X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno się zwami podzielę, choć przyznam się że nie raczej nie mam dobrych przeczuć. A co do ciast to ja mam dwie lewe ręce co o pieczenia :P nawet najprostsze ciasto z torebki potrafię zepsuć :)

Hej muzi. \ciebie też serdecznie pozdrawiam i życie udanego dnia :)

Beata, Fedra, AGA 30 lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • jeju Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka Sylwia mięknie prze @ i w ciąży- tym bym się wcale nie martwiła...dziwnie ten lekarz do tego podchodzi, nie wolno mu Ciebie tak straszyć i nie wolno zawczasu mówić co będzie, bo to chore!

Wybacz-dureń jak wie, że się staracie a on Ci takie rzeczy opowiada, że z powodu miękkiej szyjki będzie coś robione...sorry nie ten etap cyklu na takie rozważania! No nie wytrzymam jak coś takiego czytam...sadysta i bez sensu straszy!

aisa, sylwia1985, Beata, Fedra, kiti, Shagga_80 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi praca jeszcze jest, choć powoli szykuje się do przestoju i będę musiała coś sobie poszukać wtedy. A zdrówko no cóż jakieś dziwne w tym cyklu jest.

• jeju Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia później, dobrze? Mam to foto na komórce i muszę zrobić zrzutę jakby co na dysk.
    Ale obiecuję! mocno obiecuję...bo to ciacho na, które poszedł tu przepis.

Dziś chyba zrobię Twoje ciacho! Mniam wygląda i smakuje pewnie też pysznie.
    Mała ja musiałam też kilka ciast spieprzyć, żeby wiedzieć mniej więcej co robię źle...

Rucia, aisa, Fedra lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile tortowych dekoracji spieprzyłam?! Kiedyś Ci na priv wrzucę fotkę dekoracji ala muzi wtopa:-)

Rucia, Sandraa, aisa, Beata, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Sandraa, Rucia, aisa, Dodi, Kfjatus, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wytrzymaj. Lekarz faktycznie nie powinien Cię tak straszyc zanim się nie porobi drugich badań. Chyba nikt mu nie powiedzial jak się z pacjentami obchodzić.
    Muzi, królowo ciast i tortów :)
    Coś jeszcze chciałam napisać... nie wiem :/
    Przypomni mi się później.

Ola, przestań zjadac te łozyska!
    Bo mi się niedobrze robi (na pewno przez te łożyska)! :P

aisa, Beata, Fedra, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Musia :)

Muska, aisa lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi ja sie nie podejmuje pieczenia od tego mam mojego m. On czasem cos tam upiecze prostego :-)

Beata, Fedra, kiti lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...
    moja gastro faza wróciła.
    Wczoraj zjadłam jedno po drugim: 2 kanapki z powidłami morelowymi, 2 kwaśne brzoskwinie, potem 1 małą czekoladkę, pote, poszłam do lodówki po ostre ogórki w occie :/ Już miałam je zjeść, po czym stwierdziłam, że nie chcę z wujkiem klozetem spędizc reszty wieczoru i sobie jakoś odmówiłam, hehe.
    Ale zjadłam 2 śliwki za to :D

No i nic. :) Ależ ja moge namieszać baby. Mój m się czasem za głowe łapie...

Tyle że to akurat u mnie nic nie znaczy. Taka gastro faz włącza mi się przed owu i przed @. Cos niesamowitego ;) A szkoda. Mogłoby tez znaczyć coś innego ;)
    Jupi jupi jej jej.

Dzisiaj znowu mi się śniło, że urodziłam bobaska. Ślicznego chłopczyka. I tak go wszędzie nosiłam na rękach, bo nie miałam jeszcze nic kupionego. I cały czas tylko mówilam że musimy kupic chociaż wozek albo nosidełko bo to strasznie niewygodnie tak go nosić non stop :P
    hihi

Co za sny mam ostatnio.

A poza tym to auto nam się zepsuło :/ Jesteśmy uziemnieni. Trzeba nowe koło kupić. Pewnie z 1200 zl będzie, plus geometria kól itp itd...
    Strach liczyć dalej.
    Do tego wczoraj zapąłciłam OC na kolejny rok i jestem o dalsze pare stowek w plecy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 08:11

Dodi, aisa, Kfjatus, mauysia, Sandraa, Pismak, Beata, Fedra, AGA 30, kiti, Shagga_80, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak jak zwykle z rańca się rozpisuję jak Was nie ma w większości, a potem przychodzicie a ja musze wtedy pracować :( buuuu
    Cóż za niefart. Kto wymyślil pracę dla kobit? Nie lepiej byłoby tak sobie w domu z ovu siedzieć?
    A serio to wejde znowu dopiero później... szkoda...

Dodi, magdzia26, Kfjatus, Sandraa, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Beata, aero jest ok, możesz w ciemno zamawiać. Nie ma dodatkowych opłat, moja siostra ponad rok na tym śmiga i jest ok, a ja w wakacje jak jestem w Wawie. Ostatnio kuzyn też zamówił i jest ok. Na razie nic nie zapowiada żeby miało przestać być darmowe. Dopytam siostrę i już na priv Ci napisze (żeby tu nie śmiecić) czemu to jest darmowe. Kiedyś wiedziałam, ale zapomniałam ;)

Sylwia, bardzo dobrze robisz konsultując te wyniki. Też mnie zastanawia, że w tak krótkim czasie cytologia wyszła różnie. Będzie ok, zobaczysz! :)

Żbiksson, stałe łącze wygrywa z aero. To bardziej alternatywa, jakby się chciało neta do tel albo tableta.

Zosiu, życzę przyjemnego i bezbolesnego dożywianie mięśni nóg :)

Jeju, widzę, że ostro u Ciebie, ale może chłopaki załapią o co cho ;) Cierpliwości życze :)

Spero, udanego wyjazdu!!! Mam nadzieje, że będziesz miała neta i temp będziesz uzupełniać.. bo ładnie u Ciebie..

Ola, dziękuje :*

Rucia, gratuluje wejścia w III trymestr :)

Witaj Mala :) Nie daj się przeziębieniom!

Cześć Muska, ale masz fajną faze jedzeniową ;) Kaszana z autem, ale co poradzić, trzeba zacisnąć zęby i niestety wykładać kase.. Za to sny masz piękne, oby jak najszybciej było tak w realu! :)

mauysia, Sandraa, Beata, Fedra, AGA 30, kopciuszek126, Shagga_80, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana wszystko doczytałam, widzę że niektóre mają smaczek na ... hmmm
    pierwszy dzień cyklu uważam oficjalnie za rozpoczęty... będzie trzeba w tym miesiącu się bardziej przyłożyć tylko czy mój P to wytrzyma :D

mauysia, Beata, Fedra, aisa, Dodi, kopciuszek126, a-koczek lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja też takie fazy miewam i ci co nie wiedza to od razu podejrzewają fasolkę a ja poprostu tak mam że mogę zagryzać śledzie czekoladą i najlepsze że nawet nic mi po tym nie jest :P

[/QUOTE]Koleżance Magdzi stanowczo polecam żeby mi się tu z lajkami nie rozszalała. żbiki nie lubią konkurencji. :)
    [/QUOTE]
    Żbiczku nie denerwuj się postaram się ograniczyć z tymi lajkami ale cóż ja na to poradzę w sumie ;) hahahahaha

Kfjatus, Beata lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Rucia Twoej ciasta wyglądają pysznie! :)
    Muzi życzę relaksu i odprężenia :)
    Musia mam nadzieję, że niekonwencjonalne połączenia spożywcze zaprocentują Bobasem :)
    Magdzie powodzenia na nowy cykl :)
    Aisko miłego dnia na kursie :)
    Mała walcz dzielnie ze zmorą przeziębienia! :)
    Mauys co dziś gotujesz pysznego an obiad?
    Zosiu życzę, by nóżka się szybko naprawiała...
    Wszystkim słonecznego czwartku i dużo uśmiechu :)

Dziś mam dzień dzieciakowy, więc jak, co czwartek zaprzyjaźniam się z drukarką, kredkami, flamastrami, nożyczkami... dumam i myślę, by ogarnąć temat na popołudnie...
    Zaczynam nowa pracę, umowy jeszcze nie mam podpisanej, ale jutro idę na pierwszy dzień (naukowy). Etat nie związany z moimi zapatrywaniami na karierę zawodową, ale praca biurowa, więc jak ogarnę temat, może będzie ok...

aisa, magdzia26, Rucia, Selena, Muska, mauysia, Sandraa, Beata, Fedra, Dodi, AGA 30, Ola_czeka, kiti, a-koczek, Gunia, Libra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze co miałam powiedzieć:
    Sylwia ja uważam że bardzo dobrze robisz...niestety pomyłki lekarskie są w dzisiejszych czasach na porządku dziennym ja jestem żywym tego przykładem...kiedyś miałam taką niemiłą sytuację, najpierw dostałam leki w przychodni na grypę żołądkową ale po paru godzinach trafiłam do szpitala chcieli mi początkowo wycinać wyrostek a w rezultacie trafiłam na oddział ginekologiczny po 5 dniach spędzonych na antybiotykach dożylnych, kroplówkach itd... pani doktor na obchodzie porannym wpada z uśmiechem na twarzy że będą musieli robić mi operację że marne szanse są że będę mogła miec kiedykolwiek bejbika świat mi się zawalił....ale cale szczęście dzięki wsparciu koleżanek i rodziny poszłam na konsultacje do trzech innych lekarzy porobiłam usg badania i się okazało że by mnie kroili bez potrzeby że jestem już zupełnie zdrowa... od tej pory nie ufam lekarzom chyba że conajmniej trzech potwierdzi tą samą wersję...

sylwia1985, Beata, Fedra, aisa, Ola_czeka, kiti, Shagga_80, a-koczek, Gunia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatuszku, gratuluje pracy!!!!!!! :D

Magda, powodzenia w nowym cyklu!

magdzia26, Beata, Fedra, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kfjatuszku, gratuluje pracy!!!!!!! :D

Miałam dodać, że gratulacje przyjmuję od piątku :P

aisa, Beata, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatku super że znalazłaś pracę :-) Może z czasem trafi się coś w kierunku twojego wykształcenia :-) Gratulacje ;)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kfjatku super że znalazłaś pracę :-) Może z czasem trafi się coś w kierunku twojego wykształcenia :-) Gratulacje ;)
    Dzięki :) Jeśli z tą pracą faktycznie wypali na konkret (ale chyba tak skoro kazali się zjawić jutro na ogarnięcie tematu i poznanie specyfiki pracy), dalej mam zamiar ciągnąć "niby pracę", przynajmniej na tą chwilę. Dojeżdżałabym bym po 8 godzinach na np. dwie godziny z dziećmi lub wzięła tę pracę w soboty, jeśli rodzicom i właścicielce sali nie będzie kolidowało...

magdzia26, Beata, Fedra, aisa, Libra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
‹‹ 3924 3925 3926 3927 3928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ