plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
mauysia wrote:No kogóż ja widzę! Zofija! Witaj
I ja mam nadzieję, że pozostaniesz z nami!
Z innej beki: pochwalę się Wam że właśnie ugotowałam swoją pierwszą ZUPĘ FASOLOWĄ (taką z prawdziwego wywaru, nie z kostki!). Yes yes yes, jestem miszczem!
A to się jeszcze bardziej chwali! Bycie w domu z Leo ma na Ciebie dobry wpływmauysia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:
tak tak wystarczą na ok godzinę
Co do pana to podziękuję bo boję się że mi taki deser bokiem wyjdzie
A poza tym to ja mogę żyć bez słodkiego ale bez chipsów to NIIIIIIEEEE!!!!!!20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Mauysiu nie wiem czy mnie czytasz jeszcze, przepraszam za przerwę...jak masz mało czasu, to skorzystaj z fasoli w puszce oczywiście z białej ale są różńe odmiany, i drobna i grubsza...co do fasoli suchej, to ja moczę w przegotowanej wodzie 12 godzin przed wstawieniem na gaz...czasem wstawiam wcześniej a a czasem równo z warzywami...po moczeniu gotuje się dużo krócej...jakby Ci przyszło do głowy gotować ogórkową albo szczawiową, tudzież kapustę kiszoną w zupce, to te kwaśne produkty na końcu, bo kwas spowoduje nieugotowanie się warzyw...to tak na małym marginesie...jak chcesz to podrzucę Ci od czasu do czasu przepis na prostą zupę co się nie namęczysz a troszkę chłopakom dogodzisz...ale to jak chcesz...
Beata, mauysia, Fedra, Shagga_80, AGA 30, Effcia28, Gunia, Sandraa, Kfjatus, Spero, a-koczek lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Kurczę
Też byłam chipsożercą. A teraz patrzeć na nie nie mogę
ech ... gdzie te dobre czasy z Lays'ami solonymi w ręku ??
!
to mam nadzieję że i mi niebawem przejdzie
bo to wcale zdrowe nie jest a ja pochlaniam tez kosmiczne ilościOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
zosia-ktosia wrote:ja też uwielbiam chipsy... to chyba jedna rzecz bez której nie mogłabym wytrzymać..
?
aisa, Fedra, Shagga_80, Libra, Dodi, Kfjatus, a-koczek lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
jeju wrote:Mauysiu a ile godzin moczyłaś fasolę przed gotowaniem?
Aaach trudno... Bo wiecie - twarda jak kamień nie jest, ale na pewno nie tak miękka jak ziemniaki. Może M się nie zorientujeRucia, Fedra, Shagga_80, Libra, AGA 30, Dodi, Sandraa, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:NIE WIERZĘ ! a bez seksu mogłabyś
?
a ha ha.. no też nie, ale chyba była mowa o jedzeniu:)
teraz bez seksu to jak bez ręki:)
mauysia, Beata, Selena, plemniczka, aisa, Rucia, Pismak, Fedra, Shagga_80, Libra, Dodi, Sandraa, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość
-
Bardzo się cieszę, że podoba Wam się mój początek wykresu...za wszystkie miłe słowa dziękuję i żeby nie marnować szansy i po tych pokrzepiający słowach będziemy się bardziej starać, tylko czy już powinniśy zacząć czy jeszcze zaczekać?
Beti co chcesz?
plemniczka, Beata, Fedra, Libra, Dodi, a-koczek lubią tę wiadomość