plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:wyczytalam ze w ciazy progesteron jest powyzej 100
Ło rany... co to za normy...
Plemniś miała prawie 30 a nie 100 i w ciąży była i jest ...
Może to jakiś inny przelicznik jest albo normy...
Poza tym lepiej takich rzeczy nie czytaj... wdech i wydech i spokojnie czekamy... Lepiej powiedz co dziś masz na obiad?Ola_czeka, zbikowa, Gunia, Kfjatus, Shagga_80, Fedra, Beata, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Sylwia co ty mowisz... progesteron 7 dni po owulacji nawet nie moze tyle wynosic. On stopniowo sobie rosnie i z czasem sie z wieksza z kazdym tygodniem ciązy. Ja nawet jak badalam w 9 tygodniu to wynosil ok 40 i to juz byl dobry wynik. Wiec nie czytaj glupot
Magdzia ginekolog moze wypisac recepte na Euthyrox (na tarczyce) ale czy bedzie chcial i czy bedzie uwazal to za potrzebe to inna kwestia... nie wszyscy ginekolodzy dobrze znająsie na tych hormonach... dla niektorych jak jest norma do tych 5 to jak masz TSH 4 to ok i juz, a to bzdura! Mozesz skonsultowac swoje wyniki z gienkologiem i zobaczysz co Ci powie. Ale tak naprawde aby twoje wyniki byly miarodajne musialabys jeszczez zrobic Ft3 i Ft4 i najlepiej AntyTPO i to juz bedzie solidna podstawa i sprawa wiadomaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 11:23
Libra, Shagga_80, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
Aisko, a w Szwedowie robią betę? Wybierasz się? Kiedy idziesz do lekarza?
W ogóle to kompletnie się nie emocjonujesz tą ciążą i wiemy, ze jesteś skromna i fantastyczna ale na Boga tak strasznie się cieszę i ta kropa na wykresie jest mega!zbikowa, aisa, Rucia, Kfjatus, Libra, Shagga_80, Fedra, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Aisko, a w Szwedowie robią betę? Wybierasz się? Kiedy idziesz do lekarza?
W ogóle to kompletnie się nie emocjonujesz tą ciążą i wiemy, ze jesteś skromna i fantastyczna ale na Boga tak strasznie się cieszę i ta kropa na wykresie jest mega!
Dzięki :*
Naturalnie, że nie robią... Ciąża do 3 miesiąca nie jest traktowana jak ciąża... Na razie wiem, że muszę się zgłosić do położnej (nie do gina). Pierwsze usg robi się ponoć po trzecim miesiącu.. i myślę sobie, że chyba będzie trzeba się przepłynąć do Pl na jeden dzień. Muszę jeszcze poczytać co i jak tutaj działa no i zgłosić się do położnej...
Kropka też mi się podoba, taki samotny plusik stał a teraz ma do towarzystwa kropkęale więcej mierzyć nie będę bo się jeszcze zestresuje jak będzie niższa albo coś...
Gunia, Kfjatus, Pismak, Libra, Shagga_80, Fedra, Beata, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Może to i zdrowsze podejście? Gdybyśmy miały takie samo - sporo łez mogłoby nam to zaoszczędzić, ale chyba wymagałoby to mentalności cyborga.
No to płyń Aiska do Polski i wracaj ze zdjęciem bejbisia!zbikowa, aisa, Gunia, Kfjatus, Shagga_80, Fedra, Beata, magdzia26, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek lubią tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Aisa widze że Szwedowscy lekarze trzymają sztamę z Brytyjskim lekarzami... dokładnie to samo podejście...
A no... tu jest masa polskich lekarzy, szkoda tylko, że żaden gin nie jest Polakiem bo wtedy był pokombinowała...
Podejście samo w sobie nie jest złe, tyle że każdy organizm jest inny i czasem potrzebuje wspomagaczy a tu raczej ich nie dostanie jak nie wie o co prosić... Jak tu jest ktoś wychowany to pewnie luz ale jak przyjezdny to dziwne mu się to wydaje...zbikowa, Shagga_80, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzemiłej Soboty!!!!!
Słońca deszczu i czego tam chcecie!!!!!!!!!!
Ps. Wykorzystałam Wafla wczoraj 2 razy i od razu mi lepiej!!!!!Ola_czeka, aisa, Rucia, Sandraa, jeju, Pismak, Libra, Shagga_80, Fedra, Beata, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
-
Witam moje ulubione Wojowniczki! (Sorry, ale nie mogłam się powstrzymać gdyż dziś od bladego świtu nadrabiałam zaległości forumowe od czwartku
)
Tak poza tym życzę miłego dnia, potwornie zazdroszczę spotkania ;P, zżera mnie ciekawość dokąd Ola się wybiera na wakacje, Asi ponownie gratuluję bo jest cudowna i na to w moich oczach zasłużyła, i Adze gratuluję spełnienia Się!
Protestuję przeciwko decyzji Ferduliny o niepisaniu postów
A poza tym to pozwólcie, że nie będę się odnosić do Waszych wypowiedzi bo pamiętam tylko te nieprzyjemne rozmowy, albo nieprzyjemne wspomnienia/wydarzenia dotyczące małych dzieci, czego wizualizacja sprawiła, że łzy mi z oczu płynęły!
Aaaaa, no tak, Kornelcia Plemniczki śliczna (mi to imię też bardzo długo chodziło po głowie)
Za pomyślność u Sylwii mocno trzymam kciuki i dziękuję Librze za to życzenie, które wypisała na karteczce... się, kurde wzruszyłamWypoczywaj! :*
Ola_czeka, aisa, Kfjatus, Pismak, Sandraa, Libra, plemniczka, Shagga_80, Fedra, Beata, Blondi22, a-koczek lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Dzięki Guniu :*
O każdej z Was mogę tak samo powiedzieć :*
A ja wiem dokąd Ola leciNie wytrzymałam i zapytałam na privie
Jak Ci tydzień minął? Nie może tak być, że tyle pracujesz a tu nic nie piszesz... musisz z czegoś zrezygnować żeby mieć dla nas czasBeata, a-koczek lubią tę wiadomość
-
W pracy nie zaglądam na Ovu bo Wielki Brat czuwa, a ja nie chcę by wiedzieli, że mam z czymś problem
Poza tym tydzień temu w czwartek spóźniłam się 5 min. (miałam same czerwone światła w drodze do pracy) i akurat była kontrola i musiałam pisać wyjaśnienie do głównego Dyr.
i nie dostałam żadnej informacji co ze mną zrobią
i przez najbliższy rok muszę się pilnować bo kolejna wpadka i powód do dyscyplinarki
(pieprzone Oszczędności)! I dlatego chciałabym być w ciąży! I mieć ich w nosie! Bo mi wolno! (w każdej chwili iść na zwolnienie
)
Wiesz, ile godzin wtedy spędzałabym na forum? <marzyciel> a jakby A. pytał, co robiłam przez calusieńki dzień to mówiłabym, że tak się źle czułam, że nawet po kolacji nie dałam rady pozmywać(ach, marzenia!)
P.s. Ja tez napisałam na priv do Oli... Ciekawe, czy odpowie
aisa, Kfjatus, Shagga_80, Fedra, Beata, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
A to pipy i że akurat jeszcze kontrola wtedy była... masakra...
Guniu, zaciążenia jak najszybszego życzę!!! Tfu tfu chark chark ~~~~~*
Ola pewnie skorzystała z chwilowej ciszy na forum i poszła popracować... ale już niedługo śmiga z menem na urlop
A właśnie Gunix, co z Twoim urlopem?Gunia, Kfjatus, Libra, Shagga_80, Fedra, Beata, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
-
Mój urlop jest w planach... przyszłych lub dalszych
Przestałam myśleć o tym bo pare spraw trzeba dokończyć
Po Oli wiadomości myślę, czy by urlopu nie przeciągnąć do stycznia
I nie mam na myśli gór i nart bo nie byłam, i mnie nie ciągnie
Suwaczek -Taki Asiowy
aisa, Pismak, Shagga_80, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiedziałam, że coś ważnego miałam napisać! Majuś szacun przeogromny, że w III trymestrze ciąży masz ochotę na 6-cio godzinną podróż! Bawić sie świetnie i wrócić do domu (kolejne 6godz.!) Ale powiedz - M. Cię wiezie, czy Ty za kółkiem?!
Shagga_80, mauysia, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...