X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • natusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczynki :) zaopatrzyłam się w oeparol i witaminkę B6,bo tą co miałam w połączeniu z magnezem była w zbyt małej ilości :)

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko: mnie też m. ubezpieczył co prawda nie w lux medzie ale w medicoverze. Na dzień dobry zrobiłam sobie na pakiet cytologię, usg narządu rodnego, usg sutka. Niektóre szczepienia sa też za darmo lub ze zniżką. Powinni wam przesłać zakres usług- ja mam całą księgę do czytania.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wykaz w sumie na dwóch kartkach :) ale szczepienia faktycznie tez mam za darmo :) nawet 3 wizyty w roku u seksuologa i psychologa ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia ja ci powiem jak ja brałam:
    castagnus - 1 tabletka rano,
    oeparol - 1 tabletka rano i wieczorem,
    magnez z B6 (ja łykam Magne B6, którego 1 tabl. zawiera 470 mg mleczanu magnezu (48 mg Mg) i 5 mg witaminy B6) - 1 tabletka rano i wieczorem,
    kwas foliowy - codziennie przed zaśnięciem 1 tabletka.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Dora Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona mojego kuzyna prowadziła ciążę w medicoverze i bardzo sobie chwaliła. Podobno nie dopłaciła ani złotówki. Wszytystkie badania dla ciężarnej w pakiecie.... noe ale ona nie należala do takich marudnych pacjentów jak ja;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2012, 14:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrezygnowałam z nfz... poszłam do lekarza po poradę, przedstawić moje obserwacje... zanim brała tabletki anty miałam dłuższe i obfitsze, bolesne okresy... jak odstawiłam tabletki - zmiana! w czasie miesiączki brzuch mnie troszkę z dzień poboli, a sama miesiączka zrobiła się już normalna... za to jak nigdy w połowie cyklu jajniki mnie bolą
    poszłam się tylko upewnić, czy ze mną jest wszystko ok, poradzić się, a dostałam odpowiedź: ja nic nie widzę, problem tkwi w psychice, nie wypiszę pani recepty ani zwolnienia, zajdzie pani w ciąże to wszystkie dolegliwości pani miną...
    za takią odpowiedź, to niech go chudy byk wyściska!

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny!

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra: nie dziwie sie,zrezygnowałaś z takiego lekarza!
    A mi kiedyś lekarka na oko zdiagnozowała astmę i zapisała leki, jak się potem okazało( po badaniu specjalistycznym za 200zł) niepotrzebnie!

• natusia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak mi podpowiedziałaś Paulinko z tym castagnusem poczekam. Najwyżej od następnego cyklu zacznę. Folik,oeparol i wit.B6. Myślę,że taki zestaw może troszkę pomóc.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami lekarze na NFZ są milsi niż jak się idzie do nich prywatnie :) dziwne ale niestety prawdziwe...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje że zależy to od charakteru jaki ktoś ma. Na szczęście tylko 2 razy się spodlałam z niemiłą obsługą. Raz kiedy lekarz opierdzielił mnie że nie zrobiłam zleconego przez niego badania bo stwierdziłam że mi nie było potrzebne a drugi raz jak miałam infekcje a on do mnie czy badamy czy nie. Jak ja bym wiedziała co mam zrobić i co wziąć to bym do niego nie przyszła.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczynki ja spadam przeprostować kości bo moje czworonożne dziecko domaga się spaceru :)
    spojnego wieczorku i do jutra :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    trochę mnie niepokoją krótkie cykle z późną owulacją,
    ale trudno, poobserwuję kolejny cykl i się zobaczy, może zrobię sobie prl i progesteron
    Sandraa, dziwne wykresy potrafią być zaskakujące:)
    plenmiczka, ja na Ciebie liczę i trzymam kciuki... a jak będzie spadek, trudno... jeszcze mocniej będę trzymać za następny cykl

Jakby mój cykl zakończył się II kreseczkami na teście... to będę się "dziwić" 9 miesięcy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje że tak bo przecież to tez hormon ale nawet twój rodzinny może to zrobić. Ja tak miałam że mój rodzinny zlecił mi badania.

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    No właśnie...ja to jestem gaduła i lubię dużo wiedzieć...niektórzy lekarze tego nie lubią...brać i robić co każą i czekać na efekty. Ja jestem dociekliwa. Czy gin może wystawić skierowanie na badanie tarczycy? tsh t3 i wolne t4 ? Jestem ciekawa...u nas profil tarczycowy kosztuje 56 złotych..ale po co płacić jak jest na nfz?

U mnie nie może... tylko endokrynolog;/

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam u rodzinnego rok temu i właśnie chciałąm skierowanie na te badania to mnie właśnie odesłał do endokrynologa;/

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) ja na razie chodzę tylko do lekarzy na NFZ nie bardzo mnie stac na prywatne wizyty, chociaz czekaja mnie teraz te badania na toxo, cytomegalie i HSV nie orientujecie sie czy one faktycznie przed ciąąą nie są refundowane?

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Jak ja byłam u rodzinnego rok temu i właśnie chciałąm skierowanie na te badania to mnie właśnie odesłał do endokrynologa;/

ja to zupełnie nie mam z tym problemu... idę na wizytę, rozbieram się i od razu pada pytanie: nie schudła pani w ostatnim czasie? a miała pani badaną tarczycę?
    w ciągu roku tarczycę właśnie przebadałam trzeci raz...

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    witajcie :) ja na razie chodzę tylko do lekarzy na NFZ nie bardzo mnie stac na prywatne wizyty, chociaz czekaja mnie teraz te badania na toxo, cytomegalie i HSV nie orientujecie sie czy one faktycznie przed ciąąą nie są refundowane?

Ja nie mam zielonego pojęcia...

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2012, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Sandraa wrote:

ja to zupełnie nie mam z tym problemu... idę na wizytę, rozbieram się i od razu pada pytanie: nie schudła pani w ostatnim czasie? a miała pani badaną tarczycę?
    w ciągu roku tarczycę właśnie przebadałam trzeci raz...

No to masz fajnie... szkoda że u mnie tak nie jest;/
    Ciekawe od czego to zależy, że jeden lekarz może wypisać a drugi nie...

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ