X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Też bym chciała...ale raczej czuję się zbyt "zaawansowana" na podróże :(
    Iwonce chodziło o to, ze chce zobaczyć zdjęcia z wizyty u Fedry:) a mamy jeszcze kilka fotek i to z Czekoladką:)... także zostanie jej to przesłane na priv

Fedra lubi tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

A Ty jak się czujesz?[/QUOTE]

super że koleżance się udało uwielbiam czytać takie historie :) to mnie nastraja dużym optymizmem :)

a u mnie normalnie jak zawsze po ovu i przed @ czyli bolące twarde cycuszki :D i nic poza tym. hehe no to idziemy równo ;-) szkoda że nie mogę podglądać twojego wykresiku...

Shagga_80, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Iwonce chodziło o to, ze chce zobaczyć zdjęcia z wizyty u Fedry:) a mamy jeszcze kilka fotek i to z Czekoladką:)... także zostanie jej to przesłane na priv
    Heheheh, widać,że mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, hehehe...a w ogóle to wiecie co,wczoraj tak źle się czułam,że normalnie mówić prawie nie umiałam...tzn zapominałam słów,wiecie jak coś się na coś mówi...a po chwili w ogóle gubiłam wątek...obstawiam,że miałam niskie ciśnienie :/
    Chociaż,źle czułam się już w sobotę (pisałam przed chwilą na Fasolkowych,to tylko wkleję co tam napisałam o mojej przygodzie w Lidlu):
    "My wczoraj cały dzień w domu...źle się czułam od soboty gdy poszłam do lidla i ledwo wróciłam o tak w głowie mi się kręciło i zimny pot mnie oblewał...a jeszcze przy kasie jakiś podstarzały facet chciał mi się wepchnąć przede mną , więc delikatnie powiedziałam,że układa zakupy przed moimi a On "tak? Pani?" a ja,tak, a on "ale ja mam tylko dwie rzeczy" a ja mówię "a ja wcale nie mam więcej",że nie wspomnę,że nie spytał,czy przepuszczę Go,tylko po prostu zaczął zakupy wykładać na taśmę...zresztą powinno być Mu wstyd,że wpycha się przed mocno ciężarną i jeszcze z dzieckiem (wyszliśmy tyko po dżem...a wróciliśmy z leciuśkim nadbagażem :P )...niestety chyba nie było Mu wstyd, bo ledwo zapłaciłam i prawie wypchnął mnie z kolejki...masakra! Ma szczęście,że ledwo żyłam i bałam się denerwować,coby nie upaść i marzyłam tylko,żeby szybciuśko znaleźć się znów w domu."

• Ilona Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

Zbiku, uważaj na siebie. Swoją droga niezły gagatek z naszej Mauysi. Pewnie z taka siła uscisnela rękę Zbika i wyszło co wyszło (żarcik) :D

Jeju trzymam kciuki za powodzenie cyklu

Kopciuszku odpoczywaj wiecej i mam nadzieje, ze to nic poważnego a gin Cię uspokoi.

Schagga usciskaj Kubusia. Biedactwo, z tego co piszesz to naprawdę dzielny z niego mężczyzna.

U nas pogoda sie popsula, także koniec dobrego, ale mam nadzieje, ze jeszcze będzie ciepło i ścieki chociaż raz jeszcze zaliczymy. Na weekend M przyjeżdża ;D

Miłego dnia ;D

Libra, kiti, Shagga_80, Sandraa, Dodi, Ola_czeka, zbikowa, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Heheheh, widać,że mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, hehehe...a w ogóle to wiecie co,wczoraj tak źle się czułam,że normalnie mówić prawie nie umiałam...tzn zapominałam słów,wiecie jak coś się na coś mówi...a po chwili w ogóle gubiłam wątek...obstawiam,że miałam niskie ciśnienie :/
    Chociaż,źle czułam się już w sobotę (pisałam przed chwilą na Fasolkowych,to tylko wkleję co tam napisałam o mojej przygodzie w Lidlu):
    "My wczoraj cały dzień w domu...źle się czułam od soboty gdy poszłam do lidla i ledwo wróciłam o tak w głowie mi się kręciło i zimny pot mnie oblewał...a jeszcze przy kasie jakiś podstarzały facet chciał mi się wepchnąć przede mną , więc delikatnie powiedziałam,że układa zakupy przed moimi a On "tak? Pani?" a ja,tak, a on "ale ja mam tylko dwie rzeczy" a ja mówię "a ja wcale nie mam więcej",że nie wspomnę,że nie spytał,czy przepuszczę Go,tylko po prostu zaczął zakupy wykładać na taśmę...zresztą powinno być Mu wstyd,że wpycha się przed mocno ciężarną i jeszcze z dzieckiem (wyszliśmy tyko po dżem...a wróciliśmy z leciuśkim nadbagażem :P )...niestety chyba nie było Mu wstyd, bo ledwo zapłaciłam i prawie wypchnął mnie z kolejki...masakra! Ma szczęście,że ledwo żyłam i bałam się denerwować,coby nie upaść i marzyłam tylko,żeby szybciuśko znaleźć się znów w domu."
    Debil

kiti, Shagga_80, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shagga ty tam wypoczywaj a nie po lidlach chodzisz :)

a to stary dziad ja bym mu dała popalić jakbym tam była ;-)

Libra lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane potrzebuje Waszej pomocy...otóż jestem w 18dc i nadal mam kremowy śluz - już 6 dzień - mam wrażenie że ovu już była bo nawet wczoraj miałam skurcze macicy i pobolewały mnie jajniki. Myślicie, że jak nadal mam kremowy śluz to znaczy, że pęcherz nie pękł? Nie wiem co myśleć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Kochane potrzebuje Waszej pomocy...otóż jestem w 18dc i nadal mam kremowy śluz - już 6 dzień - mam wrażenie że ovu już była bo nawet wczoraj miałam skurcze macicy i pobolewały mnie jajniki. Myślicie, że jak nadal mam kremowy śluz to znaczy, że pęcherz nie pękł? Nie wiem co myśleć...
    Śluz kremowy to raczej śluz niepłodny, więc może być tak,że jesteś już po owulce, może też oznaczać,że to cykl bezowulacyjny....albo że źle go interpretujesz :)

PS.Tu nie ma to myśleć,to trzeba działać :P Gdzie masz wykres?

EDIT: już widziałam Twój wykres,ale niestety mało zaznaczasz, w zasadzie tylko śluz...a jako,że trzeba brać poprawkę na to,czy robisz to właściwie to w sumie trudno coś mówić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 13:09

Libra, kiti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    śluz mniej płodny (takim jest kremowy) pojawia się po owulacji, gdy do głosu dochodzi progesteron... jednakże trudno jest ocenić na podstawie śluzu czy doszło do owulacji... z takim zapytaniem musiałabyś się zwrócić do swojego ginekologa, który podczas badania usg mógłby to stwierdzić znajdując na jajniku ślad po owulacji w postaci wytworzonego ciałka żółtego

Shagga_80, kiti, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    może to diametralna zmiana pogody tak źle na was wpłynęła? niemniej Rucia i Ty też powinnaś się bardziej oszczędzać

Libruś w sobotę miałam takie typowe bóle okresowe. Ten mój dzieciuch tak mnie nawala w podbrzusze, że nie da się chodzić. W miarę możliwosci staram się leżeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...wiem że kremowy to niepłodny, ale ja nigdy nie mam takiego typowo płodnego jak kurze jajko ale tez nigdy nie miałam kremowego tak długo...

P.S. Wykres przecież mam udostępniony :P no chyba, że coś się popsuło i go nie widać?? Jak cos to dajcie znać, czy widzicie po kilknięciu na mój profil

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libruś w sobotę miałam takie typowe bóle okresowe. Ten mój dzieciuch tak mnie nawala w podbrzusze, że nie da się chodzić. W miarę możliwosci staram się leżeć.
    A wiesz co ja zauważyłam (czym nie omieszkałam podzielić się w piątek z Ginką)? Jak leże,to gorzej się czuję...chodząc coś robiąc ledwo czuję,że macica się stawia...gdy to samo stawianie dopada mnie,gdy leżę,to skurcz (normalnie jak mówisz,jak przy @) potrafi być mega silny i promieniować do kolan aż :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Śluz kremowy to raczej śluz niepłodny, więc może być tak,że jesteś już po owulce, może też oznaczać,że to cykl bezowulacyjny....albo że źle go interpretujesz :)

PS.Tu nie ma to myśleć,to trzeba działać :P Gdzie masz wykres?

EDIT: już widziałam Twój wykres,ale niestety mało zaznaczasz, w zasadzie tylko śluz...a jako,że trzeba brać poprawkę na to,czy robisz to właściwie to w sumie trudno coś mówić :/

Kochana, mało zaznaczam bo w tym miesiącu odpuściłam...nie biorę leków, nie mierzą tempki...chciała mieć miesiąc na wyluzowanie, odstresowanie się po lipcowych terrorach...i od razu lepiej się czułam, nic nie boli etc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Kurcze...wiem że kremowy to niepłodny, ale ja nigdy nie mam takiego typowo płodnego jak kurze jajko ale tez nigdy nie miałam kremowego tak długo...

P.S. Wykres przecież mam udostępniony :P no chyba, że coś się popsuło i go nie widać?? Jak cos to dajcie znać, czy widzicie po kilknięciu na mój profil
    Shaggi bardziej o to chodziło, że masz mało danych na wykresie zaznaczonych... niektóre nie obserwują w ogóle płodnego śluzu, że tak się określę "na zewnątrz"... a mają w środku... a niektóre w ciąże zachodzą przy kremowym... nie to że on w ogóle jest nie płodny - ale na pewno jest o wiele mniej płodny niż rozciągliwy... musisz czekać na rozwój wydarzeń, bo nic konkretnego z Twoich obserwacji nie da się wyczytać

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:

Ja pamiętam,że też miałam problem z rozpoznaniem śluzu płodnego i niepłodnego ale ostatecznie przyjęłam zasadę - śluz kremowy to taki jak jakiś balsam, a więc nie rozciąga się nic a nic..a jak już rozciąga się ale jest biały to ja uważałam go za rozciągliwy (uznałam,że konsystencja jest ważniejsza niż kolor) , wodnisty to wiadomo, jak jest rzadki prawie jak woda.
    A o wykresie Twoim myślałam w stopce...w profilu znalazłam,ale nie widziałam w stopce,więc myślałam,że nie prowadzisz,albo nie udostępniasz...a tak na marginesie,czy nie lepiej mierzyć tempkę? Jak dla mnie to jak mniej wymagająca obserwacja (a tym samym nie tak łatwo źle zinterpretować coś).

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Kochana, mało zaznaczam bo w tym miesiącu odpuściłam...nie biorę leków, nie mierzą tempki...chciała mieć miesiąc na wyluzowanie, odstresowanie się po lipcowych terrorach...i od razu lepiej się czułam, nic nie boli etc.
    to napiszę tylko tyle... nie próbuj szukać na nowo objawów, czy była owulka czy nie, bo bez usg tego się na 100% nie dowiesz... jak zaczniesz myśleć o owulce, to bliżej terminu @ zaczniesz myśleć o ciąży... jak luz to luz... niczego nie szukaj... i chodź lepiej z nami pogadać o głupotach... np. powiedz mi, czy ktoś się wciskał w kolejce przed Ciebie;P???

Aga_Andzia, Shagga_80, Dodi, Ola_czeka, a-koczek, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i lepiej mierzyć tempkę, ale jak już wspominałam w tym miesiącu chciałam psychicznie odpocząć i nie mierzyć nic!
    Śluz monitoruje zarówno w środku jak i na bieliźnie. Mówiąc kremowy, mam na myśli dokładnie jak krem - biała ćtapka, w ogóle nie rozciągliwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok doczytałam Twój poprzedni wpis,czemu nie prowadzisz typowych obserwacji...i wybaczcie mi,bo ja nie jestem odpowiednią do tego typu rad osobą...ale! Ja chyba wolałabym mierzyć rano tempkę, dalej przyjmowac leki (kwas foliowy i np coś na śluz,szczególnie jeśli jest z nim problem, tzn jest go mało albo nie jakiś rozciągliwy) a po prostu na resztę dnia znaleźć sobie jakieś zajęcie (mega absorbujące!), porobić jakieś plany na najbliższą przyszłość (mnie wtedy czas leci szybciej), może odwiedzić lekarza i z Nim coś zaplanować...ale głównie zająć się czymś...jak to nawet ostatnio w bajce (:P ) słyszałam,czas leci szybciej,gdy się czymś zajmie :) Wtedy obserwacje cokolwiek mogą powiedzieć i ewentualnie dla lekarza tez będą jakimś wyznacznikiem co się dzieje itd... No i wbić sobie do głowy - nie ma objawów ciążowych! To co nam się wydaje być ciążowe może równie dobrze oznaczać zbliżającą się@ albo wszystko inne, naprawdę! Jeśli Komuś przeszkadzają ochy i achy pod wykresem (a szczerze przyznam,to mnie czasem denerwowało w moim przypadku,czy teraz na cudzych wykresach) to lepiej nie udostępniać, a prowadzić dla własnej informacji...albo zupełnie odstawić starania jako takie...tzn nie zaprzestać a odpuścić obserwacje ...wybaczcie,jeśli nie mam racji i na dodatek kogoś obraziłam...ale wielokrotnie mam wrażenie,że ja bym to zrobiła inaczej...

Rucia, kiti, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    to napiszę tylko tyle... nie próbuj szukać na nowo objawów, czy była owulka czy nie, bo bez usg tego się na 100% nie dowiesz... jak zaczniesz myśleć o owulce, to bliżej terminu @ zaczniesz myśleć o ciąży... jak luz to luz... niczego nie szukaj... i chodź lepiej z nami pogadać o głupotach... np. powiedz mi, czy ktoś się wciskał w kolejce przed Ciebie;P???

niestety Kochana, nie mam tak wspaniałych wspomnień z Lidla :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A wiesz co ja zauważyłam (czym nie omieszkałam podzielić się w piątek z Ginką)? Jak leże,to gorzej się czuję...chodząc coś robiąc ledwo czuję,że macica się stawia...gdy to samo stawianie dopada mnie,gdy leżę,to skurcz (normalnie jak mówisz,jak przy @) potrafi być mega silny i promieniować do kolan aż :/

Shagguś a ja mam tak, że chodząc mam najmocniejsze boleści. Najlepiej leży mi się na bku, wtedy jest względny spokój.
    Nie wiem, czy u mnie jest to stawianie się macicy, tak jak u Ciebie. Zauważyłam tylko, że jak mnie młody porządnie skopie, a potrafi tak dowalić, że łzy same się leją z oczu, to wtedy odnotowuję takie bóle okresowe.

‹‹ 3728 3729 3730 3731 3732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ