X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorową porą :)

Pierwszy dzień kursu sympatyczny. W sumie nic ciekawego nie było, takie organizacyjne duperele. Mam jedną polkę w grupie więc raźniej. Zobaczymy jak jutro będzie ale myślę, że spoko ;)

Kopciuszku, śliczny brzucho :)

Jeju, lubię Twoją metodę na ovulkę ;)

Żbiku, życzę byś szybko pozbyła się gipsu :)

Libra, życzę by @ była tym razem zawodna, a co ;) Plany przyszło-wakacyjne są super!

Beata, super, że trafiłaś na kumatego gościa. Plan działania super! Trzymam kciuki :)

Kiti, czaderskie zdjęcia ;) Podziwiam za odwagę :)

Shagga, super, że obie wizyty na plus :)

Rucia, lajk 7500 jest ode mnie ;)

Ola, nie pisz jutro za dużo, dopiero po 16 zacznij a ja wtedy będę na necia i polajkuje i 9-tysięcznik będzie ode mnie :P
    Niezła jazda z tymi ginowymi opiniami...

Kaja, wiadomości super a nie takie sobie. Dziś masz 16dc a pęcherzyk ładniusi. W sumie dobrze, że w pracy masz zasuw to nie będziesz myśleć o pękaniu itp. Tylko serduszka i co ma być to będzie... A będzie dobrze!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 21:27

kiti, Libra, Ola_czeka, Effcia28, Dodi, Fedra, Rucia, kopciuszek126, Shagga_80, Ilona lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvp1

Pismak, jeju lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak właśnie smakują świnię na czarno na dzika hihihihihi

Pismak, jeju, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę oglądać po raz x do potęgi n-tej !!!

kurczę pieczone to już końcówka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 21:35

Kaja, Kaja lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak z tel piszę i widzę lajki masz odemnie gratis :-):-):-):-):-) ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no coś dzisiaj masz wobec mnie gest :) :)

Ola_czeka lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    no coś dzisiaj masz wobec mnie gest :) :)

ależ proszę bardzo ;-);-);-);-);-);-) O:-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no sami swoi się skończyli a tutaj dalej pustki....

Angelius Provita

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy dziewczyny :) moj G juz spi a ja ogladam ostre ciecie :)

jeju lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :)

Angelius Provita

• Ilona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)
    Dziękuje ślicznie za życzenia i pamięć.
    M przyjechał, także trochę brak mi czasu na ovu, ale niebawem wrócę i nadrobie co u was.
    Pozdrawiam was :)

Libra, Sandraa, aisa, Dodi, Pismak, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola – ja też zastanawiałam się nad wykupieniem pakietu medycznego ale zrezygnowałam, gdy z m postanowiliśmy przebadać się w klinice… niestety tam wszystko prywatnie, nie współpracują chyba z żadną tego typu firmą… także kasa, kasa, kasa…

Sylwia – życzę spokoju:*

Shagga – ja jeszcze w ciąży nie jestem, a mi już pierwszy tysiączek pękł… i wiele znów nie miałam za to zrobione… usg, cytologia, monitoring, badania krwi… a gdzie reszta? Na pewno nie będę tego żałować jak zajdę w ciąże, bo wtedy mi się śmieszne wyda poświęcenie kilku tysięcy na taki cud
    PS. Niech Ci już ovu nie zjada postów:)

Żbiczku – skoro moja walizka już zarezerwowana, to możesz wskoczyć do walizki m:) a jak Twoja łapka?

Kaja – niech pęcherzyk dalej rośnie i pęka:* trzymam kciuki

Aisko – ekscytującego drugiego dnia kursu! Co do mojej @ to Cię zasmucę… czepiła się mnie jak rzep psiego ogona…

Dla mnie świat bez słodkości byłby nijaki… ciągle coś szmię słodkiego… że też mi jeszcze wszystkie zęby nie wyleciały… ale spokojnie, powoli zaczyna się:D

Dobranoc… słodkich snów

Sandraa, zbikowa, aisa, Dodi, Fedra, Shagga_80, Ilona lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seriooo, nikogo tu jeszcze nie ma???? POBUDKA WSTAĆ, KONIOM WODY DAĆ!

miłego dnia dziołszki :)

Ps. Libra, jutro mam kontrole i sie okaze co dalej. możesz trzymać kciuki, ja tez bede.... jednego :D

Sandraa, aisa, Effcia28, Dodi, Pismak, Fedra, Libra, Rucia, kopciuszek126, Ilona lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Libra zazdroszczę tych podróży...chętnie zabrałabym się z Tobą :)
    Kity w życiu nie wsiadłabym na takie karuzelki i diabelskie młyny, podziwiam Twoją odwagę ! :)
    Żbiku jeśli choć trochę ograniczyłaś słodycze, to już plus, bo ja chyba bym się tej życiowej przyjemności nie pozbyła ;)
    Shagga dobrze, że z Kubusiem lepiej, życzę owocnej terapii logopedycznej...
    A- koczku zaskakuje mnie Twoja wypowiedź o braku reakcji specjalistów, pań w przedszkolu, rodziców na brak mowy u chłopca z Twojej rodziny, przecież On powinien uczestniczyć w stałej terapii logopedycznej i chyba powinien ktoś na to wpaść...bo u 5latka potem trudno wszystko nadrobić... ehh...
    Olcia życzę powodzenia w badaniach i pomyślnego finału po laparo :* Faktycznie wszystko jest takie drogie, ale jak zdarzy się Cud, to o wszystkim pewnie się zapomni ;)
    Kaja trzymam kciuki za pęcherzyk, by przyniósł wreszcie upragniona ciążę :)
    Sylwia dużo sił i cierpliwości i zero kłótni z Mężczyzną życia :*
    Aisko trzymam kciuki za kolejne dni kursu, ucz się, notuj, poznawaj ciekawych ludzi :)
    Ilonka udanego czasu spędzonego z M. :)

Ola_czeka, Dodi, Fedra, kiti, Libra, kopciuszek126, Kaja, Shagga_80, aisa, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez rewelacji, jakoś leci wszystko powolutku :)
    Mąż ciągle na urlopie, więc albo jesteśmy poza domem, albo coś ogarniamy na budowie, albo w domu i taki mija dzień za dniem. Powiem Wam, że czas mam wypełniony właściwe cały i zupełnie nie było teraz mowy o nudzie, czy siedzeniu przed komputerem, a wieczorem ze zmęczenia padam prze tv lub przed jakimś filmem na lapku.
    Dodam jeszcze, że otworzyło się u nas "płodne okno" :), więc nocki poświęcamy czasem na staranka :) Nie nakręcam się, nie nastawiam, żyję chwilą, bo cóż pozostało...
    Życzę dobrego dnia, znów nadrobiłam zaległości, ale pewnie w ciągu dnia tez sporo nastukacie i trzeba będzie nadrabiać, ale spoko jak narazie ogarniam i daję radę, choć trochę spóźniona reaguje na wszystkie wydarzenia...
    Buuuziaki, dużo słońca i uśmiechu na dziś ! :)

Ola_czeka, Effcia28, Dodi, jeju, Fedra, Libra, kopciuszek126, mauysia, Shagga_80, aisa, Gunia, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Nadrabiając myślałam co by tu której napisać ale oczywiście notatek nie robiłam i głowa pusta.

Na pewno Kai chciałam powiedzieć, że wg mnie rozpuściły ją postępy starankowe, bo żeby info o rosnącym, 16mm pęcherzyku potraktować jako kiepską wiadomość, to naprawdę trzeba być rozpieszczonym!!

Wracając do pieniędzy to jak sobie pomyślę o pewnym prywatnym ginekologu, który przez pół roku robił mi w kółko tylko i wyłącznie monitoring cyklu, to mnie strzyka. Tyyyle kasy wtedy u niego zostawiłam, że szok.

Jeszcze Wam powiem, że jest sprawiedliwość na tym świecie, bo Małysz wreszcie skończyła wakacje.

Od razu mówię, że tak do Waszej 16:00 będę się średnio udzielać, bo czekam na Aiskę :P

Effcia28, Dodi, Pismak, Fedra, Libra, Rucia, mauysia, Kfjatus, Shagga_80, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiku ja pobudkę miałam 6:30 ale się okazało, że nie dospałam...przez sen piekłam ciasto...m. mnie za język ciągnął i coś mu o idealnej konsystencji na drożdżowe i na biszkoptowe mówiłam...rano spytał co piekłam a ja jakimś cudem wiedziałam, że mnie wypytywał ;-)

Teraz mi się śniło, że jak wychodziłam z sypialni pękła rura( której notabene tam nigdy nie było) i na minutę uciekał 1m3 wody( to wielka awaria, bo 60m3 na godzinę)...jezioro było a mój m. jeszcze nie zaskoczył po urlopie, sama pobiegłam wzdłuż rurociągu by zobaczyć czy gdzieś jeszcze wybijała woda....i wybijała...całe szczęście bo bym miała gejzer w domu....z gotowymi lokalizacjami dzwoniłam do m. a on za kilkanaście minut przyjechał z urządzeniem pomiarowym nadpowierzchniowym i wykazało 1m3 straty na minutę...po domem, pod podłogą...ja podniosłam panele do góry , odczepiłam od reszty żeby nie napuchły a ktoś mi je odłożył jak były, postawił komodę na końcu żeby się nie podnosiły i woda wybijała przez panele he he ach te sny

M. powiedział mi w tym śnie, że trudno jak chcę to wezwie swoich pracowników i zrobią ale będą musieli zniszczyć płot pod oknem sypialni....( super jest ten mój m. ma mi na płocie zależeć jak w domu jezioro ha ha )

******W rzeczywistości taki nie jest ale we śnie to wszystko jak w krzywym zwierciadle.

Nadenerwowałam się w tym swoim sennym filmie strasznie, później zawołał mnie sąsiad zza płotu,"kupiłem bryczkę"-powiedział....popatrzyłam a stała tam uszkodzona stara bryczka taka do koni....pochwaliłam i musiałam przeciskać się pod płotem razem z synkiem, bo była super burza...zastanawiałam się po co mu bryczka jak chowa króliki, już okiem wyobraźńi w tym śnie widziałam króliki zaprzęgnięte do tej bryczki hehe

*****Wczoraj z moim m. jechaliśmy faktycznie ze Strzelec, bo byliśmy szybę w aucie wymienić i on mi powiedział jak jechaliśmy główną drogą: "przywieźli bryczkę z Niemiec- widzisz? Jest uszkodzona, szkoda"- jednak na myśli miał fajne autko na lawecie ale było porządnie stuknięte...

****Co to w tych snach nie wyjdzie...

Za chwilę migawka jak wieszamy pranie na sznurze w pokoju, bo na powietrzu jest zimno. łapię grzejniki w sierpniu a tu gorące, pytam we śnie młodego: "Napaliłeś w piecu?" a młody:" tak a co miałem zrobić jak zimno i nie schnie?!"

****Jakieś wariactwo!

Sen zakończył się widokiem brykających królików w sąsiednim ogrodzie...były duże ale były i takie słodkie maluszki;-)różne gatunki...Baranki, Króle i inne;-)Nie znam się na gatunkach królików ale były duże jak owieczki.

*****Chyba ostatnio bardzo przeżywam wszystko co się dzieje wokół mnie...

ps: Wyedytowałam dodając gwiazdki, by było widać gdzie sen a gdzie wypowiedź....buzi buzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 10:19

a-koczek, Dodi, Pismak, Fedra, kiti, Libra, aisa, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatku, nie wiem, może pisałaś a ja przegapiłam. Wybieracie się gdzieś na jakiś wywczas?

Kfjatus lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki -MIŁEGO DNIA- pamiętajcie by nie kupować uszkodzonej bryczki konnej- po co Wam bryczka :-P

Uciekam do szarości poranka...papapa

Będę trzymać kciuki za Zbiczka i za wszystkie, które dzisiaj mają wizyty....Wosebko fajnie, że z bobaskiem wszystko dobrze....

Ola_czeka, Effcia28, Fedra, Libra, kopciuszek126, Kfjatus, Dodi, Shagga_80, aisa, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Sylwia przykro mi z powodu sporów ale czasami trzeba zacisnąc zęby w koncu starania to rzecz priorytetowa.

Kaja niech tam rpśnie i pęka i wyda owoc.

kfjatus ja to jestem tego zdania że to wina bratowej bo ona jest najmąrzejsza uwaza ze to jak przeziębienie pojedzie do specjalisty on powie że wszystko jest dobrze i ona myśli że na drugi dzień zacznie mówić i zapomina o tym że w domu musi pracować. On od roku dwa razy w tygodniu jeździ na zajęcia do logopedy. ( tylko ja na ten temat wysnułam swoją teorię przez ten rok z nim jeżdziła tesciowa mojego brata wiec albo z nim nie chodizła albo zostawiała go i wracała po godzinie a panie jak to panie jak rodzica niema to po co pracowac. dopiero jak moja siostra z nim pojechała na chyba ostatnie 3 wizyty przed wakacjami to o dziwo udało mu sie ułożyc jedno zdanie 3 wyrazowe ale zawsze to coś) My ogólenie ciągle jak tylko możemy to starmy sie aby chociaz po nas powtarzał nawet moja córka jak sie z nim bawi to zawsze mówi powtórz to albo to albo a co ja teraz powiedziałam. ale to temat rzeka niesttey jedynie dziecko na tym cierpi.

Fedra, Libra, kopciuszek126, Kaja, Sandraa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
‹‹ 3799 3800 3801 3802 3803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ