plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w tej ciąży prawie od początku lecę na witaminach (Femibion Natal 1 a potem 2) z uwagi na nieco podniesione tsh ..później sam jodu nie wystarczał więc dostałam Euthyrox ale wtedy Ginka upomniała się o witaminy więc dalej brałam..później poleciała mi morfologia (o czym moja Ginka nie wiedziała nawet bo sama zleciłam i zrobiłam sobie morfologię i wtedy drugi Ginka zlecił mi żelazo i na ostatniej wizycie moja Ginka zdziwiła się że mam takie piękne wyniki
Wczoraj przestałam brać żelazo bo powoduje mi zaparcia a te wywołują mocne skurcze...do żelaza ewentualnie po porodzie wrócę
A tak w ogóle to mówi się że jak stosuje się odpowiednio zbilansowaną dietę i wyniki są OK to nie ma powodu by w ciąży brać witaminy...ale jeśli Blondi Tobie poleciala morfologia to zawsze możesz zasugerować lekarzowi...a nawet sama sobie kupić nie musisz przecież mieć receptyBlondi22, magdzia26, Dodi, Fedra, a-koczek, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
no właśnie widziałam się z nim wczoraj byli tam w tej Gamecie i ten profesor porobił jakieś badania za ok 2000zł i teraz mają się pokazać w grudniu bo ona miała laparoskopie i niby on twierdzi ,że po tym zabiegu mają się wstrzymać rok czyli do właśnie do grudnia.
-
Rucia wrote:Gosia rozumiem, że z kolanem już lepiej?
Rucia, magdzia26, Libra, Fedra, aisa, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Libruś i Ruciu ja też wysłałam wam nr tel
Dodi została wywołana i się zbliżaRucia, magdzia26, Dodi, Libra, Fedra, Spero lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:a powiedzcie mi dziewczyny czy w ciazy jak jedzie sie w długa trase to trzeba zatrzymywac sie zeby troche rosprostowac kosci czy mozna jechać ?
bo jak bedziemy jechac nad morze to od nas jakies nie całe 5h
Blondi ja jak jechałam na wakacje ( 4h samochodem ) to rozsiadłam się z tyłu ( generalnie siedzę z tyłu od jakiegoś czasu, bo moja córka mnie tam wywaliła, dla mnie nawet lepiej, bo Ona zagaduje M. w czasie jazdy a i choroba lokomocyjna się osłabiła ), wzięłam sobie poduszkę pod plecy i jechałam w pozycji półleżącej.
Jeżeli będziesz czuła, że potrzebujesz rozprostować plecy, kości, odetchnąć chwilę, to przecież zawsze możecie zrobić postój.magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygocha04 wrote:taaak już śmigam jak przecinak. Tylko jeszcze biegać i podbiegać nie mogę. Ale rehabilitacja baaardzo mi pomogła fizycznie jak i psychicznie, bo już staram się nie oszczędzać tej operowanej nogi.
A no widzisz, więc jednak byłaś na rehabilitacjiSuper
-
serdzecznie pozdrawiam Olę (skoro ona mnie nie chcę pozdrowić)
proszę o przekazanie jej moich pozdrowień dziewczyn które mają do niej numer telefonu
Resztę też serdecznie pozdrawiam i uciekam chwilowobuziaki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 10:26
Blondi22, magdzia26, Dodi, Libra, gocha04, Fedra, Spero, aisa, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Blondi ja jak jechałam na wakacje ( 4h samochodem ) to rozsiadłam się z tyłu ( generalnie siedzę z tyłu od jakiegoś czasu, bo moja córka mnie tam wywaliła, dla mnie nawet lepiej, bo Ona zagaduje M. w czasie jazdy a i choroba lokomocyjna się osłabiła ), wzięłam sobie poduszkę pod plecy i jechałam w pozycji półleżącej.
Jeżeli będziesz czuła, że potrzebujesz rozprostować plecy, kości, odetchnąć chwilę, to przecież zawsze możecie zrobić postój. -
gocha04 wrote:taaak już śmigam jak przecinak. Tylko jeszcze biegać i podbiegać nie mogę. Ale rehabilitacja baaardzo mi pomogła fizycznie jak i psychicznie, bo już staram się nie oszczędzać tej operowanej nogi.
gocha04 lubi tę wiadomość
-
Witam poweekendowo i ja dobrnęłam do końca
Widzę że Shaggus nadal w dwupaku a Ola naj olała z 5000 nym postem...pojawiły się za to dwie nowe fasolki ale super
noi Selenka zamężna już kobieta od soboty
Selenko spóźnione ale bardzo szczere zyczenia wszystkiego naj naj naj i oby teraz zaczęła się prawdziwe bajkowe zycie dla was
Żbiczku gratuluję ustalenia daty zaślubini oby termin był wolny i wszystko poszlo po waszej myśli, ale z ciebie biegaczka jestem pod mega wrażeniem
Ruciu dobrze że zgaga znikła ale niech bejbiś poczeka spokojnie na swoją kolej
Koczku oby się udało w tym cyklu i żeby z tego ładnego pęcherzyka urosła fasolka i wszystkiego naj naj z okazji urodzinek a i mam jeszcze do ciebie pytanko czy twój ma cos związanego z nazwą miejscowości ???
„2 kreski” mnie jeszcze tutaj nie była jak ty byłaś ale wielkie gratulacje
Klaudiu tobie również mega gratulacje że się udało
Pismaczku super że wyjazd się udał i że wypoczęłaś az Ci zazdroszczę
Kopciuszku mam nadzieje ze już lepiej się czuje twój Cyprus i że Ciebie nie dopadł wirus...
Sylwia bardzo mi przykro że się nie udało w tym cyklu ale bądź silna na pewno jesteś już coraz bliżej upragnionej fasolki trzymam mocno kciuki za Cibie
Agus super ze imprezka 18-tkowa udana
Buziaki dla was wszystkich i miłego poniedziałku
JA CHCE JUZ DO DOMKU POD CIEPLA KOŁDERKE ....
Dodi, Shagga_80, Rucia, Pismak, Blondi22, Blondi22, Sandraa, zbikowa, Libra, Fedra, Selena, a-koczek, aisa, Kfjatus, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Blondi, dobrze jest zrobić sobie przerwę w podróży, mnie w każdym razie po 2, 5 h jazdy cierpł tyłek i sztywniał brzuch, poza tym pełny pęcherz też dawał znać, więc musiałam się zatrzymać.
Effciu, ja nie brałam żadnych witamin w ciąży, tylko Tardyferon Fol tzn. żelazo z kwasem foliowym.
Ale tu ruch dziś z ranaFajnie!
Blondi22, Rucia, Dodi, Shagga_80, magdzia26, Sandraa, Fedra, Effcia28, Spero, aisa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki:)
Dziękuję za wszystkie sugestie dotyczące badania prolaktyny.
Cały czas mnie zastanawia dlaczego kazała ją zrobić, mimo iż ginka nic mi o niej nie wspomniała.
Pismaczku super ze wycieczka się udała:)
Ja juz jestem po obchodzie czekam tylko na wypis i czas do domku.
Lekarz kazał wziąć mi 3 tyg. urlopu (chyba oszalał)
A co z Beatka nic sie nie odzywa... Jakis odwyk od forum czy cuś??Blondi22, Rucia, Pismak, Pismak, Dodi, magdzia26, Fedra, Spero, a-koczek, aisa, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość
-
o matko, dobrnęłam... a to tylko kilka stron od rana
Dzień dobry tak wogóle :*
jestem śfinią faktycznie, zaniedbałam forum, bo jakaś taka bez życia jestem od dłuższego czasu...
cieszę się, że u Was dobrze a mianowicie:
- Ilonko żyję... podczytywałam od czasu do czasu, ale teraz narobiłam sobie mega zaległości, dziękuję za zainteresowanie moją skromną osobą :*
- Libra a Ciebie to jeszcze myślami nie przyciągnęłam do napisania jakiegoś eska npbo zabieram się conajmniej od soboty
a tak wogóle to jestem z Ciebie dumna, jeśli chodzi o ćwiczenia itd.
- Blondi gin pewnie przepisze Ci coś na wzmocnienie i będzie ok
- Shagguś ja wiem, że z brzuchem Ci do twarzy no ale... mogłabyś się już rozpakować jak to dziewczyny mówią
- Żbiku gratki normalnie, bo z tego co skumałam to biegałaś i z dobrym wynikiem bieg zakończyłaś
- Pismak Ty kablu he he fajnie, że miałaś okazję wybrać się na tak wspaniałą wycieczkę
- Fedruś co tam u Ciebie?
- jeśli Któraś zaciążyła to gratuluję a pozostałe weźcie się wypchajcie :*
U mnie nic ciekawego się nie dzieje... Starań brak... po części pogodziłam się z tym faktem i mam do w dupie, bo nic na siłę... oprócz tego wysłałam sobie zgłoszenie w sprawie awansu w pracy i siedzę teraz jak na szpilkach, bo nie wiem czy zadzwonią a jeśli tak, to czy sobie poradzę, ale to się dopiero okaże....
dzisiaj lecę do ortopedy... po części mieszkanie ogarnęłam i niedługo się zbieram...
postaram się zaglądać częściej!
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco, życzę miłego poniedziałku i tygodnia :*Rucia, Shagga_80, magdzia26, Pismak, Sandraa, Blondi22, Libra, gocha04, Fedra, Effcia28, Spero, Spero, Kaja, aisa, Kfjatus, AGA 30, zbikowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny