X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Tyśka, ciężkie półrocze przed Tobą... Dużo siły życzę. Jeśli dobrze pamiętam - masz córkę z innego związku, jeszcze przed Tomkiem1 tak? Jak układają się ich relacje?

zosia-ktosia, Shagga_80, aisa, Libra lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    a nie stara się o pełną władzę rodzicielską???

no będzie sie starał jej ograniczyć.. zbiera dokumenty, z każdym jej zadrapaniem czy pogryzieniem jak ją bierze od matki idzie na obdukcję. nie wiadomo jak to będzie nie oszukujmy się, sądy są przychylne matkom.. choć w tym przypadku może być różnie...

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No to Tyśka, ciężkie półrocze przed Tobą... Dużo siły życzę. Jeśli dobrze pamiętam - masz córkę z innego związku, jeszcze przed Tomkiem1 tak? Jak układają się ich relacje?

tak, córkę mam 7 letnią, jej ojciec mieszka w Londynie, czasem dzwoni, gada na skypie.. i płaci alimenty.. nic więcej na tym kończy sie jego tatusiowanie... ostatnio w sądzie wywalczyłam zgodę na paszport i takie oświadczenie że jako matka mieszkająca z dzieckiem, mam prawo decydować w sprawach szkolnych, zdrowotnych - za ojca (skoro jest poza granicami)

chcębejbi, Pismak, Muska, Shagga_80, Fedra, a-koczek, aisa, Kfjatus, Sandraa, Beata, Libra lubią tę wiadomość

• chcębejbi Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    nooo tu 100% chce się na nim odegrać.. tylko pytanie za co? za to że kocha córkę i ona jego też? że chciałaby miec taką mame jak ja (mówiła mi to nieraz, że mamy nie kocha bo jest zła i sie nią wcale nie zajmuje)..

przykre to wszystko.. jeszcze wczoraj mu napisała że z policją to przegiął i Judytkę zobaczy dopiero po uregulowaniu spotkań w sądzie...
    O KUR....!!!!
    A ILE LAT MA TO JEGO DZIECKO? CIĘŹKO UWIERZYĆ ŻEBY DZIECKO NIE KOCHAŁO WŁASNEJ MATKI?
    CZY ABY NAPEWNO NIE NASTAWIACIE (TY ALBO ON) PRZECIWKO MATCE?

• Selena Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Aaaajjjaaajjjjaaajjj wzbudziłaś moją ciekawość czy ja też mogę poznać to magiczne nazwisko ?? Plissssss 0recourse.gif
    Pismaczku priv :)

Pismak lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcębejbi - :) byłabym ostatnia osobą buntującą dziecko przeciw rodzicowi. Tomek tez tego nie robi.. tu chodzi o inną kwestię..

Judyta ma 4 latka. Jej matka się nią nigdy zbytnio nie zajmowała, nie bawiła.. nie miała instynktu macierzyńskiego (choć wiem że to dziwne)..

wszędzie tylko tata i tata.. teraz jest też ciocia która ją kocha (czyli ja) a dziecko to wyczuwa.. tuli sie do mnie mówiąc że jej mama tego nie robi.. łzy sie cisną jak czasem ona coś powie o tej swojej mamie, że np.. ciocia a wiesz że mama nie trzyma mnie za ręke jak ty?

Shagga_80, Fedra, a-koczek, aisa, Kfjatus, Sandraa, Beata lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no będzie sie starał jej ograniczyć.. zbiera dokumenty, z każdym jej zadrapaniem czy pogryzieniem jak ją bierze od matki idzie na obdukcję. nie wiadomo jak to będzie nie oszukujmy się, sądy są przychylne matkom.. choć w tym przypadku może być różnie...

Nie dokońca takie przychylne są matką :)
    na całe szczeście.
    jeżeli wyjdzie że matka to wariatka i bije dziecko i psycholog w opinii napisze że dziecko chce być z ojcem to sąd przyzna władzę ojcu :)
    a na razie może wnieść o udzielenie zabezpieczenia w ten sposób że powierzyć pieczę nad dzieckiem ojcu do czasu prawomocnego zakończenia postępowania

chcębejbi, Shagga_80, Fedra, aisa, Kfjatus, Beata lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • chcębejbi Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    CO? ON JEJ OGRANICZYĆ PRAWA?
    CZY WY ABY NAPEWNO NIE PRZESADZACIE? ONA JĄ BIJE? KATUJE?

BO POWINNAŚ WIEDZIEĆ ŻE KAŻDE MAŁE DZIECKO MA SINIAKI NA KOLANACH I ZADKO JEST TO PODODEM BICIA!

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Nie dokońca takie przychylne są matką :)
    na całe szczeście.
    jeżeli wyjdzie że matka to wariatka i bije dziecko i psycholog w opinii napisze że dziecko chce być z ojcem to sąd przyzna władzę ojcu :)
    a na razie może wnieść o udzielenie zabezpieczenia w ten sposób że powierzyć pieczę nad dzieckiem ojcu do czasu prawomocnego zakończenia postępowania

pismaczku ale ona się za chiny nie zgodzi... a tak to wypisuje Tomkowi sms że jest "zajebistym weekendowym tatusiem", "że się nie interesuje córką" itp... a ten codzień non stop dzwonił a ta rozłączała rozmowy bo nie chciała by dziecko z nim pogadało.. co weekend pisze co z dzieckiem a ta mu odp że to nie zabawka że na weekend przyjedzie...

wariatka normalnie..

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcębejbi wrote:

BO POWINNAŚ WIEDZIEĆ ŻE KAŻDE MAŁE DZIECKO MA SINIAKI NA KOLANACH I ZADKO JEST TO PODODEM BICIA!

cóż.. nie będe się rozpisywać, ale uwierz że to dobre wyjście ograniczenie praw akurat w tym przypadku.

ja tez mam dziecko i wiem co i jak. więc nie pisz że przesadzam, bo nie znasz tej sytuacji.

Shagga_80, Fedra, aisa, Beata lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    pismaczku ale ona się za chiny nie zgodzi... a tak to wypisuje Tomkowi sms że jest "zajebistym weekendowym tatusiem", "że się nie interesuje córką" itp... a ten codzień non stop dzwonił a ta rozłączała rozmowy bo nie chciała by dziecko z nim pogadało.. co weekend pisze co z dzieckiem a ta mu odp że to nie zabawka że na weekend przyjedzie...

wariatka normalnie..

Na zabezpieczenie to ona się zgadzać akurat nie musi sąd wyda takie postanowienie na wniosek ojca oczywiście jeżeli będą ku temu przesłanki i wtedy jak dobrowolnie nie chce oddać dziecka to bierzesz prawomocne postanowienie i policję i idziesz po dziecko. Nic nie szkodzi przecież złożyć taki wniosek a można pomóc dziecku :)

chcębejbi, Fedra, aisa, Beata lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • chcębejbi Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SŁUCHAJ ZOSIU ROZUMIEM ŻE DZIECKO MOZE MÓWIĆ ŻE MAMA NIE ROBI TEGO CZY TAMTEGO ROZUMIEM ŻE MOZE POWIEDZIEĆ ŻE BRAK JEJ CZEGOŚ ALE NA LITOŚC BOSKĄ KAZDE MAŁE DZIECKO TYM BARDZIEJ TAK MAŁE! KOCHA SWOJA MAME NAWET ZLĄ MAMĘ I CHCIAŁAOBY BYĆ PRZY NIEJ

WIEM BO PRACUJĘ Z PATOLOGICZNYMI RODZINAMI NAWET Z TAKIMI CO JEST PRZEMOC I ŻADNE Z TYCH DZIECI NIGDY NIE POWIEDZIAŁO ZE NIE KOCHA BO DLA TAK MAŁEGO DZIECKA NA TYM ETAPIE NAWET JEŚLI MATKA NIE JEST DOSKONAŁA JEST NAJWAŻNIEJSZA! I KOCHA JĄ PONAD WSZYSTKO

PRZYKRE TO CO PISZESZ ALE JA BYM UMARŁA GDYBY KTOŚ PRÓBOWAŁ ZABRAĆ MI MOJE DZIECKO BO ZA ŻADKO PRZYTULAM?

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka, ale ja pytałam o Twojego byłego, czyli Tomka1. Przypuszczam, że też są związani i zastanawiam się jak sobie z tym wszystkim radzi Twoja córa.

chcębejbi lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcębejbi wrote:

a mogłabys pisać małymi literami...czemu od razu kaps lockiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 14:10

zosia-ktosia, chcębejbi, Pismak, magdzia26, Shagga_80, Fedra, aisa, mauysia, Kfjatus, Sandraa, Beata, Gunia lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    cóż.. nie będe się rozpisywać, ale uwierz że to dobre wyjście ograniczenie praw akurat w tym przypadku.

ja tez mam dziecko i wiem co i jak. więc nie pisz że przesadzam, bo nie znasz tej sytuacji.
    Zosiu ja Cie doskonale rozumiem :) i oby Wam sie to wszystko udało :) na pocieszenie moge dodac ze mamy z m kolege który wygrał w sądzie opieke nad dzieckiem :) tyle ze niewiem co tam było z jego matka...ale jak widać troche sprawiedliwości jest na tym świecie :)

zosia-ktosia, chcębejbi, Pismak, magdzia26, Shagga_80, Fedra, aisa, Sandraa, Beata, Libra lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcębejbi wrote:
    SŁUCHAJ ZOSIU ROZUMIEM ŻE DZIECKO MOZE MÓWIĆ ŻE MAMA NIE ROBI TEGO CZY TAMTEGO ROZUMIEM ŻE MOZE POWIEDZIEĆ ŻE BRAK JEJ CZEGOŚ ALE NA LITOŚC BOSKĄ KAZDE MAŁE DZIECKO TYM BARDZIEJ TAK MAŁE! KOCHA SWOJA MAME NAWET ZLĄ MAMĘ I CHCIAŁAOBY BYĆ PRZY NIEJ

WIEM BO PRACUJĘ Z PATOLOGICZNYMI RODZINAMI NAWET Z TAKIMI CO JEST PRZEMOC I ŻADNE Z TYCH DZIECI NIGDY NIE POWIEDZIAŁO ZE NIE KOCHA BO DLA TAK MAŁEGO DZIECKA NA TYM ETAPIE NAWET JEŚLI MATKA NIE JEST DOSKONAŁA JEST NAJWAŻNIEJSZA! I KOCHA JĄ PONAD WSZYSTKO

PRZYKRE TO CO PISZESZ ALE JA BYM UMARŁA GDYBY KTOŚ PRÓBOWAŁ ZABRAĆ MI MOJE DZIECKO BO ZA ŻADKO PRZYTULAM?

ja ci piszę jak jest. dziecko mówi za każdym razem że nie kocha mamy. nikt jej do tego nie zmusza by tak mówiła..
    mój ojciec pił i gdyby się mnie ktoś spytał jak byłam mała czy chcę z nim mieszkać to powiedziałabym stanowczo NIE. widocznie tu też są jakieś przesłanki, skoro dziecko mówi tak a nie inaczej..

chcębejbi, Shagga_80, Fedra, aisa, Beata lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcębejbi wyłącz proszę capslocka bo ciężko się czyta. Dzięki!

zosia-ktosia, Selena, chcębejbi, magdzia26, Shagga_80, Fedra, aisa, Kfjatus, Libra lubią tę wiadomość

• chcębejbi Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

JA TYLKO PYTAM BO WIEM ŻE NAJWAŻNIEJSZE JEST DOBRO DZIECKA! NIE ZYCZĘ CI ŹLE PRZECIEŹ ALE TO NIE ZABRZMIAŁO FAJNIE

ZNASZ TĄ KOBIETĘ OSOBIŚCIE? JESLI JĄ KRZYWDZI TO ZŁOŻ DONOS I ZRÓB WSZYSTKO ŻEBY URATOWAC TO DZIECKO ALE PROSZE CIE PRZEMYSL I NIE NARÓB SOBIE KŁOPOTÓW

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Tyśka, ale ja pytałam o Twojego byłego, czyli Tomka1. Przypuszczam, że też są związani i zastanawiam się jak sobie z tym wszystkim radzi Twoja córa.

a ha ha.. to właśnie tez było powodem rozstania.. zupełny brak kontaktu między moja córka a mężem Tomkiem1.

ale ja tego wcześniej nie widziałam albo nie chciałam widzieć...
    Ala wcale się nie przejęła "zniknięciem" Tomka, choć spytała czemu sie tak stało. wyjaśniłam jej i jest ok.

wszystko to, czego dziecko pragnie będąc dzieckiem, czyli miłość, przywiązanie, zainteresowanie sobą.. ma dopiero teraz przy Tomku2

Shagga_80, Fedra, Beata, Libra lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcębejbi proszę nie pisz DUŻYMI LITERAMI bo mi oczy wyskoczą :D

Selena, zosia-ktosia, magdzia26, Shagga_80, Fedra, AGA 30, Kfjatus, Sandraa, Beata lubią tę wiadomość

Angelius Provita

‹‹ 3931 3932 3933 3934 3935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ