plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dora wrote:cześć dziewczyny, mam pytanie:
Skorzystałam z opcji "konsultacja z lekarzem on line" ale moja lekarka napisała,że nie uznaje takich konsultacji i zanim zleci mi badanie prolaktyny i progesteronu to mam przyjść do niej na wizytę.
Teraz nie wiem czy iśc od razu czy czekać do 21-24dc. Coś czuję,że ona mi tych badań nie zleci;/a mam wykupiony pakiet...
Dziewczyny, ktorym się nie udało tym razem; nie poddawajcie się bo kiedyś każda z was będzie mieć swojego upragnionego dzidziusia!!
jak mi nie chcą wypisac na coś skierowania to grzecznie idę do recepcji i prosze o rozmowę z kierownikiem i jakoś dziwnie to poamaga17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Sandraa wrote:Tak tylko ze mój jest mega dziwny i ten przypadek się nie kwalifikuję hehe no zobaczymy:)
Kiedyś czytałam ze kobiety w wieku 20-28 roku życia nie maja problemów z zajściem w ciążę... I szybko zachodzą - w moim przypadku tak nie jest i może nie tylko w moim
nie tylko w Twoim ja mam 28 lat17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnytrochę mnie niepokoją krótkie cykle z późną owulacją,
ale trudno, poobserwuję kolejny cykl i się zobaczy, może zrobię sobie prl i progesteron
Sandraa, dziwne wykresy potrafią być zaskakujące:)
plenmiczka, ja na Ciebie liczę i trzymam kciuki... a jak będzie spadek, trudno... jeszcze mocniej będę trzymać za następny cyklplemniczka lubi tę wiadomość
-
Ferda: chyba coś w tym jest... będę musiala wziąć mojego m. bo mnie to sie ludzie nie boją:Dale jego nikt nie spławia. Już raz nasłałam m. na lekarkę jak nie miała czasu odpowiedzieć na moje pytania odnośnie szczepień na wizycie kwalifikującej do szczepienia;)Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dora wrote:Ferda: chyba coś w tym jest... będę musiala wziąć mojego m. bo mnie to sie ludzie nie boją:Dale jego nikt nie spławia. Już raz nasłałam m. na lekarkę jak nie miała czasu odpowiedzieć na moje pytania odnośnie szczepień na wizycie kwalifikującej do szczepienia;)
ha ha ha a ja nie wiem czy się mnie boją czy nie ale mój m. mówi ze jestem straszna zadymiara ale zawsze osiągam swój cel a zadymy robie tylko wtedy kiedy wiem że mam racje i jest to poparte np umową z lux medem17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:Sandraa wrote:Tak tylko ze mój jest mega dziwny i ten przypadek się nie kwalifikuję hehe no zobaczymy:)
Kiedyś czytałam ze kobiety w wieku 20-28 roku życia nie maja problemów z zajściem w ciążę... I szybko zachodzą - w moim przypadku tak nie jest i może nie tylko w moim
nie tylko w Twoim ja mam 28 lat
coś wam powiem... jak byłam ostatnio u mego ginka, to powiedział, żebym się tak nie nakręcała i podeszła do tego na luzie, spontanicznie:), bo jestem jeszcze młoda i mam czas... na to oczywiście się zaczęłam śmiać, że ja to już taka klasa średnia, bo przecież właśnie skończyłam 30 lat, co skwitował śmiechem... gość jest super - ja się czuję u niego na wizycie, jakbym z przyjacielem rozmawiała:)
także kobietki, także pozytywnie trzeba się nastawiać, bo każda z nas ma po 20 lat;) jakw piosence:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2012, 14:03
-
mnie czeka w czwartek wizyta w lux medzie i będę właśnie przerabiać wystawianie skierowań na badania zobaczymy jak będzie a że jestem ostatnio w bojowym nastroju to radzę lekarce nie zadzierac ze mną17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Libra wrote:Fedra wrote:Sandraa wrote:Tak tylko ze mój jest mega dziwny i ten przypadek się nie kwalifikuję hehe no zobaczymy:)
nie tylko w Twoim ja mam 28 lat
coś wam powiem... jak byłam ostatnio u mego ginka, to powiedział, żebym się tak nie nakręcała i podeszła do tego na luzie, spontanicznie:), bo jestem jeszcze młoda i mam czas... na to oczywiście się zaczęłam śmiać, że ja to już taka klasa średnia, bo przecież właśnie skończyłam 30 lat, co skwitował śmiechem... gość jest super - ja się czuję u niego na wizycie, jakbym z przyjacielem rozmawiała:)
także kobietki, także pozytywnie trzeba się nastawiać, bo każda z nas ma po 20 lat;) jakw piosence:)
grunt to odpowiedni lekarz chociaż zawsze mnie wkurzało że jak pojawił się u Nas problem z zajściem to nas dalej nie dignozowali tylko wysłali do Kliniki Nipłodności a jeden taki z Krakowa podobno ceniony lekarz na usg powiedział mi że u mnie to już pęcherzyk nie urośnie (co było nie prawdą bo urusł bo się okazało ze mam przesunięcie w owulce nie ksiażkowe 14 dni ale 21) a na informację o problemach meża z nasieniem to mi odpowiedział ze zawsze mogę poprosić o pomoc kolegę... no i poszła skarga na pana doktora...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Libra dziekuje kochana!
Fedra o widze ze nalezysz do Lux medu... moj mąz ubezpieczyl mnie u siebie w pracy i tez bede korzystala z lux medu od początku grudnia..
jak to wtedy wyglada? wszystkie wizyty sa bezplatne i badania? nie ma faktycznie kolejek do lekarzy? lepiej to wyglada niz na NFZ?Libra lubi tę wiadomość
-
Też uważam,że lepiej się nie karęcać- tylko jak tu prowadzić wykres, codziene obserwacje i się jednoczesnie nie nakręcić?
Zaczynam swoje starania i mam takie podejście,że to będzie proces. Z góry zakładam,że potrwa to co najmniej kilka miesięcy. Zobaczymy jednak w praktyce jak to wszystko będzie na mnie wpływać. Tym bardziej,że imiona dla naszych dzieci ustaliliśmy z m. chyba w pierwszym miesiącu randkowania;)Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Libra wrote:Paulina1986 wrote:Libra wrote:ja dzisiaj odbieram tsh, t3 i t4... a poza tym żałuję, że nie poszłam na drugie usg, bo nie jestem pewna, czy wogóle doszło do owulki:/ z tego mojego wykresu to da się coś odczytać moje drogie doświadczone staraczki?
trochę to mnie zaczęło niepokoić, bo w 13 dniu pęcherzyk miał 16mm, czyli jeżeli doszło wogóle do owulki to później niż wskazuje owu, czyli też mogę mieć problem z fl... hmmm, sama nie wiem...
Moim zdaniem, ale ekspertem nie jestem do owulacji doszło w 14 albo 15 dc, ale ja bym raczej 15dc obstawiała...
myślisz? ja to już nie wiem...
wyniki odebrała, także jeszcze bynajmniej tarczycy mi nie wmówią, chuda szkapa - to najwidoczniej taka moja uroda;)
tsh - 0,77 <0,27-4,20>
t3 - 3,39 <1,71-3,71>
t4 - 1,15 <0,93-1,70>
czyli jest nieźle, chociaż jedna dobra wiadomość
Libra wiesz skąd moja sugestia, bo wg metody termalnej owulacja występuje po 6 niezakłóconych niższych temperaturach, a przed trzema niezakłóconymi wyższymi - czyli u Ciebie to wypada 15dc jak w mordę strzelił
Libra lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Libra dziekuje kochana!
Fedra o widze ze nalezysz do Lux medu... moj mąz ubezpieczyl mnie u siebie w pracy i tez bede korzystala z lux medu od początku grudnia..
jak to wtedy wyglada? wszystkie wizyty sa bezplatne i badania? nie ma faktycznie kolejek do lekarzy? lepiej to wyglada niz na NFZ?
mnie też ubezpieczył mąż w pracy
na pewno jest to bardzo wygodne bo jak już masz kartę to nawet przez swoje konto na necie sobie rezerwujesz wizytę wybierasz lekarza i godzine która Ci pasuje
ja mam wszystkich lekarzy bezpłatnie i badania też ale trzeba miec skierowanie od lekarza z lux medu... najlepiej jakby Twój M. mógł dostać taką umowę jaką mają podpisaną z lux medem tam są wszystkie badania i lekarze wypisani ale zawsze też możesz zadzwonić do lux medu i się zapytać czy te badania objęte są w Twoim programie ale z tego co wiem wszystkie badania co My musimy zrobić są ale różnie firmy podpisują umowy więc lepiej się dowiedzieć17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
przepraszam,że tak smęcę,ale paulina mam pytanie odnośnie tego wiesiołka...zaopatrzyłam się w niego już nawet wzięłam,ale powiedz mi czy bierzesz przez cały cykl czy tylko do owulacji? Gdzieś wyczytałam,że tylko do tego momentu. Ale wolę sie doświadczonej staraczki dopytać
-
Dora My od lat mamy wybrane imiona ale z czasem sie coś zmienia a teraz znowu wróciliśmy do wyboru z przed lat
plemniczko wygląda to zdecydowanie lepiej niż na NZF już sam fakt wyglądu gabinetów i sprzętu który posiadają co prawda z lekarzami jest różnie ale to trzeba niestety przetestować17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
natusia wrote:przepraszam,że tak smęcę,ale paulina mam pytanie odnośnie tego wiesiołka...zaopatrzyłam się w niego już nawet wzięłam,ale powiedz mi czy bierzesz przez cały cykl czy tylko do owulacji? Gdzieś wyczytałam,że tylko do tego momentu. Ale wolę sie doświadczonej staraczki dopytać
Natusia od tego tu jesteśmy Ja też nie jeden raz zasypywałam dziewczyny pytaniami Wiesiołka bierze się do owulacji, co w teorii najczęściej oznacza do 1-2 dni po owulacji, bo jak już wiesz o owulacji dowiadujemy się najczęściej jak już wystąpi Jakby co pytaj śmiało -
Libra: zgadzam się z Pauliną, też tak byłam uczona,że 6 niższych i 3 wyższe temp. i sama prawdopodobnie bym wyznaczyła w takim wykresie owulację na 15dc. Nie można brać podpowiedzi ovu za pewnik a raczej za wskazówkę... przykładem jest wyznaczona u mnie w obecnym cyklu owulacja na 17-19dc oraz @ na 32dc - pisałam już wcześniej,że jest to wyliczone tylko na podstawie jednego wykresu,a dane z 11 cykli, które wprowadziłam zostały pominięte ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2012, 14:39
Paulina1986, Libra lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥