plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruszam do pracy....m. dziś jedzie na imprezę, bo robią dzień energetyka..., przed chwilą dzwonił, że jedzie autem, nie pije i czy dziś może też nie porwać gdzieś na łono natury...co ja mam mu odpowiedzieć?
Fedra, Pismak, kiti, aisa, magdzia26, Shagga_80, Rucia, Beata, Kfjatus, a-koczek, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość
-
jeju wrote:Ruszam do pracy....m. dziś jedzie na imprezę, bo robią dzień energetyka..., przed chwilą dzwonił, że jedzie autem, nie pije i czy dziś może też nie porwać gdzieś na łono natury...co ja mam mu odpowiedzieć?
nie wiesz co? zgodzić sięMuzi... trwaj chwilo
Pismak, Fedra, jeju, aisa, Ola_czeka, Shagga_80, Rucia, Beata, Kfjatus, a-koczek, Sandraa, Libra, Gunia lubią tę wiadomość
-
Pismak a to są dopiero moje drugie takie wakacje gdzie się totalnie byczyłam
bo od 18 roku życia zawsze wakacje to był czas wolny od nauki ale nie od pracy, każde wakacje gdzieś pracowałam albo na miejscu albo na wyjeździe.
Fedra, Pismak, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:No i chyba się jednak odezwe...
Klaudio Jeju chodziło o to ze większość Dziewczyn wpada zapytać się o coś a jak dostaną odpowiedź nie zgodna ze swoim oczekiwaniem to robi się dym...
większość też nie pisze nic o sobie zadaje suche pytanie na które czasem cieżko jest jednoznacznie odpowiedzieć i przez to wychodzi ze tworzymy komuś choroby...
o to chodziło z centrum informacji... każda ma jakieś swoje doświadczenia my się juz troche tu znamy i znamy swoje przypadłości bardziej lub mniej jak ktoś przychodzi nowy to wybacz jeśli o sobie nic nie napisze to my nie jesteśmy wróżkami zeby odgadnać w czym rzecz...
Bardzo ci współczuję tego co przeżyłaś nie zazdroszczę Ci tego ani tez nie mogę napisać ze wiem co czujesz... ale mam nadzieję że się trzymasz...
Dziewczyny fortele z podpuszczaniem mnie nie mają sensu...
wylewam na Was "kubły zimnej wody" i to tyle...
Doskonale rozumie:) Ale za kazdym razem jak zadam jakies pytanie czy cos to zaraz na mnie naskakuje. To, ze udzielam sie tylko jak mam jakis problem i tylko wtedy jezeli chodzi o mnie. Napisalam, ze ja jak narazie nie jestem w stanie Wam za wiele powiedziec, bo dla mnie te wykresy naprawde nic nie mowi. Bylam raz w ciazy ale ja naprawde nie mialam zadnych objawow, ciaze przeszlam znakomicie, zadnych chorob takich nie mialam i szczerze mowiac o polowie chorob jakie maja tu dziewczyny nawet nie slyszalam.
-
Klaudiaa napiszę tylko jedno:
Nie jest fajnie kiedy pytasz dziweczyny o pomoc one ci pomagają w oparciu o własne doświadczenia a ty potem krytykujesz ich wypowiedzi na innym wątku !!!
Tyle w temacie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 13:33
kiti, zosia-ktosia, Fedra, aisa, magdzia26, magdzia26, Kfjatus, Selena, a-koczek, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Klaudia ja od 2007 roku walczę o życie tego mojego szczęścia...choruje na białaczkę także nie licytujmy się tu która ma gorzej...co do centrum informacji to odniosę się do tego później, jeśli pozjadałyśmy wszystkie rozumy to wiadomo co można zrobić, zmienić wątek i tyle....i nie piszę tego tylko do Ciebie a do wszystkich nowych dziewczyn, które próbują tu zrobić zamieszanie w wątku , który już istnieje bardzo długo i w jego powstanie , obronę przed faktycznymi intruzami wszystkie dziewczyny wkładają dużo serca...
Wybacz, jak nie rozumiesz tego co napisałam, to postaram się to napisać jeszcze raz, tylko wiesz, teraz muszę do pracy się udać, także jak tylko znajdę chwilkę to postaram się wszystko napisać jeszcze jaśniej!!!!!!! Chyba, że w moim życiu wydarzy się coś ważniejszego niż prostowanie moich własnych słów.
FedraFedra, aisa, Effcia28, Kfjatus, Selena, a-koczek, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość
-
Klaudia ja na Ciebie jeszcze nie naskoczyłam, wolę mojego m. tak szczerze mówiąc
Uciekam słonka...dogadamy się późniejzosia-ktosia, Pismak, Pismak, Pismak, Fedra, aisa, magdzia26, magdzia26, magdzia26, Shagga_80, Rucia, Kfjatus, Selena, a-koczek, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość
-
Klaudiaa wrote:Doskonale rozumie:) Ale za kazdym razem jak zadam jakies pytanie czy cos to zaraz na mnie naskakuje. To, ze udzielam sie tylko jak mam jakis problem i tylko wtedy jezeli chodzi o mnie. Napisalam, ze ja jak narazie nie jestem w stanie Wam za wiele powiedziec, bo dla mnie te wykresy naprawde nic nie mowi. Bylam raz w ciazy ale ja naprawde nie mialam zadnych objawow, ciaze przeszlam znakomicie, zadnych chorob takich nie mialam i szczerze mowiac o polowie chorob jakie maja tu dziewczyny nawet nie slyszalam.
my nie gryziemy, ale też nie głaszczemy na siłę.. każda ma inne zdanie, należy je szanować mimo że nie zawsze ono się zgadza np z naszymi poglądami.
wiesz, bo my stare wyjadaczki juz jesteśmy
kiti, Pismak, Fedra, aisa, magdzia26, Shagga_80, jeju, Kfjatus, Selena, Selena, a-koczek, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość
-
kiti wrote:Pismak a to są dopiero moje drugie takie wakacje gdzie się totalnie byczyłam
bo od 18 roku życia zawsze wakacje to był czas wolny od nauki ale nie od pracy, każde wakacje gdzieś pracowałam albo na miejscu albo na wyjeździe.
Ależ kiti mi nie o to chodziło
Tylko że trudno siedzieć w pracy i słuchać o tych wakacjach ciągle
Ja też nie miałam zawsze free wakacjiale teraz jakoś tak inaczej do tego podchodzę
Szkoła czy na studia to jednak co innego niż praca
kiti, aisa, Libra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak wrote:Klaudiaa napiszę tylko jedno:
Nie jest fajnie kiedy pytasz dziweczyny o pomoc one ci pomagają w oparciu o własne doświadczenia a ty potem krytykujesz ich wypowiedzi na innym wątku !!!
Tyle w temacie !
a to teraz mnie zaciekawiłas mozesz coś więcej w tym temacie???
spoko już sobie znalazłam i szczerze mówiąc a szkoda tego komentować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 13:45
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Pismak wrote:Ależ kiti mi nie o to chodziło
Tylko że trudno siedzieć w pracy i słuchać o tych wakacjach ciągle
Ja też nie miałam zawsze free wakacjiale teraz jakoś tak inaczej do tego podchodzę
Szkoła czy na studia to jednak co innego niż praca
ja gledze mojemu m ee koniec wakacji a on zawsze sie przedrzeźnia i mówi a co to sa wakacje
Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, aisa, Beata, a-koczek, Libra lubią tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:my nie gryziemy, ale też nie głaszczemy na siłę.. każda ma inne zdanie, należy je szanować mimo że nie zawsze ono się zgadza np z naszymi poglądami.
wiesz, bo my stare wyjadaczki juz jesteśmy
Napialam juz wczesniej, ze dziekuje za kazda wypowiedz niezaleznie czy sa te slowa, ktore chcialam uslyszecz czy tez nie. Na zadane pytania oczekuje odp rzeczywistej a nie koloryzowania bo to nie bd miala najmniejszego sensu;p Wiem, ze zadna mi tu nie napisze: tak jestes w ciazy uadlo Ci sie:)zosia-ktosia, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość
-
Fedruś na priv20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
Klaudiaa wrote:Napialam juz wczesniej, ze dziekuje za kazda wypowiedz niezaleznie czy sa te slowa, ktore chcialam uslyszecz czy tez nie. Na zadane pytania oczekuje odp rzeczywistej a nie koloryzowania bo to nie bd miala najmniejszego sensu;p Wiem, ze zadna mi tu nie napisze: tak jestes w ciazy uadlo Ci sie:)
Dziwne bo na innym wątku twierdziłaś co innego cytuję:
Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi. Wkoncu uslyszalam troche pozytywnych wiesci. Bo jestem tu pierwszy miesiac a co poniektore dziewczyny znalazly juz mi tyle chorob...Plamienie porownywaly do jakis torbieli, nadzerek itp., niskim poziomem estrogenu...Juz sie balam, ze jest cos ze mna nie tak. Narazie sie wstrzymam z ostatecznym testowaniem bo kto wie czy @ do mnie nie zawita...Narazie sie czuje masakrycznie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Jeju- te sprostowania wlasnych slow zostaw dla siebie. Zrozumialam je doskonale!! Intruzow tak? No to my jako "nowe" z calego serca Ci dziekujemy, ze okreslasz nas w ten sposob. Bardzo Cie prosze, nie wypowiadaj sie juz na moj temat (chodzi mi przede wszystkim na odp na moje pytania) bo ja nie jestem tutaj po to zeby sie z Toba klucic. To, ze Twoj syn choruje to mozesz mi nie wierzyc ale naprawde jest mi bardzo przykro. Nie wiem co jest gorsze, czy smierc wlasnego dziecka czy strach kazdego dnia o to czy wyzdrowieje i co sie moze stac. Moge sie tylko domyslac, co przezywasz i podziwiam Ci, ze jakos umisz sie uporac z jego choroba. Bo dla mnie osobiscie byloby bardzo ciezko patrzec na swoje dziecko, dla ktorego oddalabym wszystko jak cierpi
-
nick nieaktualnyKlaudio, muszę jednak ustosunkować się do tego co działo się na forum wczoraj i tego co piszesz dziś...Kochana ja to widzę tak: zawsze mile widziane są nowe Staraczki i chętnie udzielamy porad (oczywiście w miarę swoich możliwości i zgodnie z widzą jaką posiadamy czy doświadczeniem),ale niestety często jest tak,że nie wszyscy chcą przyjąć do wiadomości to co się Im mówi...zdaję sobie sprawę,że najlepsze co można przeczytać,to NA PEWNO JESTEŚ W CIĄŻY, GRATULUJĘ! Niestety z doświadczenia (tu nabytego przez te wszystkie miesiące) wiem,że nakręcanie Kogoś mówieniem w ten sposób jest szkodliwe,bo gdy potem jednak @ przychodzi jest wielkie rozczarowanie a my musiałybyśmy przyznać,że niepotrzebnie pisałyśmy,że musi coś być z tego cyklu,gdy okazuje się,że nic z tego...swoją drogą ja pamiętam,że mnie drażniły komentarze w stylu "jaki piękny wykres, musi być zielono" itd bo zdawałam sobie sprawę,że piękny wykres często piękny jest do @ i wcale nie musi kończyć się zieloną kropką a im więcej czytałam opinii,że musi coś z tego być tym bardziej wmawiałam to samo sobie (w pierwszym cyklu nawet już widziałam objawy ciążowe! Mimo,że mam za sobą jedną ciążę i powinnam była wiedzieć,że objawy na ciążę są zbieżne z tymi na @!). Dlatego od dłuższego czasu przyjęłyśmy tu taktykę,by kibicować ale w myśli a cieszymy się dopiero gdy mamy ku temu powody...teraz po przydługim wstępie przejdę do rzeczy
Wczoraj z tego co zrozumiałam poszło o to,że Ania poczuła urażona się naszymi komentarzami, że w Jej przypadku pewnie było za wcześnie na test i niestety wyszło na to,że po raz kolejny test i nawet beta(o czym nie wszystkie wiedziałyśmy!) pomyliły się...niestety w ciągu ostatniego roku przeżywałyśmy tu kilka takich przypadków i szczerze współczujemy rozbudzonych nadziei...swoją drogą ostatnio moja koleżanka tak miała - test wyszedł pozytywny a za kilka dni dostała jednak @..kogo za to winić? Najlepiej zwalić winę na test,bo gdyby wyszedł negatywny to czekałaby spokojnie na @ nawet jeśli nieco spóźniony...
Ale wracając do rzeczy Ania przyłączając się do naszego wątku dała nam niejako prawo do komentowania Jej wykresu itd. Zaangażowałyśmy się również w Jej sprawy,bo po to tu jesteśmy chyba? Nikt nie napisał tu niczego co by Ją obrażało, zgodnie z wiedzą jaką posiadałyśmy stwierdziłyśmy,że pewnie na testowanie było za wcześnie i test mylnie wyszedł pozytywny (to tylko przedmiot, ma prawo się mylić! Złośliwość rzeczy martwych!)i nikt nie chciał Jej dokuczyć,bo wiadomo,że była zasmucona obrotem spraw...ale to jak naskoczyła wczoraj na Fedrę było co najmniej nie na miejscu...i ja powiem szczerze tak - gdybym ja tak miała,że poczułabym się urażona czyjąś opinią to nikt by mnie tu nie trzymał siłą a nie obrażałabym Stałą Bywalczynię, na dodatek niestety bardzo doświadczoną przez los...niestety nie pierwszy raz zdarza się,że Komuś nie podoba się to co tu przeczyta i żegna się z nami...niestety nie każdy umie przyjąć do wiadomości tego co ma Mu się do powiedzenia...tyle,że podkreślam nie wynika to ze złej woli Tej czy Tamtej...a wiadomo,że nie każda umie przyjąć kubeł zimnej wody!
A co do tego co Ty napisałaś wczoraj,że ktoś wymyślał Ci choroby to ja niestety nie pamiętam takiej sytuacji,więc tym bardziej mnie to dziwi i jeśli ktoś Ci tak napisał,to pewnie chodziło o to,że wszelkie objawy mogą oznaczać wiele od nic nie znaczących problemów do wielkich problemów zdrowotnych ale jestem pewna,że nikt nie wystawił Ci tu diagnozy.
I powiem jeszcze raz, jak dla mnie w bardzo złym tonie jest, gdy Ktoś nowy bluzga na "zadomowioną tu" ... nie wiem,ale wydaje mi się,że tak nie wypada...Fedra, kiti, zosia-ktosia, aisa, Pismak, Rucia, Blondi22, Muska, Beata, Selena, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość
-
Pismak pobiłaś rekord lajkowania
Idę co porobić bo sajgon taki... m przyjdzie z roboty a tu nic nie zrobionezosia-ktosia, aisa, Beata, Sandraa lubią tę wiadomość
-
Jestem już w domu
W połowie zajęć musiałam się odłączyć bo trzeba było popracować... niedopuszczalne...
Seleno, właśnie zauważyłam, że Twoją ciąża jest pełnoletniaGratulacje!!
Plemniczko, trzymam kciuki za połówkowe
Zosiu, pierwszoklasistka... to brzmi dumnie
Ruciu, facetowi nie dogodzisz
Shagga, gratki z powodu wejścia w 35 tydzień ciąży!Kubuś to słodziak!
Mauysia i Ola, Ibra mówi z paskudnym bałkańskim akcentem...
Leo jest extra!
FedraA my zawsze tu będziemy czekać i stać za Tobą murem!!
Ja powiem tylko tyle, że popieram Jeju i Pismaka.
A i jeszcze jedno. Klaudia, piszesz że nie udzielasz się bo nie jesteś w stanie nam niczego doradzić... nie zauważyłaś, że większość rozmów tu nie dotyczy wykresów ani ciąż itp.?
Nie czytam na razie innych wątków, ale jeśli tak jest, że obsmarowujesz nas i tutejszy wątek to sorry resory, ale nieładnie...
zosia-ktosia, Fedra, kiti, magdzia26, Shagga_80, Pismak, Pismak, Pismak, Pismak, Rucia, Ola_czeka, Muska, Beata, Kfjatus, Selena, a-koczek, Sandraa, Libra lubią tę wiadomość