SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzięki za odzew :)idę sie połozyć może jak sie obudzę @ już przyjdzie

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Małysz, za karę trzymasz mi włosy.
    A czemu to jest takie straszne? :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Aha i jeszcze jedno Małysz, miałam dla Ciebie prezent, ale teraz to zapomnij!

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/31534/kosmici_60.jpeg
    Kcem kcem kcem!

No dobra, niech Ci będzie. Sama nie zjem całego, prześlę Ci troszkę w paczuszce...

Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Mayuś nad jej kibwlkiem ofkors jak będzie zwracać :P

Ola_czeka lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos :) Przypomniał mi się jeden kawał:

Wbiega zdyszany facio do restauracji. Podbiega do stolika, przy którym inny facet akurat zrobił sobie przerwę w jedzeniu zupy i cośtam sobie podczytuje, siada na krześle obok i zaczyna wcinać jego zupę. Je, je, je w ekspresowym tempie. Na dnie talerza widzi grzebień, na którego widok robi mu się niedobrze, no i zwraca do talerza :P
    Na to właściciel zupy wychyla się znad książki i ze stoickim spokojem: "Ooo, widzę że pan też już dotarł do grzebienia..."

Jak haftujemy, to haftujemy na całego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 18:38

zbikowa, nick nieaktualny, aisa, Sandraa, Kfjatus, Selena, Selena, Dodi, jeju, magdzia26, Ilona, Fedra, kopciuszek126, nick nieaktualny, a-koczek, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola co znaczy że lekarz mnie "podbił"?

Spero ta laska co poszła z broktatem na "sypialni" to jakas urban legend... koleżanka mi też wczoraj to opowiadała :D

Z tego miejsca pragę serdecznie przywitać Zosię, z którą jeszcze nie miałam okazji się poznać :) dzień dobry wieczór :)

Aisko pamietam że mnie pytałaś o areo, ale żeby Ci odpowiedzieć to już nie pamiętałam... no więc nie używam. ale ale dzisiaj dorbiłam się stałego łącza i zaraz zamierzam szalec na youtube :)

Koleżance Magdzi stanowczo polecam żeby mi się tu z lajkami nie rozszalała. żbiki nie lubią konkurencji. :)

Sylwia, spokojnie, tak długo jak nie wiesz co sie dzieje na prawde nie ma co przeżywać. tą samą taktykę przyjęłam wobec mojego trola majtola. spokojnie, damy rade :)

a wszystkim pozostałym - WYPCHAJCIE SIE. jeśli tego jeszcze nie zrobiłyście ofkors.

buzi.

mauysia, nick nieaktualny, aisa, Pismak, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Sandraa, Kfjatus, Selena, Ola_czeka, Dodi, magdzia26, Beata, Ilona, Fedra, nick nieaktualny, a-koczek lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odmuliłam sie i jestem ehhehehe

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kaja, co tam nad morzem słychać?

aisa lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa hmmm dawno nad morzem nie było :-/ a tak to na razie mam spokój od gina !!!!! kazał się pojawić jak bedę w ciąży lub w 9dc ,aby odnowa monitować pęcherzyki i hmmmm nic dalej :-)

zbikowa, Pismak, aisa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaa i zmieniłam się z blądi na czekoladowy brąz gdzie mój m mnie jeszcze nie widział bo się mijamy !!!

zbikowa, kiti, Sandraa, aisa, magdzia26, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz masz troche spokoju. mam nadzieje ze spotkasz sie z ginem w tej pierwszej opcji! uciekam :)

Kaja, aisa, Beata lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby zbiku .......papapa

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho jaka tutaj spokój i cisza...
    Zawsze w takich sytuacjach przypomina mi się od razu piosńczka "jaki tu spokoj nananana... Nic się nie dzieje nananana" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 20:19

nick nieaktualny, Kfjatus, Fedra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam tylko na chwilkę, miałam napisać co było u rehabilitanta..

a więc.. gościu najpierw pytał się co i jak, jak długo mam ten zanik itp.. potem mnie zbadał. naciskał na nogi, kręgosłup.. i wiadomo a przynajmniej on powiedział że zanik jest od kręgosłupa.

we wrześniu mam 5 wizyt, mam podobno bardzo niedożywione mięsnie nóg - należy je dożywić tzn dac witaminy i zrobić masaż, by się one rozluźniły.. póki mam je spięte to będzie ból..

także będę żyć :)

kiti, Pismak, nick nieaktualny, Kaja, zbikowa, nick nieaktualny, mauysia, nick nieaktualny, Sandraa, Kfjatus, Selena, Ola_czeka, Dodi, aisa, magdzia26, Beata, Ilona, Fedra, nick nieaktualny, kopciuszek126, nick nieaktualny, a-koczek lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 3 godziny prasowalam dziś...ale było mi tak wygodnie (siedziałam i deskę dostosowaną miałam na wysokość) jak nigdy :-) Więc nawet nie zauważyłam że tyyyle mi zeszło :-) sporo już za mną ale to nawet nie połowa...ehh
    Młody oczywiście mi pomagał...nie mógł się wręcz doczekać jak uprasuję kolejną pieluszkę koszulkę czy śpioszki :-) Do tego wciąż się dziwił że to kiedyś On nosił :-) Swoją drogą ja sama jestem w szoku jakie to wszystko malutkie porównując do Niego taaaak dużego :-)
    Jutro pewnie po południu znów siądę rano do tego logopedy mykamy więc nie uda się od rana siąść do deski :-)
    Teraz dopiero czuję jaka zmęczona jestem i relaksuję się..a po kolacji poczytam co u Was...tymczasem odmeldowuję się bo M przygotował kolację a ja oczywiście mam doprawić :-)

Pismak, Muska, zbikowa, nick nieaktualny, mauysia, nick nieaktualny, Sandraa, Kfjatus, Ola_czeka, Dodi, aisa, magdzia26, Beata, Ilona, Fedra, nick nieaktualny, kopciuszek126, a-koczek lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga kochana tylko się nie przemeczaj .....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    wpadam tylko na chwilkę, miałam napisać co było u rehabilitanta..

a więc.. gościu najpierw pytał się co i jak, jak długo mam ten zanik itp.. potem mnie zbadał. naciskał na nogi, kręgosłup.. i wiadomo a przynajmniej on powiedział że zanik jest od kręgosłupa.

we wrześniu mam 5 wizyt, mam podobno bardzo niedożywione mięsnie nóg - należy je dożywić tzn dac witaminy i zrobić masaż, by się one rozluźniły.. póki mam je spięte to będzie ból..

także będę żyć :)
    Na szczęście masz chętnego masażystę :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej...oświadczam, że wystawiłam stare drzwi kuchenne i albo kupią mi nowe za moje stresy albo niech je pięknie odrestaurują i odmalują....za karę :-P

Powiedziałam swoim mężczyznom, że ofiar w postaci szkła, porcelany i szyb będzie więcej i mają pomyśleć nad drzwiami obrotowymi wszędzie :-)

Normalnie na chwilę jest spokój ale poniosło mnie strasznie...no co? Musiałam dać upust swoim emocjom. Na chwilę obecną nie przewiduję do północy żadnych wybuchów :-)
    Może małą eksplozję ale to nie u mnie :-P Zobaczymy jak to będzie....

Sylwia super robisz...dwa tygodnie to faktycznie krótki okres pomiędzy pobraniem komórek do badania...niech się to szybko wyjaśni :-)

nick nieaktualny, zbikowa, nick nieaktualny, aisa, magdzia26, Beata, Fedra, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gunia lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, każdemu się czasem należy taki wybuch. Najważniejsze, że już jest ok.

Ja się w sumie żegnam do wtorku, bo jutro wyjeżdżamy do Austrii i nie wiem, czy będę miała czas żeby skrobnąć. Także miłego weekendu i do usłyszenia. Jak wrócę mam nadzieję, że będzie kilka nowych zielonych kropeczek :D

Dobrej nocy laseczki i uważajcie na siebie :*

Dodi, aisa, magdzia26, Beata, Fedra, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odmeldowuje bo padać na twarz :/
    Miłej nocki :)

Fedra lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
‹‹ 3922 3923 3924 3925 3926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy pod lupą - odpowiadamy na Wasze najczęstsze pytania

Kiedy zacząć suplementację? Czym różni się kwas foliowy od aktywnej formy folianu? Jaką rolę przed ciążą odgrywają dieta i suplementacja? Odpowiadamy krótko, konkretnie i bez mitów.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ