X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus ciesze sie z dobrych wiesci. Teraz to musi isc juz tylko ku lepszemu. I mala fasolinka bedziesz miala gdzie zamieszkac w twoim brzuszku.

Ola_czeka lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mała :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kaja

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)

Schagga dobrze, ze Kubus dzielnie wszystko znosi i oby nowe leki pomogły.

Kaja jak tam na badaniach?

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny

Olka ciesze sie bardzo ze wizyta napawała cie optymizmem. mówiłam ze bedize dobrze. i fajnie z etrafiołąs na tą ginke ze wszystko wytłumaczyła i wogóle. dizsiaj cieżko trafić na kogos kto rozwieje wszystkie twoje obawy i wszystko tak jak nalezy wytłumaczy.

Blondi fajnie z ena wizycie ok\

Shagy oby Kubuś jak najszybciej wyzdrowiał. Pisłas z eto zaraźliwe. a ty przypadkiem nie możesz sie zarazić? wiec uwazaj na siebie ze by to paskudztwo na was nie przeskoczyło.

Ilona, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana
    lece nadrobić :*

Ilona, Sandraa, Ola_czeka lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti widziłaś mój wykres czyzby bezowu mi sie szykował? wiem ze ovu miąła czekać na powrót mojego m tzn na dzis ale ta dizsiejsza temp to mnie zdezorientowała. a pozatym zero sluzu jakowo płodnego. ciekawe co jutro pokażę

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Pani doktor to moja dawna ginka, sprzed lat, do której chodziłam zanim trafiłam do obecnej. Tytułem wyjaśnienia, bo może nie wszystkie czicie - poszłam do niej skonsultować wyniki HSG, bo moja ginka jest na wakacjach. Pani potraktowała mnie super, kompletnie nie miałam wrażenia, że mnie olewa, bo przyszłam tylko na jednorazową konsultację. Wszystko bardzo dokładnie mi wyjaśniła, powyciągała obrazki i moja wiedza na temat tego co będzie się działo na laparo urosła o jakieś 300 procent.

Po pierwsze - powiedziała, że nie "warto" iść na laparoskopię, ale "koniecznie trzeba". Dopiero wtedy faktycznie dowiem się jak to jest z tymi jajowodami. To nie prawda wg niej, że laparoskopia zwiększa ryzyko ciąży pozamacicznej i że jest źródłem kolejnych zrostów. Powiedziała, ze to bardzo mało inwazyjna forma i na pewno nie pogorszy sytuacji. Pytałam ją o płyn, o którym gdzieś czytałam - ponoć dziewczyny same go kupują za 600-700 zł i proszą o podanie go do jajowodów podczas operacji. Ma on rozpuszczać zrosty. Powiedziała, że wie o czym mówię ale ona u siebie w szpitalu (to inny szpital niż ten, w którym ja się leczę) nie podałaby tego płynu, bo u nas lekarze jeszcze nie są z tego jakoś solidnie przeszkoleni i to jest duże ryzyko - podawać go w ciemno.

Effciu - pytałam o to o czym mi pisałaś, czy możliwe jest, że jajowód był niedrożny, bo nastąpił jakiś skurcz spowodowany bólem. Lekarka powiedziała, że takie skurcze się zdarzają, ale w miarę podawania kontrastu powinien on ustąpić, więc to raczej nie to.

Jeśli chodzi o przyczyny zrostów - wymrażanie nadżerki czy usuwanie polipów, które przeszłam w przeszłości nie mogły mieć żadnego znaczenia dla powstałych zrostów. Czasem przyczyną są zapalenia przydatków czy infekcje, ale ogromna większość zrostów powstaje z niewiadomych przyczyn.

Generalnie laparoskopia służy tylko diagnozie a nie naprawianiu, po zbadaniu drożności kończy się zabieg i wspólnie z pacjentką ustala się dalszy plan działania. Zdarza się jednak, że lekarz już w czasie tego zabiegu coś tam poprawia i może się zdarzyć że kolejnej operacji - tym razem korekcyjnej - nie ma. Czasem po laparoskopii przeprowadza się kolejne HSG, żeby zobaczyć, czy ona coś pomogła.

Co do moich utrzymujących się po HSG bólów i plamień - lekarka stwierdziła, że to normalne - prawdopodobnie jod, który został podany (kontrast) - rozrabia w mojej jamie otrzewnej. Widać potrzebuje więcej czasu by się wchłonąć.

Pani doktor potwierdziła, ze zrosty w jajowodach mogą być przyczyną moich bolesnych miesiączek.

No i najciekawsze. Wg nie u mnie prawdopodobnym problemem jest to, że kosmki jajowodów nie przechwytują komórki jajowej z jajnika (fakt, że nigdy nie udało mi się zajść w ciążę mimo idealnej owulacji może być na to dowodem). Są jakoś pozrastane i dlatego kontrast słabo (w jednym jajowodzie) lub wcale (w drugim) wypływa do jamy otrzewnej. Mówiła że może wystarczy je "poodhaczać" i będzie git. No ale może się też zdarzyć, że kłopotem jest słaba perystaltyka jajowodów a na ich ruchliwość to już nie ma specjalnie sposobu.

A na koniec mi powiedziała, że jestem bardzo młoda, nie zmarnowałam żadnych trzech lat, że mam kolejne 3 lata przed sobą i koniecznie koniecznie koniecznie mam do niej przyjść po operacji z wynikami i będziemy dalej radzić i będzie super i się wszystko uda. trzy razy powtarzała, że mam koniecznie do niej wrócić bo będzie dobrze.

No i wyszłam rozanielona.

I opisuję Wam to wszystko trochę po to, żebyście się ze mną cieszyły :D ale głównie po to, że mam wrażenie, że dowiedziałam się sporo ciekawych rzeczy, które mogą się którejś z Was przydać.
    zajebiście się cieszę, pałam wielką nadzieją:) cieszę się, że tyle informacji nam przekazałaś... dziękuję, przyda się mi na przyszłość:*

Shagga_80, Ola_czeka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam ponownie!

Wiem już,że w sobotę z Kubą nie pojadę na pewno do Łodzi,bo to zaraźliwe to raz , a dwa,że trzeba Mu te smarowania robić...ja póki co nie wiem co dalej...bo M powiedział,że w piątek jedzie na tę fuchę i w ten sam dzień wracamy i wygląda na to,że sobotę spędzamy w domu... dlatego dalej nie mogę się określić a wciąż mam meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeega ochotę :)
    a co konkretnie jest Kubulkowi?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewuszki... ja zaraz zbieram sie do ginka obejrzec swoje pecherzyki :)

Ola jestem z Toba kochana napewno Ci sie uda zostac mama - ja tez o tym marze ale prawdopodobnie bede musiala poddac sie laparoskopi wiec nie jestes sama .Narazie jeszcze probuje z clo ale jak przez pol roku nici z ciazy to wtedy napewno sie zdecyduje .Zrobie wszystko co w mojej mocy by zostac mamusia...

Blondi dobrze ze z dzidzia wszystko dobrze

milego dzionka i smacznego sniadanka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 09:08

Libra, Dodi, Pismak, Beata, Ilona, Shagga_80, Sandraa, Fedra, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam...
    Jeju - ja też miałam dzisiaj dziwaczne sny... zapamiętałam tylko tyle, że wszyscy się ciągle ze mnie naśmiewali... a ostatnio, po moich wyprawach rowerowych, śpię jak dziecko:D
    ...i lęcę dalej w wir pracy... ale będę podglądać:)

Sandraa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dzien dobry dziewuszki... ja zaraz zbieram sie do ginka obejrzec swoje pecherzyki :)
    To dziś ściskam kciuki za Twoje pęcherzyki, za dobre wyniki i wizytę Kai, i żeby Ola dostała się na 2 z 3 konsultacji....
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ilona, Shagga_80, Sandraa, Effcia28, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś będziemy miały to na uwadze na pewno :* nie mogę się doczekać

Blondi ciesze się ze u Ciebie wszystko ok i waga ładnie się trzyma 

Libruś widzę że postawiłaś na ruch, podziwiam i biorę z Ciebie przykład

Co do spotkania październikowego kurde 5 znów ja ma wesele  i znów się nie zgramy?

Aisko :*
    gocha04 wrote:
    Beciu czy chodzi Ci o mnie? mnie nie ma w Wawie teraz, poza tym u nas duże święto 19 się szykuje i w Wawie 20 będę dopiero. Ale dziękuję za pamięć.:*
    oczywiście że o Ciebie, szkoda że Cie nie ma :(

Olu bardzo się cieszę razem z Tobą że wizyta Cie uspokoiła i rozanieliła, że ginka bardzo konkretnie wszystko wyjaśniła 
    ja tu widzę wielka nadzieję
    Na dowód tego (i na poprawienie statystyk) masz każdy zalajkowany :*

a-koczek, Libra, Ilona, Sandraa, Ola_czeka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Pocieszam się,że nowe leki lepiej znosi i mam wieeeeeeeeeelką nadzieję,że wkrótce będzie poprawa .
    Bidulek kochany ale mam nadzieję że te leki szybko podziaają i przyniosa mu ulge

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy brać luteinę kurcze... dziś boli mnie prawy jajnik jakby i głowa tak dziwnie ćmi...może to miejsce po prawej stronie nie boli tylko jest obolałe, jakbym kopniaka dostała...mam nadzieję, że się żadne torbielki i inne cuda nie robią...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam praca wzywa będę później

zpbnej28qs8fkan8.png

• jeju Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić chłopakom śniadanie...oni zakładają nową oponę do mojego pojazdu...już była łysa jak kolano albo bardziej...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libruś widzę że postawiłaś na ruch, podziwiam i biorę z Ciebie przykład

olałam ginekologa, bo on kazał mi ograniczyć ćwiczenia, bo przez nie chudnę... więc wróciłam tylko do rowerku póki piękna pogoda... a jesienią będę "biegać" na orbitreku... spróbuję się tylko pilnować by za bardzo nie stracić wagi i tyle:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 09:30

Beata, Ilona, Shagga_80, Sandraa, Fedra, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi nie panikuj kochana narazie taki spadek jeszcze nic nie przesadza a nawet jesli to ja i tak sie ciesze że coś Ci sie poprawia i wykres masz znacznie ładniejszy :*

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Nie wiem czy brać luteinę kurcze... dziś boli mnie prawy jajnik jakby i głowa tak dziwnie ćmi...może to miejsce po prawej stronie nie boli tylko jest obolałe, jakbym kopniaka dostała...mam nadzieję, że się żadne torbielki i inne cuda nie robią...
    raczej wątpię, żeby Ci się torbielki robiły... chyba byś miała wyższą temp i to przy @... te odczucia Twoje to może wywolane są pracą ciałka żółtego... ja tak mam, że nawet po owulacji jajnik mnie "dźga"...

‹‹ 3761 3762 3763 3764 3765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ