X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagguś idź dziś. Jak Ci się jutro coś twu twu przytrafi, to będziesz miała problem. Skocz gdzieś, to jest godzinka, po co masz sobie potem pluć w brodę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja w pierwszej ciąży też byłam bardziej aktywna, pracowałam do 9 miesiąca, łaziłam po kilka km ale jak widać z drugą już jest inaczej :)
    W tej ciąży też było wszystko ok, ale tak od 33 tyg jest coraz gorzej ;p Nie wiem jak jest u Ciebie ale ja jestem sama bo mąż za granicą i chcąc nie chcąc muszę kilka razy dziennie podnieść mojego 17 kg synka, itp i pewnie to też robi swoje. Ale powiem Ci że u mnie też jest jakaś prawidłowość, ostatnio przeszłam z Gdyni Redłowa do Orłowa na plażę, całą drogę powrotną niosłam małego bo był nieziemsko zmęczony i nic mi nie było a czasami jak cały dzień przesiedzę to czuję się o wiele gorzej. Najlepiej to faktycznie z kimś skonsultuj :)
    W poprzedniej ciąży też miałam skurcze jak teraz..nawet po porodzie mówiłam że gdyby nie fakt że odeszły mi wody to nie wiedziałabym że zaczął się poród bo niczym skurcze się nie różniły .Ja do 16 jestem sama z Kubą w domu ale nie noszę Go wcale On to rozumie.
    Zmykam teraz robić śniadanie ...potem nie mam zamiaru nic robić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Shagguś idź dziś. Jak Ci się jutro coś twu twu przytrafi, to będziesz miała problem. Skocz gdzieś, to jest godzinka, po co masz sobie potem pluć w brodę?
    U nas w sobotę miałabym usc gdzieś?Nie przyjmuje nikt w sobotę...niby miasto ale jak dla mnie to to większa wieś...ale kto wie może uda się wykorzystać znajomości i w przyszłym tygodniu do Szpitala w Łodzi uderzyć.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży nic nie było :)
    a Wikusia podnoszę np do wanny bo sam nie wejdzie, na fotelik jego do jedzenia, jak gdzieś jesteśmy to na toaletę i w takich sytuacjach, tak też nie wymaga brania na rączki, cieszy się że będzie miał brata :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga nie ma w R. żadnego prywatnego gina, który przyjmuje w sobotę???

Masakra...

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, a jak będzie miał na imię brat? :)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Mi w pierwszej ciąży nic nie było :)
    a Wikusia podnoszę np do wanny bo sam nie wejdzie, na fotelik jego do jedzenia, jak gdzieś jesteśmy to na toaletę i w takich sytuacjach, tak też nie wymaga brania na rączki, cieszy się że będzie miał brata :)
    To mój Kuba zupełnie samodzielny mimo że malutki jak na swój wiek ale szalenie ambitny:-)On nie poradzi sobie?Nawet nie próbuje podać Mu rękę gdy np do wanny wchodzi (bez podstawamia czegokolwiek zresztą podobnie jak na sedesie..wcześniej wchodził po nocniku a teraz prosto z podłogi)..wszędzie wspina się sam na sedes do wanny i z wanny i w ogóle On powtarza MAMA NIE MAMA DZIDZI co oznacza że ja nie mogę Go nosić bo mam dzidzi :-)

mauysia, Dodi, Libra, Sandraa, Pismak, Kfjatus, Spero, Rucia lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie imię wybrał Wiktor i chyba będzie Maksymilian. Od początku do brzucha mówi Maksio i nic się nie da zrobić ;)

Ola_czeka, Shagga_80, Dodi, aisa, Sandraa, Pismak, Kfjatus, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Shagga nie ma w R. żadnego prywatnego gina, który przyjmuje w sobotę???

Masakra...

Olus nie ma...mało tego jak myślę o konsultacji to wykluczam "specjalistów" z R...myślisz że czemu wciąż do Łodzi jeżdżę?Bo u nas lekarze są tacy jak moja ginka ...tylko do przebiegajacej bez problemów ciąży.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    To mój Kuba zupełnie samodzielny mimo że malutki jak na swój wiek ale szalenie ambitny:-)On nie poradzi sobie?Nawet nie próbuje podać Mu rękę gdy np do wanny wchodzi (bez podstawamia czegokolwiek zresztą podobnie jak na sedesie..wcześniej wchodził po nocniku a teraz prosto z podłogi)..wszędzie wspina się sam na sedes do wanny i z wanny i w ogóle On powtarza MAMA NIE MAMA DZIDZI co oznacza że ja nie mogę Go nosić bo mam dzidzi :-)
    To super. Wiko raz wpadł do toalety i teraz ma traume ;p A wannę mam taką dwuosobową i wysoką i nie daje rady :) Mądry Twój synek że tak rozumie :)

Shagga_80, Ola_czeka, Kfjatus lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    No właśnie imię wybrał Wiktor i chyba będzie Maksymilian. Od początku do brzucha mówi Maksio i nic się nie da zrobić ;)

Fajowo! Tak się właśnie minimalizuje ryzyko zazdrości u rodzeństwa! Znam to z autopsji - nie mam dzieci, ale też mogliśmy wybrać imię młodszemu bratu :) Brawo!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    To super. Wiko raz wpadł do toalety i teraz ma traume ;p A wannę mam taką dwuosobową i wysoką i nie daje rady :) Mądry Twój synek że tak rozumie :)
    Kochana dlatego wiem że ja nie wysilam się w zasadzie wcale :-)
    Ile Wikus ma lat?

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie miał 3 za miesiąc.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Będzie miał 3 za miesiąc.
    No to nie wiele mniej niż mój...mój wczoraj skończył 3l i 3m-ce :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże!u nas śniadanie trwa godziny całe!Ja już zapomniałam że jadłam a Kuba dopiero drugą kanapkę a gdzie jeszcze 2? A w ogóle to ostatnio Kuba nauczył się pić że zwykłego kubka kupiliśmy w Ikei taki mniejszy niż zwykle a więc i lekki i ma taaaaaką radoche ;-) Swoją drogą to gdyby niro logopeda pilby dalej z kubka z dziubkiem nie mylić z niekapkiem :-)

a-koczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UDAŁO SIĘ!Śniadanie zakończone ...dziś wyjątkowo późno bo i ja i Młody mieliśmy pobudkę nad ranem...Kuba obudził się ok 6 jak M szykował się do pracy ,sam obsłużył (siku zrobił) i nie mógł zasnąć :-\

Miłego dnia życzę...my idziemy sprzątać pościel na balkon :-). Potem słodkie lenistwo. :-D

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam..
    Ciężka noc minela... Siedzimy na lotnisku i czekamy na odlot..
    Shagga uważaj na siebie:* oczywiście pozostałym ciężarnym też zycze dobrego samopoczucia
    za starają e się trzymam kciuki, oby tym razem trafiły na swój cykl w dziesiątkę
    Trzymajcie się ciepło:*

aisa, Pismak, mauysia, Dodi, Shagga_80, Ilona, Sandraa, Sandraa, Ola_czeka, Kfjatus, Effcia28, kiti, Rucia, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Spero, witaj po przerwie. Wcale się nie dziwię, że M chce się z Tobą ożenić... bo pieczesz bułeczki :P A tak poważnie to gratuluje! Fajnie, że operacja M się udała i jest ok! Zaglądaj częściej :)

Libra, okropna sytuacja z Twoją koleżanką... współczuję :* Do tego kłótnia z M przed wyjazdem... Mimo wszystko życzę udanego urlopowania :*

Ilona, pierwszy tydzień kursu minął spokojnie. Trochę roboty już było, ale bez szaleństw. Za to jak zobaczyłam plan pracy na przyszły tydz to się trochę zdziwiłam, że chcą tyle rzeczy przerobić... No ale zobaczymy jak będzie...

Kfjatuś, widzę, że pracowicie rozpoczęłaś sobotę. Beata chyba jest na urlopie, ale nie pamiętam czy Blondi się odmeldowywała...

Dodi, nie dam się, będę pisać jeszcze dłuższe posty :P

Żbiku, wrzuć jakieś zdjęcie plisss :)

Sylwia, staraj się tym nie przejmować bo Ci prl podskoczy ;) Na pewno nic złego się nie dzieje bo już wcześniej byś o tym wiedziała...

Kleopatra, Maksymilian - ładne imię :)

Drugi syn Shaggowskich będzie miał na imię Jaś :D

Miłego i słonecznego dnia :*

Libra, Kleopatra, Dodi, Shagga_80, Ilona, Sandraa, Spero, zbikowa, Fedra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, pisałam tutaj jakiś czas temu o moim plamieniu w 19 dc... dopiero dziś (po 2 tyg) udało mi sie dotrzeć do gin. Wszystko jest OK, żadnych zmian, bakterii, grzybów itd. Jest pęcherzyk, mam dni płodne. wygląda na to, że tamto to była jakaś mikro @, Lekarka nie potrafiła wytłumaczyć skąd to. Na koniec dodała, że z dzisiejszego lub jutrzejszego XX byłby syn :D Jeśli chcemy ;)
    Dziwne to, ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku ;)
    Pozdrawiam Was.

Shagga_80, Ilona, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Fajowo! Tak się właśnie minimalizuje ryzyko zazdrości u rodzeństwa! Znam to z autopsji - nie mam dzieci, ale też mogliśmy wybrać imię młodszemu bratu :) Brawo!
    Mój mąż też wybierał imię dla swojej młodszej siostry. Wioletka, bo miał taką koleżankę. Tydzień po urodzeniu siostry przyszedł do domu i powiedział mamie że już nie chce Wioletki bo pokłócił się z tą koleżanką ;p

Shagga_80, Ilona, Ola_czeka, aisa lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
‹‹ 3868 3869 3870 3871 3872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ