X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny wrzucę tutaj to co napisałam na fasolkowych.

Bielsko-Biała – 21/22 września - CH Auchan
    Gliwice – 28/29 września - CH Auchan
    Wrocław – 05/06 października - CH Auchan
    Piaseczno – 12/13 października - CH Auchan
    Sosnowiec – 19/20 października - CH Auchan
    Płock – 26/27 października - CH Auchan
    Kurcze,że też mam tak wszędzie daleko :/

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś ja się załapie na Piaseczno :) Będę wtedy w 33 tygodniu ;)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aga_Andzia - najlepiej będzie ( wiem, ze to trudne ) jak po prostu przestaniesz zastanawiać się nad tym czy owulacja była czy nie była, bo sam ból jajników nie jest tego wyznacznikiem. U mnie w cyklu z którym zaszłam w ciąże owulacja była z lewego jajnika, a cały czas byłam święcie przekonana, że owulacja jest z prawego, bo czułam ból po prawej stronie pachwin.

Mój śluz w czasie owulacji był średniej jakości. Pół na pół - rozciągliwy z kremowym. Jeżeli masz kremowy śluz, a mało rozciągliwego, to kup sobie wiesiołek. Ale według mnie on ma na celu zwiększenie ilości wydzielanego śluzu, a nie poprawy jego jakości.
    Czy skoro masz kremowy śluz, to oznacza to, że pęcherzyk nie pękł? Tego nie wie żadna z Nas, chyba nie da się tego określić.

Objawów też się nie doszukuj. To bez sensu. Objawy w ciąże zaczynają się długo długo po zrobieniu testu ciazowego :) Wiele " objawów " wskazuje po prostu na zbliżającą się @.

Nie doszukuje się objawów ciąży (losie jak ja nienawidzę jak mi ktoś coś wmawia) pisałam wcześniej że w tym miesiącu wyluzowałam i nie mierze tempki, nie biorę leków, nie zwracam uwagi na żadne objawy/bóle etc.
    więc to nie o to chodzi, chodziło mi tylko o to czy uważacie, że mając całky czas kremowy w ogóle nie rozciągliwy śluz można mieć płodne i zajść w ciążę, czy którejś z Was się coś takiego przydarzyło...poza tym jeśli w tym miesiącu się nie uda to będę musiała starania przełozyć na później bo troszeczkę nam się w życiu pogmatfało (czytaj kasa)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagguś ja się załapie na Piaseczno :) Będę wtedy w 33 tygodniu ;)
    Faaaaaaaajnie masz :)
    Ja właśnie zastanawiam się kiedy iść na ostatnie takie dokładne usg (of kors nie do mojej Ginki).

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Nie doszukuje się objawów ciąży (losie jak ja nienawidzę jak mi ktoś coś wmawia) pisałam wcześniej że w tym miesiącu wyluzowałam i nie mierze tempki, nie biorę leków, nie zwracam uwagi na żadne objawy/bóle etc.
    więc to nie o to chodzi, chodziło mi tylko o to czy uważacie, że mając całky czas kremowy w ogóle nie rozciągliwy śluz można mieć płodne i zajść w ciążę, czy którejś z Was się coś takiego przydarzyło...poza tym jeśli w tym miesiącu się nie uda to będę musiała starania przełozyć na później bo troszeczkę nam się w życiu pogmatfało (czytaj kasa)

Po pierwsze nic ci nie wmawiam. Po drugie według mnie śluz nie jest priorytetem w kwestii zachodzenia w ciąże. Można zajsć z kremowym, rozciągliwym, pewnie da się również bez śluzu. Może poczytaj trochę na ten temat w necie, popytaj lekarza, poprzeglądaj wykresy forumowiczek, może da ci to odpowiedź na twoje pytanie.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na to trzeba sie jakos wczesniej zapisac Ruciu? ile to trwa? wiesz co wiecej?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Faaaaaaaajnie masz :)
    Ja właśnie zastanawiam się kiedy iść na ostatnie takie dokładne usg (of kors nie do mojej Ginki).

Fajnie będe miała jak mnie M. zawiezie :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    ...Można zajsć z kremowym, rozciągliwym, pewnie da się również bez śluzu.

Rucia, o to mi właśnie chodziło ;)Dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a na to trzeba sie jakos wczesniej zapisac Ruciu? ile to trwa? wiesz co wiecej?

Plemniś są to bezpłatne akcje Auchan i Fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo, na jednej z nich była Dora. Nie trzeba się wcześniej zapisywać. Z tego co kojarzę jedynie na miejscu musiała wpisać się w listę chętnych na darmowe USG 4D, zrobili jej chyba 10 zdjęć. Na fasolkowych zadałam jej pytanie jak to wyglądało, więc możesz ew. czekać na odpowiedź razem ze mną :)

plemniczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Rucia, o to mi właśnie chodziło ;)Dzięki

Mój śluz nie był pierwszej kategorii. Według mnie był bardziej kremowy niż rozciągliwy a jednak się udało.

Shagga_80, jeju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Jak boli to leżę i krzycze na niego, że jak wyjdzie to mu dupsko spiorę :P
    hehehe... już to widzę;P
    mnie moje dziecko będzie mogło naparzać ile będzie chciało, bo raczej szybko będę się leniuchować na l4... a jak się urodzi, to przytulę je i mego m ciesząc się, że cały mój szczęśliwy świat mieści się w moim objęciu...
    ogólnie będę ściskać zęby i stosować się do Twojego słynnego powiedzonka: cierp ciało jak chciało:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 14:28

Rucia, Shagga_80, Dodi, Sandraa, Effcia28, jeju, Fedra, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Kochana,widzę,że coś Cię zdenerwowałyśmy...spokój! I posłuchaj (poczytaj) ...widać,wszystkie Twój wpis odczytałyśmy,że musisz mocno nakręcać się (sama pisałaś,że odkąd przestałaś mierzyć tempkę to lepiej się poczułaś a dla mnie to znak,że wcześniej było znacznie trudniej ze spokojem u Ciebie...tzn mam wątpliwości,czy dalej nie jesteś zbyt spięta). Co do Twojego pytania nikt nie jest Ci w stanie na to pytanie odpowiedzieć, bo ciało kobiety nigdy do końca nie jest poznane...i wiele razy widziałyśmy wykresy ewidentnie nie ciążowe, a kończące się zieloną kropą, czy odwrotnie, gdy wykres MUSIAŁ oznaczać ciążę, a @ przychodziła... Tak więc nie analizuj,czy masz szansę,czy nie..masz! szanse są zawsze...szczególnie,że żadne obserwacje (nawet prowadzone w sposób niepozostawiający złudzeń!) nie daje pewności,że owulka była...jak napisała Ci Libra, owulację potwierdzić może tylko i wyłącznie monitornig! (i to po fakcie,gdy już wiadomo,że pękł pęcherzyk...bo już mieliśmy tu przypadek,że na monitoringu lekarz stwierdził,że lada moment owulacja...a za kilka dni okazało się,że ni było owulacji)...a w zasadzie jedynym pewnym "objawem" przejścia owulacji jest ciąża :)

Rucia, a-koczek, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    mówiąc "wspaniałe" ironizowałam :P
    o to przepraszam... nie było w cudzysłowie, więc nie skumałam

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    chyba się którejś zdarzyło... chyba Blondi jak się nie mylę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    hehehe... już to widzę;P
    mnie moje dziecko będzie mogło naparzać ile będzie chciało, bo raczej szybko będę się leniuchować na l4... a jak się urodzi, to przytulę je i mego m ciesząc się, że cały mój szczęśliwy świat mieści się w moim objęciu...
    ogólnie będę ściskać zęby i stosować się do Twojego słynnego powiedzonka: cierp ciało jak chciało:D

No dobra, może dupy mu nie spiorę, ale do końca życia będe mu wypominała te męki ;)
    Mam nadzieję Libruś, że swoją wizję będziesz mogła spełnić jak najszybciej.

A tymczasem spadam dziewoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    No dobra, może dupy mu nie spiorę, ale do końca życia będe mu wypominała te męki ;)
    Mam nadzieję Libruś, że swoją wizję będziesz mogła spełnić jak najszybciej.

A tymczasem spadam dziewoje.
    Wątpię w to... jeszcze się pewnie sporo namęczę... ale dziękuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Wątpię w to... jeszcze się pewnie sporo namęczę... ale dziękuję...
    To też jakaś metoda...nastawiać się na długie starania a mile się zaskoczyć wcześniej...a ja obstawiam,że wizyta w Gamecie szybko coś poradzi :) Albo nie zdążycie do Niej podejść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 14:45

aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kochana,widzę,że coś Cię zdenerwowałyśmy...spokój! I posłuchaj (poczytaj) ...widać,wszystkie Twój wpis odczytałyśmy,że musisz mocno nakręcać się (sama pisałaś,że odkąd przestałaś mierzyć tempkę to lepiej się poczułaś a dla mnie to znak,że wcześniej było znacznie trudniej ze spokojem u Ciebie...tzn mam wątpliwości,czy dalej nie jesteś zbyt spięta). Co do Twojego pytania nikt nie jest Ci w stanie na to pytanie odpowiedzieć, bo ciało kobiety nigdy do końca nie jest poznane...i wiele razy widziałyśmy wykresy ewidentnie nie ciążowe, a kończące się zieloną kropą, czy odwrotnie, gdy wykres MUSIAŁ oznaczać ciążę, a @ przychodziła... Tak więc nie analizuj,czy masz szansę,czy nie..masz! szanse są zawsze...szczególnie,że żadne obserwacje (nawet prowadzone w sposób niepozostawiający złudzeń!) nie daje pewności,że owulka była...jak napisała Ci Libra, owulację potwierdzić może tylko i wyłącznie monitornig! (i to po fakcie,gdy już wiadomo,że pękł pęcherzyk...bo już mieliśmy tu przypadek,że na monitoringu lekarz stwierdził,że lada moment owulacja...a za kilka dni okazało się,że ni było owulacji)...a w zasadzie jedynym pewnym "objawem" przejścia owulacji jest ciąża :)

a nie widzisz żadnego znaku, który by Ci mówił że mnie nie znasz i nie możesz wiedzieć czy jestem spięta czy może jestem taka na co dzień i jest to nieodzownie powiązane z moim charakterem lub jestem zupełnie wyluzowana a należę do konkretnych osób, które konkretnie pytaja i oczekuja konkretnej odpowiedzi...pytanie przecież nie dotyczyło mojego samopoczucia tylko długo utrzymującego się (jak na mnie) kremowego śluzu a dni płodnych? czy nie łatwiej zatem jest zwyczajnie odpowiedzieć na pytanie zamiast domniemywać jaki jest cudzy nastrój, albo pytanie zwyczajnie pominąć...bo nie o to chyba w tym forum chodzi. Nie odbierzcie tego, że się denerwuję bo wcale tak nie jest, po prostu lubię konkretne odpowiedzi na konkretne pytania i tyle. Cieszę się bardzo, że Wam się udało i napawa mnie to pewną nutką nadziei, że jest tu tyle dziewczyn z podobnymi problemami do moich z podobnymi chorobami i im się udaje...może i kiedyś przyjdzie na mnie pora...może. Wszystkim oczywiście szczerze gratuluję i życzę spokojnych 9 m-cy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    To też jakaś metoda...nastawiać się na długie starania...a ja obstawiam,że wizyta w Gamecie szybko coś poradzi :) Albo nie zdążycie do Niej podejść :)
    i znów swoistego rodzaju nakręcanie, ... powiem tylko tyle: pożyjemy zobaczymy:D
    bo jakby nie było to dla mnie ja już wkraczam w okres długich starań... jak będę mieć badania w Gamecie to będzie mój 18 lub 19 cykl... a gdzie mi jeszcze do Fedry, Małej czy Oli... dlatego nie będę zwlekać w wizytą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 14:47

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toście się źle zrozumiały choć żadna nie miała złych intencji a teraz sobie wszystko wyjaśniłyście i jest git.

Śniło mi się, że mąż Ruci okazał się być adminem tego forum. Szok, korupcja, płatna protekcja i nepotyzm.

mauysia, Libra, Aga_Andzia, a-koczek, kiti, Fedra, jeju, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 3730 3731 3732 3733 3734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ