X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny wrzucę tutaj to co napisałam na fasolkowych.

Bielsko-Biała – 21/22 września - CH Auchan
    Gliwice – 28/29 września - CH Auchan
    Wrocław – 05/06 października - CH Auchan
    Piaseczno – 12/13 października - CH Auchan
    Sosnowiec – 19/20 października - CH Auchan
    Płock – 26/27 października - CH Auchan
    Kurcze,że też mam tak wszędzie daleko :/

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś ja się załapie na Piaseczno :) Będę wtedy w 33 tygodniu ;)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aga_Andzia - najlepiej będzie ( wiem, ze to trudne ) jak po prostu przestaniesz zastanawiać się nad tym czy owulacja była czy nie była, bo sam ból jajników nie jest tego wyznacznikiem. U mnie w cyklu z którym zaszłam w ciąże owulacja była z lewego jajnika, a cały czas byłam święcie przekonana, że owulacja jest z prawego, bo czułam ból po prawej stronie pachwin.

Mój śluz w czasie owulacji był średniej jakości. Pół na pół - rozciągliwy z kremowym. Jeżeli masz kremowy śluz, a mało rozciągliwego, to kup sobie wiesiołek. Ale według mnie on ma na celu zwiększenie ilości wydzielanego śluzu, a nie poprawy jego jakości.
    Czy skoro masz kremowy śluz, to oznacza to, że pęcherzyk nie pękł? Tego nie wie żadna z Nas, chyba nie da się tego określić.

Objawów też się nie doszukuj. To bez sensu. Objawy w ciąże zaczynają się długo długo po zrobieniu testu ciazowego :) Wiele " objawów " wskazuje po prostu na zbliżającą się @.

Nie doszukuje się objawów ciąży (losie jak ja nienawidzę jak mi ktoś coś wmawia) pisałam wcześniej że w tym miesiącu wyluzowałam i nie mierze tempki, nie biorę leków, nie zwracam uwagi na żadne objawy/bóle etc.
    więc to nie o to chodzi, chodziło mi tylko o to czy uważacie, że mając całky czas kremowy w ogóle nie rozciągliwy śluz można mieć płodne i zajść w ciążę, czy którejś z Was się coś takiego przydarzyło...poza tym jeśli w tym miesiącu się nie uda to będę musiała starania przełozyć na później bo troszeczkę nam się w życiu pogmatfało (czytaj kasa)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagguś ja się załapie na Piaseczno :) Będę wtedy w 33 tygodniu ;)
    Faaaaaaaajnie masz :)
    Ja właśnie zastanawiam się kiedy iść na ostatnie takie dokładne usg (of kors nie do mojej Ginki).

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Nie doszukuje się objawów ciąży (losie jak ja nienawidzę jak mi ktoś coś wmawia) pisałam wcześniej że w tym miesiącu wyluzowałam i nie mierze tempki, nie biorę leków, nie zwracam uwagi na żadne objawy/bóle etc.
    więc to nie o to chodzi, chodziło mi tylko o to czy uważacie, że mając całky czas kremowy w ogóle nie rozciągliwy śluz można mieć płodne i zajść w ciążę, czy którejś z Was się coś takiego przydarzyło...poza tym jeśli w tym miesiącu się nie uda to będę musiała starania przełozyć na później bo troszeczkę nam się w życiu pogmatfało (czytaj kasa)

Po pierwsze nic ci nie wmawiam. Po drugie według mnie śluz nie jest priorytetem w kwestii zachodzenia w ciąże. Można zajsć z kremowym, rozciągliwym, pewnie da się również bez śluzu. Może poczytaj trochę na ten temat w necie, popytaj lekarza, poprzeglądaj wykresy forumowiczek, może da ci to odpowiedź na twoje pytanie.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na to trzeba sie jakos wczesniej zapisac Ruciu? ile to trwa? wiesz co wiecej?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Faaaaaaaajnie masz :)
    Ja właśnie zastanawiam się kiedy iść na ostatnie takie dokładne usg (of kors nie do mojej Ginki).

Fajnie będe miała jak mnie M. zawiezie :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    ...Można zajsć z kremowym, rozciągliwym, pewnie da się również bez śluzu.

Rucia, o to mi właśnie chodziło ;)Dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a na to trzeba sie jakos wczesniej zapisac Ruciu? ile to trwa? wiesz co wiecej?

Plemniś są to bezpłatne akcje Auchan i Fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo, na jednej z nich była Dora. Nie trzeba się wcześniej zapisywać. Z tego co kojarzę jedynie na miejscu musiała wpisać się w listę chętnych na darmowe USG 4D, zrobili jej chyba 10 zdjęć. Na fasolkowych zadałam jej pytanie jak to wyglądało, więc możesz ew. czekać na odpowiedź razem ze mną :)

plemniczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Rucia, o to mi właśnie chodziło ;)Dzięki

Mój śluz nie był pierwszej kategorii. Według mnie był bardziej kremowy niż rozciągliwy a jednak się udało.

Shagga_80, jeju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Jak boli to leżę i krzycze na niego, że jak wyjdzie to mu dupsko spiorę :P
    hehehe... już to widzę;P
    mnie moje dziecko będzie mogło naparzać ile będzie chciało, bo raczej szybko będę się leniuchować na l4... a jak się urodzi, to przytulę je i mego m ciesząc się, że cały mój szczęśliwy świat mieści się w moim objęciu...
    ogólnie będę ściskać zęby i stosować się do Twojego słynnego powiedzonka: cierp ciało jak chciało:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 14:28

Rucia, Shagga_80, Dodi, Sandraa, Effcia28, jeju, Fedra, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Kochana,widzę,że coś Cię zdenerwowałyśmy...spokój! I posłuchaj (poczytaj) ...widać,wszystkie Twój wpis odczytałyśmy,że musisz mocno nakręcać się (sama pisałaś,że odkąd przestałaś mierzyć tempkę to lepiej się poczułaś a dla mnie to znak,że wcześniej było znacznie trudniej ze spokojem u Ciebie...tzn mam wątpliwości,czy dalej nie jesteś zbyt spięta). Co do Twojego pytania nikt nie jest Ci w stanie na to pytanie odpowiedzieć, bo ciało kobiety nigdy do końca nie jest poznane...i wiele razy widziałyśmy wykresy ewidentnie nie ciążowe, a kończące się zieloną kropą, czy odwrotnie, gdy wykres MUSIAŁ oznaczać ciążę, a @ przychodziła... Tak więc nie analizuj,czy masz szansę,czy nie..masz! szanse są zawsze...szczególnie,że żadne obserwacje (nawet prowadzone w sposób niepozostawiający złudzeń!) nie daje pewności,że owulka była...jak napisała Ci Libra, owulację potwierdzić może tylko i wyłącznie monitornig! (i to po fakcie,gdy już wiadomo,że pękł pęcherzyk...bo już mieliśmy tu przypadek,że na monitoringu lekarz stwierdził,że lada moment owulacja...a za kilka dni okazało się,że ni było owulacji)...a w zasadzie jedynym pewnym "objawem" przejścia owulacji jest ciąża :)

Rucia, a-koczek, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    mówiąc "wspaniałe" ironizowałam :P
    o to przepraszam... nie było w cudzysłowie, więc nie skumałam

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    chyba się którejś zdarzyło... chyba Blondi jak się nie mylę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    hehehe... już to widzę;P
    mnie moje dziecko będzie mogło naparzać ile będzie chciało, bo raczej szybko będę się leniuchować na l4... a jak się urodzi, to przytulę je i mego m ciesząc się, że cały mój szczęśliwy świat mieści się w moim objęciu...
    ogólnie będę ściskać zęby i stosować się do Twojego słynnego powiedzonka: cierp ciało jak chciało:D

No dobra, może dupy mu nie spiorę, ale do końca życia będe mu wypominała te męki ;)
    Mam nadzieję Libruś, że swoją wizję będziesz mogła spełnić jak najszybciej.

A tymczasem spadam dziewoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    No dobra, może dupy mu nie spiorę, ale do końca życia będe mu wypominała te męki ;)
    Mam nadzieję Libruś, że swoją wizję będziesz mogła spełnić jak najszybciej.

A tymczasem spadam dziewoje.
    Wątpię w to... jeszcze się pewnie sporo namęczę... ale dziękuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Wątpię w to... jeszcze się pewnie sporo namęczę... ale dziękuję...
    To też jakaś metoda...nastawiać się na długie starania a mile się zaskoczyć wcześniej...a ja obstawiam,że wizyta w Gamecie szybko coś poradzi :) Albo nie zdążycie do Niej podejść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 14:45

aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kochana,widzę,że coś Cię zdenerwowałyśmy...spokój! I posłuchaj (poczytaj) ...widać,wszystkie Twój wpis odczytałyśmy,że musisz mocno nakręcać się (sama pisałaś,że odkąd przestałaś mierzyć tempkę to lepiej się poczułaś a dla mnie to znak,że wcześniej było znacznie trudniej ze spokojem u Ciebie...tzn mam wątpliwości,czy dalej nie jesteś zbyt spięta). Co do Twojego pytania nikt nie jest Ci w stanie na to pytanie odpowiedzieć, bo ciało kobiety nigdy do końca nie jest poznane...i wiele razy widziałyśmy wykresy ewidentnie nie ciążowe, a kończące się zieloną kropą, czy odwrotnie, gdy wykres MUSIAŁ oznaczać ciążę, a @ przychodziła... Tak więc nie analizuj,czy masz szansę,czy nie..masz! szanse są zawsze...szczególnie,że żadne obserwacje (nawet prowadzone w sposób niepozostawiający złudzeń!) nie daje pewności,że owulka była...jak napisała Ci Libra, owulację potwierdzić może tylko i wyłącznie monitornig! (i to po fakcie,gdy już wiadomo,że pękł pęcherzyk...bo już mieliśmy tu przypadek,że na monitoringu lekarz stwierdził,że lada moment owulacja...a za kilka dni okazało się,że ni było owulacji)...a w zasadzie jedynym pewnym "objawem" przejścia owulacji jest ciąża :)

a nie widzisz żadnego znaku, który by Ci mówił że mnie nie znasz i nie możesz wiedzieć czy jestem spięta czy może jestem taka na co dzień i jest to nieodzownie powiązane z moim charakterem lub jestem zupełnie wyluzowana a należę do konkretnych osób, które konkretnie pytaja i oczekuja konkretnej odpowiedzi...pytanie przecież nie dotyczyło mojego samopoczucia tylko długo utrzymującego się (jak na mnie) kremowego śluzu a dni płodnych? czy nie łatwiej zatem jest zwyczajnie odpowiedzieć na pytanie zamiast domniemywać jaki jest cudzy nastrój, albo pytanie zwyczajnie pominąć...bo nie o to chyba w tym forum chodzi. Nie odbierzcie tego, że się denerwuję bo wcale tak nie jest, po prostu lubię konkretne odpowiedzi na konkretne pytania i tyle. Cieszę się bardzo, że Wam się udało i napawa mnie to pewną nutką nadziei, że jest tu tyle dziewczyn z podobnymi problemami do moich z podobnymi chorobami i im się udaje...może i kiedyś przyjdzie na mnie pora...może. Wszystkim oczywiście szczerze gratuluję i życzę spokojnych 9 m-cy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    To też jakaś metoda...nastawiać się na długie starania...a ja obstawiam,że wizyta w Gamecie szybko coś poradzi :) Albo nie zdążycie do Niej podejść :)
    i znów swoistego rodzaju nakręcanie, ... powiem tylko tyle: pożyjemy zobaczymy:D
    bo jakby nie było to dla mnie ja już wkraczam w okres długich starań... jak będę mieć badania w Gamecie to będzie mój 18 lub 19 cykl... a gdzie mi jeszcze do Fedry, Małej czy Oli... dlatego nie będę zwlekać w wizytą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 14:47

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toście się źle zrozumiały choć żadna nie miała złych intencji a teraz sobie wszystko wyjaśniłyście i jest git.

Śniło mi się, że mąż Ruci okazał się być adminem tego forum. Szok, korupcja, płatna protekcja i nepotyzm.

mauysia, Libra, Aga_Andzia, a-koczek, kiti, Fedra, jeju, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3730 3731 3732 3733 3734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ