plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Plemniczko: mnie też m. ubezpieczył co prawda nie w lux medzie ale w medicoverze. Na dzień dobry zrobiłam sobie na pakiet cytologię, usg narządu rodnego, usg sutka. Niektóre szczepienia sa też za darmo lub ze zniżką. Powinni wam przesłać zakres usług- ja mam całą księgę do czytania.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Natusia ja ci powiem jak ja brałam:
castagnus - 1 tabletka rano,
oeparol - 1 tabletka rano i wieczorem,
magnez z B6 (ja łykam Magne B6, którego 1 tabl. zawiera 470 mg mleczanu magnezu (48 mg Mg) i 5 mg witaminy B6) - 1 tabletka rano i wieczorem,
kwas foliowy - codziennie przed zaśnięciem 1 tabletka.
-
Żona mojego kuzyna prowadziła ciążę w medicoverze i bardzo sobie chwaliła. Podobno nie dopłaciła ani złotówki. Wszytystkie badania dla ciężarnej w pakiecie.... noe ale ona nie należala do takich marudnych pacjentów jak ja;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2012, 14:54
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyja zrezygnowałam z nfz... poszłam do lekarza po poradę, przedstawić moje obserwacje... zanim brała tabletki anty miałam dłuższe i obfitsze, bolesne okresy... jak odstawiłam tabletki - zmiana! w czasie miesiączki brzuch mnie troszkę z dzień poboli, a sama miesiączka zrobiła się już normalna... za to jak nigdy w połowie cyklu jajniki mnie bolą
poszłam się tylko upewnić, czy ze mną jest wszystko ok, poradzić się, a dostałam odpowiedź: ja nic nie widzę, problem tkwi w psychice, nie wypiszę pani recepty ani zwolnienia, zajdzie pani w ciąże to wszystkie dolegliwości pani miną...
za takią odpowiedź, to niech go chudy byk wyściska! -
mi się wydaje że zależy to od charakteru jaki ktoś ma. Na szczęście tylko 2 razy się spodlałam z niemiłą obsługą. Raz kiedy lekarz opierdzielił mnie że nie zrobiłam zleconego przez niego badania bo stwierdziłam że mi nie było potrzebne a drugi raz jak miałam infekcje a on do mnie czy badamy czy nie. Jak ja bym wiedziała co mam zrobić i co wziąć to bym do niego nie przyszła.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
Libra wrote:trochę mnie niepokoją krótkie cykle z późną owulacją,
ale trudno, poobserwuję kolejny cykl i się zobaczy, może zrobię sobie prl i progesteron
Sandraa, dziwne wykresy potrafią być zaskakujące:)
plenmiczka, ja na Ciebie liczę i trzymam kciuki... a jak będzie spadek, trudno... jeszcze mocniej będę trzymać za następny cykl
Jakby mój cykl zakończył się II kreseczkami na teście... to będę się "dziwić" 9 miesięcy:) -
muzarcia wrote:No właśnie...ja to jestem gaduła i lubię dużo wiedzieć...niektórzy lekarze tego nie lubią...brać i robić co każą i czekać na efekty. Ja jestem dociekliwa. Czy gin może wystawić skierowanie na badanie tarczycy? tsh t3 i wolne t4 ? Jestem ciekawa...u nas profil tarczycowy kosztuje 56 złotych..ale po co płacić jak jest na nfz?
U mnie nie może... tylko endokrynolog;/ -
nick nieaktualnySandraa wrote:Jak ja byłam u rodzinnego rok temu i właśnie chciałąm skierowanie na te badania to mnie właśnie odesłał do endokrynologa;/
ja to zupełnie nie mam z tym problemu... idę na wizytę, rozbieram się i od razu pada pytanie: nie schudła pani w ostatnim czasie? a miała pani badaną tarczycę?
w ciągu roku tarczycę właśnie przebadałam trzeci raz... -
Amicizia wrote:witajcie ja na razie chodzę tylko do lekarzy na NFZ nie bardzo mnie stac na prywatne wizyty, chociaz czekaja mnie teraz te badania na toxo, cytomegalie i HSV nie orientujecie sie czy one faktycznie przed ciąąą nie są refundowane?
Ja nie mam zielonego pojęcia... -
Libra wrote:Sandraa wrote:Jak ja byłam u rodzinnego rok temu i właśnie chciałąm skierowanie na te badania to mnie właśnie odesłał do endokrynologa;/
ja to zupełnie nie mam z tym problemu... idę na wizytę, rozbieram się i od razu pada pytanie: nie schudła pani w ostatnim czasie? a miała pani badaną tarczycę?
w ciągu roku tarczycę właśnie przebadałam trzeci raz...
No to masz fajnie... szkoda że u mnie tak nie jest;/
Ciekawe od czego to zależy, że jeden lekarz może wypisać a drugi nie...