plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_czeka wrote:O no to na 6 cykli może zdarzyć bezowulacyjny! Luzik, spoksik, relaksik!
No tak ale czemu akurat wtedy gdy człowiek się tak nastawi na maxa ?
Ahhhjeju, aisa lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Ja to w ogóle jestem zdania, że przez pierwszy rok starań kobieta nie powinna łazić do lekarzy, czytać neta i mierzyć temperatury, bo tylko głupoty chodzą jej po głowie, a rok to minimum czasu, które należy poświęcić na luźne starania. Wiem to z perspektywy czasu, bo pamiętam, że na początku byłam mega-zdołowana, że coś ze mną nie tak, bo nie udało się w pierwszych trzech cyklach. Szkoda nerwów, serio.
Fedra, kiti, Libra, mauysia, Dodi, Kfjatus, aisa, Muska, Ilona lubią tę wiadomość
-
Ola dokladnie tak! Ja w to wierze z calego serca, ze kazda z nas pochwali sie 2 kreseczkami na tescie a 9 miesiecy pozniej pierwszym zdjeciem swojej kuszynki!! A wierzcie mi cuda sie zdarzaja chociazby na przykladzie mojej mamy, ktorej nie dawali szansy. 20pare lat temu uslyszala, ze niestety ale zajscie w ciaze u niej bez leczenia jest wrecz niemozliwe. Byly to dla niej najgorsze slowa, bo dla kazdej kobiety, ktora pragnie dziecka bylyby najgorsze...Zalamana wrocila do domu i zaprzestala swoje starania, wiedzac ze juz nic z tego nie bedzie. Kochala sie z przyjemnosci a nie checi posiadania dziecka. 2 miesiace pozniej przezyla szok kiedy nie dostala miesiaczki i poleciala do lekarza. I co sie okazalo? CIAZA. Urodzila zdrowego syna a co najsmieszniejsze dobrze nie wyleczyla sie z jednej ciazy i porodu a juz byla w drugiej. Miedzy moimi bracmi jest rok i 3mc roznicy. Za kolejne 4 lata na swiat przyszlam ja.
kiti, Libra, Dodi, Shagga_80, aisa, Muska, Ilona lubią tę wiadomość
-
Pismak wrote:No tak ale czemu akurat wtedy gdy człowiek się tak nastawi na maxa ?
Ahhh
Dlatego właśnie, że się nastawił na maksa pewnie
Nawet Księżna Kejt dłużej czekała na 2 kreski niż Ty PismaczkuWięc to by było klasowo niesprawiedliwie, gdybyś zaszła od razu. Poza tym, na razie to czekamy na owu, jeszcze nic straconego
Pismak, Libra, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Klaudiaa u mnie jedyny problem polega na tym, że ja nie potrafię stracić nadziei i odpuścić starań hehehehehheheheh.
Żart oczywiście
Wiem wiem. Mam dokladnie to samo...Latwo sie mowi: odpusc troche, przestan o tym myslec. Mowic to kazda z nas moze ale zrobic tak? Uda sie jednej na milon;pjeju lubi tę wiadomość
-
hahahahah
Księżna kate powiadasz
a co do tego roku to ja już tak mam że wolę mieć czarno na białym że przez ten rok się staraliśmy i nic niż potem iść do lekarza powiedzieć mu, że rok się staraliśmy i nic a on mi dopiero wtedy powie: "a to Pani musi teraz zacząć tempkę mierzyć i obserwacje a potem (po ok 6 mcach zapewne bo musi być parę cykli żeby porównanie zrobić) zobaczymy co dalej" I w ten sposób z roku zrobi się 2 lata
Do lekarza to ja chodzę co 6 mcym średnio tak kontrolnieale żadnych badań poza cyto i piersi to nie robiłam jeszcze
No oprócz tarczycy ale to ze względu na to że mama choruje
Tak już mam musi być dokumentalny ślad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 10:20
jeju, Libra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
A w sumie to dopiero w tym cyklu się tak nakręciłam bo tamte to były takie poznawcze i naukowe. A teraz to ja już myślałam, że wszystko wiem
a tutaj psikus
jeju, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
Angelius Provita
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Aga_Andzia, ale powiedz tak szczerze, nie jest Ci niezręcznie wklejać ten sam post na kilku forach?
Tak generalnie nie mam nic przeciwko, ale jak się wczoraj natknęłam na innym forum na fragmenty naszej rozmowy, to trochę mi ręce opadły, że niepotrzebnie strzępiłam sobie język.
heh przypadkiem przykleiłam wraz z Twoim imieniem...niestety nie wszystkie dziewczyny siedza na jednym wątku tak jak Wy tu, a jeśli mam jakies pytanie to nie tylko do Was, a do większej ilości dziewczyn -
Pismak wrote:hahahahah
Księżna kate powiadasz
a co do tego roku to ja już tak mam że wolę mieć czarno na białym że przez ten rok się staraliśmy i nic niż potem iść do lekarza powiedzieć mu, że rok się staraliśmy i nic a on mi dopiero wtedy powie: "a to Pani musi teraz zacząć tempkę mierzyć i obserwacje a potem (po ok 6 mcach zapewne bo musi być parę cykli żeby porównanie zrobić) zobaczymy co dalej" I w ten sposób z roku zrobi się 2 lata
Do lekarza to ja chodzę co 6 mcym średnio tak kontrolnieale żadnych badań poza cyto i piersi to nie robiłam jeszcze
No oprócz tarczycy ale to ze względu na to że mama choruje
Tak już mam musi być dokumentalny ślad
To Ci powiem od razu, że rzadko który lekarz ginekolog zaleci Ci mierzenie temperaturyNo ale rozumiem punkt widzenia i życzę Ci, żeby ten ślad dokumentalny nie był Ci do niczego potrzebny
Pismak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to takie zboczenie zawodowe
Też mam taką nadzieję ale przezorny zawsze ubezpieczonyjeju, Libra lubią tę wiadomość
Angelius Provita
Muzi siadło na łeb! HE HE Olka widziałaś jaka była zafixowana i skupiona na sobie i swoich problemach, swoich kłopotach z cyklami....mr.Jeckyl papa witaj mr.Hide i mr.Hide miał owulkę i 28 dniowy cykl hehe
Zmiana chyba na lepsze, co?Ola_czeka, Libra, Dodi, aisa, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość
-
aaaa i jjjessstttt ponad 300 lajków
hahahah cóż to znaczy w porównaniu z Oli 9000???
I tak się cieszę a co !!!!jeju, Selena, Fedra, Ola_czeka, a-koczek, Kfjatus, Dodi, aisa, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość
Angelius Provita
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)