X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Effciu. Widzę, że coraz lepiej znosisz ciążę. Bardzo się cieszę. Tak trzymać.

Beata, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam wczorajszą akcje z urodzin mojego bratanka.

Urodziny byłyn dla dzieci z przedszkola bo dla rodizny byly tydzien temu.
    Moja bratowa chciała sie pokazać przed mami i dizecmi z przedszkola wiec zrobiła urodiznki takie na wypasie.
    Około godziny 17 może 16:30 dzieci wyszłu na podwórko rodzice siedzą sobie na tarasie rozmowy smiechy itp. nagel słyszymy krzyk ale tak patzrymy dzieci biegna wszystkie krzyczą na cel;e biegnie najstarszy niesie na rekach najmłodszego mojego bratanka. tak patzrymy na nich pewnei sie bawia w berka i dlatego tak krzyczą. Nagle z tego krzyku mozna było dostrzec słowo osyyyyyyy. okaząło sie ze jak biegały któres z nichwesżło w ul os który był w ziemi. szybko wybiegliśmy wizelismy dizeci do domu zamknelismy taras i zaczelismy wyciagać im z głow te osy spod ubrań i wogóle oczywiscie w trakcie tego wielkiego płaczu i krzyku. maskra jakas była. wyobrazcie sobie te osy tak sie rozwscieczyły ze ( ja to kojarze ze scena z filmu RÓj) waliły w szyby że szok. w koncu dojrzały że na parterze domu jest uchylone okno i zaczeły wlatywac do srodka ale szybko je zamknelismy i udłąo sie pozabijac te co wleciały. Nasz najmłodszy bambaryłka ( bo tak nazywamy mojego bratanka) wylądowął na pogotowiu ale po godzinie wrócił do domu moja córka w sumie to miąła 4 ukąszenia. Cale szczesicie z echlopiec który jet uczulony był akurat w domu.
    Także moja bratowa chciała pieknie wypaść ale natura posuła jej szyki i chyba juz tak szybko koledzy nie wpadną do nich w odwiedz\iny. bo częśc matek to zrozumiła ze to jej wina ale czesc była starsznie oburzona( niewiem dla czego )

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic dziewczęta ja na tą chwilę uciekam :)

Shagguś będę wdzięczna :)

Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Hej Effciu. Widzę, że coraz lepiej znosisz ciążę. Bardzo się cieszę. Tak trzymać.
    powiem to tak jest lepiej bo nie wymiotuję już 3 razy dziennie tylko co jakiś czas :)

Beata, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra, Ty już w pracy? Czy lenisz się w domku?
    w pracy... i chyba był to błąd, bo skręcona kostka spuchła;/ muszę się ciut pooszczędzać, bo w piątek znów wyjeżdżam i jak ja będę zwiedzać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczek scena naprawdę jak z filmu :-(
    brr całe szczęście że to się tylko tak skończyło :-)

Beata, aisa, Spero, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A moje smaki goryczy w ustach jak trwają tak trwają nadal :-(
    Wczoraj byliśmy na lodach to ten lód smakował jak nie powiem co po prostu fuj i tyle blllle:-(:-(
    Ciekawe o co z tym chodzi...

AGA 30, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Blondi kochana wszystkiego naj :) w dniu urodzin :) oby ci druga połowa ciąży szybciutka zleciała :) i dzidziuś był z Wami :)
    My wczoraj z m tez kupilismy kilka rzeczy dla dzidzi :) ale sie musze zaczać hamować ;) bo ciuszki ma mi siostra przysłać :) a niewiem ile..ale te małe rzeczy takie śliczne ..:)
    No i wielkie gratulacje dla Dory :)

a-koczek, Blondi22, AGA 30, Beata, Libra, aisa, Shagga_80, magdzia26, Sandraa, zbikowa, Spero, Ilona lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całe szczescie z eto osy były a nie szerszenie bo na jakis czas temu brat znalazł gniazdo szerszeni
    AGA 30 wrote:
    Koczek scena naprawdę jak z filmu :-(
    brr całe szczęście że to się tylko tak skończyło :-)

Beata lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    jest roznica kilku dni pomiedzy ovu ale wiadomo u mnie dziwny cykl był wiec bardzo go nie brała pod uwage a termin @ to nie był wiadomy bo rozne cykle miałam ale w pierwszej ciazy tez chodziłam do niej i tez dziwaczne cykle miałam a termin porodu idealnie wyliczyła ;)
    dzieki kochana za wyjasnienia troszkę mnie uspokoiłaś, bo u mnie lekarz wtedy wpisał z daty @ bo w sumie zawsze tak wpisuja prawda? a teraz tez mam pokręcony długi cykl i bałam się że gdyby wrazie jakims cudem sie udało (szczerze mówiąc to chce wierzyć skoro mnieuspokoiłaś) to obawiałam sie że lekarz tez policzy z @ a w tym wypadku to różnica aż ponad 3 tygodni! i bałam sie że potem mogliby na siłę wywoływać że niby po terminie? a tak to spoko luz...
    ufff dobrze że człowiek wykres prowadzi to chodciaż wie kiedy ovu

p.s. jutro odobieram wynik progesteronu z piątku mam nadzieję że wysoki :)

a-koczek, Libra, aisa, Shagga_80, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek ale akcja jak z filmu dobrze że tylko tak sie to skonczylo

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dzieki kochana za wyjasnienia troszkę mnie uspokoiłaś, bo u mnie lekarz wtedy wpisał z daty @ bo w sumie zawsze tak wpisuja prawda? a teraz tez mam pokręcony długi cykl i bałam się że gdyby wrazie jakims cudem sie udało (szczerze mówiąc to chce wierzyć skoro mnieuspokoiłaś) to obawiałam sie że lekarz tez policzy z @ a w tym wypadku to różnica aż ponad 3 tygodni! i bałam sie że potem mogliby na siłę wywoływać że niby po terminie? a tak to spoko luz...
    ufff dobrze że człowiek wykres prowadzi to chodciaż wie kiedy ovu

p.s. jutro odobieram wynik progesteronu z piątku mam nadzieję że wysoki :)
    ja wierze mojej gince że dobrze wyliczyla ;)
    trzymam kciuki za wyniki ;)

Beata, aisa, magdzia26, Ilona lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ciekawe o co z tym chodzi...
    A nie mam pojęcia bo ani żołądek mnie nie boli ani zgagi nie mam(pomidor)
    Co zjem to to wraca zęby umyję to też nie pomaga gumy miętowe nie pomagają poprostu bleeee

• Beata Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koczku ale historia aż sie przeraziłam ja mam uczulenie na osy i po jednej podrazu wyglądałam jak powtwór i wylądowałam na pogotowiu więc teraz jak widze w pobliżu to wielka panika i krzyk normalnie nieruchomieje ( a niczego sie nigdy nie bałam) i czekam aż mąż opędzi niebezpieczeństwo

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-koczku, historia rzeczywiście mrożąca krew w żyłach :(

Selenko - jak kupisz parę rzeczy to świat się nie skończy, a za to jak Ty się świetnie poczujesz :)

Libruś - może przez tych parę dni noga wydobrzeje, choć w stopniu takim, jaki pozwoli Ci zwiedzać? Oby.

Beata, Libra, Selena, Blondi22, Shagga_80, aisa, magdzia26, Sandraa, Spero, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A nie mam pojęcia bo ani żołądek mnie nie boli ani zgagi nie mam(pomidor)
    Co zjem to to wraca zęby umyję to też nie pomaga gumy miętowe nie pomagają poprostu bleeee

Aguś a próbowałaś jakiś pastylek nie wiem może reni czy coś innego ?

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa to bała sie pozniej z domu do samochodu przejsc i sadze ze teraz długo niebedzie chciała do nich jechac
    Beata wrote:
    Koczku ale historia aż sie przeraziłam ja mam uczulenie na osy i po jednej podrazu wyglądałam jak powtwór i wylądowałam na pogotowiu więc teraz jak widze w pobliżu to wielka panika i krzyk normalnie nieruchomieje ( a niczego sie nigdy nie bałam) i czekam aż mąż opędzi niebezpieczeństwo

Beata, Beata lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu cieszę sie że samopoczucie masz coraz lepsze, mam nadzieję że doczekasz takiego momentu że juz zadne dolegliwości nie będa Cię dręczyły i będziesz mogła powiedzieć że chociaż koniec ciązy to najlepszy okres w życiu :)

Libruś a gdzies Ty tak skakała że nóżkę skreciłaś? tam w Turcji czy juz po powrocie?

Libra, aisa, magdzia26, Effcia28, Ilona lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Aguś a próbowałaś jakiś pastylek nie wiem może reni czy coś innego ?

Też próbowałam ssać reni ale nic nie pomaga :-(
    Jak mi nie przejdzie to do lekarza będę musiała iść bo to okropne uczucie :-(

• Beata Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wosebko
    widzę że i Ty juz wpadasz w szaleństwo zakupów :)

Blodni dzięki no i możesz chuchnąć jakims wiruskiem :P

Selena, Blondi22, aisa, magdzia26, Spero, Ilona lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 4055 4056 4057 4058 4059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ