X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wieczorem :) przez Shagge i mi sie nalesnikow zechcialo i usmazylam sobie z nutellą, a malzonkowi z dzemem agrestowym.

A mi sie bardziej podoba Dawid :P

Milan? nie no ciezko by chlopaczek w Polsce mial z takim imieniem.

Kaja, aisa, mauysia, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam buzaki do jutra po wizycie :-):-):-):-)

aisa, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no i tak to właśnie jest ja tobie mówię że spokojnie ty mnie wyrzucimy te stresy wszystkie i od razu lepiej :) &&&&&&&&&

Plemniczko witam i zazdroszczę tych naleśników !!! jutro nieodwołalnie robię!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 20:58

plemniczka, aisa, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie mi kiedy najlepiej testowac normalnie @ powinna przyjsc 30.08 ale ovu wyznaczyło mi ja na 23 .08 przez wczesna owulacje, dzis przed chwila test zrobilam i negatywny:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro pomykam na test obciążenia glukozą :) I zdążyłam się dowiedzieć, że wszystko dostanę na miejscu :)

Mayuśka staniki w Lidlu są od czwartku !!!

aisa, Gunia, Kfjatus, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mauysia...mam takie nietypowe pytanie..jak myślisz moglabys sptytac gina czy jak w 1szej ciąży wyszedł gbs pozytywny to czy możliwe że przy drugiej nagle zniknął ten paciorek nieleczony?Ciekawa jestem opinii innego gina...no a Tobie pewnie dziś pobierze wymaz .
    Shaggi, niestety dopiero teraz przeczytałam Twój wpis :(
    Ale chyba w ogóle nie miałam robionego wymazu na paciorkowca, więc sprawa jest mi całkiem obca.

A po badanku OK - lekarz zbadał mnie palpacyjnie, a potem - ku mojemu zdziwieniu - zrobił mi USG. Fotek niestety nie mam, bo Niuniek ustawił się już do góry nogami, a poza tym USG przez brzuch miałam robione na fotelu ginekologicznym, więc z nogami w górze, co utrudniało faciowi manewrowanie tą głowicą w okolicy łona mego. Tak czy inaczej pomierzył, co trzeba, zapisał skierowanie na nast. badanie krwi i moczu, recepty na żelazo, dał kolejne zwolnienie lekarskie i szlus :) Następna wizytka 3.09.

aisa, Pismak, zbikowa, nick nieaktualny, Kfjatus, Muska, a-koczek, nick nieaktualny, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, Kobietki :)
    Nadrobiłam Was, sporo tego było, ale uwielbiam Was czytać, i teraz jest mi trochę smutno, że nic nie piszecie... Ale co się naśmiałam i nacieszyłam - to moje.
    Niestety notatek nie robiłam i pamiętam sprawy tylko kilku Dziewczyn, więc wolę nic nie pisać, by żadna nie poczuła się urażona, że o Niej nie wspomniałam ;)
    Widzę, że ostatnio więcej piszecie o sprawach, dla których ta strona została stworzona, niestety, z bólem serca, i wstydem, muszę się przyznać, że olewam sprawę. U mnie czas intensywnych staranek, ale w ogóle mi się nie chce, jestem przemęczona i nie mam nastroju na igraszki. Nie wspomnę o mym przemęczonym pracą A., który zasypia bez róznicy gdzie, byle by sie zatrzymał na 30 sekund i już chrapie :/ Życie.

Poza tym - dziś pełnia Księżyca więc spędzam wieczór na balkonie - z Wareczką ;)
    Aha, od 30 sierpnia miałam być na długim urlopie, ale mi się znów przesunie (a przesuwa się od drugiej połowy czerwca) :/ Znów to napisze - Życie!

Co mnie cieszy - wybraliśmy wreszcie projekt domu :D Teraz trzeba go prześwietlić i projektantowi powiedzieć, co zmienić, porozmawiaż ze znajomymi fachowcami - co dodać, co ująć w projekcie (solary- w położeniu naszego domku zdadzą egzamin, czy nie zawracać sobie nimi głowy), próbuję się dogadać z gminą, czy w ciągu 2-3 lat planują pociągnąć kanalizację, czy my sobie zrobimy przydomową oczyszczalnię ścieków (wiadomo-wolimy tą drugą opcję), mniej-więcej ustalam kolor elewacji i dachu (do warunków zabudowy niezbędne), no i takie tam pierdołki ;)

Ogólnie to cieszę się, że Zafasolkowane mają się dobrze, i ich Maleństwa również, Ilonke podziwiam za odwagę - 10 lat temu tez bym szalała na karuzelach :D Librze życzę mega udanych wakacji i by sie wszystkie plany spełniły, cieszę się z powrotu Mauysi, podziwiam Shaggę za pokonywanie problemów, Olcię i Żbiczka kocham nad życie, jak również Aiskę, Kfjatuska i Fedrulinę ;) Zresztą Was wszystkie uwielbiam, i Muzi, i Kopciuszka, i Blondi, i Małą, i Kaję, i Muske, i Plemniczkę, i Sylwię, i Beatkę, i Rucię, i Blondi, i wszystkie, wszystkie bez wyjątku, nawet Sandrę tylko lajkującą, hihi :D Witam serdecznie nowe Koleżanki, Pismaka zwłaszcza (choć ostatnio też częściej pisała Aga_Andzia i dziewczynka z pantoflem-szpilą w awatarku, sorry, imienia nie pamiętam!) ;) cieszę się, że się zadomowiłyście, ;)
    mam nadzieję, że fatum, które ostatnio nad Nami wszystkimi krąży pójdzie sobie precz, życie jest za krótkie by się smucić!

A teraz oddaję się marzeniom przy świetle Księżyca, wieczór ciepły, a co :P ;)

P.s. Coś na zwiększenie libido i zaprzestanie myślenia o tym, że owulka tuż-tuż znacie? Podacie przepis?!
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 22:08

mauysia, aisa, Pismak, zbikowa, nick nieaktualny, Selena, jeju, Ola_czeka, Kfjatus, Muska, nick nieaktualny, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayuśka staniki w Lidlu są od czwartku !!!

Łee to już pewnie wszędzie wykupione, bo byłam dziś w drugim i też ani śladu. Ale spoko, na szczęście świat mi się przez to nie zawalił ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Guniu, miło że wróciłaś!
    Fajnie, że z domem sprawy idą do przodu.
    A urlop przełożony z powodu pracy?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Łee to już pewnie wszędzie wykupione, bo byłam dziś w drugim i też ani śladu. Ale spoko, na szczęście świat mi się przez to nie zawalił ;)

Rucia napisała, że są ale chodziło Jej, że będą od czwartku.

Fajnie, że po wizycie wszystko ok :)

nick nieaktualny, Ilona lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gunix po długim weekendzie ;)
    Fajnie, że projekt domu wybrany! Teraz z górki ;)
    Też jestem ciekawa czemu urlop przesunięty?

Gunia lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedzieć, z jakiego powodu, od wczoraj sama chcę przełożyć by nie tracić go na sesję poprawkową (3-6 września) (niestety nawaliłam i mam poprawki - powinnam się uczyć - tak? Tak? Hmmmm), poza tym wcześniej ja szkodowałam pieniążków na wyjazdy jakieś, bo przecież sam projekt domu z adaptacją to ok. 5-6 tysiecy, a jak się doliczyłam, że jeszcze trochę oszczedności mamy na szaleństwo urlopowe (Bułgaria, Chorwacja), to Adama sumienie ruszyło, że jednak pieniądze będą potrzebne ;)

Powiedziałam dziś Dyrektorowi, że chcę przesunąć urlop, to "Milczący Człowiek w Masce" uśmiechnął się szeroko i powiedział - "To super!" :/
    Nie wiem na czym to polega, ale w czasie, gdy wszędzie jest sezon urlopowy to u nas zagęszczenie, heh :)

Dodi lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Rucia napisała, że są ale chodziło Jej, że będą od czwartku.

Fajnie, że po wizycie wszystko ok :)

Ahaaaaa, czyli jeszcze nie wszystko stracone :) To ustawiam się w blokach startowych.

Gunia, aisa, nick nieaktualny, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia, to w takim razie będziemy trzymać kciuki za poprawki :) A potem - ziuuuu na urlopik, mam nadzieję?

aisa, Gunia, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno mi się przypomniało - Heniut waży obecnie 2228 gramów, choć pewnie nie ma co tych pomiarów traktować jakoś super dosłownie.

Gunia, aisa, zbikowa, Ola_czeka, Kfjatus, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Gunia, to w takim razie będziemy trzymać kciuki za poprawki :) A potem - ziuuuu na urlopik, mam nadzieję?

Też mam nadzieję :D Jak nie wyjedziemy gdzies daleko, daleko to zamęczą nas telefonami i tak przynajmniej dwa razy w tygodniu A. bedzie musiał wpaść do pracy i patrzeć ludziom na ręce, czy dobrze robią :/

Ale urlop 14 fni kalendarzowych muszą wziąć - ustawa zobowiązuje, a w tym roku dofinansowanie za wczasy z Funduszu Świadczeń Socjalnych mi się należy, więc nawet 300 zł piechotą nie chodzi, nie? :)

Mauysia... ja mam ciągle przed oczami wizję niesienie przez Ciebie śpiącego L. ... op tej akcji wszystko w porządku było?

No bo nie pytam, czy stanęłaś na wadze! W dwupaku i tak ważysz mniej ode mnie :D

Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Mauysia... ja mam ciągle przed oczami wizję niesienie przez Ciebie śpiącego L. ... op tej akcji wszystko w porządku było?

Na szczęście znalazłam miejsce parkingowe pod blokiem więc miałam tylko kawałeczek do przejścia. I nie czułam żadnych dolegliwości ani w trakcie, ani po. Ale twardo trzymam się tego, że dziubasa w stanie czuwania nie dźwigam.

aisa, Gunia, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Jeszcze jedno mi się przypomniało - Heniut waży obecnie 2228 gramów, choć pewnie nie ma co tych pomiarów traktować jakoś super dosłownie.

Bardzo, bardzo przypadło mi do gustu to imię dzięki Waszym rozmowom tu na forum :D

mauysia, aisa, Kfjatus, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Bardzo, bardzo przypadło mi do gustu to imię dzięki Waszym rozmowom tu na forum :D
    Mi się spodobało - i w ogóle zauważyłam je - po tym jak koleżanka na Facebooku napisała, że w przyszłym roku jedzie na Henia. Miała na myśli Heineken Open'er Festival, ale imię Henio mi się spodobało :)

aisa, Gunia, nick nieaktualny, Kfjatus, Muska, Fedra, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Pani w metrze darła sie na takiego Heniuta (4 lat. //opis jak w Fakcie nie?//) i sobie od razu o małyszowym Heniucie pomyślałam, czy też czymś dzis Matke zeźlił, jak ten metrowy. ;)

Guniex - lowju tu. <3

Plemniś, mam jeszcze z pół kilo UFOów, wpadaj na wyżere!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 22:13

Gunia, plemniczka, aisa, nick nieaktualny, Ola_czeka, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 3810 3811 3812 3813 3814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ