SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic żegnam się z Wami na ten czas

do zobaczenia

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze dziewczyny imprezy weselne wam sie szykuja ;) fajnie

magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja też chce wiedziec ;)
    to napisz mi nr tel na priv

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży prawie od początku lecę na witaminach (Femibion Natal 1 a potem 2) z uwagi na nieco podniesione tsh ..później sam jodu nie wystarczał więc dostałam Euthyrox ale wtedy Ginka upomniała się o witaminy więc dalej brałam..później poleciała mi morfologia (o czym moja Ginka nie wiedziała nawet bo sama zleciłam i zrobiłam sobie morfologię i wtedy drugi Ginka zlecił mi żelazo i na ostatniej wizycie moja Ginka zdziwiła się że mam takie piękne wyniki :-) Wczoraj przestałam brać żelazo bo powoduje mi zaparcia a te wywołują mocne skurcze...do żelaza ewentualnie po porodzie wrócę :-)

A tak w ogóle to mówi się że jak stosuje się odpowiednio zbilansowaną dietę i wyniki są OK to nie ma powodu by w ciąży brać witaminy...ale jeśli Blondi Tobie poleciala morfologia to zawsze możesz zasugerować lekarzowi...a nawet sama sobie kupić nie musisz przecież mieć recepty :-)

Blondi22, magdzia26, Dodi, Fedra, a-koczek, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Rutka numer wysłałam :)
    ja też ;)

a.png
    a.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie widziałam się z nim wczoraj byli tam w tej Gamecie i ten profesor porobił jakieś badania za ok 2000zł i teraz mają się pokazać w grudniu bo ona miała laparoskopie i niby on twierdzi ,że po tym zabiegu mają się wstrzymać rok czyli do właśnie do grudnia.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi dziewczyny czy w ciazy jak jedzie sie w długa trase to trzeba zatrzymywac sie zeby troche rosprostowac kosci czy mozna jechać ?
    bo jak bedziemy jechac nad morze to od nas jakies nie całe 5h

a.png
    a.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Gosia rozumiem, że z kolanem już lepiej? :)
    taaak już śmigam jak przecinak. Tylko jeszcze biegać i podbiegać nie mogę. Ale rehabilitacja baaardzo mi pomogła fizycznie jak i psychicznie, bo już staram się nie oszczędzać tej operowanej nogi.

Rucia, magdzia26, Libra, Fedra, aisa, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś i Ruciu ja też wysłałam wam nr tel :)

Dodi została wywołana i się zbliża :)

Rucia, magdzia26, Dodi, Libra, Fedra, Spero lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a powiedzcie mi dziewczyny czy w ciazy jak jedzie sie w długa trase to trzeba zatrzymywac sie zeby troche rosprostowac kosci czy mozna jechać ?
    bo jak bedziemy jechac nad morze to od nas jakies nie całe 5h

Blondi ja jak jechałam na wakacje ( 4h samochodem ) to rozsiadłam się z tyłu ( generalnie siedzę z tyłu od jakiegoś czasu, bo moja córka mnie tam wywaliła, dla mnie nawet lepiej, bo Ona zagaduje M. w czasie jazdy a i choroba lokomocyjna się osłabiła ), wzięłam sobie poduszkę pod plecy i jechałam w pozycji półleżącej.
    Jeżeli będziesz czuła, że potrzebujesz rozprostować plecy, kości, odetchnąć chwilę, to przecież zawsze możecie zrobić postój.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi czekamy na ciebie ;)

Effcia28, Dodi, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    taaak już śmigam jak przecinak. Tylko jeszcze biegać i podbiegać nie mogę. Ale rehabilitacja baaardzo mi pomogła fizycznie jak i psychicznie, bo już staram się nie oszczędzać tej operowanej nogi.

A no widzisz, więc jednak byłaś na rehabilitacji :D Super :)

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serdzecznie pozdrawiam Olę (skoro ona mnie nie chcę pozdrowić)
    proszę o przekazanie jej moich pozdrowień dziewczyn które mają do niej numer telefonu :D

Resztę też serdecznie pozdrawiam i uciekam chwilowo :) buziaki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 10:26

Blondi22, magdzia26, Dodi, Libra, gocha04, Fedra, Spero, aisa, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Blondi ja jak jechałam na wakacje ( 4h samochodem ) to rozsiadłam się z tyłu ( generalnie siedzę z tyłu od jakiegoś czasu, bo moja córka mnie tam wywaliła, dla mnie nawet lepiej, bo Ona zagaduje M. w czasie jazdy a i choroba lokomocyjna się osłabiła ), wzięłam sobie poduszkę pod plecy i jechałam w pozycji półleżącej.
    Jeżeli będziesz czuła, że potrzebujesz rozprostować plecy, kości, odetchnąć chwilę, to przecież zawsze możecie zrobić postój.
    a to dzieki myslalam ze to jakas koniecznosc i tez tak własnie myslalam ze na tyle sie usadowie ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    to super że juz ok ;)

gocha04 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poweekendowo i ja dobrnęłam do końca :D Widzę że Shaggus nadal w dwupaku a Ola naj olała z 5000 nym postem...pojawiły się za to dwie nowe fasolki ale super :) noi Selenka zamężna już kobieta od soboty :P
    Selenko spóźnione ale bardzo szczere zyczenia wszystkiego naj naj naj i oby teraz zaczęła się prawdziwe bajkowe zycie dla was :) <3
    Żbiczku gratuluję ustalenia daty zaślubin <3 i oby termin był wolny i wszystko poszlo po waszej myśli, ale z ciebie biegaczka jestem pod mega wrażeniem :)
    Ruciu dobrze że zgaga znikła ale niech bejbiś poczeka spokojnie na swoją kolej :)
    Koczku oby się udało w tym cyklu i żeby z tego ładnego pęcherzyka urosła fasolka i wszystkiego naj naj z okazji urodzinek a i mam jeszcze do ciebie pytanko czy twój ma cos związanego z nazwą miejscowości ???
    „2 kreski” mnie jeszcze tutaj nie była jak ty byłaś ale wielkie gratulacje
    Klaudiu tobie również mega gratulacje że się udało :)
    Pismaczku super że wyjazd się udał i że wypoczęłaś az Ci zazdroszczę :) <3
    Kopciuszku mam nadzieje ze już lepiej się czuje twój Cyprus i że Ciebie nie dopadł wirus...
    Sylwia bardzo mi przykro że się nie udało w tym cyklu ale bądź silna na pewno jesteś już coraz bliżej upragnionej fasolki trzymam mocno kciuki za Cibie :)
    Agus super ze imprezka 18-tkowa udana :)
    Buziaki dla was wszystkich i miłego poniedziałku :)
    JA CHCE JUZ DO DOMKU POD CIEPLA KOŁDERKE ....

Dodi, Shagga_80, Rucia, Pismak, Blondi22, Blondi22, Sandraa, zbikowa, Libra, Fedra, Selena, a-koczek, aisa, Kfjatus, AGA 30 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, dobrze jest zrobić sobie przerwę w podróży, mnie w każdym razie po 2, 5 h jazdy cierpł tyłek i sztywniał brzuch, poza tym pełny pęcherz też dawał znać, więc musiałam się zatrzymać.

Effciu, ja nie brałam żadnych witamin w ciąży, tylko Tardyferon Fol tzn. żelazo z kwasem foliowym.

Ale tu ruch dziś z rana :) Fajnie!

Blondi22, Rucia, Dodi, Shagga_80, magdzia26, Sandraa, Fedra, Effcia28, Spero, aisa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)
    Dziękuję za wszystkie sugestie dotyczące badania prolaktyny.:)
    Cały czas mnie zastanawia dlaczego kazała ją zrobić, mimo iż ginka nic mi o niej nie wspomniała.
    Pismaczku super ze wycieczka się udała:)
    Ja juz jestem po obchodzie czekam tylko na wypis i czas do domku.
    Lekarz kazał wziąć mi 3 tyg. urlopu (chyba oszalał)
    A co z Beatka nic sie nie odzywa... Jakis odwyk od forum czy cuś??

Blondi22, Rucia, Pismak, Pismak, Dodi, magdzia26, Fedra, Spero, a-koczek, aisa, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, dobrnęłam... a to tylko kilka stron od rana :D
    Dzień dobry tak wogóle :*
    jestem śfinią faktycznie, zaniedbałam forum, bo jakaś taka bez życia jestem od dłuższego czasu...
    cieszę się, że u Was dobrze a mianowicie:
    - Ilonko żyję... podczytywałam od czasu do czasu, ale teraz narobiłam sobie mega zaległości, dziękuję za zainteresowanie moją skromną osobą :*
    - Libra a Ciebie to jeszcze myślami nie przyciągnęłam do napisania jakiegoś eska np :P bo zabieram się conajmniej od soboty :D a tak wogóle to jestem z Ciebie dumna, jeśli chodzi o ćwiczenia itd.
    - Blondi gin pewnie przepisze Ci coś na wzmocnienie i będzie ok :)
    - Shagguś ja wiem, że z brzuchem Ci do twarzy no ale... mogłabyś się już rozpakować jak to dziewczyny mówią :)
    - Żbiku gratki normalnie, bo z tego co skumałam to biegałaś i z dobrym wynikiem bieg zakończyłaś ;)
    - Pismak Ty kablu he he fajnie, że miałaś okazję wybrać się na tak wspaniałą wycieczkę
    - Fedruś co tam u Ciebie?
    - jeśli Któraś zaciążyła to gratuluję a pozostałe weźcie się wypchajcie :*
    U mnie nic ciekawego się nie dzieje... Starań brak... po części pogodziłam się z tym faktem i mam do w dupie, bo nic na siłę... oprócz tego wysłałam sobie zgłoszenie w sprawie awansu w pracy i siedzę teraz jak na szpilkach, bo nie wiem czy zadzwonią a jeśli tak, to czy sobie poradzę, ale to się dopiero okaże....
    dzisiaj lecę do ortopedy... po części mieszkanie ogarnęłam i niedługo się zbieram...
    postaram się zaglądać częściej!
    Pozdrawiam Was wszystkie gorąco, życzę miłego poniedziałku i tygodnia :*

Rucia, Shagga_80, magdzia26, Pismak, Sandraa, Blondi22, Libra, gocha04, Fedra, Effcia28, Spero, Spero, Kaja, aisa, Kfjatus, AGA 30, zbikowa lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuśka przy okazji jak będziesz nagrywała kolejny filmik z przesłodkim Heniem, to daj znać :D
    Uwielbiam Go oglądać. Chociaż pływający Leoś też jest niesamowity! A matka szlaban i przepraszam wymiata :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

‹‹ 4280 4281 4282 4283 4284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ