plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Shagga_80 wrote:Ja mam siostrę Kasię i jak ja się urodziłam to Babcia sugerowała dla mnie imię Basia ale Mama właśnie nie chciała by była Basia Kasia...i to rozumiem w sumie ...ale że np do Kubusia lepiej pasuje Adaś czy Jaś a nie Igor to już nie rozumiem
Tak sobie myślę ze ktoś mi też sugerował Igora bo pasuje do Wiktora? Czy ja wiem. Zresztą ludzie mają rożne skojarzenia, nie ma co nawet nad tym myślećWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 14:22
magdzia26, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKleopatra wrote:To bierz takie jakie wam się podoba. Moja koleżanka ma Igora i Szymona,też chyba nie pasuje ;p
-
Co do komponowania sie imion, to ja tez myśle, ze to nie jest konieczne, zależy co sie komu podoba
Ja np myśle zeby imie w miarę dobrze z nazwiskiem brzmiało. Bo np mam znajoma ktora totalnie skarala swojego syna imieniem i w ogóle z nazwiskiem to nie brzmi. Nie chciałabym dosłownie przytaczać, bo nie daj Boże by to jakoś wypełnili, ale to jest cos w stylu Brandon Palec, no masakra jak dla mnie.
Schaggus Kubus i Igor to świetny duet
Mauysiu mam nadzieje, ze mi tez pójdzie tak sprawnie jak Tobie.
A Ty kochana teraz odpoczywaj i nabieraj siłyShagga_80, Ola_czeka, mauysia, zbikowa, Libra, magdzia26, Fedra, Rucia, aisa lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
Czyli chodzi o to żeby imiona się rymowały? To jakaś bzdura. Jak miałam 2 braci, to jak się mają rymować?
Przeważnie imiona są w podobnym stylu, raczej nie zdarza się, żeby jedno dziecko miało na imię Kazimierz a drugie Dżessika ale tu chyba nie chodzi o pasowanie do siebie.Ilona, magdzia26, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Czyli chodzi o to żeby imiona się rymowały? To jakaś bzdura. Jak miałam 2 braci, to jak się mają rymować?
Przeważnie imiona są w podobnym stylu, raczej nie zdarza się, żeby jedno dziecko miało na imię Kazimierz a drugie Dżessika ale tu chyba nie chodzi o pasowanie do siebie. -
Ola_czeka wrote:Małysz jesteś gigantem.
Wygrałaś w konkursie na najbardziej uzależnioną od ovu osobę.
Ale opowiadaj.
Łożysko pyszotka?
Bleeeeeeeeee
Dla mnie to jakiś hardkorOla_czeka, magdzia26, Effcia28 lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
Shagga_80 wrote:No właśnie nie wiem jakie są kryteria żeby imiona dzieci pasowały do siebie
-
o dżizysss Ola koniec gadki o łożysku
Ależ Henio jest słodki , zakochałam sie
Shagii Igor bardzo ładne imieps to kiedy go zobaczę już na powierzchni ?
Ilona, a-koczek, Kaja, Selena, Fedra, magdzia26, aisa, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:No widzisz Shagga, możesz mieć Igora, ale najpier fyraj do urzędu stanu cywilnego zmienić imię Kuby na Iwana.
Mieszam imiona o różnym pochodzeniu! Daję głowę że będą mieć przekichane w szkole przeze mnie
Może jednak przekonam Starego do Jana to będą oba biblijne (nawet chyba w ewangelii byli bracia Jakub i Jan)...
Ps. Wg tego co czytam to Igor pochodzi od skandynawskiego imienia..nie pamiętam jakiego -
nick nieaktualnyKiti no właśnie mam dylemat bo z jednej strony wydarzenia dzisiejsze sprawiają że mam ochotę przyśpieszyć poród
Pj Stary ucieszyłby się
A z drugiej gdy wszyscy chorujemy może niech Igor siedzi w Brzuchu
kiti, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość
-
Muzi, wieeelkie dzięki za zamieszczenie zdjęcia
Jeśli chodzi o skurcze, to "coś" zaczęło się tuż przed północą, podobne do bólów okresowych. Zlałam to i spałam dalej, ale po godzinie ciągle to czulam. Na wszelki wypadek wstałam i zaczełam mierzyć co ile się bóle powtarzały - co 6-8 minut, ale nie były jakoś super bolesne, zakladałam ze to może jeszcze nie być to. Mierzyłam dalej, bóle nawet co pięć minut, , trochę mocniejsze. To było tak ok. 2 w nocy. Uznałam że czas przyznać że to toDopakowałam walizkę, wzięłam prysznic, zrobilam szybkie golonko trawnika
i tuż przed 3 obudziłam M i zadzwoniłam do mamy, że przywieziemy Leo. O 3:15 wyjeżdżaliśmy, ok. 3:50 byliśmy w szpitalu (bolesne skurcze nawet co 2-3 min). Okazało się że nie ma miejsc ale lekarz powiedział ze mnie chociaż zbada. CDN za jakiś czas, bo mi już palec (nie brandon) wskazujący odpada
Ola_czeka, Ilona, Libra, a-koczek, Shagga_80, zbikowa, Kaja, Selena, Muska, Fedra, magdzia26, Rucia, mala29_, kopciuszek126, Blondi22, Sandraa, aisa, Effcia28, gocha04, Spero, Gunia lubią tę wiadomość
-
Shagus mi to sie wydaje ze imie dziecka powinno byc takie jakie ci sie podoba i zeby zawsze ci sie kojarzyło z czyms miłym albo kims miłym. anie zeby ze sobą pasowały. i powiem ci szczerze ze jezeli Adas ci sie podobał to dlaczego masz z tego imienia rezygnować. moje dwie ciotki rodizły w jednym czasie i obie dały synom imię michał. i jakos nikomu to nie przeszkadzało
Libra, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość