X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra to super że wyniki wyszły ok :)

Libra lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra bardzo dobre wyniki! to wazne ze z twoją tarczycą dobrze

Libra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    cześć dziewczyny, mam pytanie:

Skorzystałam z opcji "konsultacja z lekarzem on line" ale moja lekarka napisała,że nie uznaje takich konsultacji i zanim zleci mi badanie prolaktyny i progesteronu to mam przyjść do niej na wizytę.
    Teraz nie wiem czy iśc od razu czy czekać do 21-24dc. Coś czuję,że ona mi tych badań nie zleci;/a mam wykupiony pakiet...

Dziewczyny, ktorym się nie udało tym razem; nie poddawajcie się bo kiedyś każda z was będzie mieć swojego upragnionego dzidziusia!!

jak mi nie chcą wypisac na coś skierowania to grzecznie idę do recepcji i prosze o rozmowę z kierownikiem i jakoś dziwnie to poamaga ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Tak tylko ze mój jest mega dziwny i ten przypadek się nie kwalifikuję:) hehe no zobaczymy:)
    Kiedyś czytałam ze kobiety w wieku 20-28 roku życia nie maja problemów z zajściem w ciążę... I szybko zachodzą - w moim przypadku tak nie jest i może nie tylko w moim

nie tylko w Twoim ;) ja mam 28 lat :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę mnie niepokoją krótkie cykle z późną owulacją,
    ale trudno, poobserwuję kolejny cykl i się zobaczy, może zrobię sobie prl i progesteron
    Sandraa, dziwne wykresy potrafią być zaskakujące:)
    plenmiczka, ja na Ciebie liczę i trzymam kciuki... a jak będzie spadek, trudno... jeszcze mocniej będę trzymać za następny cykl

plemniczka lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferda: chyba coś w tym jest... będę musiala wziąć mojego m. bo mnie to sie ludzie nie boją:Dale jego nikt nie spławia. Już raz nasłałam m. na lekarkę jak nie miała czasu odpowiedzieć na moje pytania odnośnie szczepień na wizycie kwalifikującej do szczepienia;)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Ferda: chyba coś w tym jest... będę musiala wziąć mojego m. bo mnie to sie ludzie nie boją:Dale jego nikt nie spławia. Już raz nasłałam m. na lekarkę jak nie miała czasu odpowiedzieć na moje pytania odnośnie szczepień na wizycie kwalifikującej do szczepienia;)

ha ha ha a ja nie wiem czy się mnie boją czy nie ale mój m. mówi ze jestem straszna zadymiara ale zawsze osiągam swój cel a zadymy robie tylko wtedy kiedy wiem że mam racje i jest to poparte np umową z lux medem ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Sandraa wrote:
    Tak tylko ze mój jest mega dziwny i ten przypadek się nie kwalifikuję:) hehe no zobaczymy:)
    Kiedyś czytałam ze kobiety w wieku 20-28 roku życia nie maja problemów z zajściem w ciążę... I szybko zachodzą - w moim przypadku tak nie jest i może nie tylko w moim

coś wam powiem... jak byłam ostatnio u mego ginka, to powiedział, żebym się tak nie nakręcała i podeszła do tego na luzie, spontanicznie:), bo jestem jeszcze młoda i mam czas... na to oczywiście się zaczęłam śmiać, że ja to już taka klasa średnia, bo przecież właśnie skończyłam 30 lat, co skwitował śmiechem... gość jest super - ja się czuję u niego na wizycie, jakbym z przyjacielem rozmawiała:)
    także kobietki, także pozytywnie trzeba się nastawiać, bo każda z nas ma po 20 lat;) jakw piosence:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2012, 14:03

• Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czeka w czwartek wizyta w lux medzie i będę właśnie przerabiać wystawianie skierowań na badania :) zobaczymy jak będzie a że jestem ostatnio w bojowym nastroju to radzę lekarce nie zadzierac ze mną :P

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Sandraa wrote:

coś wam powiem... jak byłam ostatnio u mego ginka, to powiedział, żebym się tak nie nakręcała i podeszła do tego na luzie, spontanicznie:), bo jestem jeszcze młoda i mam czas... na to oczywiście się zaczęłam śmiać, że ja to już taka klasa średnia, bo przecież właśnie skończyłam 30 lat, co skwitował śmiechem... gość jest super - ja się czuję u niego na wizycie, jakbym z przyjacielem rozmawiała:)
    także kobietki, także pozytywnie trzeba się nastawiać, bo każda z nas ma po 20 lat;) jakw piosence:)

grunt to odpowiedni lekarz chociaż zawsze mnie wkurzało że jak pojawił się u Nas problem z zajściem to nas dalej nie dignozowali tylko wysłali do Kliniki Nipłodności a jeden taki z Krakowa podobno ceniony lekarz na usg powiedział mi że u mnie to już pęcherzyk nie urośnie (co było nie prawdą bo urusł bo się okazało ze mam przesunięcie w owulce nie ksiażkowe 14 dni ale 21) a na informację o problemach meża z nasieniem to mi odpowiedział ze zawsze mogę poprosić o pomoc kolegę... no i poszła skarga na pana doktora...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra dziekuje kochana!
    Fedra o widze ze nalezysz do Lux medu... moj mąz ubezpieczyl mnie u siebie w pracy i tez bede korzystala z lux medu od początku grudnia..
    jak to wtedy wyglada? wszystkie wizyty sa bezplatne i badania? nie ma faktycznie kolejek do lekarzy? lepiej to wyglada niz na NFZ?

Libra lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam,że lepiej się nie karęcać- tylko jak tu prowadzić wykres, codziene obserwacje i się jednoczesnie nie nakręcić?

Zaczynam swoje starania i mam takie podejście,że to będzie proces. Z góry zakładam,że potrwa to co najmniej kilka miesięcy. Zobaczymy jednak w praktyce jak to wszystko będzie na mnie wpływać. Tym bardziej,że imiona dla naszych dzieci ustaliliśmy z m. chyba w pierwszym miesiącu randkowania;)

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Paulina1986 wrote:
    Libra wrote:
    ja dzisiaj odbieram tsh, t3 i t4... a poza tym żałuję, że nie poszłam na drugie usg, bo nie jestem pewna, czy wogóle doszło do owulki:/ z tego mojego wykresu to da się coś odczytać moje drogie doświadczone staraczki?
    trochę to mnie zaczęło niepokoić, bo w 13 dniu pęcherzyk miał 16mm, czyli jeżeli doszło wogóle do owulki to później niż wskazuje owu, czyli też mogę mieć problem z fl... hmmm, sama nie wiem...

Moim zdaniem, ale ekspertem nie jestem do owulacji doszło w 14 albo 15 dc, ale ja bym raczej 15dc obstawiała...

myślisz? ja to już nie wiem...
    wyniki odebrała, także jeszcze bynajmniej tarczycy mi nie wmówią, chuda szkapa - to najwidoczniej taka moja uroda;)
    tsh - 0,77 <0,27-4,20>
    t3 - 3,39 <1,71-3,71>
    t4 - 1,15 <0,93-1,70>
    czyli jest nieźle, chociaż jedna dobra wiadomość:)

Libra wiesz skąd moja sugestia, bo wg metody termalnej owulacja występuje po 6 niezakłóconych niższych temperaturach, a przed trzema niezakłóconymi wyższymi - czyli u Ciebie to wypada 15dc jak w mordę strzelił :)

Libra lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Libra dziekuje kochana!
    Fedra o widze ze nalezysz do Lux medu... moj mąz ubezpieczyl mnie u siebie w pracy i tez bede korzystala z lux medu od początku grudnia..
    jak to wtedy wyglada? wszystkie wizyty sa bezplatne i badania? nie ma faktycznie kolejek do lekarzy? lepiej to wyglada niz na NFZ?

mnie też ubezpieczył mąż w pracy :)
    na pewno jest to bardzo wygodne bo jak już masz kartę to nawet przez swoje konto na necie sobie rezerwujesz wizytę wybierasz lekarza i godzine która Ci pasuje :)
    ja mam wszystkich lekarzy bezpłatnie i badania też ale trzeba miec skierowanie od lekarza z lux medu... najlepiej jakby Twój M. mógł dostać taką umowę jaką mają podpisaną z lux medem tam są wszystkie badania i lekarze wypisani ale zawsze też możesz zadzwonić do lux medu i się zapytać czy te badania objęte są w Twoim programie :) ale z tego co wiem wszystkie badania co My musimy zrobić są ale różnie firmy podpisują umowy więc lepiej się dowiedzieć :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • natusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam,że tak smęcę,ale paulina mam pytanie odnośnie tego wiesiołka...zaopatrzyłam się w niego już nawet wzięłam,ale powiedz mi czy bierzesz przez cały cykl czy tylko do owulacji? Gdzieś wyczytałam,że tylko do tego momentu. Ale wolę sie doświadczonej staraczki dopytać ;)

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora My od lat mamy wybrane imiona ale z czasem sie coś zmienia a teraz znowu wróciliśmy do wyboru z przed lat :)
    plemniczko wygląda to zdecydowanie lepiej niż na NZF już sam fakt wyglądu gabinetów i sprzętu który posiadają co prawda z lekarzami jest różnie ale to trzeba niestety przetestować :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wiesiołka bierze się tylko do owulacji.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Paulina1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    przepraszam,że tak smęcę,ale paulina mam pytanie odnośnie tego wiesiołka...zaopatrzyłam się w niego już nawet wzięłam,ale powiedz mi czy bierzesz przez cały cykl czy tylko do owulacji? Gdzieś wyczytałam,że tylko do tego momentu. Ale wolę sie doświadczonej staraczki dopytać ;)

Natusia od tego tu jesteśmy :) Ja też nie jeden raz zasypywałam dziewczyny pytaniami :) Wiesiołka bierze się do owulacji, co w teorii najczęściej oznacza do 1-2 dni po owulacji, bo jak już wiesz o owulacji dowiadujemy się najczęściej jak już wystąpi :) Jakby co pytaj śmiało :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra: zgadzam się z Pauliną, też tak byłam uczona,że 6 niższych i 3 wyższe temp. i sama prawdopodobnie bym wyznaczyła w takim wykresie owulację na 15dc. Nie można brać podpowiedzi ovu za pewnik a raczej za wskazówkę... przykładem jest wyznaczona u mnie w obecnym cyklu owulacja na 17-19dc oraz @ na 32dc - pisałam już wcześniej,że jest to wyliczone tylko na podstawie jednego wykresu,a dane z 11 cykli, które wprowadziłam zostały pominięte ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2012, 14:39

Paulina1986, Libra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia tylko i wylacznie wiesiolek do owulacji... pozniej moze powodowac skurcze i ewentualny zarodek nie da rady sie zagniezdzic

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ