plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Libruś w sobotę miałam takie typowe bóle okresowe. Ten mój dzieciuch tak mnie nawala w podbrzusze, że nie da się chodzić. W miarę możliwosci staram się leżeć.
Shagga_80, kiti, Dodi, Ola_czeka, Kfjatus, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga_Andzia wrote:niestety Kochana, nie mam tak wspaniałych wspomnień z Lidla
Gdyby nie to,że dawno tak słabo mi nie było,to chyba by cały lidl mnie słyszał jakbym Go zezwała....ja wieeeeeeeeeelokrotnie wykłócałam się z obcymi ludźmi
Swoją drogą to pierwsze co pomyślałamm,gdy zobaczyłam co On robi to: "trzeba mieć tupet,by wymuszać (bo nie prosił nawet!) przepuszczenie w kolejce przed babą w zaawansowanej ciąży! " ale ostatecznie powiedziałam tylko,że sama mam z 4 rzeczy
Libra, Rucia, Dodi, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga_Andzia wrote:niestety Kochana, nie mam tak wspaniałych wspomnień z Lidla
Shagga_80, kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Shagguś a ja mam tak, że chodząc mam najmocniejsze boleści. Najlepiej leży mi się na bku, wtedy jest względny spokój.
Nie wiem, czy u mnie jest to stawianie się macicy, tak jak u Ciebie. Zauważyłam tylko, że jak mnie młody porządnie skopie, a potrafi tak dowalić, że łzy same się leją z oczu, to wtedy odnotowuję takie bóle okresowe. -
nick nieaktualnyAga_Andzia - najlepiej będzie ( wiem, ze to trudne ) jak po prostu przestaniesz zastanawiać się nad tym czy owulacja była czy nie była, bo sam ból jajników nie jest tego wyznacznikiem. U mnie w cyklu z którym zaszłam w ciąże owulacja była z lewego jajnika, a cały czas byłam święcie przekonana, że owulacja jest z prawego, bo czułam ból po prawej stronie pachwin.
Mój śluz w czasie owulacji był średniej jakości. Pół na pół - rozciągliwy z kremowym. Jeżeli masz kremowy śluz, a mało rozciągliwego, to kup sobie wiesiołek. Ale według mnie on ma na celu zwiększenie ilości wydzielanego śluzu, a nie poprawy jego jakości.
Czy skoro masz kremowy śluz, to oznacza to, że pęcherzyk nie pękł? Tego nie wie żadna z Nas, chyba nie da się tego określić.
Objawów też się nie doszukuj. To bez sensu. Objawy w ciąże zaczynają się długo długo po zrobieniu testu ciazowegoWiele " objawów " wskazuje po prostu na zbliżającą się @.
Shagga_80, kiti, Libra, Ola_czeka, Ola_czeka, Sandraa, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:coż mogę rzec o czymś o czym nie mam pojęcia... tylko tyle, że jak nie da się chodzić, to trzeba leżeć i wszystko inne mieć w głębokim poważaniu:D
Jak boli to leżę i krzycze na niego, że jak wyjdzie to mu dupsko spioręShagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Ja z kolei zupełnie nie wiem co to mega kopniaki....tzn czuję ruchy wyraźnie itd itp,ale zupełnie obce są dla mnie odczucia
Jesteś w bardzo komfortowej sytuacji.Kinga tak mnie nie biła. Ona bardziej rozpychała się pod żebrami. Młody natomiast wybrał sobie podbrzusze i ewidentnie zrobił sobie z niego worek treningowy.
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny. Kopciuszku przykro mi ze wesele bylo do bani, mam nadzieje ze u mnie bedzie lepiej. Ja tez miewam czasami bole jakby okresowe. Ach pochwale sie wam od kilku dni czuje moją małą. Wosebko jestem.
kiti, Shagga_80, Selena, Ilona, Libra, a-koczek, Sandraa, zbikowa, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Plemniś witaj
Szybciutko poczułaś ruchy
No i dziecko jest starsze o kilka dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 13:50
-
plemniczka wrote:czesc dziewczyny. Kopciuszku przykro mi ze wesele bylo do bani, mam nadzieje ze u mnie bedzie lepiej. Ja tez miewam czasami bole jakby okresowe. Ach pochwale sie wam od kilku dni czuje moją małą. Wosebko jestem.
tylko wiesz ja Ciebie w przyjaciółkach nie mam
a nie moge wysłać zaproszenia...może Ty wyślesz mi
super ze juz żujesz Kornelke
mi tez sie wydaje że czasami cos tam czuje jak mnie łaskota
ale może to tylko moja wyobraźnia....
-
plemniczka wrote:Ale ja tez nie mam opcji by Cie dodac... tak jakbysmy juz mialy siebie w przyjaciolkach. Zaraz sprawdze
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:czesc dziewczyny. Kopciuszku przykro mi ze wesele bylo do bani, mam nadzieje ze u mnie bedzie lepiej. Ja tez miewam czasami bole jakby okresowe. Ach pochwale sie wam od kilku dni czuje moją małą. Wosebko jestem.
W obu ciążach miałam podobnie wcześnie
Kiedy weselicho? Mnie w tym roku ominie wesele,bo raczej na 2 tyg. przed rozwiązaniem,to nie będe wybierać się,no nie :p ?
-
Wosebko to moze na maila [email protected]
Shaggi suuper uczucie, moj zazdrosny juz tez chcialby czuc kopniakiprzyklada ręke, glowe ale jeszcze nie jest w stanie wyczuc.
Ja mam wesele 07.09.
No 2 tyg przed rozwiązaniem juz bym nie szlaShagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:
Shaggi suuper uczucie, moj zazdrosny juz tez chcialby czuc kopniakiprzyklada ręke, glowe ale jeszcze nie jest w stanie wyczuc.
Jeszcze trochę poczeka.... ja z kolei zazdroszczę, że Twój w ogóle czeka na to...mój to w ogóle nie ma takich ludzkich zachowań...dobrze,że mam Syna, On nadrabiaplemniczka, Libra, aisa lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Wosebko to moze na maila [email protected]
Ja mam wesele 07.09.
No 2 tyg przed rozwiązaniem juz bym nie szlawłaśnie Ci maila wysłałam
plemniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny wrzucę tutaj to co napisałam na fasolkowych.
Bielsko-Biała – 21/22 września - CH Auchan
Gliwice – 28/29 września - CH Auchan
Wrocław – 05/06 października - CH Auchan
Piaseczno – 12/13 października - CH Auchan
Sosnowiec – 19/20 października - CH Auchan
Płock – 26/27 października - CH Auchan
Na naszych bezpłatnych corocznych spotkaniach poszerzamy wiedzę kobiet o ciąży i
macierzyństwie. Propagujemy zdrowy styl życia, zachęcamy do regularnych badań.
W tym roku startuje VIII edycja bezpłatnych badań i konsultacji dla kobiet w ciąży “Szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko”. Po latach zdobywania zaufania u kobiet i ich rodzin nareszcie trafimy do
szerszego grona odbiorców. Będziemy aż w 19 miastach. Po raz kolejny z naszych bezpłatnych badań pod okiem rzetelnych ekspertów skorzysta mnóstwo przyszłych mam.
Cel:
- Ochrona zdrowia mamy i dziecka
- Poszerzenie wiedzy na temat zdrowia, pielęgnacji i rozwoju dziecka
- Przygotowanie do świadomego macierzyństwa
- Bezpłatne badania USG, USG 4D
W ramach spotkań bezpłatnie oferujemy:
Badania USG - jak co roku dysponujemy 2 gabinetami USG, USG 4D.
Porady ekspertów – zapraszamy kobiety do skorzystania z porad ekspertów m.in.: położnej, pielęgniarki rodzinnej, konsultanta laktacyjnego, douli, fizjoterapeuty, dietetyka, psychologa, ekspertów szkól rodzenia.
Prezentacja instruktażu pierwszej pomocy pediatrycznej - Chcemy uświadomić rodzicom potrzebę nauki pierwszej pomocy pediatrycznej, właściwego reagowania w sytuacjach zagrożenia życia i zdrowia ich dzieci.
Prezentacja bezpiecznej kąpieli niemowlęcia – to czas szczególny zarówno dla dziecka, jak i rodziców. To nie tylko czynność higieniczno-pielęgnacyjna, ale czas na bliskość i budowanie kontaktu. Podczas eventów zaprezentujemy techniki
bezpiecznej kąpieli, tatusiowie będą mieli okazję poćwiczyć na fantomach.
Prezentacja instruktażu masażu - Dotyk jest naturalną formą wyrażania uczuć wobec naszego maleństwa, a kontakt fizyczny zaczyna mu się kojarzyć z miłością. W trakcie prowadzonych akcji zapoznamy rodziców z technikami bezpiecznego masażu.
Prezentacja sposobów wiązania chust - Jeśli ktoś ma wątpliwości czy chustowanie niemowląt jest bezpieczne czy nie, nasza akcja pokaże zalety i zalecenia do chustowania.
Sesje fotograficzne – zatrzymywanie w obiektywie radości macierzyństwa, oczekiwania na dziecko. Warto ocalić od zapomnienia te chwile. To doskonała zabawa a przede wszystkim piękna i osobista pamiątka.
Zapraszamy!Shagga_80, plemniczka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:no nie wiem, czy to akurat było "wspaniałe", bo ukazuje wielka znieczulicę ludzką... osobiście sama nie chciałabym mieć takiej kolejkowej sytuacji... a jak bym była świadkiem, to koleś by się nasłuchał "komplementów" pod swoim adresem
mówiąc "wspaniałe" ironizowałam