X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libruś w sobotę miałam takie typowe bóle okresowe. Ten mój dzieciuch tak mnie nawala w podbrzusze, że nie da się chodzić. W miarę możliwosci staram się leżeć.
    coż mogę rzec o czymś o czym nie mam pojęcia... tylko tyle, że jak nie da się chodzić, to trzeba leżeć i wszystko inne mieć w głębokim poważaniu:D

Shagga_80, kiti, Dodi, Ola_czeka, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    niestety Kochana, nie mam tak wspaniałych wspomnień z Lidla :P
    Weź nie żartuj sobie :P Gdyby nie to,że dawno tak słabo mi nie było,to chyba by cały lidl mnie słyszał jakbym Go zezwała....ja wieeeeeeeeeelokrotnie wykłócałam się z obcymi ludźmi :P Swoją drogą to pierwsze co pomyślałamm,gdy zobaczyłam co On robi to: "trzeba mieć tupet,by wymuszać (bo nie prosił nawet!) przepuszczenie w kolejce przed babą w zaawansowanej ciąży! " ale ostatecznie powiedziałam tylko,że sama mam z 4 rzeczy :)

Libra, Rucia, Dodi, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    niestety Kochana, nie mam tak wspaniałych wspomnień z Lidla :P
    no nie wiem, czy to akurat było "wspaniałe", bo ukazuje wielka znieczulicę ludzką... osobiście sama nie chciałabym mieć takiej kolejkowej sytuacji... a jak bym była świadkiem, to koleś by się nasłuchał "komplementów" pod swoim adresem

Shagga_80, kiti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagguś a ja mam tak, że chodząc mam najmocniejsze boleści. Najlepiej leży mi się na bku, wtedy jest względny spokój.
    Nie wiem, czy u mnie jest to stawianie się macicy, tak jak u Ciebie. Zauważyłam tylko, że jak mnie młody porządnie skopie, a potrafi tak dowalić, że łzy same się leją z oczu, to wtedy odnotowuję takie bóle okresowe.
    Ja z kolei zupełnie nie wiem co to mega kopniaki....tzn czuję ruchy wyraźnie itd itp,ale zupełnie obce są dla mnie odczucia (przy Kubie też tak miałam),że zabolało...jak pamiętam wtedy (przy Kubie) koleżanka była w ciązy o 3 m-ce starszej i opowiadała,że potrafi stracić równowagę jak Miśka Ją kopnie...nie znam tego!...Co najwyżej czasem jak leżę )a nawet bardyiej siedzę) potrafi mi tak wiercić się,że zastanawiam się,czy zaraz ta nóżka czy czym tam rusza nie przebije się przez brzuch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia - najlepiej będzie ( wiem, ze to trudne ) jak po prostu przestaniesz zastanawiać się nad tym czy owulacja była czy nie była, bo sam ból jajników nie jest tego wyznacznikiem. U mnie w cyklu z którym zaszłam w ciąże owulacja była z lewego jajnika, a cały czas byłam święcie przekonana, że owulacja jest z prawego, bo czułam ból po prawej stronie pachwin.

Mój śluz w czasie owulacji był średniej jakości. Pół na pół - rozciągliwy z kremowym. Jeżeli masz kremowy śluz, a mało rozciągliwego, to kup sobie wiesiołek. Ale według mnie on ma na celu zwiększenie ilości wydzielanego śluzu, a nie poprawy jego jakości.
    Czy skoro masz kremowy śluz, to oznacza to, że pęcherzyk nie pękł? Tego nie wie żadna z Nas, chyba nie da się tego określić.

Objawów też się nie doszukuj. To bez sensu. Objawy w ciąże zaczynają się długo długo po zrobieniu testu ciazowego :) Wiele " objawów " wskazuje po prostu na zbliżającą się @.

Shagga_80, kiti, Libra, Ola_czeka, Ola_czeka, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    coż mogę rzec o czymś o czym nie mam pojęcia... tylko tyle, że jak nie da się chodzić, to trzeba leżeć i wszystko inne mieć w głębokim poważaniu:D

Jak boli to leżę i krzycze na niego, że jak wyjdzie to mu dupsko spiorę :P

Shagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ja z kolei zupełnie nie wiem co to mega kopniaki....tzn czuję ruchy wyraźnie itd itp,ale zupełnie obce są dla mnie odczucia

Jesteś w bardzo komfortowej sytuacji. :( Kinga tak mnie nie biła. Ona bardziej rozpychała się pod żebrami. Młody natomiast wybrał sobie podbrzusze i ewidentnie zrobił sobie z niego worek treningowy.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Kopciuszku przykro mi ze wesele bylo do bani, mam nadzieje ze u mnie bedzie lepiej. Ja tez miewam czasami bole jakby okresowe. Ach pochwale sie wam od kilku dni czuje moją małą. Wosebko jestem.

kiti, Shagga_80, Selena, Ilona, Libra, a-koczek, Sandraa, zbikowa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniś witaj :) Szybciutko poczułaś ruchy :)

plemniczka, aisa lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Plemniś witaj :) Szybciutko poczułaś ruchy :)
    no mysle Ruciu ze to to. Takie łaskotanie, innym razem jakby bańki pękające, jeszcze innym takie puknięcia. Jednak nie widze tego jeszcze na zewnątrz.
    No i dziecko jest starsze o kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 13:50

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny. Kopciuszku przykro mi ze wesele bylo do bani, mam nadzieje ze u mnie bedzie lepiej. Ja tez miewam czasami bole jakby okresowe. Ach pochwale sie wam od kilku dni czuje moją małą. Wosebko jestem.
    no hej kochana :) tylko wiesz ja Ciebie w przyjaciółkach nie mam :( a nie moge wysłać zaproszenia...może Ty wyślesz mi :) super ze juz żujesz Kornelke :) mi tez sie wydaje że czasami cos tam czuje jak mnie łaskota ;) ale może to tylko moja wyobraźnia....

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja tez nie mam opcji by Cie dodac... tak jakbysmy juz mialy siebie w przyjaciolkach. Zaraz sprawdze

Selena lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nie mam Cie w przyjaciolkach... nie wiem w takim razie dlaczego nie moge Cie dodac

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Ale ja tez nie mam opcji by Cie dodac... tak jakbysmy juz mialy siebie w przyjaciolkach. Zaraz sprawdze
    Nie mamy..bo patrzyłam..wydaje mi sie ze po prostu któras z nas juz kiedys wysłała i zaproszenie zagineło posród tych wszsytkich lajków w wiadomościach..

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Super uczucie,no nie :) W obu ciążach miałam podobnie wcześnie :) Kiedy weselicho? Mnie w tym roku ominie wesele,bo raczej na 2 tyg. przed rozwiązaniem,to nie będe wybierać się,no nie :p ?

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko to moze na maila [email protected]

Shaggi suuper uczucie, moj zazdrosny juz tez chcialby czuc kopniaki :) przyklada ręke, glowe ale jeszcze nie jest w stanie wyczuc.

Ja mam wesele 07.09.

No 2 tyg przed rozwiązaniem juz bym nie szla :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:

Shaggi suuper uczucie, moj zazdrosny juz tez chcialby czuc kopniaki :) przyklada ręke, glowe ale jeszcze nie jest w stanie wyczuc.

Jeszcze trochę poczeka.... ja z kolei zazdroszczę, że Twój w ogóle czeka na to...mój to w ogóle nie ma takich ludzkich zachowań...dobrze,że mam Syna, On nadrabia :P

plemniczka, Libra, aisa lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Wosebko to moze na maila [email protected]

Ja mam wesele 07.09.

No 2 tyg przed rozwiązaniem juz bym nie szla :P
    dzięki kochana :) właśnie Ci maila wysłałam :)

plemniczka lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucę tutaj to co napisałam na fasolkowych.

Bielsko-Biała – 21/22 września - CH Auchan
    Gliwice – 28/29 września - CH Auchan
    Wrocław – 05/06 października - CH Auchan
    Piaseczno – 12/13 października - CH Auchan
    Sosnowiec – 19/20 października - CH Auchan
    Płock – 26/27 października - CH Auchan

Na naszych bezpłatnych corocznych spotkaniach poszerzamy wiedzę kobiet o ciąży i
    macierzyństwie. Propagujemy zdrowy styl życia, zachęcamy do regularnych badań.
    W tym roku startuje VIII edycja bezpłatnych badań i konsultacji dla kobiet w ciąży “Szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko”. Po latach zdobywania zaufania u kobiet i ich rodzin nareszcie trafimy do
    szerszego grona odbiorców. Będziemy aż w 19 miastach. Po raz kolejny z naszych bezpłatnych badań pod okiem rzetelnych ekspertów skorzysta mnóstwo przyszłych mam.
    Cel:
    - Ochrona zdrowia mamy i dziecka
    - Poszerzenie wiedzy na temat zdrowia, pielęgnacji i rozwoju dziecka
    - Przygotowanie do świadomego macierzyństwa
    - Bezpłatne badania USG, USG 4D
    W ramach spotkań bezpłatnie oferujemy:
    Badania USG - jak co roku dysponujemy 2 gabinetami USG, USG 4D.
    Porady ekspertów – zapraszamy kobiety do skorzystania z porad ekspertów m.in.: położnej, pielęgniarki rodzinnej, konsultanta laktacyjnego, douli, fizjoterapeuty, dietetyka, psychologa, ekspertów szkól rodzenia.
    Prezentacja instruktażu pierwszej pomocy pediatrycznej - Chcemy uświadomić rodzicom potrzebę nauki pierwszej pomocy pediatrycznej, właściwego reagowania w sytuacjach zagrożenia życia i zdrowia ich dzieci.
    Prezentacja bezpiecznej kąpieli niemowlęcia – to czas szczególny zarówno dla dziecka, jak i rodziców. To nie tylko czynność higieniczno-pielęgnacyjna, ale czas na bliskość i budowanie kontaktu. Podczas eventów zaprezentujemy techniki
    bezpiecznej kąpieli, tatusiowie będą mieli okazję poćwiczyć na fantomach.
    Prezentacja instruktażu masażu - Dotyk jest naturalną formą wyrażania uczuć wobec naszego maleństwa, a kontakt fizyczny zaczyna mu się kojarzyć z miłością. W trakcie prowadzonych akcji zapoznamy rodziców z technikami bezpiecznego masażu.
    Prezentacja sposobów wiązania chust - Jeśli ktoś ma wątpliwości czy chustowanie niemowląt jest bezpieczne czy nie, nasza akcja pokaże zalety i zalecenia do chustowania.
    Sesje fotograficzne – zatrzymywanie w obiektywie radości macierzyństwa, oczekiwania na dziecko. Warto ocalić od zapomnienia te chwile. To doskonała zabawa a przede wszystkim piękna i osobista pamiątka.
    Zapraszamy!

Shagga_80, plemniczka, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    no nie wiem, czy to akurat było "wspaniałe", bo ukazuje wielka znieczulicę ludzką... osobiście sama nie chciałabym mieć takiej kolejkowej sytuacji... a jak bym była świadkiem, to koleś by się nasłuchał "komplementów" pod swoim adresem

mówiąc "wspaniałe" ironizowałam :P

‹‹ 3729 3730 3731 3732 3733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ