X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem na głos z tego samego względu, dla któego Wy nie podałyście miejsca spotkania na forum - ze strachu przed paparazzi. Priv.

zbikowa, nick nieaktualny, aisa, Kfjatus, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wyczytalam ze w ciazy progesteron jest powyzej 100 :(

Ło rany... co to za normy...
    Plemniś miała prawie 30 a nie 100 i w ciąży była i jest ...

Może to jakiś inny przelicznik jest albo normy...
    Poza tym lepiej takich rzeczy nie czytaj... wdech i wydech i spokojnie czekamy... Lepiej powiedz co dziś masz na obiad? :)

Ola_czeka, zbikowa, Gunia, Kfjatus, nick nieaktualny, Fedra, Beata, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia co ty mowisz... progesteron 7 dni po owulacji nawet nie moze tyle wynosic. On stopniowo sobie rosnie i z czasem sie z wieksza z kazdym tygodniem ciązy. Ja nawet jak badalam w 9 tygodniu to wynosil ok 40 i to juz byl dobry wynik. Wiec nie czytaj glupot :)

Magdzia ginekolog moze wypisac recepte na Euthyrox (na tarczyce) ale czy bedzie chcial i czy bedzie uwazal to za potrzebe to inna kwestia... nie wszyscy ginekolodzy dobrze znająsie na tych hormonach... dla niektorych jak jest norma do tych 5 to jak masz TSH 4 to ok i juz, a to bzdura! Mozesz skonsultowac swoje wyniki z gienkologiem i zobaczysz co Ci powie. Ale tak naprawde aby twoje wyniki byly miarodajne musialabys jeszczez zrobic Ft3 i Ft4 i najlepiej AntyTPO i to juz bedzie solidna podstawa i sprawa wiadoma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 11:23

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym chciala byc na spotkanku :) ale czekam cierpliwie na Katowice

Fedra, Beata lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko, a w Szwedowie robią betę? Wybierasz się? Kiedy idziesz do lekarza?

W ogóle to kompletnie się nie emocjonujesz tą ciążą i wiemy, ze jesteś skromna i fantastyczna ale na Boga tak strasznie się cieszę i ta kropa na wykresie jest mega!

zbikowa, aisa, nick nieaktualny, Kfjatus, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Aisko, a w Szwedowie robią betę? Wybierasz się? Kiedy idziesz do lekarza?

W ogóle to kompletnie się nie emocjonujesz tą ciążą i wiemy, ze jesteś skromna i fantastyczna ale na Boga tak strasznie się cieszę i ta kropa na wykresie jest mega!

Dzięki :*
    Naturalnie, że nie robią... Ciąża do 3 miesiąca nie jest traktowana jak ciąża... Na razie wiem, że muszę się zgłosić do położnej (nie do gina). Pierwsze usg robi się ponoć po trzecim miesiącu.. i myślę sobie, że chyba będzie trzeba się przepłynąć do Pl na jeden dzień. Muszę jeszcze poczytać co i jak tutaj działa no i zgłosić się do położnej...

Kropka też mi się podoba, taki samotny plusik stał a teraz ma do towarzystwa kropkę :P ale więcej mierzyć nie będę bo się jeszcze zestresuje jak będzie niższa albo coś...

Gunia, Kfjatus, Pismak, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, Beata, magdzia26 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa widze że Szwedowscy lekarze trzymają sztamę z Brytyjskim lekarzami... dokładnie to samo podejście...

aisa, Gunia, Kfjatus, Beata lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to i zdrowsze podejście? Gdybyśmy miały takie samo - sporo łez mogłoby nam to zaoszczędzić, ale chyba wymagałoby to mentalności cyborga.

No to płyń Aiska do Polski i wracaj ze zdjęciem bejbisia!

zbikowa, aisa, Gunia, Kfjatus, nick nieaktualny, Fedra, Beata, magdzia26, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Aisa widze że Szwedowscy lekarze trzymają sztamę z Brytyjskim lekarzami... dokładnie to samo podejście...

A no... tu jest masa polskich lekarzy, szkoda tylko, że żaden gin nie jest Polakiem bo wtedy był pokombinowała... ;)

Podejście samo w sobie nie jest złe, tyle że każdy organizm jest inny i czasem potrzebuje wspomagaczy a tu raczej ich nie dostanie jak nie wie o co prosić... Jak tu jest ktoś wychowany to pewnie luz ale jak przyjezdny to dziwne mu się to wydaje...

zbikowa, nick nieaktualny, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mówię że to złe podejście, tylko czasem pomoc w jakiejś ciążowej sprawie przed 12 tygodniem nie musi oznaczać że ratuje sie dziecko które będzie miało jakiekolwiek problemy zdrowotne

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemiłej Soboty!!!!!

Słońca deszczu i czego tam chcecie!!!!!!!!!!:-)

Ps. Wykorzystałam Wafla wczoraj 2 razy i od razu mi lepiej!!!!!:-):-):-)

Ola_czeka, aisa, nick nieaktualny, Sandraa, jeju, Pismak, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, Beata, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje ulubione Wojowniczki! (Sorry, ale nie mogłam się powstrzymać gdyż dziś od bladego świtu nadrabiałam zaległości forumowe od czwartku :P)

Tak poza tym życzę miłego dnia, potwornie zazdroszczę spotkania ;P, zżera mnie ciekawość dokąd Ola się wybiera na wakacje, Asi ponownie gratuluję bo jest cudowna i na to w moich oczach zasłużyła, i Adze gratuluję spełnienia Się! :P

Protestuję przeciwko decyzji Ferduliny o niepisaniu postów :(

A poza tym to pozwólcie, że nie będę się odnosić do Waszych wypowiedzi bo pamiętam tylko te nieprzyjemne rozmowy, albo nieprzyjemne wspomnienia/wydarzenia dotyczące małych dzieci, czego wizualizacja sprawiła, że łzy mi z oczu płynęły!

Aaaaa, no tak, Kornelcia Plemniczki śliczna (mi to imię też bardzo długo chodziło po głowie)
    Za pomyślność u Sylwii mocno trzymam kciuki i dziękuję Librze za to życzenie, które wypisała na karteczce... się, kurde wzruszyłam :) Wypoczywaj! :*

Ola_czeka, aisa, Kfjatus, Pismak, Sandraa, nick nieaktualny, plemniczka, nick nieaktualny, Fedra, Beata, Blondi22, a-koczek lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Guniu :*
    O każdej z Was mogę tak samo powiedzieć :*

A ja wiem dokąd Ola leci ;) Nie wytrzymałam i zapytałam na privie :P

Jak Ci tydzień minął? Nie może tak być, że tyle pracujesz a tu nic nie piszesz... musisz z czegoś zrezygnować żeby mieć dla nas czas ;)

Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy nie zaglądam na Ovu bo Wielki Brat czuwa, a ja nie chcę by wiedzieli, że mam z czymś problem ;) Poza tym tydzień temu w czwartek spóźniłam się 5 min. (miałam same czerwone światła w drodze do pracy) i akurat była kontrola i musiałam pisać wyjaśnienie do głównego Dyr. :( i nie dostałam żadnej informacji co ze mną zrobią :( i przez najbliższy rok muszę się pilnować bo kolejna wpadka i powód do dyscyplinarki :( (pieprzone Oszczędności)! I dlatego chciałabym być w ciąży! I mieć ich w nosie! Bo mi wolno! (w każdej chwili iść na zwolnienie :P)

Wiesz, ile godzin wtedy spędzałabym na forum? <marzyciel> a jakby A. pytał, co robiłam przez calusieńki dzień to mówiłabym, że tak się źle czułam, że nawet po kolacji nie dałam rady pozmywać :(:(:( :D (ach, marzenia!)

P.s. Ja tez napisałam na priv do Oli... Ciekawe, czy odpowie :?

aisa, Kfjatus, nick nieaktualny, Fedra, Beata, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pipy i że akurat jeszcze kontrola wtedy była... masakra...
    Guniu, zaciążenia jak najszybszego życzę!!! Tfu tfu chark chark ~~~~~*

Ola pewnie skorzystała z chwilowej ciszy na forum i poszła popracować... ale już niedługo śmiga z menem na urlop ;)

A właśnie Gunix, co z Twoim urlopem?

Gunia, Kfjatus, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, Beata, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdyknęłam se suwaczka ;D

Gunia, Ola_czeka, nick nieaktualny, Kfjatus, Pismak, Sandraa, nick nieaktualny, plemniczka, Muska, nick nieaktualny, mauysia, Fedra, Beata, a-koczek lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój urlop jest w planach... przyszłych lub dalszych :) Przestałam myśleć o tym bo pare spraw trzeba dokończyć :) Po Oli wiadomości myślę, czy by urlopu nie przeciągnąć do stycznia :D I nie mam na myśli gór i nart bo nie byłam, i mnie nie ciągnie :)

Suwaczek - :D Taki Asiowy :D

aisa, Pismak, nick nieaktualny, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asz jeszcze 20 minutek i spitalam na spotkanie :D

Aisko przecudny suwaczek 8)

aisa, Kfjatus, Sandraa, Fedra, Beata, Blondi22, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Fasola zdradzisz na jakiej plaży będziesz się bzykała z meżem?

nick nieaktualny, Fedra, Ola_czeka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że coś ważnego miałam napisać! Majuś szacun przeogromny, że w III trymestrze ciąży masz ochotę na 6-cio godzinną podróż! Bawić sie świetnie i wrócić do domu (kolejne 6godz.!) Ale powiedz - M. Cię wiezie, czy Ty za kółkiem?!

nick nieaktualny, mauysia, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

‹‹ 3961 3962 3963 3964 3965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ