plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDodi wrote:pozwolisz, że nie użyję słów, które aktualnie cisną mi się na usta
zaraz wyślę Ci na priv
aha a tak wogóle to byłam jeszcze w piątek u gastroenterologa i pytając go o ciążę przy celiakii to powiedział, że z zajściem problemu być nie powinno, ale gorzej później z utrzymaniem, więc masakraDodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoszperałam na necie w gazetkach i znalazłam fajny odkurzacz, a fajnej cenie (taniej niż na allegro) i jak Starego przekonam to kupimy dziś tą maszynę
W międzyczasie zainteresowałam się tą celiakią Dodi czy raczej wpływem na ciążę...no i kurcze wszystko co wyczytałam,to bardzo optymistyczne wiadomości, tzn,że zachowanie odpowiedniej diety wystarczy...więc uszy do góry Dodi
PS. Mój Kuba też ma czasem podejrzenie celiakii ale wciąz nie dotarliśmy do gastroenteorologa (tzn nasza endo wciąz zastanawia się,czy wysłać nas czy nie) i to niestety nie jest wina bakterii żadnej Libruś, ale choroba genetyczna...nietolerancja glutenu.magdzia26, Fedra, Blondi22, Dodi, aisa, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Effciu ja biore vita mineral dl kobiet w ciazy i one są o tyle fajne ze mają w jednym opakowaniu zarowno witaminy jak i kwasy DHA. i jednego dnia biore witaminke, nastepnego DHA i tak na przemian.
Blondi jak ja mialam miesiac temu wyjazd to lekarz wrecz nakazal by co 2-3 godziny zatrzymywac sie i chwile pospacerowac, rozprostowac nogi. Ja dodatkowo mialam w dzien wyjazdu wziac duphaston i nospe. Jakby nie bylo to podczas jazdy trzesie.Fedra, Blondi22, magdzia26, Libra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:Effciu ja biore vita mineral dl kobiet w ciazy i one są o tyle fajne ze mają w jednym opakowaniu zarowno witaminy jak i kwasy DHA. i jednego dnia biore witaminke, nastepnego DHA i tak na przemian.
Ja biorę co dzień witaminy + dha .
-
nick nieaktualnyOdmeldowuję się...zajrzę później...chociaż nie ukrywam,że chętnie bym dziś nie zaglądała..np z braku czasu (wiecie między skurczami a parciem
).
Fedra, Blondi22, Sandraa, magdzia26, Rucia, Effcia28, kopciuszek126, Libra, Dodi, Spero, Kaja, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość
-
Macie pozdro od Oli. Rozchorowala sie i idzie do znachora dzis, jest odcieta od swiata bo nie ma netu.
Ej serio ktos mi powinien placic za bycie posrednikiem.Fedra, Blondi22, Shagga_80, magdzia26, Rucia, Effcia28, Libra, Dodi, Spero, Kaja, a-koczek, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki !
niestety i mnie dopadło to świństwo. W nocy źle spałam, odbijało mi sie takie puste powietrze, aż w końcu złapała mnie biegunka - istna woda ze mnie leci...Czuję żoładek przy tym i mam stan podgorączkowy. Nic jeszcze nie jadłam i nie mam zamiaru cały dzień- bo przegłodzenie sie jest podobno najlepszym lekarstwem. Trzeba tylko duzo pić. Właśnie piję smectę, a mały zrobił parę łyków i już nie chce. Później wypiję szklankę gastrolitu a on ma orsalit-ale nie wiem czy to pójdzie u niego? Mały dzisiaj rano zrobił troszke kupki rzadkiej. Też nic nie je. Zjadł tylko kawałek chleba samego.
W aptece farmaceutka spytała skąd to złpałam-powiedz. że byłam u koleżanki- ona wie u której bo nasza miejscowość jest mala i sie wszyscy znamy. A farmaceutka na to "Ale Pani trafiła jak kulą w płot zeby tam iść". Mówię jej,że pisałam do koleżanki i nic mi nie powiedziala,ze maja jelitówkę, a aptekatka skwitowała to tak:"Ale niepoważne i nieodpowiedzialne babsko z tej koleżanki.Przecież sama ma małe dziecko i wie jak to jest jak dziecko choruje, do tego PAni w ciaży..."Szkoda gadac,teraz już po fakcie-oby tylko nam przeszło a mi wcześniejszego porodu nie wywołało bo bym chyba umarła ze strachu.
Patrzec tylko jak m to złapie bo spal z nami. No i moi rodzice. A siostra dzieci nie wypuszcza z góry na dół-żeby tylko oni nie zachorowali bo Milenka jeździ co tydzien na odczulanie i nie moze przerwać szczepionek. A w tamtym roku juz na ostatnim etapie zachorowała i szczepienie półroczne poszło na marne. A szczepionka jest droga. dobra kończe smecte i pisanie i popatrze w tv.
A co do Oli- to przecież Ona miała mieć dziś HSG.
Miłego dnia.
P.S. Ruciu-ja też napisze Ci mój nr na priv i dla Libry -
Libra wrote:czyli wycena dla mnie między 1450 a 2500 to dopiero wycena wstępna??? tak czułam... biorę dodatkowe zlecenie i idę dalej skrobać kasę
a nie wiesz, czy za każdą wizytę u niego płaca 250 zł? czy to już razem jest w tej cenie za badania?
I tak długo maja czekać??? matko! u nas to nie przystanę na cos takiego
Jeśli chodzi o czekanie to ja bym to odebrała ,że poprostu mnie zlał i to by mi się nie podobało bo skoro już wybrałabym się do tej kliniki i płacę grubą kase za badania to chyba znaczy ,że nie wychodzi mi już jakiś czas i po co czekać kolejne pół rokuLibra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKopciuszku aż szlag mnie trafia jak czytam o tej Twojej koleżance! Pamiętam jak będąc w ciąży z Kubą miałam jechać do mojej siostry na urodziny Jej córki i w sobotę gdy już mieliśmy wyjeżdżać dzwoni do mnie Mama (czy siostra bezpośrednio) i mówi,że Jej córka dostała biegunki niewiadomego pochodzenia i zrobiłyśmy burzę mózgów (angażując przy tym ciocię pielęgniarkę) czy powinnam w tej sytuacji jechać...ostatecznie my z M nie pojechaliśmy, rodziców odwieźliśmy na pociąg a my z bólem serca zostaliśmy w domu...uznaliśmy,że dla mnie byłoby to zbyt niebezpieczne (byłam jakoś 2 mce przed porodem)..a koniec końców okazało się,że to chyba nie jelitówka, bo nikt inny nie złapał, a przynajmniej ja nie znam drugiego tak agresywnego wirusa,tak szybko i łatwo rozprzestrzeniającego się...swego czasu my zarazaliśmy całą rodzinę moją a ja nieświadoma zrobiłam urodziny dzień po tym, jak byliśmy na IP w Szpitalu i chyba stamtąd to przywklekliśmy a jeszcze nie zdążyliśmy mieć objawów...i na drugi dzień wszyscy chorowali, jedni z lżejszym inni z groźniejszym przebiegiem
Moja bratanica najgorzej miała,bo w Szpitalu wylądowała
Mam nadzieję,że szybko Ci przejdzie i nie będzie to dla Ciebie groźne w skutkach! Pij dużo, krupniczek z ryżem i marchewką też byłby wskazany no i dużo pij,żebyś się nie odwodniła...ja bym też jadła sucharki...no szybciutko wracaj do zdrówka!
Ja musiałam sprawdzić stan moich zamówień (w sobotę znów szalałam na zakupach na necie) więc nie mogłam nie zajrzeć do Was
Ale teraz uciekam na chwilę dłuższąkopciuszek126, Libra, Dodi, magdzia26, Spero, aisa lubią tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Macie pozdro od Oli. Rozchorowala sie i idzie do znachora dzis, jest odcieta od swiata bo nie ma netu.
Ej serio ktos mi powinien placic za bycie posrednikiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 12:58
magdzia26, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Ja również przesyłam pozdrwienia dla Oli niech szybko załatwi sprawę u znachora i szuka dostępu do neta
wszystkie tu na nia czekamyEffcia28, Dodi, magdzia26, Kfjatus, aisa, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
No masz racje Żbiku
.Teraz mi przypomniałaś,ze Ola miała hsg, a czeka na laparoskopie.Tylko czemu mi sie te daty popieprzyły?Ech....
Shaguś, ja jem tylko sucharki dziś i wafle ryzowe.Tak mi ginka zaleciła w pierwszej ciąży przy zatruciu i teraz w drugiej ciaży jak w 5 tyg. miałam biegunke i to dosyć ostrą. Dopiero jutro mogę coś zjeść gotowanego. Przegłodzenie sie nikomu jeszcze nie zaszkodziło, wazne zeby pić duzo.
Dziekuję za to,ze jeszcze myślisz o mnie czekajac na poród
A dla mnie właśnie kurier przywiózł posciel dla Tymusia i rożek i prześcieradełko. Pościel jest śliczna-taka kolorowa. Tylko poszewka na kołderke jest o 5 cm za szeroka i trzeba będzie zwęzić,ale jak wydobrzeje to dopiero do koleżanki podskoczę i mi to zrobi.A teraz czekam na spodnie-jeansy ciażowe,moze bedą jutro
. Ciekawe czy będą na mnie dobre???aż sie boje
Fedra, Libra, Rucia, Dodi, magdzia26, a-koczek, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Shaggi no tak mi lekarz zalecil ze wystarczy jeden dzien witamina w drugi DHA. Jak jeszcze nie bralam DHA to tez mowil ze starczy co drugi dzien witaminke.
kopciuszku kuruj sie. Kurcze wiecie ze ja nigdy nie mialam jelitówki? i nikt z mojej rodziny... hmmkopciuszek126, Fedra lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Shaggi no tak mi lekarz zalecil ze wystarczy jeden dzien witamina w drugi DHA. Jak jeszcze nie bralam DHA to tez mowil ze starczy co drugi dzien witaminke.
kopciuszku kuruj sie. Kurcze wiecie ze ja nigdy nie mialam jelitówki? i nikt z mojej rodziny... hmm
Plemniczko - też mam pierwszy raz w życiuakurat teraz w ciąży...W pierwszej ciaży jak byłam to dzieci siostry chorowały-wtedy byłam w pierwszym trymestrze,ale na szczęście nas nie zaraziły-bo i siostra była wtedy w 3 ciąży. Zaraziły tylko moją mamę. Ale przeszło im i poszło-to było w lutym i moze zimą szybciej ten wirus odchodzi...Ogólnie nie czuję sie źle-na razie-odpukać!!!Farmaceutka powiedziała,ze Gastrolit postawi mnie na nogi. Wypiłam juz leki. Druga seria wieczorem,ale mały nie chce ani jednego ani drugiego.ale on też tryska radoscią
.żeby tylko nie mial biegunki to jutro moze już będzie zdrowy-oby
.
Ale martwie sie o m. -takie miał plany na ten tydzień odnośnie robót w naszym domku, do tego w niedzielę mamy chrzest-a on za chrzestnego. więc jak ma go złapac to niech lepiej dziś, ewentualnie jutro i to jak najlżej niech to przejdzie-a jeszcze lepiej jakby tego w ogóle nie złapał. -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Poszperałam na necie w gazetkach i znalazłam fajny odkurzacz, a fajnej cenie (taniej niż na allegro) i jak Starego przekonam to kupimy dziś tą maszynę
W międzyczasie zainteresowałam się tą celiakią Dodi czy raczej wpływem na ciążę...no i kurcze wszystko co wyczytałam,to bardzo optymistyczne wiadomości, tzn,że zachowanie odpowiedniej diety wystarczy...więc uszy do góry Dodi
PS. Mój Kuba też ma czasem podejrzenie celiakii ale wciąz nie dotarliśmy do gastroenteorologa (tzn nasza endo wciąz zastanawia się,czy wysłać nas czy nie) i to niestety nie jest wina bakterii żadnej Libruś, ale choroba genetyczna...nietolerancja glutenu.Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykopciuszek126 wrote:Witajcie dziewczynki !
A co do Oli- to przecież Ona miała mieć dziś HSG.
Miłego dnia.
P.S. Ruciu-ja też napisze Ci mój nr na priv i dla Libry
tel zapisałamFedra lubi tę wiadomość