X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutka to ja poproszę jeszcze przepis na ta piękna pizzę.
    Swoją droga nie myślałas zeby założyć blog kulinarny, aż slinka leci jak sie na te rarytasy patrzy :)

Kfiatku przepis Rutki
    http://www.malacukierenka.pl/szybkie-ciasto-czekoladowe.html

Ola talerze piękne. U mnie w DE gdzie mieszkam jest fabryka ceramiki v&b, ale nigdy tam jeszcze nie byłam. Sama jestem ciekawa czy byłoby taniej. Aż musze sie przejechać tam jak wrócę do DE. Przy fabryce jest ogromny sklep z ceramika.

Gunia, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus pewnie na urlopie sie pogodzicie, a w Turcji to chyba godzenie, lepiej będzie smakowac :)

Gunia, nick nieaktualny, aisa, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    m wlasnie mnie tak wku....ze aż nie chce mi się jechać

O matko ... :( No przed samym wyjazdem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Ok, to znalazłam te talerze, wrzucam linki, żebyście mogły się podzielić która co mi kupuje.

http://shop.villeroy-boch.com/uk_en/tableware/dinnerware/country/lina-aqua.html

http://shop.villeroy-boch.com/uk_en/tableware/dinnerware/country/lina-floral.html

http://shop.villeroy-boch.com/uk_en/tableware/dinnerware/country/lina-rosy.html

Opcja numer 1 mi się podoba :)

Za 10 minut spadam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonko robiłam ciasto według tego filmiku

https://www.youtube.com/watch?v=Mb5UZUmQnZo

Ciasto pięknie wyrosło, było puszyste i miękkie takie jakie lubię :) jedynie podkręciłam trochę moc do 180 st. bez termooobiegu. Aaa i dodatki według swojego uznania :)

O blogu nie myślałam, bo ja jestem kiepska w kuchni. Serio serio. Tym razem serio nie tak jak z bałaganem.

Ilona lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie laseczki jak dzisiaj zablysnelam :)
    Jestem z m w sopocie dzisiaj siedzimy przed chwila na plaży i mowie do niego :
    A może zostalibysmy na zachód słońca?
    Na co mój m pełen spokoju mówi
    No tak kochanie ale zobacz gdzie jest slonce :)
    No to patrzę a słońce zamiast byc nad morzem to jest za moimi plecami i w ten
    sposób dowiedziałam się ze słońce w sopocie nie zachodzi tak jak w kołobrzegu nad morzem tylko wychodzi w lad :/
    Także nici z typowego morskiego zachódu słońca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 19:28

zbikowa, Ola_czeka, Ilona, kiti, Sandraa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki zdaje relacje z wizyty u gina: podobno pecherzyk pekl ale nie jest do konca pewny w poniedzialek ide na badanie progesteronu i prolaktyny a za tydzien w piatek wizyta u niego i zobaczymy co powie....

Jestem troche podlamana bo dzwonila mama i dostalam pismo ze 3 kwietnia robilam cytologie i ze wykryto znamie i mam sie skonsultowac jak najszybciej z lekarzem-kurcze nie wiem co to znaczy ale weekend przede mna a durne mysli przychodza mi do glowy.Zastanawiam sie tylko czemu tak pozno mnie powiadomili- minelo 4 miesiace.Moj mowi jakby to bylo cos bardzo powaznego to by dali znac odrazu.Co o tym myslicie ??

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Rutka to ja poproszę jeszcze przepis na ta piękna pizzę.
    Swoją droga nie myślałas zeby założyć blog kulinarny, aż slinka leci jak sie na te rarytasy patrzy :)

Kfiatku przepis Rutki
    http://www.malacukierenka.pl/szybkie-ciasto-czekoladowe.html

Ola talerze piękne. U mnie w DE gdzie mieszkam jest fabryka ceramiki v&b, ale nigdy tam jeszcze nie byłam. Sama jestem ciekawa czy byłoby taniej. Aż musze sie przejechać tam jak wrócę do DE. Przy fabryce jest ogromny sklep z ceramika.

OMG a ja właśnie z Niemiec, z takiego sklepu jak połączenie ikei i obi, mam mój serwis-świętość, który stoi w kredensie i na co dzień cieszy nas widokiem a w niedzielne poranki - użyciem. Zaraz poszukam linka. Bosz uwielbiam go ale jest za drogi, żeby skompletować "codzienną zastawę".

Oto on:

http://www.tersteege.nl/pl/asortyment/jet-by-ter-steege.html

(ten z górnego paska)

Oczywiście nie mam całego :( tylko 6 talerzyków śniadaniowych, 6 kubeczków, dzbanek, półmisek prostokątny (mój ulubiony Gunia :D) i obrączki do serwetek. I jeszcze mam dwa słoje z przykrywkami - idealne na ciasteczka nutellowe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 19:43

Gunia, Ilona lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak i nie zaprosiłaś mnie na kawę ja też dziś w Sopocie byłam !!!oszty

zbikowa, Pismak, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jesteśmy nad morzem, to i ja sie wtrące, mieszkałam w Sopocie i tam też mój piękny na plaży w nocy powiedział że "chcę żebyś została moim żbikiem" tak więc wspominam doobrze :)

a teraz, skoro już nie mam wymówki i kupiłam majtki w kolorze duszy Oli ide pobiegać.

mauysia, Pismak, Dodi, Ilona, Sandraa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa, Effcia28, Gunia, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    I jeszcze Wam przekleję fragment innej rozmowy:

"Ola, I can't live without you!"
    "Well, you have to, Ryan"
    Ech, dawno motywu Ryanka nie było... :)

Ola_czeka, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak, nasz Ty geografie :D

Pismak, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ola wyobrazilam sobie ze tekst o talerzach kolorowych jak dusza mowi Poniedzielski ktory jest szalenie pochmurnym ( i inteligentnie zabawnym) czlowiekiem. cudo
    Kocham Poniedzielskiego. Platonicznie oczywiście.

zbikowa, Pismak lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Żbikowa chce sobie kupić gacie kolorowe jak moja dusza.

Wygrała nawet w kategorii "Dowcipy metaforyczne" :(
    Teraz nie ma bata - Żbiczku, będziesz musiała zamieścić zdjęcie w nowych gaciach, bo wszystkie chcemy poznać duszę Oli.

Ola_czeka, Pismak, Kfjatus, Ilona, nick nieaktualny, aisa, Gunia, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie ma co się stresować. Na spokojnie zadzwonisz i się dowiesz o co cho. Kiedyś też ginka nie mogła się do mnie dodzwonić i napisała mi sms o treści "proszę o kontakt w sprawie cytologii", ja zawał serca, dzwonię do niej a ona, że jej się pomyliło i wszystko ok:D

No to w poniedziałek hormonki i działamy dalej.

Dużo się dzieje dziewczyny, diagnozujecie się, czuję, że jesień będzie zielona :)

mauysia, Ilona, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    :D teraz dopiero do tego doszłaś? :D A to podobno ja jestem ta najbardziej niekumata :P <3

Wiesiu niestety muszę cię kochanie opuścić, ponieważ idę myć podwozie na wizytę u Pani doktor, i znowu zrobię ciasto czekoladowe, ale zeby nie było Ci smutno to wrzucę Ci zdjęcie mojej pizzy :P

O JAAAAAAAAAAAA!!!! Ale pizzocha! Szacun Rucia...

nick nieaktualny, Ilona, Sandraa, nick nieaktualny, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ale pizzocha!

Małysz, nie używaj proszę takich słów na forum, odrobinę kultury...

mauysia, Kfjatus, Ilona, nick nieaktualny, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    OMG a ja właśnie z Niemiec, z takiego sklepu jak połączenie ikei i obi, mam mój serwis-świętość, który stoi w kredensie i na co dzień cieszy nas widokiem a w niedzielne poranki - użyciem. Zaraz poszukam linka. Bosz uwielbiam go ale jest za drogi, żeby skompletować "codzienną zastawę".

Oto on:

http://www.tersteege.nl/pl/asortyment/jet-by-ter-steege.html

(ten z górnego paska)

Oczywiście nie mam całego :( tylko 6 talerzyków śniadaniowych, 6 kubeczków, dzbanek, półmisek prostokątny (mój ulubiony Gunia :D) i obrączki do serwetek. I jeszcze mam dwa słoje z przykrywkami - idealne na ciasteczka nutellowe!

Och! Och! Och! Kocham to! <3 :D
    Noooo i dla tak pięknego wzoru jestem w stanie sprezentować Ci ze dwa talerze :D
    I już wiem o co poproszę na parapetówe za jakieś 2-7 lat :D ;)

P.s. Poproszę przepis na sprawdzone ciasteczka nutellowe (nie wypominam, że chowasz je w przepięknych słojach!)

Ola_czeka, Ilona, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeech fajnie w końcu zasiąść na kanapie i postukać w klawiaturę laptopa...
    To co - teraz czekamy na raport Ruci z jej wizyty.

Ilona, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam przyznać, że celowo nie wypowiadam się w temacie talerzy, ponieważ dla mnie w talerzu najważniejsze jest żeby dało się z niego jeść i może żeby nie był obdrapany ani ukruszony. Nie wchodzę w detale w stylu kształtu/wzoru - kolejny dowód mojego zmaskulinizowania...

zbikowa, Sandraa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 3863 3864 3865 3866 3867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ