SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie niech zadziała na Muzi j apoczekam cierpliwie w kolejce :)

Muzi ale ześ mnie wkręciła napalona poleciałam na Twój wykres

ale ładny spokojny, teraz spadek i niech zaraz szybujeeee

Fedra, aisa, Libra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuśka może trzeba było namoczyć fasolę przed gotowaniem? Moja mama jak robi fasolkę po bretońsku to zawsze moczy fasolę w wodzie całą noc. o.O

Beata, Spero, Fedra, aisa, Libra, Shagga_80, Dodi, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy serio chcecie zobaczyć moją kuchnie czy tu może chodzi o zdjęcie mnie podczas posiłku i dostarczania strawy dla potomka? :P

zosia-ktosia, Pismak, Beata, plemniczka, Fedra, aisa, AGA 30, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayuśka może trzeba było namoczyć fasolę przed gotowaniem? Moja mama jak robi fasolkę po bretońsku to zawsze moczy fasolę w wodzie całą noc. o.O
    Tak zrobiłam. A mimo to twardzizna...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Cholera...
    Która pomoże Mayusi, bo ja zawsze robiłam fasolową z torebki więc temat mi nieznany :P

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaku zaraz ide do sklepu to przyniosę

Zosiu no tak ale zyczymy abys niebawem zaczeła sie oficjalnie starac :*

Pismak, zosia-ktosia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu ja chce zobaczyć Ciebie podczas posiłku :)

p.s. co do fasoli nie wiem może jakąs starą kupiła..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Lubruś nawet nie wiesz jak ja dzisiaj Ci zazdroszczę ! Ty sobie leżysz i się opalasz z drineczkiem a w perspektywie masz jeszcze łaźnie ! A ja mam za oknem chmury i wyczuwalną w powietrzu aurę jesieni :/

No ale zasłużyłaś więc wypoczywaj sobie :)
    dzis jest straszny upal, wiec prawie cały czas moja glowa wystaje z basenu... Każdej zycze takich urlopów - są mega relaksacyjne

Mój m dzisiaj jest karmicielem... Został ulokowany przez 2,5 letnią Zuzię, która juz od wczoraj się kreci koło niego:) dzisiaj przysiadła z nami do obiadu,a jak rodzice chcieli ja wsiąść do swojego stolika obok krzyczała na calu regulator: "jami on, jami on"... I tak mój m karmił swoja nową koleżankę zupka pomidorową... I przyznał,ze mu się to podobało:) i ze z nasza dzidzią też na takie wczasy bedziemy jeździć, jak tylko zdrowie i budżet pozwoli:D

Rucia, Beata, Selena, kiti, Spero, Pismak, Fedra, aisa, gocha04, Shagga_80, magdzia26, Dodi, Gunia, zbikowa, Sandraa, Kfjatus, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Ruciu ja chce zobaczyć Ciebie podczas posiłku :)

p.s. co do fasoli nie wiem może jakąs starą kupiła..

ekstra :D

Beata lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysiu a ile godzin moczyłaś fasolę przed gotowaniem?

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaku mam nadzieję że takie 4 Ci wystarcza na jakiś czas..? :P

o6cw.jpg

p.s. tego pana tez możesz schrupac na deser jak lubisz :P

Selena, Fedra, Dodi, Kfjatus, Spero, a-koczek lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    dzis jest straszny upal, wiec prawie cały czas moja glowa wystaje z basenu... Każdej zycze takich urlopów - są mega relaksacyjne

Mój m dzisiaj jest karmicielem... Został ulokowany przez 2,5 letnią Zuzię, która juz od wczoraj się kreci koło niego:) dzisiaj przysiadła z nami do obiadu,a jak rodzice chcieli ja wsiąść do swojego stolika obok krzyczała na calu regulator: "jami on, jami on"... I tak mój m karmił swoja nową koleżankę zupka pomidorową... I przyznał,ze mu się to podobało:) i ze z nasza dzidzią też na takie wczasy bedziemy jeździć, jak tylko zdrowie i budżet pozwoli:D

Uuuu Libruś młodsza konkurentka ;) na twoim miejscu byłabym czujna :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a i jeszcze jedno od dzisiaj "wypchaj się" nabrało dla mnie nowego pozytywnego sensu ;)
    mi i mojemu m też się spodobało:D śmieje się właśnie,ze "wypcha" mnie w tym cyklu;)

Rucia, Selena, Beata, kiti, Fedra, aisa, Shagga_80, Dodi, Gunia, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę :( Też byłam chipsożercą. A teraz patrzeć na nie nie mogę :( ech ... gdzie te dobre czasy z Lays'ami solonymi w ręku ??

A tak na marginesie :) mieszkałam w miejscowości gdzie produkowane są Laysy( poprzednie miejsce zamieszkania ) tzn. Grodzisk Mazowiecki :)

Zawsze przywozili nam do podstawówki tirami całe kartony chipsów którym kończyły się terminy ważności. Ale mieliśmy wyżerę !

Selena, kiti, Beata, aisa, plemniczka, Shagga_80, Dodi, zbikowa, Kfjatus, Spero, a-koczek lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    przywitałam się i nie mam nawet jak pisać, bo mnie w pracy mordują ehhh te ich wszystkie zestawienia dzisiaj to istne szaleństwo, do d****y taka robota jak ja na ovu mam przecież ważniejsze sprawy :)

Pierwszy dzień na wątku a już takie dobre podejście :P
    To się chwali ;)

Fedra, Beata, magdzia26, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś to fajnie hhehe ale to jakies obce dziecko się doczepiło* czy znajomych waszych?

Libra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesss ale nowina Aiska moje gratulejszyn!!!!!!!! A teraz rozsyłaj wiruski jak oszalała :D

Selena, Beata, aisa, Shagga_80, Sandraa, Kfjatus, Spero lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi kochana to podaj adresik to jeszcze dziś to do Ciebie wyśle jak będe szła na zakupy po pracy :)

jeju, Beata, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

ja zawsze gotuje najpierw fasolę z odrobinę octu niestety fasola lubi się długo gotować a jak jest już miękka to wrzucam ziemniaki a potem na koniec dopiero warzywa...

Beata lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mi i mojemu m też się spodobało:D śmieje się właśnie,ze "wypcha" mnie w tym cyklu;)
    HEHEH nie no w takim sensie to mi było zawsze znane nieraz z tego zartowaliśmy:P

ale wypchaj sie Libro :*

to juz brzmi ;)

Selena, Pismak, aisa, Libra, Fedra, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 3899 3900 3901 3902 3903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ