X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Możemy go zabić.
    i się pesel zwolni:D

Shagga_80, a-koczek, kiti, Ola_czeka, Rucia, aisa, Ilona, Selena, mauysia, Sandraa, zbikowa, Dodi lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bravo kochana bravo
    Libra wrote:
    Kochana niech Ci przykro nie będzie:* ale ja mając 31 lat jakoś nie wyobrażam sobie czekać 3 lat na ciążę... dlatego uważam, że po roku bezowocnych starań trzeba spiąć poślady i szukać specjalistycznej pomocy...
    jak zajdę bądź urodzę mając 34-35 lat, to zapewne i tak powiem, że wato było czekać... ale ja na pewno nie będę czekać bezczynnie tylko biorę chłopa pod pachę i lecę do Gamety... tym bardziej, że mam guza i może będę musiała poddać się wcześniej operacji

Shagga_80, Ilona lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ładne dzieci po nim wyjdą
    Libra wrote:
    i się pesel zwolni:D

Ola_czeka, Libra, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na czasy, kiedy w Polsce bycie gejem przestanie się nierozerwalnie łączyć z byciem zniewieściałym i zmanierowanym. Osobiście uważam, że honor znanych gejów w Polsce ratuje tylko Jacek Poniedziałek, cała reszta w życiu zawodowym, prywatnym i artystycznym jest tylko i wyłącznie gejami. Dziwne, że chcą definiować się tylko i wyłącznie przez pryzmat swojej seksualności.

Powiedziałam, co wiedziałam.

Fedra, kiti, a-koczek, Libra, Rucia, aisa, Ilona, Selena, Sandraa lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh poruszyłyście temat który mnie dobija od kilku dni.... bezdzietnośc...

a do tego sobie uświadomiłam że już ponad 6 lat starań... ręce opadają...

idę bo znowu zacznę smęcić nie potrzebnie i się nad sobą użalać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 15:27

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ja czekam na czasy, kiedy w Polsce bycie gejem przestanie się nierozerwalnie łączyć z byciem zniewieściałym i zmanierowanym. Osobiście uważam, że honor znanych gejów w Polsce ratuje tylko Jacek Poniedziałek, cała reszta w życiu zawodowym, prywatnym i artystycznym jest tylko i wyłącznie gejami. Dziwne, że chcą definiować się tylko i wyłącznie przez pryzmat swojej seksualności.

Bardzo mądrze prawisz w sumie :)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Kochana niech Ci przykro nie będzie:* ale ja mając 31 lat jakoś nie wyobrażam sobie czekać 3 lat na ciążę... dlatego uważam, że po roku bezowocnych starań trzeba spiąć poślady i szukać specjalistycznej pomocy...
    jak zajdę bądź urodzę mając 34-35 lat, to zapewne i tak powiem, że wato było czekać... ale ja na pewno nie będę czekać bezczynnie tylko biorę chłopa pod pachę i lecę do Gamety... tym bardziej, że mam guza i może będę musiała poddać się wcześniej operacji

Czuje się wywołana do tablicy :)

Nie jest tak, że przez trzy lata, czyli od momentu kiedy zaczęłam się starać w wieku 30 lat, czekałam bezczynnie. też wzięłam chłopa i też zaczęłam się diagnozować w rok po rozpoczęciu starań.

Fedra, Libra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Mnie tam się jeszcze z gejów Michał Piróg podoba a to chyba za to ze jest tancerzem i udziela się w akcjach na rzecz psów ;)

Ilona lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    A i ładne dzieci po nim wyjdą
    z takiego PESELKA hmmmhmmhmm jami:D

kiti, a-koczek, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, niby to wszystko rozumiem, ale coś mnie faktycznie jakis pesymizm własnie teraz dopadł :(
    Ależ się staro poczułam :(
    W sumie uzmysłowiłam sobie, że rok starań to juz za mną... A nawet na ovu 8 cykl leci...
    buuuuu :(

Mam nadzieję, że ten bromergon i wiesiołek mi pomogą. Dopiero co zaczęłam je brać. No i euthyrox mam tez nieco zwiększony.

Módlcie się tam za mnie czasem, to tez pomoże :*

ps
    Tez Olka wzięlam w końcu chłopa w obroty (jak nigdy dotąd). W końcu jakoś trzeba w okienko transferowe trafić ;)

a-koczek, Rucia, Ola_czeka, Fedra, Libra, Pismak, aisa, Ilona, mauysia, Sandraa, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ehhh poruszyłyście temat który mnie dobija od kilku dni.... bezdzietnośc...

a do tego sobie uświadomiłam że już ponad 6 lat starań... ręce opadają...

idę bo znowu zacznę smęcić nie potrzebnie i się nad sobą użalać :(
    Kochanie:*

Ola_czeka, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A tak zmieniając temat...wiedziałyście,że Wentworth Miller jest gejem :
    http://www.tvn24.pl/kultura-styl,8/jako-gej-musze-odmowic-gwiazda-skazanego-na-smierc-nie-jedzie-na-festiwal-w-rosji,348872.html

Fuuu totalnie nie w moim typie :(

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Bardzo mądrze prawisz w sumie :)

A nawiązałam do tego zaskoczenia, że "skazany" jest gejem. Bo bardzo często okazuje się, ze ktoś powszechnie znany "zachodni" facet jest gejem i wtedy wszyscy przeżywają szok, bo "nikt by nie powiedział". A w Polsce można to wyczuć po pierwszym "Szczerze?" które rozpoczyna każdą jedną odpowiedz na każde jedno pytanie w każdym jednym wywiadzie w Polsce.

-"Co Pan sądzi o tolerancji Polaków?"
    -"Szczeeeeerze?" (i tu miękki nadgarstek podpiera głowę)

Nie kurwa, kłamliwie.

kiti, a-koczek, Fedra, Libra, aisa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Czuje się wywołana do tablicy :)

Nie jest tak, że przez trzy lata, czyli od momentu kiedy zaczęłam się starać w wieku 30 lat, czekałam bezczynnie. też wzięłam chłopa i też zaczęłam się diagnozować w rok po rozpoczęciu starań.
    wiem Oluś, bo pisałyśmy już o tym:* wiem, że nie czekałaś bezczynnie:* ja tylko żałuję, że w Twoim przypadku odwlekło się w czasie hsg, w wyniku którego planowany masz zabieg laparoskopii... może już byś bawiła bejbika...

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    wiem Oluś, bo pisałyśmy już o tym:* wiem, że nie czekałaś bezczynnie:* ja tylko żałuję, że w Twoim przypadku odwlekło się w czasie hsg, w wyniku którego planowany masz zabieg laparoskopii... może już byś bawiła bejbika...

A ja głupio wierzę, że wszystko jest dokładnie tak, jak miało być. Chore, bo z jednej strony wkurza mnie to, że nie mogę zajść - tak na bieżąco, co miesiąc. A z drugiej strony -tak globalnie- zawsze myślę sobie, że Ktoś tam wie co robi.

Libra, kiti, kiti, aisa, Shagga_80, Ilona, Effcia28, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Spoko, niby to wszystko rozumiem, ale coś mnie faktycznie jakis pesymizm własnie teraz dopadł :(
    Ależ się staro poczułam :(
    W sumie uzmysłowiłam sobie, że rok starań to juz za mną... A nawet na ovu 8 cykl leci...
    buuuuu :(

Mam nadzieję, że ten bromergon i wiesiołek mi pomogą. Dopiero co zaczęłam je brać. No i euthyrox mam tez nieco zwiększony.

Módlcie się tam za mnie czasem, to tez pomoże :*

ps
    Tez Olka wzięlam w końcu chłopa w obroty (jak nigdy dotąd). W końcu jakoś trzeba w okienko transferowe trafić ;)
    no właśnie... traf już w końcu i przerwij te tygodnie bez nowych zielonych kropek

kiti, Muska, aisa, Shagga_80, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kysz zły nastrój
    a kysz rozmyślania

zpbnej28qs8fkan8.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce dzidzię!
    ;(

kiti lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska twoje stwierdzenie idealnie pasuje do twojego awatarka
    Muska wrote:
    Ja chce dzidzię!
    ;(

Muska lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• kiti Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też juz roczek staranek stuknie co prawda dopiero teraz z bromkiem ale obmyśliłam nowy plan działania... jak będę w polsce to wybiorę się do ginka tym razem innego , koleżanka mi teraz poleciła bo ten co chodziłyśmy to rozkładał ręce na jej przypadek (od listopada nie ma okresu) a ten nowy od razu jej powiedział że jest poważnie chora i zalecił szereg badań i nie owijał w bawełne.

Libra, Rucia, Shagga_80, Ilona, Sandraa, Dodi lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
‹‹ 3848 3849 3850 3851 3852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ