiona przez Dodi... po prostu nie będę komukolwiek sprawiać przykrości i mą osoba kuć w oczy... więc kategorycznie nie wyrażam zgody!

Oluś, ale jak chcesz nas (mnie ujrzeć) to i Tobie Fedra prześle linki na priv:)

Laski ja tez chce was zobaczyć ;D

nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku,moja Ginka niezmiennie powtarza mi,że skurcze są odpowiedzią na zmęczenie organizmu...ja tego zupełnie nie potwierdzam...wczoraj cały dzień UWAGA przeleżałam, wstałam jeszcze normalnie, a potem zakręciło mi się w głowie i ostatecznie do wieczora nawet piżamy nie zdjęłam i głównie leżałam...a jak skurcze mnie łapały, tak łapały wczoraj...ja pocieszam się,że na ostatniej wizycie wyszło,że wszystko jest OK i nie zastanawiam się nad tym,ale Ty póki nie skonsultujesz tego z lekarzem,to lepiej oszczędzaj się (i zawieś jakąkolwiek pomoc na budowie lepiej...sama wiem po sobie,że jeszcze nigdy nie przyznałam się sama przed sobą,że przesadziłam z robotą :P ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 12:50

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Libra jak tam samopoczucie po owulacji ? :D
    ja ogólnie czuję się świetnie:) żadnych objawów nie mam... wczoraj tylko przez 2 godz. tylko mnie bardzo głowa bolała - ale to raczej wina pogody... na nic nie liczę, to mam spokój... mam zajebisty humor, bo się dowiedziałam, że moja koleżanka z PCOS po trzech latach bezowocnych starań, kiedy to we wrześniu już miała zaczynać procedurę do in vitro - odnotowała dwie kreseczki:D JUPI!!! aż się ze wzruszenia popłakałam jak się dowiedziałam:) teraz jak się będę z nią widywać, będę ją po brzusiu głaskać, może mnie zarazi i zajdę na wczasach:D
    i wiedzę, że nieźle zgrałyśmy się w tym cyklu:) bo idziemy łeb w łeb i obie jesteśmy w 5dpo:D
    A Ty jak się czujesz?

kiti, nick nieaktualny, Ilona, nick nieaktualny, Dodi, mauysia, a-koczek, zbikowa, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Laski ja tez chce was zobaczyć ;D
    Zostałaś dopisana do listy;)

Ilona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Zostałaś dopisana do listy;)
    Też bym chciała...ale raczej czuję się zbyt "zaawansowana" na podróże :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 3727 3728 3729 3730 3731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ