plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Już mi się nie chciało latać po lesie dłużej a tyle ludzi dziś zbierało grzyby że szok
Jutro lecę dalej na grzybki
W końcu sobotaNam już wystarczy
Z resztą prócz suszenia nic z nimi nie robię. Słoików nie robię bo nie ma komu tego jeść.
AGA 30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:W końcu sobota
Nam już wystarczy
Z resztą prócz suszenia nic z nimi nie robię. Słoików nie robię bo nie ma komu tego jeść.
A ja robię w każdej postaci grzybki :-)marynowane to pewnie i tak Wafel wywiezie do pracy raz dwa bo co tydzień 2-3 słoiczki bierzeIlona, Rucia, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
ja tylko na chwilke między myciem okien
i sprzątaniem
wkońcu nie mogłam opuścić tak ważnego dla nas dnia
dziś mija rok
naszego topiku
z tej okazji życzę wszystkim tutaj
dużo szczęścia i miłości
staraczkom jak najszybszego zobaczenia II kresek na teście
tym z brzuszkami bezproblemowych ciąż i porodów takich jak Mauysiowy
a tym które już są mamami dużo siły
a dla dzieciaczków dużo zdrowia i radości
Kocham Was bardzo wszystkie
i ciesze się ze tu trafiłam
buźka :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 12:07
AGA 30, aisa, Muska, zbikowa, Sandraa, Ilona, Rucia, mala29_, Kaja, Fedra, Miriam, mauysia, kopciuszek126, gocha04, Libra, Blondi22, kiti, magdzia26, a-koczek, Kfjatus, Pismak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Wszystkiego najlepszego z okazji topikowego rokuFajnie, że tu trafiłam bo dziołchy jesteście THE BEST!!!!
Koczku, udanego weselicha!
Blondi, fajny apartament ma Iza, no i już widać, że masz lokatora w brzuchu
Muśka, luknęłam na poprzednie wykresy, ovu pokrywała się z końcem śluzu płodnego więc pewnie i tym razem podobnie było. Po mojemu gdzieś w okolicahc 17dc była ovulka...
Mauysiu, Heniuś jest the best! Miłego pierwszego dnia w domciu
Ilona, tak to już jest za granicą... Najważniejsze, że już zapadła decyzja o powrocie do PL. Dasz radę
Pismak, udanego urlopu, wypocznijcie i zwiedzajcie
Łucja to piękne imię, w Szwedowie jest duuuuże święto 13 grudnia, mają tu fajną tradycję z tym związaną.
Shagga, uzależniona kobietoCiekawe czy Twoje dzieciątko przyjdzie na świat jeszcze we wrześniu czy poczeka do października...
Agafia, prochy z paracetamolem najlepiej brać.
Aga, ładne grzybki
Miłego dnia i weekendu!zbikowa, Muska, Selena, Sandraa, AGA 30, Ilona, Rucia, Agafia, Fedra, mauysia, kopciuszek126, Kaja, Libra, Blondi22, magdzia26, Kfjatus, Pismak lubią tę wiadomość
-
Aga super grzybki!
Aż mnie ochota naszą zeby tez jechać.Jak nie damy rady jutro (bo nie wiem w jakim stanie wróci m z wyjazdu intergacyjnego) to moze za tydzień pojedziemy? Mam mega ochote na łażenie po lesie
Zbiory najwyższy czas zacząć bo widze ze coraz więcej osób wraca z pełnymi koszami.
A ja uwielbiam wprost marynowane podgrzybki. Zawsze wyjadam wszystko teściom bo oni się tym chyba już przejedli i ani moj m ani jego siostra nie lubia już grzybków... więcej więc dla mnieTaki ze mnie grzybkowy łasuch. W zeszłym roku tak ich objadłam ze musze teraz nazbierac i dac teściowej do marynowania, żeby było co jeśc w zimie
AGA 30, Ilona, aisa, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agafia, gdzie pod Wro mieszkasz? Musze Cię gdzieś na kawę wyciągnac żeby o budowaniu domu pogadać bo widze ze jestes na bieżąco
MAyusia, spytaj ich jesli możesz czy można się do nich zgłosić z projektem, albo po projekt eko? Chcemy maluteńki domek na naszą mini działeczkę i w najprostszej bryle jak się da. Może akurat będa mieli czas i chęć na takie zlecenie? Nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Jak pytałam naszego byłego developera to na kazał nie kupowac projektu żadnego na stronie tylko od razu dac do prpjektowania architektowi pod plan zagospodarowania przestrzennego, bo czasem sa kolosalne zmiany potrzebne. A tak bedzie od razu taki, jaki trzeba.
Zamotałam się już w tym temacie i czytam wszystko co mi wpadnie w ręcę i słucham wszystkich naokoło, bo nigdy nie wiadomo co się usłyszy
A co do dopłat do domów energooszczędnych - nowa sprawa. MIało ruszyć na początku roku, dopiero zaczyna (jak wszystko u nas w państwie). Polega to na dopłatach do kredytu na kupno lub budowę miszkania/domu energooszczędnego lub pasywnego. Domy te różnią sie zapotrzebowaniem na energię. Energoozczędny wymaga jej dużo mniej do ogrzewania, a pasywny prawie wcale. Zwracają się ksozty utrzymania, ale w długiej perspektywie czasu. Nas to interesuje, bo będziemy miec ogrzewanie na gaz (od 2020 nie będzie można nawet budować z piecem na węgiel) i chcemy to zminimalizować. Pasywny jest za drogi w budowie i działak jest źle ułożona, więc na 100% będzie energooszczędny. Z kominkiem chyba z płaszczem wodnym (jak doczytam więcej) i panelami słonecznymi do grzania wody.
Czytam o metodzie i w kółko powtarza się albo ceramiczny porothern albo ytong. Jełśi idzie o izolację wygrywa jednak ytong. Zastanawiam się więc jak docieplić porothern żeby zyskał parametry lepsze, bo na razie przenika przez niego zimno i to bardzo mocno więc koszty ogrzewania sa w sezonie o 2000zł wyższe na 100m2 jedynie. To b.dużo.
Oki, to temat na priva, potem Was zaatakujęa teraz wracajmy do bobasków
Agafia, mauysia lubią tę wiadomość
-
A z tematu o bobaskach to przyznam się że zaczełam szukać objawów u siebie
Ale to przez tą FL słowo dajęJak mnie złapała biegunka parę dni temu to koszmarne to było, teraz mam zaparcia i w ogóle non stop biegam siku. Boję się ze to przez to niedawne zapalenie pęcherza, że coś nie doleczyłam, ale dopuszczam tez myśl o kiełku
A od rana mam taką gastro fazę, że sama nie wiem co jeść teraz bo na wszystko mam ochotę. Trochę mi przykro, bo zwykle jest to zapowiedź nadchodzącej w ciągu max. 1 dni wrednej @. Taka faza zawsze ją poprzedza. No i bolą mnie piersi okropnie. Wczoraj jak się na brzuchu położyłam to aż jęknęłam tak mnie zabolało
NO, więc nie cierpię czekać na @ bo wtedy durnieję. Pewnie jakbyśmy gdzieś z m pojechali (np na grzybki) to bym nie miała czasu o tym myśleć. A tak siedzę sobie sama w łóżku z kompem i na ovu szukam potwierdzenia
I naprawdę wiem że to sa objawy wszystkiego i niczego i po prostu musze przeczekać.
...ale wiece na co czekamAgafia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiesz Muska to mogą być objawy na jedno i drugie
chociaż KTOŚ MĄDRY kiedyś przytoczył argument że objawy ciążowe to dopiero długo później powinny być, już po potwierdzenieniu itp, a te przed przed wykonaniem testu to na dwoje babka wróżyła. i tej wersji sie trzymajmy.
Muska, Agafia, AGA 30, Effcia28, Fedra, mauysia, gocha04, aisa, magdzia26, a-koczek, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
witajcie dziewuszki:)
moj G wrocil ale pojechal z tesciami zbierac jablka na caly dzien
ja sprzatam sobie-ale fajnie jak chata wolna
dzis bylam rano na badaniu progesteronu a w srode mam wizyte u ginka i dowiem sie jaki wyszedl:)
Heniutek kochany - a jaka ma slodzia minke
Shagusia juz niedlugo i Ty bedziesz sie cieszyla takim maluszkiem
buziole zozoleWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 14:50
mauysia, kopciuszek126, Libra, Blondi22, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
my docieplamy styropianem i wełną , nie chciałam ytonga ze względu na to że słabo oddycha znajomi budowali i wilgoć im na ścianach wychodziła po 2 latach bo wszystko się kisi przy tym . Nie wiem wszystko ma swoje plusy i minusy zapewne jednak nam tak doradzano i kilka znajomych i osob z rodziny ma pustak ten co my i są zadowoleni
-
nick nieaktualny