X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Beti widziłaś mój wykres czyzby bezowu mi sie szykował? wiem ze ovu miąła czekać na powrót mojego m tzn na dzis ale ta dizsiejsza temp to mnie zdezorientowała. a pozatym zero sluzu jakowo płodnego. ciekawe co jutro pokażę

Kamilko niestety z tych informacji które widzę powiedziałabym zeby jeszcze poczekać narazie nic nie wiadomo jak to się rozwinie ale raczej nie było jeszcze ovu podobnie jak u mnie a mam dziś już 23 d.c.
    narazie solidarnie czekamy na rozwój wydarzeń, bedę obserwowała i w miare klarowania sie sytuacji powiem Ci co myślę ok?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki !!!

Dzisiaj jest środunia :) Zaczynamy weekendzik :)

Sylwia ściskam mocno kciuki za pęcherzyki &&&,
    Kaja za Twoje wyniki i wizytę też :)&&&&&&&&&&

Życzę wam miłego dzionka :)

Sandraa, Ilona, Beata, Ola_czeka, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dzien dobry dziewuszki... ja zaraz zbieram sie do ginka obejrzec swoje pecherzyki :)

Ola jestem z Toba kochana napewno Ci sie uda zostac mama - ja tez o tym marze ale prawdopodobnie bede musiala poddac sie laparoskopi wiec nie jestes sama .Narazie jeszcze probuje z clo ale jak przez pol roku nici z ciazy to wtedy napewno sie zdecyduje .Zrobie wszystko co w mojej mocy by zostac mamusia...

Blondi dobrze ze z dzidzia wszystko dobrze

milego dzionka i smacznego sniadanka

Sylwia trzymam mocno kciuki :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a gdzie jest Fedra?

Fedra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    hej a gdzie jest Fedra?
    na wczasach u mamy:)

Beata, Sandraa, Selena, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff przestraszyłam sie że ją wykończyłyście na spotkaniu :P

p.s. ale napewno wszytsko ok?

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby...ja jestem dziś ledwo żywa (i jak zwykle wpadam do Was po codziennych zabiegach, lekach itd a przed śniadaniem)...Młody w nocy nam się zesikał...pierwszy raz odkąd odrzuciliśmy pampersy (rok temu!) ...MASAKRA!
    Niestety nie widzę póki co jakiejkolwiek poprawy i nieco mnie to martwi,bo swego czasu dostawał tę maść z antybiotykiem i wtedy pamiętam następnego dnia już cosik się działo...ale nie załamuję się póki co...poleczymy się dziś i jutro...a piątek będzie sądny dzień.
    Dziewczynki wybaczcie,ale nie chcę pisać co to za choroba, to chyba zbyt intymne byłoby...a a-koczek masz rację ja też mogę się zarazić i mam uważać...ale wydaje mi się,że akurat ja jestem najmniej w domu narażona, bo ja pamiętam żeby często myć ręce (po każdym kontakcie z Młodym, a już bezsprzecznie po Jego zabiegach)..
    Trzymam kciuki Kajuś za dzisiejszą wizytę, któraś też dziś się bada?

• Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaguś kochana to teraz mnie jeszcze bardziej zmartwiłaś :(
    ale co by nie było mam nadzieję że szybko da sie wyleczyc
    i wiesz że często bywa że lakarz mówi że powinno przejśc szybko a przechodzi znacznie póxniej

nie pisałam Wam że mój mąz dostał uczulenia nad morzem cały spuchł i musieliśmy szukać lekarza, potem dostał zastrzyk i lekarz dał odrazu skierowanie do szpitala bo stwierdził że za slabo ustępuje ale my wytrwale poczekaliśmy żeby nie zmarnowac wakacji Oliwce i przeszlo ale znacznie później niż określil to lekarz

także wierzę kochana że szybko wszystko wróci do normy
    buziaki dla Kubusia :*

Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Librunia to ja znowu czegoś nowego się dowiedziałam, w zyciu bym nie podejrzewała ciałka żółtego o powodowanie bólu...czasem jak dźgnie- jak to ujęłaś, to aż przeszywa dreszcz całe ciało prawie. Właściwie powinnam zbadać teraz progesteron, prawda? Zrobię to jutro chyba. Przynajmniej będę wiedziała czy mam w miarę dobry jego poziom. Jak za niski to chyba stąd ten spadek a jak dobry to nie jest źle i tę chociaż kwestię miałabym z głowy...troszkę to skomplikowane...pewnie znów długo poczekam na owulkę...ale co...trzeba czekać...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dalej robić śniadanie....

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kudre ale to dobrze że takie bóle są czy nie? bo już nie skumalam bo ja nieraz mam wlasnie po ovu ostatnio tak miałam ale wtedy progest. był strasznie niski więc nie wiem co o tym mysleć..

Muzi a ty jeszcze tego śniadania nie zrobiłaś?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Plemniczko - dzisiaj dotarła do mnie moja zajebiaszcza suknia na wesele. Jest tak zajebiaszcza, że bez leginsów się nie obejdzie. o.O i tym oto sposobem pójdę się bawić w tunice. Może chociaż jakieś mega wystrzałowe buty sobie sprawię. o.O

pokaż Rutka pokaż :D
    no i nie pokazała :(

nadrobiłam wszystko a przez to ,że było tego tyle to już muszę uciekać więc:
    Dzień Dobry i Do widzenia miłe panie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 10:23

Ilona, Sandraa, Libra, Fedra, Ola_czeka, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga - teraz to się poważnie zaniepokoiłam... kuruj Kubolka i uważaj na siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Widzisz Librunia to ja znowu czegoś nowego się dowiedziałam, w zyciu bym nie podejrzewała ciałka żółtego o powodowanie bólu...czasem jak dźgnie- jak to ujęłaś, to aż przeszywa dreszcz całe ciało prawie. Właściwie powinnam zbadać teraz progesteron, prawda? Zrobię to jutro chyba. Przynajmniej będę wiedziała czy mam w miarę dobry jego poziom. Jak za niski to chyba stąd ten spadek a jak dobry to nie jest źle i tę chociaż kwestię miałabym z głowy...troszkę to skomplikowane...pewnie znów długo poczekam na owulkę...ale co...trzeba czekać...
    takie odczucia są bardzo indywidualne... np. jak jestem u gina, to zawsze mu mówię około jakiej wielkości się spodziewam (określam po intensywności "bólu" i częstotliwości dźgnięć) i do tej pory udawało mi się mniej więcej ocenić na podstawie obserwacji...
    ale ja to mam tak odkąd pamiętam... tylko zanim zaczęłam starać o dziecko, myślałam, że jest ze mną cos nie tak, ponieważ żadna z moich koleżanek nic nie odczuwała... a ja odkąd pamiętam to uskarżałam się na bóle jejnika - i żaden z ginków nie zapytał mnie w jakim czasie czuję bóle i nie zwrócił uwagi, że to może być odczucie wzrostu pęcherzyka czy pracy ciałka żółtego... dopiero od października zeszłego roku jestem mądrzejsza, kiedy to na pierwszym usg mój gin mi wszystko wyjaśnił

PS. mój gin twierdzi, ze najlepszym czasem na badanie progesteronu jest robienie go w 8 dniu po owulacji... jest to średni czas w którym zaczyna się zagnieżdżanie (najczęściej między 6 a 8 dpo), więc u Ciebie (jeżeli nie jesteś w ciąży) chyba już nie ma potrzeby robienia badania, bo progesteron może maleć przed samą @... jakbym miała zrobić to zrobiłabym 8dpo, choć u Ciebie trudno stwierdzić około którego dnia doszło do owulacji... więc jak masz ochotę sprawdzić - sprawdź, ale jeżeli wyszedłby "za niski" - wcale bym się tym nie przejmowała, jeżeli przyszła by @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 10:29

Beata, Ola_czeka, kiti, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

wpadłam z newsami na szybko.
    Byłam rano u endkrynologa (udało mi się wstrzelić w zwolniony termin wizyty). Obejrzała moje wyniki i bez zbędnych opowiadań powiem, że przypisałam mi bromergon na podwyższona prolaktynę w małej dawce i za miesiąc kolejną kontrolę prolaktyny z tym lekiem. Na początku mam brać ćwierć tabletki przez tydzień przed pójściem spać, a po tygodniu pól tabletki i tak przez miesiąc do badań i wizyty kontrolnej. Do tego dostałam nowe recepty na euthyrox, ale akurat z tarczycy jestem i ja i endo zadowolona, mam najlepsze TSH jak do tej pory. :)
    Chciałam się więc zapytać Was, które biorą ten lek, jakie sa skutki uboczne (bo naczytałam się że są), jakie macie dawki, jakie wrażenia i ile kosztuje, żebym nie przepłaciła w najbliższej aptece.
    No i przepraszam , że tak tylko z doskoku wpadam, ale staram się znaleźć jakiś balans w tym wszystkim...

Wyjeżdżamy dzisiaj z m na Mazury na długi weekend. Wypije Wasze zdrówka dzisiaj przy pierwszym ognisku pod gwiazdami :)
    Zajrze w poniedziałek po powrocie, chyba że uda mi sie jakos weekendowo z komórki.

ps
    jakies nowości są? Wyniki, zielone kropeczki? Moga o jakies podsumowanie prosić? Please, please :)

Fedra, kiti, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A nie wiecie gdzie mieszka Fedra? Chyba gdzieś na południu, może też by dołączyła?

Dziękuje Olu że o mnie pomyslałaś :*

ja na razie się nie wypowiadam bo jestem u mamy a teraz to raczej mi bliżej do wrocławia ;)

ale najprawdopodobniej w czwartek lub piatek wracam a i mojego uprzedziłam ze zlot się szykuje w sobotę to szansa jest że moze by mi się udało dojechac i moze Czekoladkę ze soba zabiore ale ja to pewnie będę wszystko wiedziec w ostatniej chwili jak nie autem to moze przyjadę pociagiem choć strasznie się boję jeździć sama z Krakowa do Łodzi mam jakies 4 godz pociagiem :D

Libra, Ola_czeka, Beata, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a wiecie co u Karoamy bo z tego co patrzę w TV to nie ciekawie sie dzieje w Egipcie.

Muska fasolkek na razie nowych nie ma, ale czekamy aż w koncu sie coś ruszy, bo juz długo nic nie było.
    Poza tym z najwazniejszchy wydarzeń, to spotkanie ovu forumowiczek, które szykuje sie w najbliższym czasie w Łodzi :)

Muska, Beata, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Muska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Laski a wiecie co u Karoamy bo z tego co patrzę w TV to nie ciekawie sie dzieje w Egipcie.

Muska fasolkek na razie nowych nie ma, ale czekamy aż w koncu sie coś ruszy, bo juz długo nic nie było.
    Poza tym z najwazniejszchy wydarzeń, to spotkanie ovu forumowiczek, które szykuje sie w najbliższym czasie w Łodzi :)
    Też sledze sytuacje w Egipcie, zwłaszcza że sie tam wybieralismy we wrzesniu z m na wakacje. Już zrezygnowaliśmy :( Nię będe sie narażać, bo naprawde jest tam nieciakawie i wszystkim odradzam taki wyjazd.
    Czekam na fasolki!!!

:D

Tymczasem staram sie obrobić w pracy, bo dzisiaj wcześniej wychodze i jedziemy autkim na te Mazury... także będe jeszcze do Was zerkać :)

Pozdrowionka z nieco zachmurzonego Wrocławia :*

Ilona, Dodi, Beata, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie, lepiej zrezygnować. Nasze Mazury piękniejsze :) oby tylko pogoda była, bo u nas na Pomorzu zachodnim pogoda sie zepsuła, dzisiaj zimno i pewnie znowu będzie padać. Podobno od soboty ma sie w koncu poprawić i do 26 stopni ma byc, no zobaczymy, oby. Po tych upalach to cieżko sie przyzwyczaić do innej pogody.

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłam więc się Witam i żegnam :*

i ze mną wszystko w porządku Beatko :*

Olu cisza mnie wieści od Twojego lekarza :*

do innych rezczy na razie się nie odniose bo po pierwsze już nie pamietam co miałam napisać a po drugie mój czas na necie sie kończy niestety wchodzę w strefe braku zasięgu :)

trzymajcie sie ciepło i zdrowo :D

Selena, Ola_czeka, Libra, Sandraa, Ilona, Dodi, Beata, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 3762 3763 3764 3765 3766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ