X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak z innej beczki doła załapałam !!!!! fack Laski ,ale my tu mamy problemy to pikuś !!!!! dziś na tvp1 oglądałam reportaż o młodej kobiecie pt Miłość ,Magda i rak laska w 3 miesiącu miała powdójną mastektomię silna baba jak opowiadała ,że wygrała z rakiem tak się skończyło ,a na sam koniec ,że zmarła 22czerwca 2012 kurna ryczałam jak bóbr .....ehhh jakie to niesprawiedliwe

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małysz ja pisałam to mój m wybrał Łucja mnie się podoba :-) bardzo

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Małysz ja pisałam to mój m wybrał Łucja mnie się podoba :-) bardzo

tez uwielbiam to imię, nawet do bierzmowanai sobie takie wybrałam :)

czas na piątkową rozrywkę - jadę do tesco.
    starzeję się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 20:13

Kaja, Fedra, Sandraa, Shagga_80, Rucia, aisa, magdzia26, a-koczek, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żbikowa ja miałam na bierzmowanie Cecylia ze względu na mój duży bufet ;-) lubię spiewać ,a ona od śpiewaków to ją wziełam ,ale Łucja jest the best

zbikowa, mauysia, Rucia, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny :)

życzę spokojnego weekendu :)

Marysiu Heniutek sliczności zakochałam się poprostu :*

Blondii za imie dla córeczki masz u mnie buziaka :*

i Dowidzenia :*

kopciuszek126, mauysia, Shagga_80, Blondi22, Ilona, Rucia, aisa, Libra, Spero, magdzia26, Kfjatus, Pismak lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę bo jestem na podciśnienu !!!jakąś komedyję włącze bo masakra ehhhh dobrej nocy i miłego weekendu i kucze oby poniedziałkowa wizyta była pozytywna bo już mam stresa ehhhh byłe do poniedziałku do 19 !!!paaa

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje uzależnienie od Was osiągnęło apogeum!!
    Wyczekalam aż odnowią mi limit danych i od razu wpadam do Was :-D Teraz poczytam co nowego pod moją nieobecność działo się :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 01:24

Blondi22, Ilona, Rucia, Fedra, mauysia, aisa, Libra, Spero, magdzia26, a-koczek, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dżem dobry,
    Dziękuję za wszystkie miłe słowa dotyczące Niutka:)
    Chciałam napisać dwie rzeczy, o których zapomniałam napisać.
    Na tego paciorkowca nic mi nie dali, lekarz (straszny zgred swoją drogą) mnie prawie wysmiał ze mu powiedziałam o paciorkowcu w odbycie: "pani, przecież dziecko nie wychodzi odbytem!", a teraz to norma ze wymaz pobiera się i tu i tu. Mam nadzieję że nic przykrego z tego nie wyniknie...
    Zapomniałam o jakiej drugiej rzeczy miałam napisać ;D
    Miłego poranka dziewoje!
    Mauysia, wczoraj po Twojej opowieści nr 2 myślałam,że niepotrzebnie nagadałam Ci o tym antybiotyku (tzn,że powinni Ci go podać podczas porodu), bo koniec końców nie zdążyli u Ciebie (jakoś pominęłam przypadkiem fakt,że ten paciorek znalazł się u Ciebie tam gdzie znalazł :P )...ale wiesz co? Nawet gdyby był on gdzieindziej, to Niutek wyszedł z pęcherzem,więc był bezpieczny, dobrze myślę :) ? (naprawdę zastanawiałam się nad tym :P ).

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    temat 1:
    Jeszcze mi się przypomniało, że któraś z Was zaszła po bromergonie? Rucia? Nie pamiętam...
    Mam pytanie znowu na zapas, ale sie nie zapytałam lekarki - jak się zajdzie to dalej się to bierze czy odstawia od razu? Bo takie różne opinie sa na necie że nie wiem :(
    I marzę o tym żeby to właśnie ten bromek mnie dobrze ustawil i zakiełkowało w końcu.

temat 2:
    macie jakies super dobre ekipy budowlane niedaleko Wrocławia?

temat 3:
    jak się przemiania projekt budowlany na energooszczędny? Znalazałam 1 projekt z pustaków ceramicznych, a chciałabym to zamienic na ytonga jednak. W ogóel ktos z was buduje wersję eko?

Shagguśśśśśś, z TY czasem nie robisz takich zamian? Albo Twoje biuro? Bo tak czy siak to musze kogogs znaleźć. Może jak nie Ty, to masz jakies znajomych którzy by mi ten projekt przeliczyli na ytonga?

Muska, ja to sama to se mogę, że tak powiem...bez uprawnień :/ Mój Szef of cors...ale to bez sensu byś brała biuro z taaaaaaaaaaaaaak daleka...ale ale...nie bardzo wiem,co potrzebujesz...jeśli dobrze rozumiem,to w projekcie przyjęta jhest technologia tradycyjna z pustaków ceramicznych...kupując projekt typowy tak czy siak (czy nanoszone są zmiany jakiekolwiek czy nie) trzeba iść z tym projektem do biura projektowego, które zrobi adaptację (w praktyce to wpisze się własnie o ewentualnych zmianach, jak np zmiana technologii, wrysuje na mapę do celów projektowych)...teraz od chyba 3 lat jest wymagana projektowana charakterystyka energetyczna i tam wpisuje się już materiały jakie będą przyjmowane (a więc w Waszym przypadku Ytong a nie ceramika)...tyle potrzeba do uzyskania pozwolenia na budowę...jeśli potrzebny jest Ci kosztorys (a takowy nie jest potrzebny do uzyskania pozwolenia na budowę) to już inna para kaloszy,bo wtedy rzeczywiście trzeba wszystko przeliczyć...i często biura projektowe,wykonujące projekt typowy robią różne wersje projektu,więc warto uderzyć do nich :) Tyle w tym temacie :)

Muska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Shaggunia Was pozdrawia i melduje,ze jeszcze nie rodzi, ale dziś na forum nie będzie, bo skończył jej się limit na internet... Gdyby się coś zadzialo, to przekaże Wam informacje od niej
    Dziękuję Kochana :*

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ja jestem... Ale tylko czytam I lajkuje... Malo czasu, a humor tez nie najlepszy
    Uuuu, co z tym humorem?

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No właśnie dzieci do 14 lat nie mają wstępu na oddział więc zobaczy brachola dopiero jutro. Na razie jest dobrze nastawiony, ale to było nastawienie sprzed porodu. Obaczymy jak jutro wyjdzie w praniu :)
    Już wyszłaś??? Ty to jesteś błyskawica, ja zakładałam,że dopiero jutro wypiszą Was, w 3ej dobie :)

EDIT: nie wiem,jak ja wyczytałam,że miałaś wychodzić w piątek :P

U nas (tzn w szpitalu, w których chcę rodzić) chyba jest zakaz dla dzieci do 6 lat..tak czy inaczej Kubol też Braciszka nie zobaczy wcześniej niż w domu...tak czy inaczej, rozmawiałam ostatnio z kuzynką (co mieszka w B-wie) i bez problemu zgodziła się by przechować mi torbę z rzeczami w razie wypadku...więc stary nie będzie musiał do mnie przyjechać aż dopiero będe wychodziła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 01:19

Blondi22, Blondi22, Rucia, aisa, Libra, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo nadrobiłam :) Poczytałam inne...i zmykam do łóżeczka...kończę oglądać jakiś dramat na CBS i lulu :)

Do dziś ;)

Ilona, AGA 30, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzień Dobry Dziewczyny :)

życzę spokojnego weekendu :)

Marysiu Heniutek sliczności zakochałam się poprostu :*

Blondii za imie dla córeczki masz u mnie buziaka :*

i Dowidzenia :*
    dziękuje bardzo nam sie te imie podoba ;)

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewoje :)

Ilonko, musisz być dzielna, jak sama mówisz w przyszłym roku wracacie, więc odliczaj dni do tego momentu :) Fajnie, ze jesteś tak silnie związana z rodziną :)

Shaggi, rozumiem, że twoje uzależnienie jest tak silne, że będziesz na bierząco komentować akcję z porodówki? :P

Wszystkim życzę miłego weekendu :) Jak mi się przypomni co której miałam napisać, to dopiszę.

gocha04, Shagga_80, Sandraa, AGA 30, aisa, Ilona, Fedra, kopciuszek126, Libra, magdzia26, a-koczek, a-koczek lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

Shaggi, wychodzimy dopiero dziś.

A z tym pecherzem płodowym to okazało się że źle zrozumiałam mojego M, doszła jeszcze odrobina fantazji... A wczoraj M mnie sprostował, że owszem Henio zaczął wychodzić w niepęknietym pęcherzu, ale wysunął się tak na 5-7 cm, po czym położna przebiła pęcherz.

A ja już miałam wizję że H urodził się jak potwory uruk-hai z Władcy Pierścieni (pewnie nie wiecie o co mi loto ale pewnie jest na youtube :P )

Shagga_80, Rucia, fler, Sandraa, aisa, Ilona, Fedra, kopciuszek126, Libra, Spero, Spero, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga a co tam u Ciebie, obserujesz jakieś objawy zblizającego się rozpakowania?

Przypomniało mi się coś. W dzień porodu parę razy zauważyłam na gatkach rozciągliwy szklisty śluz podbarwiony krwią. Pomyślałam że to może czop śluzowy ale zlałam to, bo podobno czop może odejść nawet 2 tyg przed porodem. A tu niespodzianka :)

gocha04, Rucia, Sandraa, aisa, Ilona, Fedra, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana. Niestety koto nie dał mi pospać dłużej, ale nadrobiłam zaległości.
    Rucia też mam sypialnie od północy i na razie białe ściany.
    Mauysia i Henio wymiatają. :) dobrze, że dziś do domu.
    Shagga czekam na twojego syna teraz.

Miłego odpoczywania wszystkim życzę.

mauysia, Rucia, Sandraa, AGA 30, aisa, Ilona, Fedra, kopciuszek126, Libra, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gosiu :)

Muska, w weekend zapytam o te budowlane sprawy moją siostrę i jej męża (architekci z Wrocka).

Shagga_80, Muska, gocha04, aisa, Ilona, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga a co tam u Ciebie, obserujesz jakieś objawy zblizającego się rozpakowania?

Przypomniało mi się coś. W dzień porodu parę razy zauważyłam na gatkach rozciągliwy szklisty śluz podbarwiony krwią. Pomyślałam że to może czop śluzowy ale zlałam to, bo podobno czop może odejść nawet 2 tyg przed porodem. A tu niespodzianka :)
    Hej no właśnie ja dziś w nocy byłam o krok od przekonania się co to fałszywy alarm :-) Miałam znów dość regularne skurcze i już obudziłam nawet Starego...koniec końców poszłam już pod prysznic ( po godzinie) ....i wtedy mi przeszło :-)
    Poza tym nic :-P
    A tak na marginesie to wczoraj natchnęło mnie i wzięłam się za sprzątanie i to łącznie z odkurzaniem i szorowaniem łazienki (dziś mam dzięki temu wolne :-P ) i Stary po powrocie z pracy mówi - Ty to chyba chcesz wcześniej urodzić...a i ja przyznam że wciąż myślałam że jak Mauysia ostro do porządków się wzięła to zaraz urodziła i z tą myślą mierzyłam skurcze w nocy :-P
    Ps. Pamiętam jak te potwory przychodziły we Władcy pierścieni :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 09:59

zbikowa, Rucia, Sandraa, gocha04, mauysia, aisa, Ilona, Fedra, Libra, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość

‹‹ 4208 4209 4210 4211 4212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ