X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga a co tam u Ciebie, obserujesz jakieś objawy zblizającego się rozpakowania?

Przypomniało mi się coś. W dzień porodu parę razy zauważyłam na gatkach rozciągliwy szklisty śluz podbarwiony krwią. Pomyślałam że to może czop śluzowy ale zlałam to, bo podobno czop może odejść nawet 2 tyg przed porodem. A tu niespodzianka :)

Mayuśka właśnie czytałam, że śluz zabarwiony krwią to pierwsza z oznak porodu. :) Dobrze wiedzieć, że u Ciebie to wystapiło :)

BTW. jak Wam mija 3 doba życia? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 10:05

Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano wlazłam na wagę +14 kg :P

AGA 30, kopciuszek126, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Rano wlazłam na wagę +14 kg :P
    A ja dziś zmierzyłam obwód na wysokości pępka ...i już jest +22 :-)
    A waga to nie wiem bo wciąż zapominam od ilu zaczynałam..w kalendarzyku na kompie mam odnotowane ale jeszcze go nie włączyłam dziś :-)

• Agafia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ... głowę mi chce rozsadzić od tej pogody .... powiedzcie mi proszę jakie tabletki przeciwbólowe najlepiej zażywać ... bo wiem że podczas starać jak i w ciąży raczej ie powinno się brac tych z ibuprofenem ... czy solpadeine może być np.?? ja mam czasem tak straszne igreny po mamie że aż się boje co będzie jak taki atak dopadnie mnie jak będę w ciąży... Buziaczki miłej soboty

Fedra lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to PODOBA MI SIĘ MÓJ TEKST Z SUWACZKA :-D

I odmeldowuję się...śniadanie jeszcze nie zrobione...a wwypadałoby wyrobić się zanim o 12 Stary wróci z pracy :-P

fler, Rucia, aisa, Ilona, Fedra, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Cześć kochane ... głowę mi chce rozsadzić od tej pogody .... powiedzcie mi proszę jakie tabletki przeciwbólowe najlepiej zażywać ... bo wiem że podczas starać jak i w ciąży raczej ie powinno się brac tych z ibuprofenem ... czy solpadeine może być np.?? ja mam czasem tak straszne igreny po mamie że aż się boje co będzie jak taki atak dopadnie mnie jak będę w ciąży... Buziaczki miłej soboty
    Szczerze to ja dopiero w ciąży zaczęłam zastanawiać się jakie leki wolno a jakie nie...wcześniej nie...a co do Twojego pytania to nie.pomogę ale zawsze możesz poczytać skład tego leku.

Agafia lubi tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    temat 1:
    Jeszcze mi się przypomniało, że któraś z Was zaszła po bromergonie? Rucia? Nie pamiętam...
    Mam pytanie znowu na zapas, ale sie nie zapytałam lekarki - jak się zajdzie to dalej się to bierze czy odstawia od razu? Bo takie różne opinie sa na necie że nie wiem :(
    I marzę o tym żeby to właśnie ten bromek mnie dobrze ustawil i zakiełkowało w końcu.

temat 2:
    macie jakies super dobre ekipy budowlane niedaleko Wrocławia?

temat 3:
    jak się przemiania projekt budowlany na energooszczędny? Znalazałam 1 projekt z pustaków ceramicznych, a chciałabym to zamienic na ytonga jednak. W ogóel ktos z was buduje wersję eko?

Shagguśśśśśś, z TY czasem nie robisz takich zamian? Albo Twoje biuro? Bo tak czy siak to musze kogogs znaleźć. Może jak nie Ty, to masz jakies znajomych którzy by mi ten projekt przeliczyli na ytonga?

Kochana ja mieszkam pod Wrocławiem budujemy z pustaków ceramicznych nasz przyjaciel jest budowlańcem i posiada firme budowlanąjak i hurtownie nie wyobraża sobie budowy z ytonga ponoć straszne dziadostwo ...jak chcesz pisz na priv my teraz robimy wykonczeniówke mamy dobre kontakty od murarzy , od dachu na ekipe pozdrawiam

Muska, aisa, Ilona, Fedra, magdzia26, Gunia lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przewrażliwiona jestem żeby czemuś nie zaszkodzić , nie spowolnić ....

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska my budowaliśmy z porotherm rewelacja przemśl jeszcze : )

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia - G R A T U L A C J E !
    i na ile się da to spokojnej pierwszej nocy w domu.

Shagga_80 - czyli zapowiada się odrobina przyjemności przed rozpakowaniem :)

A ja siedzę w pracy i zastanawiam się jak te wszystkie śluby będą wyglądały jak będę na urlopie. Wczoraj o 21 dostałam telefon od płaczącej Pani Młodej, że jej najpiękniejszy dzień będzie najgorszym w życiu, bo znajomi coś zawalili. Noc zarwana, ale wszystko wygląda pięknie, a za chwilkę mam się z nią spotkać u fryzjera zatem znikam - bo czuję że dziś zapowiada się długa noc...

Na szczęście lekarz dziś powiedział, że mój mały robaczek jest tam gdzie powinien i aby tam został na całe 8 miesięcy.

Shagga_80, Muska, mauysia, Rucia, Sandraa, zbikowa, Ilona, Kaja, Fedra, kopciuszek126, Libra, Blondi22, magdzia26, a-koczek, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Muska my budowaliśmy z porotherm rewelacja przemśl jeszcze : )
    Pierwsze słyszę taką opinię o ytong że niby kiepskie ...wiem natomiast że do tego potrzebna firma która wie jak budować z tego bo zupełnie inaczej stawia się mury z ceramiki a inaczej z Ytonga. Ponadto jeśli Muska chcę budować w standardzie domu energooszczędnego a może nawet pasywnego to ceramika średnio się nadaje...bo żeby taką ściana spełniała wymogi musiałaby mieć chyba z metr grubości :-)
    Tyle wiem :-)

Ps. Do domów pasywnych podobno są dopłaty od Państwa..nie wiem jak to działa...ale jak kogoś stać to dobrze już budować z jak najcieplejszych materiałów..znacznie mniejsze są potem straty ciepła a tym samym mniej wydaje się na ogrzewanie..

Mnie samej na ytonga nie byłoby stać niestety :-(

Muska, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze raz gratulacje Fler. :-)

Ilona, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki.
    NIe uwierzycie, ale ja wstałam dopiero niecałą godzine temu... M pojechal na jakis pracowy jednodniowy wyjazd i wraca dopiero wieczorem. Mialam go rano po 7 odwieźć pod prace, ale stwierdzil ze mi da pospac :)
    No i tak sobie spalam... długo :) Ale co tam, po tymnerwowym tygodniu mi sie nalezało :)
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i rady. Jak sie ogarne to zajrze tu znowu i zaczne dopytywać :) Bardzo sie ciesze ze sie na tym znacie, bo ja dopiero zglebiam temat. O doplatacj tez napisze, bo jest to jakas opcja i oszczednosci na pozniej.
    papapa. ide robic sniadanko :)-

Agafia, aisa, Ilona, Fedra, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm z tego co wiem to ytong jest najtańszy ... ceramiczny pustak oddycha nie robi się grzyb na ścianach ... a znajomy stawia hale , domy w całej Polsce również w Niemczech więc hmm chyba się zna co nie co ale nie wiem nie będę tu doradzać ani nic każdy robi wedle uznania :)

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggunia popatrz na cene ceramicznego w necie a na ytonga .... z ytonga stawiają bloki i w ogóle to najtańszy materiał

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Shaggunia popatrz na cene ceramicznego w necie a na ytonga .... z ytonga stawiają bloki i w ogóle to najtańszy materiał
    Nie jestem w "temacie" od zimy (odkąd poszłam na zwolnienie) ale jestem w szoku że miałoby się tyyyyyle zmienić...teraz akurat nie mogę ale później chętnie przyjrzeć się tematowi :-)

Muska lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:

Ja biorę paracetamol, można brać apap. Też mam silne bóle głowy, światłowstręt, i nieraz włączają mi się zwrotki.

Agafia, Effcia28 lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, imponujecie mi swoją wiedzą budowlaną!

Shagguś, niezły numer z tym fałszywym alarmem! Mam nadzieję że sprzątanie przyspieszy akcję porodową.

Ruciu, trzecia doba super, Niuniek znowu śpi w najlepsze :) W nocy za to zebrało mu się na ssanie. Mamy już wypis! Teraz tylko czekam na M.

Agafia, na pewno można brać paracetamol choć też oczywiście bez przesady.

Agafia, Rucia, zbikowa, Sandraa, aisa, Ilona, Fedra, gocha04, kopciuszek126, Libra, Blondi22, Spero, magdzia26, a-koczek, Pismak lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś super, że wracacie do domku :)
    Powodzenia :)

AGA 30, Sandraa, aisa, Ilona, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-)
    Jak tam dzionek mija ja już o 6.30 po lesie grasowałam a oto moje zbiory dzisiejsze :-)

mnzr.jpg

Rucia, zbikowa, Sandraa, aisa, Muska, Ilona, Kaja, Fedra, gocha04, Libra, Blondi22, magdzia26, a-koczek, Gunia, Pismak lubią tę wiadomość

‹‹ 4209 4210 4211 4212 4213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ