X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    pozwolisz, że nie użyję słów, które aktualnie cisną mi się na usta :P
    zaraz wyślę Ci na priv :)
    aha a tak wogóle to byłam jeszcze w piątek u gastroenterologa i pytając go o ciążę przy celiakii to powiedział, że z zajściem problemu być nie powinno, ale gorzej później z utrzymaniem, więc masakra :(
    a nie ma jakiegoś sposobu by tę bakterię jakość podejść?

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszperałam na necie w gazetkach i znalazłam fajny odkurzacz, a fajnej cenie (taniej niż na allegro) i jak Starego przekonam to kupimy dziś tą maszynę :P

W międzyczasie zainteresowałam się tą celiakią Dodi czy raczej wpływem na ciążę...no i kurcze wszystko co wyczytałam,to bardzo optymistyczne wiadomości, tzn,że zachowanie odpowiedniej diety wystarczy...więc uszy do góry Dodi :)
    PS. Mój Kuba też ma czasem podejrzenie celiakii ale wciąz nie dotarliśmy do gastroenteorologa (tzn nasza endo wciąz zastanawia się,czy wysłać nas czy nie) i to niestety nie jest wina bakterii żadnej Libruś, ale choroba genetyczna...nietolerancja glutenu.

magdzia26, Fedra, Blondi22, Dodi, aisa, AGA 30 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu ja biore vita mineral dl kobiet w ciazy i one są o tyle fajne ze mają w jednym opakowaniu zarowno witaminy jak i kwasy DHA. i jednego dnia biore witaminke, nastepnego DHA i tak na przemian.

Blondi jak ja mialam miesiac temu wyjazd to lekarz wrecz nakazal by co 2-3 godziny zatrzymywac sie i chwile pospacerowac, rozprostowac nogi. Ja dodatkowo mialam w dzien wyjazdu wziac duphaston i nospe. Jakby nie bylo to podczas jazdy trzesie.

Fedra, Blondi22, magdzia26, Libra, aisa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Effciu ja biore vita mineral dl kobiet w ciazy i one są o tyle fajne ze mają w jednym opakowaniu zarowno witaminy jak i kwasy DHA. i jednego dnia biore witaminke, nastepnego DHA i tak na przemian.
    Tak lekarz zalecił? bo pierwszy raz się z tym spotykam :) Ja biorę co dzień witaminy + dha .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmeldowuję się...zajrzę później...chociaż nie ukrywam,że chętnie bym dziś nie zaglądała..np z braku czasu (wiecie między skurczami a parciem :P ).

Fedra, Blondi22, Sandraa, magdzia26, Rucia, Effcia28, kopciuszek126, Libra, Dodi, Spero, Kaja, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pozdro od Oli. Rozchorowala sie i idzie do znachora dzis, jest odcieta od swiata bo nie ma netu.
    Ej serio ktos mi powinien placic za bycie posrednikiem.

Fedra, Blondi22, Shagga_80, magdzia26, Rucia, Effcia28, Libra, Dodi, Spero, Kaja, a-koczek, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki !

niestety i mnie dopadło to świństwo :(. W nocy źle spałam, odbijało mi sie takie puste powietrze, aż w końcu złapała mnie biegunka - istna woda ze mnie leci...Czuję żoładek przy tym i mam stan podgorączkowy. Nic jeszcze nie jadłam i nie mam zamiaru cały dzień- bo przegłodzenie sie jest podobno najlepszym lekarstwem. Trzeba tylko duzo pić. Właśnie piję smectę, a mały zrobił parę łyków i już nie chce. Później wypiję szklankę gastrolitu a on ma orsalit-ale nie wiem czy to pójdzie u niego? Mały dzisiaj rano zrobił troszke kupki rzadkiej. Też nic nie je. Zjadł tylko kawałek chleba samego.
    W aptece farmaceutka spytała skąd to złpałam-powiedz. że byłam u koleżanki- ona wie u której bo nasza miejscowość jest mala i sie wszyscy znamy. A farmaceutka na to "Ale Pani trafiła jak kulą w płot zeby tam iść". Mówię jej,że pisałam do koleżanki i nic mi nie powiedziala,ze maja jelitówkę, a aptekatka skwitowała to tak:"Ale niepoważne i nieodpowiedzialne babsko z tej koleżanki.Przecież sama ma małe dziecko i wie jak to jest jak dziecko choruje, do tego PAni w ciaży..."Szkoda gadac,teraz już po fakcie-oby tylko nam przeszło a mi wcześniejszego porodu nie wywołało bo bym chyba umarła ze strachu :(.

Patrzec tylko jak m to złapie bo spal z nami. No i moi rodzice. A siostra dzieci nie wypuszcza z góry na dół-żeby tylko oni nie zachorowali bo Milenka jeździ co tydzien na odczulanie i nie moze przerwać szczepionek. A w tamtym roku juz na ostatnim etapie zachorowała i szczepienie półroczne poszło na marne :(. A szczepionka jest droga. dobra kończe smecte i pisanie i popatrze w tv.

A co do Oli- to przecież Ona miała mieć dziś HSG.

Miłego dnia :).
    P.S. Ruciu-ja też napisze Ci mój nr na priv i dla Libry :)

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis? 25 pazdziernika. Zdrowka dla was.

Fedra, Libra, Dodi, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszku zdrówka dla was i oby szybko przeszlo

kopciuszek126, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png

Wysłany: 7 października 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miała mieć 7 października. Zapamietałam tą datę bo 6 - czyli wczoraj mój m miał urodziny. Ale może sie coś zmieniło,czego ja nie wiedziałam...

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 sierpnia miala hsg. 25 pazdziernika laparoskopie.

Effcia28, Libra, Dodi, Spero, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    czyli wycena dla mnie między 1450 a 2500 to dopiero wycena wstępna??? tak czułam... biorę dodatkowe zlecenie i idę dalej skrobać kasę:/ a nie wiesz, czy za każdą wizytę u niego płaca 250 zł? czy to już razem jest w tej cenie za badania?
    I tak długo maja czekać??? matko! u nas to nie przystanę na cos takiego
    Nie pytałam ale sądzę ,że pewnie za każdą wizytę trzeba zapłacić.
    Jeśli chodzi o czekanie to ja bym to odebrała ,że poprostu mnie zlał i to by mi się nie podobało bo skoro już wybrałabym się do tej kliniki i płacę grubą kase za badania to chyba znaczy ,że nie wychodzi mi już jakiś czas i po co czekać kolejne pół roku

Libra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku aż szlag mnie trafia jak czytam o tej Twojej koleżance! Pamiętam jak będąc w ciąży z Kubą miałam jechać do mojej siostry na urodziny Jej córki i w sobotę gdy już mieliśmy wyjeżdżać dzwoni do mnie Mama (czy siostra bezpośrednio) i mówi,że Jej córka dostała biegunki niewiadomego pochodzenia i zrobiłyśmy burzę mózgów (angażując przy tym ciocię pielęgniarkę) czy powinnam w tej sytuacji jechać...ostatecznie my z M nie pojechaliśmy, rodziców odwieźliśmy na pociąg a my z bólem serca zostaliśmy w domu...uznaliśmy,że dla mnie byłoby to zbyt niebezpieczne (byłam jakoś 2 mce przed porodem)..a koniec końców okazało się,że to chyba nie jelitówka, bo nikt inny nie złapał, a przynajmniej ja nie znam drugiego tak agresywnego wirusa,tak szybko i łatwo rozprzestrzeniającego się...swego czasu my zarazaliśmy całą rodzinę moją a ja nieświadoma zrobiłam urodziny dzień po tym, jak byliśmy na IP w Szpitalu i chyba stamtąd to przywklekliśmy a jeszcze nie zdążyliśmy mieć objawów...i na drugi dzień wszyscy chorowali, jedni z lżejszym inni z groźniejszym przebiegiem :/ Moja bratanica najgorzej miała,bo w Szpitalu wylądowała :(
    Mam nadzieję,że szybko Ci przejdzie i nie będzie to dla Ciebie groźne w skutkach! Pij dużo, krupniczek z ryżem i marchewką też byłby wskazany no i dużo pij,żebyś się nie odwodniła...ja bym też jadła sucharki...no szybciutko wracaj do zdrówka!

Ja musiałam sprawdzić stan moich zamówień (w sobotę znów szalałam na zakupach na necie :P ) więc nie mogłam nie zajrzeć do Was :P
    Ale teraz uciekam na chwilę dłuższą ;)

kopciuszek126, Libra, Dodi, magdzia26, Spero, aisa lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Macie pozdro od Oli. Rozchorowala sie i idzie do znachora dzis, jest odcieta od swiata bo nie ma netu.
    Ej serio ktos mi powinien placic za bycie posrednikiem.
    no wreszcie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 12:58

magdzia26, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przesyłam pozdrwienia dla Oli niech szybko załatwi sprawę u znachora i szuka dostępu do neta :P
    wszystkie tu na nia czekamy :)

Effcia28, Dodi, magdzia26, Kfjatus, aisa, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3

Wysłany: 7 października 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz racje Żbiku :).Teraz mi przypomniałaś,ze Ola miała hsg, a czeka na laparoskopie.Tylko czemu mi sie te daty popieprzyły?Ech....

Shaguś, ja jem tylko sucharki dziś i wafle ryzowe.Tak mi ginka zaleciła w pierwszej ciąży przy zatruciu i teraz w drugiej ciaży jak w 5 tyg. miałam biegunke i to dosyć ostrą. Dopiero jutro mogę coś zjeść gotowanego. Przegłodzenie sie nikomu jeszcze nie zaszkodziło, wazne zeby pić duzo.
    Dziekuję za to,ze jeszcze myślisz o mnie czekajac na poród :)

A dla mnie właśnie kurier przywiózł posciel dla Tymusia i rożek i prześcieradełko. Pościel jest śliczna-taka kolorowa :). Tylko poszewka na kołderke jest o 5 cm za szeroka i trzeba będzie zwęzić,ale jak wydobrzeje to dopiero do koleżanki podskoczę i mi to zrobi.A teraz czekam na spodnie-jeansy ciażowe,moze bedą jutro :). Ciekawe czy będą na mnie dobre???aż sie boje :(

Fedra, Libra, Rucia, Dodi, magdzia26, a-koczek, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi no tak mi lekarz zalecil ze wystarczy jeden dzien witamina w drugi DHA. Jak jeszcze nie bralam DHA to tez mowil ze starczy co drugi dzien witaminke.
    kopciuszku kuruj sie. Kurcze wiecie ze ja nigdy nie mialam jelitówki? i nikt z mojej rodziny... hmm

kopciuszek126, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png

Wysłany: 7 października 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Shaggi no tak mi lekarz zalecil ze wystarczy jeden dzien witamina w drugi DHA. Jak jeszcze nie bralam DHA to tez mowil ze starczy co drugi dzien witaminke.
    kopciuszku kuruj sie. Kurcze wiecie ze ja nigdy nie mialam jelitówki? i nikt z mojej rodziny... hmm

Plemniczko - też mam pierwszy raz w życiu :( akurat teraz w ciąży...W pierwszej ciaży jak byłam to dzieci siostry chorowały-wtedy byłam w pierwszym trymestrze,ale na szczęście nas nie zaraziły-bo i siostra była wtedy w 3 ciąży. Zaraziły tylko moją mamę. Ale przeszło im i poszło-to było w lutym i moze zimą szybciej ten wirus odchodzi...Ogólnie nie czuję sie źle-na razie-odpukać!!!Farmaceutka powiedziała,ze Gastrolit postawi mnie na nogi. Wypiłam juz leki. Druga seria wieczorem,ale mały nie chce ani jednego ani drugiego.ale on też tryska radoscią :).żeby tylko nie mial biegunki to jutro moze już będzie zdrowy-oby :).
    Ale martwie sie o m. -takie miał plany na ten tydzień odnośnie robót w naszym domku, do tego w niedzielę mamy chrzest-a on za chrzestnego. więc jak ma go złapac to niech lepiej dziś, ewentualnie jutro i to jak najlżej niech to przejdzie-a jeszcze lepiej jakby tego w ogóle nie złapał.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Poszperałam na necie w gazetkach i znalazłam fajny odkurzacz, a fajnej cenie (taniej niż na allegro) i jak Starego przekonam to kupimy dziś tą maszynę :P

W międzyczasie zainteresowałam się tą celiakią Dodi czy raczej wpływem na ciążę...no i kurcze wszystko co wyczytałam,to bardzo optymistyczne wiadomości, tzn,że zachowanie odpowiedniej diety wystarczy...więc uszy do góry Dodi :)
    PS. Mój Kuba też ma czasem podejrzenie celiakii ale wciąz nie dotarliśmy do gastroenteorologa (tzn nasza endo wciąz zastanawia się,czy wysłać nas czy nie) i to niestety nie jest wina bakterii żadnej Libruś, ale choroba genetyczna...nietolerancja glutenu.
    no ale sposób jest... dietka... tak?

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Witajcie dziewczynki !
    A co do Oli- to przecież Ona miała mieć dziś HSG.

Miłego dnia :).
    P.S. Ruciu-ja też napisze Ci mój nr na priv i dla Libry :)
    hsg to już miała... 25.10 ma mieć laparoskopię
    tel zapisałam

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 4282 4283 4284 4285 4286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ