plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Pismak wrote:Ja to wszystko wiem i rozumiem...ale....
Powiem wam że w tym cyklu to się tak na maxa nastawiłam bo w poprzednim byłam chora i troszkę odpuściłam. A to już 5 cykl i w sumie serduszkujemy tak samo jak zawsze (z wyjątkiem tego poprzedniego cyklu bo byłam chora). I chyba każda miała taki cykl z maksymalnym nastawieniem. No to ja tak mam
Ale już powoli mi znika to nastawieniew końcu własnego organizmu nie przeskoczę
I to w sumie też dzięki wam
pismak cykl który mnie zaskoczył był cyklem przed in vitro do tego były tylko dwa spontany po których poszłam od razu siusiu i do wannyi był to cykl w którym w ogóle nie było myślenia o tym ze mogło by się udać wrecz mieliśmy zakaz bzykania bo czekaliśmy na wyniki badań
kiti, Libra, Rucia, Dodi, Kfjatus, aisa, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Libra wrote:ja się nakręcałam jak przyszłam, bo dziewczyny ciągle mówiły, ze mam takie piękne wykresy:) czarownice normalnie:D (żart) i wszystko jasne, uroczyły mnie i dlatego w ciąże nie zachodzę
musisz zacząć nosić ze sobą czerwoną wstążke to podobno odstrasza urokiPismak, Libra, Dodi, Kfjatus, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Libra wrote:Jesssuuuu... też zaczynam składać pieniążki:)
no chyba ze nas coś zaskoczy to się pojedzie w PolskeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 12:17
Libra, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:u mamy było super jak to u Mamy podjadłam i od razu do przodu miałam 4 kg a teraz to karkołomnie musze zrzucać
Pismak, Fedra, Kfjatus, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:ja już od dzisiaj zaczynam ćwiczyć na orbitreku... dostałam od m zdjęcie na potwierdzenie, że sprzęt przyszedł jest ustawiony i gotowy do działania:D
Oooo to do dzieła
Ja dzisiaj znowu na roleczki się wybieram
Fedra, Libra, Kfjatus, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻbiczku – trzymam kciuki za dobre wieści po kontroli
Kfjatku – od podróży wolałabym ciążę… ale tak jak to w powiedzeniu: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma… owocnego „okna transferowego”;*
Klaudia – ciągle masz płodny śluz, może to spadek przed owulacją… trzeba czekać na kolejne pomiary… jak będzie cykl bardziej zaawansowany, to wtedy cosik więcej podebatujemy nad nim
Pismak – też mi się wydaje, że owulacja może być tuż tuż
Witam się i zapewniam, że będę się pojawiać w miarę możliwości:) miłego dnia wszystkim życzę:*Fedra, Pismak, a-koczek, Effcia28, Dodi, Kfjatus, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
Libra to ile ta owulacja u mnie by trwala?;> Na wykresie mam zaznaczony dzien w ktorym test owulacyjny wyszedl pozytywny w nastepnym dniu kreska byla juz blada. Od tamtej pory nie robilam juz testow bo za bardzo sie nakrecam;p Ale sluz nie chce mnie opuscic;p
-
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:Libra to ile ta owulacja u mnie by trwala?;> Na wykresie mam zaznaczony dzien w ktorym test owulacyjny wyszedl pozytywny w nastepnym dniu kreska byla juz blada. Od tamtej pory nie robilam juz testow bo za bardzo sie nakrecam;p Ale sluz nie chce mnie opuscic;p
ps. poza tym nie zrobiłaś testu 7 i 8 dc, więc nie wiadomo, jaki byłby wtedy wynik... a jakby wtedy też pokazały by się dwie krechy? może organizm się szykował... rozmyślił się i przesunął owulację... na tym etapie jeszcze trudno stwierdzić... więc czekamy na kolejne pomiary i obserwacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 13:20
Ola_czeka, Dodi, Shagga_80, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny!
- kopciuszku piekny i pokazny masz brzuszek!
- czytając o mauysiowym zaparciu przypomnialo mi sie jak i ja 2 miesiące temu mialam takie zaparcie ze az wylądowalam w szpitalu, bol brzucha okropny i okazalo sie ze to faktycznie wina zelaza, ktore jak mi odstawiono wszystko odrazu sie unormowalo
- malutka mam nadzieje ze jednak niebawem odezwą sie z pozytywną decyzją w sprawie in vitro, to okropne ze tyle trzeba czekac bez zadnych informacji
- Beatko super ze lekarz kompetentny i chce wszystko ładnie w twoim organizmie poustawiac, a wtedy nie ma bata musi sie udac!
- Ola hmmm to teraz pewnie masz niezly mętlik w glowie, ktory doktorek trafil w 10... ja zycze Ci by ten ostatni i by jajowody byly drozne!
- Ruciu ale masz ostatnie dni pod górke, mam nadzieje ze Kinia w listopadzie nie bedzie chorowala i zabieg dojdzie do skutku tym razem. A moze jeszcze w miedzy czasie trafi sie wam wczesniejszy termin. Trzymam kciuki.
- kiti tak patrze na te twoje zdjecia z kolejek i az zazdroszcze! ja tez uwielbiam takie emocje. Kilka razy bylismy z mezem w Walibi World
- kochana Muzi nie otrulam sie wcale, wrecz przeciwniew niedziele mielismy gosci na obiedzie i mój placek po wegiersku z twoim bulionem smakowal wszystkim, az garnek wylizali prawie
I sikam ze smiechu czytając o twoich snach
i ze ty je wszystkie pamietasz!
- Aga Andzia w takim razie zycze pozytywnej bety w czwartek
- Shaggi ciesze sie ze psycholog potwierdzil ze z malym wszystko ok, z pewnoscią z pomocą logopedy w ciagu kilku miesiecy Kuba zacznie tworzyc piekne zdaniano i super ze z mlodym coraz lepiej. Dobra passo trwaj!
- Sylwia jak najszybciej powinniscie wyprowadzic sie od mamuni twojego, to jest niezdrowe, twoj musi to zrozumiec i odciąc pepowine.
- zbikowa ja tez ostatnio codziennie jem UFO
- Kaja pecherzyk piekny! dzialajcie! trzymam kciuki by ladnie pekl i waleczny plemniczek dorwal sie do istoty...
- Aisko ja tez bym wybrala sie na jakis kursik
- Kfjatusku no to owocnych staranek!Dobrze ze akurat teraz twoj m ma urlop
- koczku a jak twoj króliczek? daj fotke
- Pismaku faktycznie twoj wykres nie potwierdza jeszcze owulki, moze sie przesunie... a moze cykl bezowulacyjny, niestety i takie sie mogą zdazyc. A moze pojdz sobie z ciekawosci w przyszlym cyklu na monitoring... mi ta wiedza duzo dala.
- Kladia na przykladzie twojej mamy widac ze nawet w beznadziejnych sytuacjach zycie moze nas zaskoczyc. Nie mozna tracic nadziei.
Ten twoj spadek moze byc przed owulacją coprawda test owulasyjny masz pozytywny kilka dni temu, ale to nie znaczy ze wtedy pecherzyk pekl, mogl sie rozmyslic... sluz masz jeszcze plodny wiec dzialaj. Sprobuj moze jeszcze dzisiaj zrobic test owulacyjny...
- Fedruś haha nie ma jak mamine jedzonko
- Libra ja bylam w zeszlym roku w Turcji bylo ssuuuuuper! latalismy na paralotni nad morzem, bylismy w lazni tureckiej- cudowny masaz!!, a na raftingu to byly dopiero emocje! Upal nieziemski, a woda taka lodowata ze masakra, a co chwile nas z kajakow wrzucali do tego loduzazdroszcze wylotu!
- mauysiu ty juz po wakacjach to gdzie sie podziewasz?
A u mnie ok. W poniedzialek mam gina juz nie moge sie doczekac. Moja mala rusza sie coraz czesciej. No jakos lecikopciuszek126, Libra, Selena, kiti, Pismak, a-koczek, Ola_czeka, mauysia, Rucia, Dodi, Kfjatus, Shagga_80, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za porade:) No zrobie dzisiaj test owulacyjny bo nie daje mi to spokoju. Kurde a myslalam, ze to wszystko takie proste...
Plemniczka no moze zaskoczyc nas czasem. Oby nas wszystkie tak zaskoczyl:)plemniczka, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość
-
HEEEEJ!!! Nareszcie piszę do Was z domku, z mojego kochanego laptopika
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej! Mimo bałaganu i karaluchów
Mam nadzieję, że wtorek mija Wam miło, a tymczasem idę czytać zaległosci z paru ostatnich dni
Selena, plemniczka, Ola_czeka, Rucia, Dodi, Libra, Kfjatus, aisa, Muska, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość
-
No no Plemniczko dałas popis mega długaśny post króliczek bez zmian taki jak w awatarze chyba że może jakies dzis fotki mu strzelę ale to zobacze czy sił mi starczy bo po weekendzie to jakos ciezko mi wejsc w normalny tryb dnia
plemniczka lubi tę wiadomość
-
Witam, witam dziewuszki!!!
ja mam dziś jakiś gorszy-pechowy? dzień...Pojechałam po 8 do szpitala na pobranie krwi i mni. test obciążenia glukozą. Ludzi było multum, zajełam kolejkę i poszłam do kasy zapłacić. Jak wróciłam, to weszłam do laboratorium z drugą ciężarna zapytać czy mi dzis zrobią to badanie bo tyle ludzi?A pani mi mówi,ze niestety nie!!!Bo trzeba kuźwa siedzieć 3 godziny po wypiciu tej cholernej glukozy-ja mam 75 g. A była już godz. 8.40 a krew pobieraja tylko do 10. Pani mi powiedziała,ze najpóźniej muszę tu być o godzinie 7.30. Więc jutro skoro świt wstaje i jadę na 7 na pobranie krewki-prosze trzymać kciuki!!!
No i do tego jeszcze czekam na e-maila od gościa, który ma nam łatwić płytki w cenach hurtowych. Jutro przychodzi płytkarz a płytek nie ma. Płytki już wybrane - jedne do łazienki na dół, które już wybrałam ze 2 lata temu, okazało się,ze zostały wycofane. A takie są piekne-Koralowy kolor. Ja uwielbiam ciepłe kolorki
. I na biegu katalog i szukam nowych. Wysłałam zapytanie do tego goscia o inne płytki i dane do faktury-ale informacji zwrotnej nie dostałam
. A dzis miałam zapłacic zaliczkę na płytki i po południu mielismy je odebrac i d..a blada
. Wrrrrrrrrr jestem zła!!!!
Mąż w pracy i te sprawy są na mojej głowie. On w pracy ma urwanie kapeulsza.
Dobra już nie smęcę o mojej złej passie
Miłego dnia Kobietki -
jeden z pracowników idzie do sklepu proszę go żeby kupił mi wafelka góralka kokosowego 1 szt a on przynosi mi 3 tylko ze rozne smaki poza kokosowym. Fajnie ze wgratisie dostałam tylko dlaczego zadnego kokosowego
Ola_czeka, aisa, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość
-
Dobra, nadrabianko było tylko od wczoraj.
Parę moich skromnych komentarzy (nie mam za bardzo czasu odpisywać na wszystko, na co chciałabym odpisać, bo Leo śpi i kazda minuta jest na wagę złota):
1) Widzę że mowa była o superwojażach... Chorwacja, Hiszpania, Portugalia... Przyznam, ze ta Chorwacja kusi mnie juz od jakichś dwóch lat - nigdy nie byliśmy, a wszyscy zachwalają. W ciągu paru kolejnych lat MUSI nam sie udac tam pojechać! A Hiszpanię polecam jak najbardziej, w 2009 zrobilismy sobie z dwojgiem znajomych objazdówkę i to były jedne z najlepszych wakacji w moim zyciu! Fakt, że wyszło drożej niż zorganizowana wycieczka i trzeba było potem przez parę m-cy wcinać chleb i wodę, ale ta swoboda była warta tej kasy.
2) Ja lubię takie karuzele=karkołamańce, choć oczywiście ostatnio nie mogę z nich korzystaćPamiętam jak na jednym wyjeździe z chórem bylismy w takim lunaparku gdzie zaliczyłam dużo takich atrakcji, m.in. rollercoastera, to spadanie ze słupa, itp. Większosć chórzystów też skorzystała. Skończyło się zbiorowym rzygiem (mi akurat udało się powstrzymać)
3) Nigdy więcej nie jadę na takie długie wakacje bo Ola mnie juz prawie dogoniła z lajkami!!! Cały mój dotychczasowy wysiłek poszedł na marne!
4) Boję się wejść na wagę
5) Boję się też zbliżającej się megakumulacji zielonych kropek... Ale dam radę i stawię jej czoła! Bo to że nastąpi "na dniach" to oczywiste (przez tyle czasu żadna nie odnotowała zieleni, więc sprawa jest oczywista!)zbikowa, a-koczek, Pismak, Ola_czeka, Rucia, Dodi, Libra, Kfjatus, Shagga_80, kiti, aisa, Muska, Gunia, kopciuszek126, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość
-
a-koczek wrote:jeden z pracowników idzie do sklepu proszę go żeby kupił mi wafelka góralka kokosowego 1 szt a on przynosi mi 3 tylko ze rozne smaki poza kokosowym. Fajnie ze wgratisie dostałam tylko dlaczego zadnego kokosowego
Widzę, ze niektórzy wiedzą, co dobre.Gunia, Ilona lubią tę wiadomość