X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ja mam siostrę Kasię i jak ja się urodziłam to Babcia sugerowała dla mnie imię Basia ale Mama właśnie nie chciała by była Basia Kasia...i to rozumiem w sumie ...ale że np do Kubusia lepiej pasuje Adaś czy Jaś a nie Igor to już nie rozumiem :-)
    To bierz takie jakie wam się podoba. Moja koleżanka ma Igora i Szymona,też chyba nie pasuje ;p
    Tak sobie myślę ze ktoś mi też sugerował Igora bo pasuje do Wiktora? Czy ja wiem. Zresztą ludzie mają rożne skojarzenia, nie ma co nawet nad tym myśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 14:22

magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    To bierz takie jakie wam się podoba. Moja koleżanka ma Igora i Szymona,też chyba nie pasuje ;p
    Kochana to nie tak że ja rozmyslilam się i nie chcę Igora bo Ktoś mi powiedział że nie pasuje do Kubusia ale zastanawia mnie skąd to się bierze :-)

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do komponowania sie imion, to ja tez myśle, ze to nie jest konieczne, zależy co sie komu podoba :)
    Ja np myśle zeby imie w miarę dobrze z nazwiskiem brzmiało. Bo np mam znajoma ktora totalnie skarala swojego syna imieniem i w ogóle z nazwiskiem to nie brzmi. Nie chciałabym dosłownie przytaczać, bo nie daj Boże by to jakoś wypełnili, ale to jest cos w stylu Brandon Palec, no masakra jak dla mnie.

Schaggus Kubus i Igor to świetny duet ;)

Mauysiu mam nadzieje, ze mi tez pójdzie tak sprawnie jak Tobie.
    A Ty kochana teraz odpoczywaj i nabieraj siły :)

Shagga_80, Ola_czeka, mauysia, zbikowa, Libra, magdzia26, Fedra, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli chodzi o to żeby imiona się rymowały? To jakaś bzdura. Jak miałam 2 braci, to jak się mają rymować?

Przeważnie imiona są w podobnym stylu, raczej nie zdarza się, żeby jedno dziecko miało na imię Kazimierz a drugie Dżessika ale tu chyba nie chodzi o pasowanie do siebie.

Ilona, magdzia26, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brandon Palec.

Leżę na ziemi.

Ilonka, obrazowo nam to przedstawiłaś :D

a-koczek, Ilona, Shagga_80, mauysia, Libra, magdzia26, Kaja, Fedra, Rucia, kopciuszek126, aisa, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Czyli chodzi o to żeby imiona się rymowały? To jakaś bzdura. Jak miałam 2 braci, to jak się mają rymować?

Przeważnie imiona są w podobnym stylu, raczej nie zdarza się, żeby jedno dziecko miało na imię Kazimierz a drugie Dżessika ale tu chyba nie chodzi o pasowanie do siebie.
    No właśnie nie wiem jakie są kryteria żeby imiona dzieci pasowały do siebie :-)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysz jesteś gigantem.

Wygrałaś w konkursie na najbardziej uzależnioną od ovu osobę.

Ale opowiadaj.

Łożysko pyszotka?

Shagga_80, a-koczek, plemniczka, Selena, Selena, Fedra, magdzia26, Rucia, aisa, Spero lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem, ze te co ona dała + nazwisko jest jeszcze lepsze, no bez kitu i ja sie zastanawiam jaka to musi byc kara dla dziecka.

Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Małysz jesteś gigantem.

Wygrałaś w konkursie na najbardziej uzależnioną od ovu osobę.

Ale opowiadaj.

Łożysko pyszotka?

Bleeeeeeeeee
    Dla mnie to jakiś hardkor

Ola_czeka, magdzia26, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona napisz nam na zbiorowego priva. Pliska.

:D

Kaja, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Bleeeeeeeeee
    Dla mnie to jakiś hardkor
    Spoko, Małysz miała opanierować i nadziać serem i pieczarkami.

Shagga_80, Ilona, Selena, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No właśnie nie wiem jakie są kryteria żeby imiona dzieci pasowały do siebie :-)
    No ja własnie myślę że to kwestia indywidualna. Tak jak pisze Ola jak ktoś ma Kazimierza to raczej nie ma Dżesiki. Niektórzy się kierują np religią, imiona typowo biblijne, niektórzy postaciami z książek, filmów, niektórzy tradycją w rodzinie itp.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Shagga, możesz mieć Igora, ale najpier fyraj do urzędu stanu cywilnego zmienić imię Kuby na Iwana.

Shagga_80, Ilona, a-koczek, Libra, zbikowa, Kaja, Selena, Fedra, magdzia26, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dżizysss Ola koniec gadki o łożysku ;-)

Ależ Henio jest słodki , zakochałam sie <3

Shagii Igor bardzo ładne imie :) ps to kiedy go zobaczę już na powierzchni ? :P

Ilona, a-koczek, Kaja, Selena, Fedra, magdzia26, aisa, Spero lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No widzisz Shagga, możesz mieć Igora, ale najpier fyraj do urzędu stanu cywilnego zmienić imię Kuby na Iwana.
    Kurde no tak :-P Mieszam imiona o różnym pochodzeniu! Daję głowę że będą mieć przekichane w szkole przeze mnie :-( Może jednak przekonam Starego do Jana to będą oba biblijne (nawet chyba w ewangelii byli bracia Jakub i Jan)...

Ps. Wg tego co czytam to Igor pochodzi od skandynawskiego imienia..nie pamiętam jakiego :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti no właśnie mam dylemat bo z jednej strony wydarzenia dzisiejsze sprawiają że mam ochotę przyśpieszyć poród :-P Pj Stary ucieszyłby się :-P A z drugiej gdy wszyscy chorujemy może niech Igor siedzi w Brzuchu

kiti, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi, wieeelkie dzięki za zamieszczenie zdjęcia :)

Jeśli chodzi o skurcze, to "coś" zaczęło się tuż przed północą, podobne do bólów okresowych. Zlałam to i spałam dalej, ale po godzinie ciągle to czulam. Na wszelki wypadek wstałam i zaczełam mierzyć co ile się bóle powtarzały - co 6-8 minut, ale nie były jakoś super bolesne, zakladałam ze to może jeszcze nie być to. Mierzyłam dalej, bóle nawet co pięć minut, , trochę mocniejsze. To było tak ok. 2 w nocy. Uznałam że czas przyznać że to to :) Dopakowałam walizkę, wzięłam prysznic, zrobilam szybkie golonko trawnika ;) i tuż przed 3 obudziłam M i zadzwoniłam do mamy, że przywieziemy Leo. O 3:15 wyjeżdżaliśmy, ok. 3:50 byliśmy w szpitalu (bolesne skurcze nawet co 2-3 min). Okazało się że nie ma miejsc ale lekarz powiedział ze mnie chociaż zbada. CDN za jakiś czas, bo mi już palec (nie brandon) wskazujący odpada :P

Ola_czeka, Ilona, Libra, a-koczek, Shagga_80, zbikowa, Kaja, Selena, Muska, Fedra, magdzia26, Rucia, mala29_, kopciuszek126, Blondi22, Sandraa, aisa, Effcia28, gocha04, Spero, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagus mi to sie wydaje ze imie dziecka powinno byc takie jakie ci sie podoba i zeby zawsze ci sie kojarzyło z czyms miłym albo kims miłym. anie zeby ze sobą pasowały. i powiem ci szczerze ze jezeli Adas ci sie podobał to dlaczego masz z tego imienia rezygnować. moje dwie ciotki rodizły w jednym czasie i obie dały synom imię michał. i jakos nikomu to nie przeszkadzało

Libra, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysz wydaliła czy i pół kilo i jeszcze ma siły na poczucie humoru. Wygrała na fajność z nami wszystkimi.

Ilona, a-koczek, zbikowa, Libra, Shagga_80, Selena, Fedra, Rucia, aisa, magdzia26, Effcia28 lubią tę wiadomość

‹‹ 4195 4196 4197 4198 4199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ