X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zakończenie mojej dyskusji pt. wybór imienia dla drugiego Syna i kryteria jakimi należy się kierować podsumuję...ja uważam że kierować powinno się przede wszystkim własnym gustem (i niestety Mąż ma też dużo do powiedzenia) i dlatego zdziwiło mnie gdy dziś przeczytałam że do imienia Jakub pasują takie a nie inne imiona...dotąd mi to do głowy nie przyszło i dlatego zapytałam jakie jest Wasze zdanie..sama dalej uważam że jakie imię wybierzemy to tylko nasz wybór :-) Amen :-)

a-koczek, Ilona, Blondi22, aisa, Libra, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A na zakończenie mojej dyskusji pt. wybór imienia dla drugiego Syna i kryteria jakimi należy się kierować podsumuję...ja uważam że kierować powinno się przede wszystkim własnym gustem (i niestety Mąż ma też dużo do powiedzenia) i dlatego zdziwiło mnie gdy dziś przeczytałam że do imienia Jakub pasują takie a nie inne imiona...dotąd mi to do głowy nie przyszło i dlatego zapytałam jakie jest Wasze zdanie..sama dalej uważam że jakie imię wybierzemy to tylko nasz wybór :-) Amen :-)

Nie no, Amen tez średnio pasuje do Kuby...

a-koczek, Ilona, Rucia, Shagga_80, aisa, plemniczka, Fedra, Kleopatra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka jak to miło ze wrociłas odrazu kazemu gęba sie smieje przez to Twoje poczucie humoru

Kaja, Ilona, Ola_czeka, Shagga_80, aisa, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Nie no, Amen tez średnio pasuje do Kuby...

Hehehehehehehehe
    Ola za mocna jesteś ;D

Shagga_80, aisa, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Ja mam ostatnie opakowanie ptasiego mleczka i właśnie sobie wcinam, jest mega, super pyszne i aż boje sie myśleć co będzie jak sie pudełko skończy :(

o.O jesteś złośliwa

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ola już więcej nie zostawiaj nas już więcej .....planuj urlop wraz z nami !!!!

Rucia, Ilona, Ola_czeka, Ola_czeka, a-koczek, a-koczek, Shagga_80, Fedra, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    o.O jesteś złośliwa

Ja, kurka no nie chciałam.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi jak urodzisz i spojrzysz na Syna to od razu będziesz wiedziała jak mu dać na imię :)

I gdzie Ty wyczytałaś, że Kuba nie pasuje do Igora o.O Boszzz co za brednie o.O

a-koczek, a-koczek, aisa, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Ja, kurka no nie chciałam.

Oznajmiam, ze juz kończę :)

a-koczek, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ilona jedz na zdrowie bo ją mam cofke na słodycze ostatnio ....

Ilona, a-koczek, a-koczek, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Oznajmiam, ze juz kończę :)

Spadaj :P

Ilona, a-koczek, a-koczek, a-koczek, a-koczek, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra lachy znikam paaaaaa do jutra

mhsvanlih0qhtdnx.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moc mi wraca

magdzia26, Spero, Spero lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaty Kaja!

Czy mi się zdaje czy ona dalej nie wytłumaczyła się z Roczka? Ktoś obstawiał 1 rocznicę ślubu, czy to zostało oficjalnie potwierdzone?

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rut, Ty już mnie chyba nie kochasz, nie? Ale tak szczerze...

Rucia, magdzia26 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche wytłumaczyła troche nie

zpbnej28qs8fkan8.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga co do imion to moim zdaniem decydują rodzice i jakie im się podoba imie takie nadają dziecku -dzieciom. Mnie najbardziej wkur..a jak ktoś komentuje - "Ale ma imię?". Moim zdaniem Jakub i Igor pasują i brzmią tak jakoś mocno i poważnie. Kochana nie zastanawiaj sie dłużej bo lada dzień urodzisz a imię niewybrane....A skoro męzowi też się podoba to gites :).
    Jan też bardzo ładnie :). Ale jak m nie chce to trudno...

Ja zrobiłam błąd,ze powiedziałam o imieniu dla drugiego dziecka dla Cypka i chyba mojej mamy. I doszło to do mojej siostry-z którą mieszkamy w 1 domu i ona wielkie komentarze- "Ale imię- jak płyn do naczyń "Tymek" "...no szlag mnie trafia...To moje dziecko i ja mu wybieram imię, a Tymoteusz to święte imię i nie zmienie go. A kiedyś to już mnie tak wkurzyła,ze jej powiedziałam tak ( tylko Ty sie nie obraź bo to było tylko do niej żeby zrozumiała!!!) "A Kuba -to pies!!! Bo wielu moich znajomych tak nazywa swoich psiaków ;). A ona ma syna Kubusia. To samo było z imieniem Cyprian- tego nikomu do samego końca nie zdradziłam-dopiero jak się urodził i było wiele komentarzy. Moja siostra oczywiscie,ze wymysliłam śmieszne imię. Czy nie mogę dać jakoś normalnie- Piotruś,Patryk? A ja ,ze nie!!!Bo nie wyobrazam sobie mieć syna o takim imieniu i koniec i kropka....I wszyscy się przyzwyczaili do Cypriana i teraz nikt nie wyobraża sobie tego,że on mógłby się inaczej nazywać.
    A mało tego-tym jego imieniem wszyscy obcy ludzie są zachwyceni :). Gdzie sie nie pojawimy-czy u lekarza czy do jakichś znajomych pojedziemy, a tak ktos obcy jest i kto by się nie pytał o imię małego to komentuje tak : "Ale piękne imię :) Kto Ci Cyprianku takie imię wymyślił???". No kto? Oczywiscie,ze MAMA :). Bo mój m nie był przekonany do tego imienia, ale ja powiedziałam,ze to ja przez 9 miesiecy sie męczę i potem podczas porodu i to ja wybieram imię bez wzgledu na płeć!

Teraz wybrałam Tymoteusz, bo zdrobnienie tego imienia pasuje do zdrobnienia Cyprianka. A mianowicie: Tymek-Cypek, Tymuś-Cypuś,Cypruś.

A wiecie,ze miałbyć Miłosz, ale niestety...

A wrócę jeszcze do komentarzy obcych ludzi. My mamy taka młodą wścibska pania dr w ośrodku i ona zaraz wszystko chce wiedzieć o każdym. I pyta moja siostrę jak ja dam dziecku na imię, a siostra powiedziała,że Tymek. A lekarka - ooooooooooooooo, niech jej pani powie,żeby dała michał albo Pawełek albo Piotrus, bo Tymków jest teraz dużo. A przepraszam- Piotrusiów,Pawłów i michałów to mało jest???Jest ich mnóstwo w całej Polsce. Wkurzaja mnie ludzie i nic na to nie poradzę. A do tego moja głupia teściowa podpytala Cypka jak braciszek bedzie mial na imie? I ten powiedział,ze Tymek- jak płyn do naczyń ( bo ta głupia moja siostra mu tak nagadała), a teściowa na to. No właśnie Tymek-to płyn do naczyń. Niech mama nazwia braciszka jakoś normalnie. O ku...a normalnie nóż mi sie w kieszeni wtedy otworzył!!!!Ale zacisnełam usta i nic nie powiedziałam! Bo ja starej wrednej małpy słuchac nie bedę!!! Bo niedosć,ze jej głupi synus zabrał imie dla naszego drugiego dziecka to jeszcze ta stara pizda chciałaby rządzic moimi dziećmi. O nie!!!!
    I to tyle co chciałam powiedzieć w tej kwestii. Ten temat ciągnie sie juz od dawna,ale ja nie chcialam Wam pisać i forum zaśmiecać,ale dziś tu taki poważny temat o imionach to musiałam wylać swoje żale :).

Blondi22, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do imion mój m ciagle mi przypomina jak go pouczałam jak miał iśc do usc. mówiłam mu ciagle: Tylko pamiętaj że ma być Maja nie Majka. i oczywiscie stoi w urzedzie facet sie go pyta jakie imie a on chwileczke zadzwonie do żony

Ola_czeka, aisa, Libra, Rucia, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku ja to sie dziwie takim ludziom ze choc odrobine niepomysla o innych a juz buntowanie dziecka to najgorsze co moze byc. moja tesciowa tak lubi robic. ale juz powpli corke ucze ze sama ma decydowac co ma powiedziec a co nie

zpbnej28qs8fkan8.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też uwazam ze kazdy wybiera takie imie jakie mu sie podoba;)

ja np na drugie mam Doris ;)

kopciuszek126, Libra, Rucia, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 4197 4198 4199 4200 4201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ