X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    witajcie :) ja na razie chodzę tylko do lekarzy na NFZ nie bardzo mnie stac na prywatne wizyty, chociaz czekaja mnie teraz te badania na toxo, cytomegalie i HSV nie orientujecie sie czy one faktycznie przed ciąąą nie są refundowane?

u mnie są płatne, jeżeli wykonuje je kobieta niebędąca w ciąży:/ domniemam z tego, że nie są refundowane

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    tak jak mi podpowiedziałaś Paulinko z tym castagnusem poczekam. Najwyżej od następnego cyklu zacznę. Folik,oeparol i wit.B6. Myślę,że taki zestaw może troszkę pomóc.

Na pewno nie zaszkodzi :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego dobrego gina że wszystko mi na kase zrobił dosłownie wszystkie badania nawet drożność jajowodów a potem odesłał do kliniki leczenia niepłodności!!!
    Ale takich lekarzy to mało niestety....

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, sorki, że nie pisalam, ale... w weekend dostałam kataru i sie kurowałam natomiast w niedziele o 5tej rano trafiłam do szpitala na podtrzymanie ciąży :(:(:(:( obudziłam sie wysmarkac nos, juz usypiałam jak zaczeło mnie kłuć w brzuchu. Pobiegłam do łazienki a tam krew i skrzep ok 1cm :( myslałam, ze to moje dzieciatko ;( masakra!!! biegiem do szpitala a tanm lekarz pieprzony rzeźnik zrobił mi USG przez brzuch ( w 8mym tyg i z waga 90 kg!!!!) i stwierdził, ż3e macica jest pusta i trzeba czyścić (!!!). Nie zgodziłam sie na łyzeczkowanie na żywca i Bogu dzięki, bo by mi żywa ciąŻe wyskrobali :( ponad dobę czekałam na wiesci czy moje dZiecko zyje :((((( bo na oddziale ginekologicznym NIE MA USG DOPOCHWOWEGO!!! SZOK! A wiec ponad dobe przeryczałam. Potem USG i okazało sie, ze ciaża jest zywa i bije serduszko :))) oboje z mezem sie poryczelismy. mam leki na podtrzymanie, krwawienia duzo nie bylo i lekarze sa dobrej mysli... odkleja sie lozysko, wiec musze lezec caluski czas. maz do szpitala specjalnie netbooka mi kupil, wiec teraz bede miala z wami kontakt :) a dzis na wieczór nadrobie wasze pościki :)))

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa to miałaś kochana przejścia, boshe co za niekompetentny lekarz. Skąd tacy lekarze się w ogóle biorą, miałaś nosa że się nie zgodziłaś na zabieg. Życze abyś juz więcej nie miała takich niespodzianek więcej

BellaRosa lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella o rany!! wiesz ja czulam ze cos sie u Ciebie dzieje... cale szczescie ze tak to sie skonczylo! Jak ten lekarz tak mógl sie zachowac! Boze przeciez gdybys nie zainterweniowala to by usuneli Ci dzieciątko... nie wiarygodne...jestem w szoku jakich lekarzy mamy.
    Ciesze sie ze juz dobrze.. Belluś odpoczywaj dużo.
    A postanowilas jechac do szpitala bo ten bol brzucha byl taki silny, czy to ta krew Cie wystraszyla?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zdrowiej razem z malenstwem i do domu leżeć dalej!!
    Powodzenia

• Dora Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bello aż normalnie mnie zamurowalo! co za lekarz..co to w ogole za szpital bez sprzętu. Masakra! lez teraz kochana i odpoczywaj.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella tak mi przykro:/
    Ale dobrze ze dzidziuś żyje i jest ok:) teraz musisz dużo odpoczywac:)

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten lekarz to powinien wylecieć. Gdyby to mnie dotyczyło to mój M. By tak tego nie zostawił... Co to za ludzie

• pati Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2012, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja miałam to samo też nie było usg dopochwowego zbadał mnie normalnie "ręcznie" ze tak napisze ale nie miałam łyzeczkowania bo podali mi bardzo silną kroplówkę przeciwbólowa i samo poszło

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko mnie wystraszyla krew, bol nie byl mocny, natomiast krwii bylo sporo i byla czerwona mocno plus ten skrzep. w szpitalu jeszcze wiekszy skrzep. no lekarz jak lekarz... bogu dzieki, ze ja panikara i sie bolu boje, bo dzieki temu musielismy czakac na narkoze :) a potem ordynator i inni zalecili ze koniecznie czekamy wpierw do USG. Przykre tylko, ze kazdy byl u mnie nastawiony na zabieg i nie wierzyl nikt :( nawet rodzina jak dzwonila, to lecialy tylko teksty: Bóg tak chciał, moze dziecko bylo chore i dlatego umarło, moze dzidzius nie chcial teraz sie rodzic- a w to, że zyje nie wierzyl nikt :( obiecałam sobie, że gówniarz taki wpierdziel dostanie jak sie tylko urodzi za to straszenie, że sie nie pozbiera naq zakretach -.- no kto widział tak mamę straszyc????

AGA 30, mala29_ lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wiesz co:)
    Jak juz urodzisz i zobaczysz swojego maluszka to zapomnisz jak Cię straszyl:)
    Jak długo będziesz w szpitalu

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie wiem ile... lekarze nie potrafia okreslic.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku,że takie rzeczy mają miejsce...jak tak można...nikt nie pomyśli o tym ile starań czasami trzeba włożyć i ile łez wylać,żeby się udało. A tu taki człowiek w jednym momencie może wszystko popsuć. Życzę zdrówka dla ciebie i maluszka.

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze ze krawienie ustało i jest ok:D

Teraz to juz pójdzie z górki mam nadzieje:) będę 3mac za wasza dwójkę kciuki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój dedektor owulki zwariował na maksa juz dziś mi pokazał zielone swiatło i dziń płodny!!!chyba mu sie poprzestawiało

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :) ja wierze, ze bedzie ok. najgorsze juz za nami :)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobre podejście Bella:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Bardzo dobre podejście Bella:)

Popieram Sandre!!
    Będzie bo musi być dobrze!!

Sandraa lubi tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ