X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,u nas piękne słoneczko :-)

Witaj koczku :-*

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Klaudiaa ściskam mocno kciuki, bo widzę, że wykres zapowiada się obiecująco 8)

No dziekuje:) Zobaczymy co czas przyniesie i czy bedzie zielona kropeczka, na ktora tak czekam czy jednak @

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrnęłam przeczytałam wszystko emot_07.gif
    dzień dobry wszystkim
    dzisiaj to chyba nikt nie może narzekac na brak słoneczka zyczę miłego dnia i zabieram się do pracy
    Sylwusiu trzymaj się i bądź wytrwała a na pewno przyniesie efekt trzymam kciuki
    Selenko ślicznie wyglądasz :)
    Pismaczku nie martw się ja mam bardzo podzielną uwagę i potrafię pracować i śledzić Ovu :D
    Miałam jeszcze coś mądrego napisac ale zapomniałam...

Aha juz wiem Olcia będę płakała jak Ciebie nie będzie
    placz.png

Rucia, Pismak, Selena, Shagga_80, AGA 30, Effcia28, aisa, Sandraa, kopciuszek126, zbikowa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A już wiem.

Dziewczyny, ja mam taką prośbę, żebyście na dwa dni odpuściły Sylwii i pozwoliły się troszkę posmucić. Powiem Wam z własnego doświadczenia, że mimo, iż ogólnie na co dzień człowiek ma siły do walki i jest pełen optymizmu, to jednak w pierwszym dniu @ człowiekowi naprawdę się odechciewa wszystkiego. U mnie - choćbym nie wiem jak wyluzowała - zawsze pierwszy dzień @ jest dniem żałoby, beznadziei i zaklinania się że to koniec. Dziewczyny starające się długo na pewno wiedzą o co chodzi, to takie uczucie, ze już nie ma w nas wiary, że będzie dobrze, uczucie że już nie damy rady dłużej tego ciągnąć. To uczucie topnieje wprost proporcjonalnie do ilości zużytych podpasek ( :) ) i potem jest coraz lepiej, wraca wiara, wraca chęć walki o dziecko. I o ile jestem zwolennikiem stawiania do pionu, to mam prośbę - pozwólcie nam w pierwszym dniu @ kurwować, załamywać się i porzucać starania, bo o ile na co dzień potrzebujemy często plaskacza i ostrych słów by się nie roztkliwiać, to jednak w tym wyjątkowym - pierwszym dniu okresu - potrzebujemy tylko głaskania.

Pada u Was?
    Olka czyli stan naszej depresji mierzymy ilością pozostałych podpasek

magdzia26, Ola_czeka, Shagga_80, aisa, Spero, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Sylwia tulę mocno :) Nie wiem jak wyglądały twoje wcześniejsze wykresy ale skoro dziweczyny mówią że ten jest najlepszy to znaczy że pozytywnie reagujesz na leki i już zrobiaś duży krok do przodu :) To dopiero 2 cykl z clo proszę nie poddawaj się jeszcze ! Popatrz na pozytywy na to ile już zrobiłaś i ile osiągnęłaś na drodze do bycia mamą i walcz dalej !!!

Kfjatku <3 a ja dalej trzymam kciuki :)

Aisko ta służba zdorwia w Szwecji to dziwna jakaś :/ Ale może to i lepiej bo przynajmniej się nie stresujesz niepotrzebnie :) Cieszę się że dobrze się czujesz :) A rodzinka już wie?

Rucia no no córcia dorasta :)

Klaudiaa trzymam kciuki :)

Koczku może faktycznie zapytaj córcię może ci powie co się stało :)

U mnie chmury ale nie leje jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 09:16

magdzia26, Shagga_80, AGA 30, aisa, Sandraa, kopciuszek126, zbikowa lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismaku ja przepraszam bardzo ale mam pytanie. Czy zamierzasz testować? 8) Wcale bym się nie pogniewała za jakieś nowe fasolki :)

magdzia26, a-koczek, Kaja, Selena, Shagga_80, Pismak, Effcia28, mauysia, aisa, Sandraa, Spero, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu rozmawiałam i po pierwszym dniu okazało sie że Pani krzyczała i kazał jeść wszystko dzieciom na przymus. ( wiem ze dzieci powinny jesc wszystko ale jak dizecko je i po cichu łzy jej lecą bo juz wiecej zmiescic niemoze i zauważą to nawet jej poprzednia wychowaczyni i mnie o tym informuje to chyba cos jest nie tak). Wiec nastepnego dnia z rana ide do nowej Pani i mowei jej o tym zrobiła wielkie oczy i powiedizła ze dobrze to ona juz jej zmuszac niebedzie. Dodam oczywiscie ze całą noc spedziłam z dzieckiem na kibelku bo tak ją brzuch bolał i raczej nie symulowął bo miła taki twardy ze szok. Wczoraj na zebraniu Nowa Pani chwali dizeci jak to ładnie wszystkie jedzą. ja je na to ze jak Pani stoi za plecami i krzyczy to nie dziwne

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.O koczku współczuje. Trauma po 2 dniu w szkole to coś strasznego. Mam nadzieję, że znajdziecie jakieś rozwiązanie tej sytuacji.

a-koczek, AGA 30, Effcia28, aisa lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A już wiem.

Dziewczyny, ja mam taką prośbę, żebyście na dwa dni odpuściły Sylwii i pozwoliły się troszkę posmucić. Powiem Wam z własnego doświadczenia, że mimo, iż ogólnie na co dzień człowiek ma siły do walki i jest pełen optymizmu, to jednak w pierwszym dniu @ człowiekowi naprawdę się odechciewa wszystkiego. U mnie - choćbym nie wiem jak wyluzowała - zawsze pierwszy dzień @ jest dniem żałoby, beznadziei i zaklinania się że to koniec. Dziewczyny starające się długo na pewno wiedzą o co chodzi, to takie uczucie, ze już nie ma w nas wiary, że będzie dobrze, uczucie że już nie damy rady dłużej tego ciągnąć. To uczucie topnieje wprost proporcjonalnie do ilości zużytych podpasek ( :) ) i potem jest coraz lepiej, wraca wiara, wraca chęć walki o dziecko. I o ile jestem zwolennikiem stawiania do pionu, to mam prośbę - pozwólcie nam w pierwszym dniu @ kurwować, załamywać się i porzucać starania, bo o ile na co dzień potrzebujemy często plaskacza i ostrych słów by się nie roztkliwiać, to jednak w tym wyjątkowym - pierwszym dniu okresu - potrzebujemy tylko głaskania.
    Ola to jednak mądra jest jak cos napisze to nie ma bata trzeba się z nią zgodzić :D

Shagga_80, AGA 30 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Olka czyli stan naszej depresji mierzymy ilością pozostałych podpasek

Właśnie brakowało mi jakiegoś podsumowania...

a-koczek, magdzia26, Shagga_80, Effcia28, aisa, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i się usmiałam bo do córki mówie kochanie jak nie chcesz już jeść to nie jedz i powiedz Pani że brzuszek masz pełeni już więcej w niego nie wejdzie. Pani na zebraniu wyskakuje z tekstem. Barzdo proszę rodziców o to żeby byli w jednej drużynie co wychowawca bo jak ja coś dziecku mówie to nieładnie w domu negować tego

zpbnej28qs8fkan8.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Pismaku ja przepraszam bardzo ale mam pytanie. Czy zamierzasz testować? 8) Wcale bym się nie pogniewała za jakieś nowe fasolki :)

Ruciu nie przepraszaj :) oczywiście mam zamiar testować :) Umówiłam się nawet w tym celu z kają na ustawkę :D
    Tzn. jak do niedzieli nie przyjdzie @ to testujemy obie w niedzielę o 6.15 w nocy :D

Bo ja to już sama nie wiem bo ovu wyznaczyło mi niby @ na dzisiaj ale potem po ustaleniu ovulki to mi zmieniło na 7.09 ale nie mogę w tym dniu dodać notatki :/ więc myślę że niedziela to dobra opcja

A jak już do mnie osobiście napisałaś to napiszę to jeszcze raz ale ostatni !!!
    Wysłałam ci parę dni temu zaproszenie nawet napisałam do ciebie posta :P
    treści że je wysłałam i że może je przeoczyłaś albo ta druga opcja której wtedy nie chciałam brać pod uwagę :) no ale teraz to chyba już muszę zacząć ją rozważać :P :P :P

a-koczek, Blondi22, magdzia26, Kaja, Shagga_80, Effcia28, Rucia, aisa, Sandraa, Spero, Kfjatus, zbikowa, Libra lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)

młody w przedszkolu a ja zajrzałam do was ;)

Sylwia ważne że wykresy juz wygladaja bardzo ładnie to bardzo dobry krok do fasolki ;*

magdzia26, aisa, kopciuszek126, Kfjatus lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poużalam sie troche na ludiz mnie otaczających a co mi tam. Własnie odezwal sie do mnie kolega ze studiów ( dodam iz jest to straszny pasożyt) oczywiscie standartowo napisął co potrzebuje i zeby mu wysłać na email. ale jak spytałam sie go o coś to juz nie raczył odpowiedzieć. wystyła tylko co mu potzrebne i tyle i dlatego za kare tym razem sie nie złamie i nie wysle mu nic o tak a niech ma za swoje. z głupiego wyrazu szacunku by chociaz odpowiedział

Blondi22, mauysia, aisa, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ola to jednak mądra jest jak cos napisze to nie ma bata trzeba się z nią zgodzić :D

Magda Ty lizusie! :D

a-koczek, Shagga_80, Effcia28, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Selenko a tego kolczyka to gin ci nie kazał wyciągnąć?
    No nic nie mówił :) a widział go ;) wiec jak juz mi będzie za ciasno to wtedy go wyjme...bo jakoś tak sie do niego przyzwyczaiłam..ciężko mi będzie sie z nim rozstać...

magdzia26, Blondi22, Sandraa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka a kiedy ty na urlop lecisz?

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam sie bo moja kumpela też miała i w 3 miesiącu to tak na nią naskoczył że co ona sobie wyobraża że w takim stanie kolczyk nosi że może sie czegos nabawic itp
    Selena wrote:
    No nic nie mówił :) a widział go ;) wiec jak juz mi będzie za ciasno to wtedy go wyjme...bo jakoś tak sie do niego przyzwyczaiłam..ciężko mi będzie sie z nim rozstać...

Selena lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Magda Ty lizusie! :D
    no dobra odwołuję to !!!!!!!i jeszcze 1000000 x pomidor

Ola_czeka, AGA 30 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Olka a kiedy ty na urlop lecisz?

W sobotę, sobotkę, sobotunię.

a-koczek, magdzia26, Pismak, mauysia, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

‹‹ 4019 4020 4021 4022 4023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ