X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)

Pisałam już na fb ale i tu dam znać

Po kolejnej wizycie 25+2 zanotowano u mamusi- + 1kg (od początku ciąży 9kg), ciśnienie 120/80, u dzidzi- 780gr, łożysko nadal nisko, ustawienie nóżkami do wyjścia...ogólnie wszystko wygląda w porządku :)

Kilka dni temu wróciliśmy z Kairu- załatwialiśmy umiejscowienie aktu ślubu za pośrednictwem konsulatu. Planujemy wybyć do Anglii po urodzeniu i załatwieniu wszelkich formalności ale to na razie tylko plany...

Podobno jest sporo nowych fasolinek? Zdradźcie proszę kto ma fasolkę? Przyznaje bez bicia, że nawet nieprobuje nadrabiać bo nie dam rady :/

Olu jak Twoje samopoczucie?
    Libra- jak się udały wakacje?

AGA 30, a-koczek, Libra, Shagga_80, Pismak, Ilona, Sandraa, Rucia, aisa, Spero, Selena, mauysia, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam ależ my za Tobą tesknilysmy! Dobrze że u Was wszystko w porządku :-)

U nas wreszcie ruch się zrobił w dwupacku są: Aisa, Kaja i Pismak :-)

A Wy do Anglii to na stałe wybywacie czy jakiś urlop czy coś :-) ?

a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, Pismak, Libra, magdzia26, karoam, AGA 30, Ilona, Sandraa, Kfjatus, aisa, Spero, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-koczek masz moc :-P

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A-koczek masz moc :-P
    tylko zeby ta moc przedłożyła sie na cos innego to by było super

Libra, Ilona, Pismak, Spero, Beata lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaoram zdecydownie za rzadko nas odwiedzasz :) Prosimy o aktualne zdjatko brzusia :) Kochana powiedz mi bo ja już się zagubiłam będziesz miała synka czy córcię ?

Ahh cieszę się że wszytko u ciebie w porządku :)

magdzia26, a-koczek, karoam, Ilona, Spero, Beata lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Libra- jak się udały wakacje?
    Zajeb..ście:D już zaczynamy myśleć gdzie by tu wybyć w przyszłym roku... ale to wszystko zależy co się po drodze wydarzy i jak będziemy stać z finansami

Fajnie, ze dzidzia rośnie i wszystko jest w porządku:)

Fasolinek doczekały się: Aiska, Kaja, Pismak

Pismak, Shagga_80, magdzia26, a-koczek, karoam, Ilona, Sandraa, aisa, Spero, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie chyba myślami Karomam sciągnęłyśmy. bo niepamiętam która z nas ale pytała sie co z Karoam sie dzieje a tu proszę i koleżanka nam sie zjawiła

Shagga_80, Pismak, Ilona, Spero, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak wracając do firmy PESEL Za PESEL to z mojego rejonu podkradacie mi pesele nieładnie. bo od piatku to 3 klientów mojej firmy zginęło w wypadkach i jeden taki z wioski obok i tak patzrąc to 3 ciąże nam sie zjawiły i 4 sie zapowiada wiec niełądnie tak podkradac z cudzych regionów

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam No to super ze dobrze u was :-)
    Tylko szkoda że cię tak mało tu z nami :-)

karoam, aisa, Spero, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Zobaczcie chyba myślami Karomam sciągnęłyśmy. bo niepamiętam która z nas ale pytała sie co z Karoam sie dzieje a tu proszę i koleżanka nam sie zjawiła
    Żbiczek pytała

aisa, Beata lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, Kaja i Pismak- wielkie gratki!!! :)

Shagga- planujemy na stałe ale to wszystko plany...nie wiem czy nam się tam powiedzie, w jakie miasto celować, jakie są realia...no ale spróbujemy i jak nie pójdzie to wrócimy pod piramidy ;)

Pismak- no z tym pytaniem to teraz sama nie wiem- po ostaniej wizycie z 90% na dziewczynkę zrobiło się 60% więc będzie niespodzianka chyba, że dzidzia zadecyduje ładnie pokazać co tam ma lub nie ma między nóżkami ;)

a-koczek- no Wy mnie tak ściągacie do siebie ;)

Libra- cieszę się, że wakacje się udały :)

A to brzuchol 25+5
    wvly.jpg

sh.JPG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 15:41

Pismak, Libra, AGA 30, a-koczek, aisa, Sandraa, sylwia1985, mauysia, Kaja, Spero, Shagga_80, Selena, Kfjatus, magdzia26, Beata, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karomam jak ty pieknie wyglądasz ( znaczy twój brzuch) Jejku ja juz też taki chce

karoam, Ilona, Kaja, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaoram a to ci dzidzia no chce wam niespodziankę zrobić ! Najważniejsze że zdrowa i wszystko jest w porządku :)
    Brzuszek śliczny a ty takie nóżki chude masz że ja to mogę tylko pomarzyć :)

a-koczek, karoam, Ilona, Selena, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam śliczny brzusio :-)

Ależ mi się udało dzwoniłam teraz do endo się zarejestrować bo już powoli 2 miesiące jak leki biorę i na piątek mam już termin bo się miejsce zwolniło a tak by było miejsce dopiero na koniec pazdziernika :-)

Mam nadzieję że jutro będę miała już auto bo w czwartek będę musiała lecieć badania prl i tsh zrobić (pomidor)

Libra, a-koczek, karoam, Pismak, aisa, Ilona, Spero, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje gwiazdeczki ja uciekam wiec się żegnam wieczorkiem tylko wpadne zerknąć czy Beti jakies informacje nam przyniesie. do jutra buziaki

Ilona, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Koleżanki!
    Nadrobienie graniczy z Cudem właściwie...
    Zauważyłam tylko, że odezwała się Karoam i że ma piękny BRZUSZEK :)

U mnie generalnie po staremu...
    Moja wredna @ trwa dalej i jakoś mnie już drażni, to że przyłazi, zamiast odejść sobie na długi, długi czas ...
    W pracy sporo obowiązków, w których czasem naprawdę średnio się połapać, a nie zawsze jest kogo się przypytać. A metodą prób i pewnie błędów jakoś leci dzień za dniem... Już trochę się wkręciłam i wracam mniej zmęczona, jak w zeszłym tygodniu, jest mi troszkę łatwiej,ale dalej mam chwile, że szukam czegoś przeokropnie długo,a potem okazuje się, że był w segregatorze, który stał najbliżej...
    Wiem, że dobrze zrobiłam, że poszłam na państwową posadę, bo moje logopedyczne dzieci raz przychodzą , raz nie, raz, więc utrzymać byłby się ciężko choć dalej lubię z NIMI PRACOWAĆ :)
    W sobotę idę na wesele, więc szykuje mi się imprezka, muszę wyjąć z szafy jakąś sukienkę, bo stwierdziłam, że nie będę kupować, skoro mam...

Ciągle za Wami tęsknię i brakuje mi Was przeogromnie! Czasem coś mi się uda podczytać, ale jakoś nie wyrabiam,z a co przepraszam...
    Życzę miłego wieczoru i pamiętajcie, że gdzie jestem i myślami jestem z Wami na różowej stronce :D

aisa, Pismak, Ilona, karoam, mauysia, AGA 30, Spero, a-koczek, zbikowa, Shagga_80, Selena, Libra, magdzia26, Beata, Gunia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Dziś mieliśmy nowe zajęcia z nadgorliwą babką, roboty jest od groma, chyba się zapomniała że mamy jeszcze inne zajęcia...
    Niestety w czwartek znów cały dzień zajęć z Nią... fuj...

Karoam, fajnie, że zajrzałaś. Super, że z maleństwem wszystko ok!

Kfjatus, jeszcze troszkę i będziesz śmigać jakbyś tam parę lat pracowała ;) Ja Ci wróżę, że w ciągu najbliższych 3 miesięcy zafasolkujesz!

Beata, trzymam kciuki za betę i ładny progesteron!

Miałam jeszcze coś napisać, ale podczytywanie w trakcie zajęć nie służy mym długim postom bo w domu zapominam całkiem co miałam napisać...
    Biorę się za robotę, buziaki :*

Ilona, karoam, Pismak, Kfjatus, a-koczek, Shagga_80, Selena, Libra, mauysia, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!

Przepraszam, że mnie ciągle nie ma - zawsze się cos dzieje i nie mam kiedy Was nadrobić (wszystko przez to, że spać chodzę tuż po 21.00... :P)

Gratuluję nowym Zafasolkowanym (doczytałam o Kai i Pismaku, Aisce wcześniej gratulowałam, chociaż nic nie stoi na przeszkodzie by i teraz to uczynić ;)) Tak więc Gratuluję i życzę spokojnej ciąży pełnej uśmiechu i wzruszeń nad Bejbisiem! :D

Mam nadzieję, że Fedra wróciła na forum... ?

Karoam brzunio też zobaczyłam - sama słodycz, no i Karola taka chudzinka, że pewnie dzięki temu Brzuś jest tak mocno widoczny? Ale śliczny :D

No i na koniec informuję, że @ przylazła - równowaga w przyrodzie musi być. Kolejny termin (wkurwia mnie to określenie :D) to 09.10.2013. Im częściej wyliczam sobie nowy termin @ tym pewniejsze jest, że ona przyjdzie ;) A serduszka jakby miały byc to i tak by przecież były - nie? Więc nie wiem, czy będę mierzyć temp. Niestety zaglądać w kalendarz nie przestanę, więc wyliczanie potencjalnej owulki (od 10 do 20dc) mnie nie ominie :(

I jeszcze jedno, nurtujące mnie pytanie - endometrium cienkie może byc problemem, a za grube? Orientujecie się? U mnie są skrzepy, "witki" (nie wiem, jak to nazwać) cały czas i się zastanawiam, czy może ono byc za grube?!

Miłego wieczorku! :)

P.s. Jutro mam wolne popołudnie więc zacznę nadrabiać :D Nie pamiętam od kiedy, ale na pewno od połowy wczasów Libry w Turcji ;)

Buzi :*

Pismak, karoam, aisa, Kfjatus, Spero, a-koczek, Ilona, zbikowa, Shagga_80, Selena, Kaja, Libra, mauysia, magdzia26, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko powiedz mi powiedzieliście już z m komuś o dzidzi ?

Angelius Provita

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam brzusio cudny ......

Co do seriali to tez uwielbiam Lekarzy i ogladam jeszcze Na dobre i na zle :)

ja juz w domciu po pracy- chociaz dzis bylo matki boskiej pienieznej to marna wyplata bo na urlopiku bylam :( ale przezyje w tym miesiacu bez zakupow ( chociaz butki sobie dzis kupilam kowbojki na jesien) ale juz tyle w tym miesiacu bo zostane gola i wesola

buziole zozole

karoam, aisa, Spero, Ilona, Shagga_80, Libra, magdzia26, Beata lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 4074 4075 4076 4077 4078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ