Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ja mam siostrę Kasię i jak ja się urodziłam to Babcia sugerowała dla mnie imię Basia ale Mama właśnie nie chciała by była Basia Kasia...i to rozumiem w sumie ...ale że np do Kubusia lepiej pasuje Adaś czy Jaś a nie Igor to już nie rozumiem :-)
    To bierz takie jakie wam się podoba. Moja koleżanka ma Igora i Szymona,też chyba nie pasuje ;p
    Tak sobie myślę ze ktoś mi też sugerował Igora bo pasuje do Wiktora? Czy ja wiem. Zresztą ludzie mają rożne skojarzenia, nie ma co nawet nad tym myśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 14:22

magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    To bierz takie jakie wam się podoba. Moja koleżanka ma Igora i Szymona,też chyba nie pasuje ;p
    Kochana to nie tak że ja rozmyslilam się i nie chcę Igora bo Ktoś mi powiedział że nie pasuje do Kubusia ale zastanawia mnie skąd to się bierze :-)

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do komponowania sie imion, to ja tez myśle, ze to nie jest konieczne, zależy co sie komu podoba :)
    Ja np myśle zeby imie w miarę dobrze z nazwiskiem brzmiało. Bo np mam znajoma ktora totalnie skarala swojego syna imieniem i w ogóle z nazwiskiem to nie brzmi. Nie chciałabym dosłownie przytaczać, bo nie daj Boże by to jakoś wypełnili, ale to jest cos w stylu Brandon Palec, no masakra jak dla mnie.

Schaggus Kubus i Igor to świetny duet ;)

Mauysiu mam nadzieje, ze mi tez pójdzie tak sprawnie jak Tobie.
    A Ty kochana teraz odpoczywaj i nabieraj siły :)

nick nieaktualny, Ola_czeka, mauysia, zbikowa, nick nieaktualny, magdzia26, Fedra, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli chodzi o to żeby imiona się rymowały? To jakaś bzdura. Jak miałam 2 braci, to jak się mają rymować?

Przeważnie imiona są w podobnym stylu, raczej nie zdarza się, żeby jedno dziecko miało na imię Kazimierz a drugie Dżessika ale tu chyba nie chodzi o pasowanie do siebie.

Ilona, magdzia26, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brandon Palec.

Leżę na ziemi.

Ilonka, obrazowo nam to przedstawiłaś :D

a-koczek, Ilona, nick nieaktualny, mauysia, nick nieaktualny, magdzia26, Kaja, Fedra, nick nieaktualny, kopciuszek126, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Czyli chodzi o to żeby imiona się rymowały? To jakaś bzdura. Jak miałam 2 braci, to jak się mają rymować?

Przeważnie imiona są w podobnym stylu, raczej nie zdarza się, żeby jedno dziecko miało na imię Kazimierz a drugie Dżessika ale tu chyba nie chodzi o pasowanie do siebie.
    No właśnie nie wiem jakie są kryteria żeby imiona dzieci pasowały do siebie :-)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysz jesteś gigantem.

Wygrałaś w konkursie na najbardziej uzależnioną od ovu osobę.

Ale opowiadaj.

Łożysko pyszotka?

nick nieaktualny, a-koczek, plemniczka, Selena, Selena, Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem, ze te co ona dała + nazwisko jest jeszcze lepsze, no bez kitu i ja sie zastanawiam jaka to musi byc kara dla dziecka.

nick nieaktualny, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Małysz jesteś gigantem.

Wygrałaś w konkursie na najbardziej uzależnioną od ovu osobę.

Ale opowiadaj.

Łożysko pyszotka?

Bleeeeeeeeee
    Dla mnie to jakiś hardkor

Ola_czeka, magdzia26, Effcia28 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona napisz nam na zbiorowego priva. Pliska.

:D

Kaja, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Bleeeeeeeeee
    Dla mnie to jakiś hardkor
    Spoko, Małysz miała opanierować i nadziać serem i pieczarkami.

nick nieaktualny, Ilona, Selena, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No właśnie nie wiem jakie są kryteria żeby imiona dzieci pasowały do siebie :-)
    No ja własnie myślę że to kwestia indywidualna. Tak jak pisze Ola jak ktoś ma Kazimierza to raczej nie ma Dżesiki. Niektórzy się kierują np religią, imiona typowo biblijne, niektórzy postaciami z książek, filmów, niektórzy tradycją w rodzinie itp.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Shagga, możesz mieć Igora, ale najpier fyraj do urzędu stanu cywilnego zmienić imię Kuby na Iwana.

nick nieaktualny, Ilona, a-koczek, nick nieaktualny, zbikowa, Kaja, Selena, Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dżizysss Ola koniec gadki o łożysku ;-)

Ależ Henio jest słodki , zakochałam sie <3

Shagii Igor bardzo ładne imie :) ps to kiedy go zobaczę już na powierzchni ? :P

Ilona, a-koczek, Kaja, Selena, Fedra, magdzia26, aisa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No widzisz Shagga, możesz mieć Igora, ale najpier fyraj do urzędu stanu cywilnego zmienić imię Kuby na Iwana.
    Kurde no tak :-P Mieszam imiona o różnym pochodzeniu! Daję głowę że będą mieć przekichane w szkole przeze mnie :-( Może jednak przekonam Starego do Jana to będą oba biblijne (nawet chyba w ewangelii byli bracia Jakub i Jan)...

Ps. Wg tego co czytam to Igor pochodzi od skandynawskiego imienia..nie pamiętam jakiego :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti no właśnie mam dylemat bo z jednej strony wydarzenia dzisiejsze sprawiają że mam ochotę przyśpieszyć poród :-P Pj Stary ucieszyłby się :-P A z drugiej gdy wszyscy chorujemy może niech Igor siedzi w Brzuchu

kiti, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi, wieeelkie dzięki za zamieszczenie zdjęcia :)

Jeśli chodzi o skurcze, to "coś" zaczęło się tuż przed północą, podobne do bólów okresowych. Zlałam to i spałam dalej, ale po godzinie ciągle to czulam. Na wszelki wypadek wstałam i zaczełam mierzyć co ile się bóle powtarzały - co 6-8 minut, ale nie były jakoś super bolesne, zakladałam ze to może jeszcze nie być to. Mierzyłam dalej, bóle nawet co pięć minut, , trochę mocniejsze. To było tak ok. 2 w nocy. Uznałam że czas przyznać że to to :) Dopakowałam walizkę, wzięłam prysznic, zrobilam szybkie golonko trawnika ;) i tuż przed 3 obudziłam M i zadzwoniłam do mamy, że przywieziemy Leo. O 3:15 wyjeżdżaliśmy, ok. 3:50 byliśmy w szpitalu (bolesne skurcze nawet co 2-3 min). Okazało się że nie ma miejsc ale lekarz powiedział ze mnie chociaż zbada. CDN za jakiś czas, bo mi już palec (nie brandon) wskazujący odpada :P

Ola_czeka, Ilona, nick nieaktualny, a-koczek, nick nieaktualny, zbikowa, Kaja, Selena, Muska, Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kopciuszek126, Blondi22, Sandraa, aisa, Effcia28, gocha04, nick nieaktualny, Gunia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagus mi to sie wydaje ze imie dziecka powinno byc takie jakie ci sie podoba i zeby zawsze ci sie kojarzyło z czyms miłym albo kims miłym. anie zeby ze sobą pasowały. i powiem ci szczerze ze jezeli Adas ci sie podobał to dlaczego masz z tego imienia rezygnować. moje dwie ciotki rodizły w jednym czasie i obie dały synom imię michał. i jakos nikomu to nie przeszkadzało

nick nieaktualny, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysz wydaliła czy i pół kilo i jeszcze ma siły na poczucie humoru. Wygrała na fajność z nami wszystkimi.

Ilona, a-koczek, zbikowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Selena, Fedra, nick nieaktualny, aisa, magdzia26, Effcia28 lubią tę wiadomość

‹‹ 4195 4196 4197 4198 4199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ