plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKfjatus wrote:Shagga ćwiczenia języka, buzi,masowanie podniebienia, warg itp. pozwala na prawidłowy rozwój mowy, ale też dużo zależy od psychiki dziecka, pewnej gotowości itp. Wiele dają ćwiczenia na wyrazy dźwiękonaśladowcze, wszelkie udawanie zwierząt, samochodów, zjawisk itd. jak będę miała chwilę, to jeszcze coś tam wypisze ciekawszego
Ja ostatnio zauważyłam że On lubi wylapywać z piosenek, bajek pojedyncze słowa i tym sposobem wciąż wzbogaca swój język...np ostatnio non stop mówi DZIŚ
Na potęgę
No nic....kończymy ostatnią bajkę i trzeba wyłączyć TV...zasnął nam w drodze z miasta i teraz spać Mu się nie chce...i pewnie jakbym pozwoliła to do północy by oglądał bajki!
Tatuś tradycyjnie już zasnął a ją walczę z MłodymKfjatus, Dodi, aisa, Rucia, magdzia26, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
Shaggus ja mysle juz niedlugo mlodemu sie jezyk rozwiaze a Ty Kfjatus jestes mega;-) super przyklady na cwiczenia...
Tym oto akcentem sie zegnam i zycse kolorowych snowaisa, Kfjatus, Rucia, magdzia26, Libra, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam
Gunia, a myślałam, że tylko mnie to seplenienie czy nie wiem co drażni! Jak mogą dorośli ludzie tak język kaleczyć?, a aktorki te młode to już w ogóle... Sama miałam kiedyś przygodę z teatrem więc tym bardziej drażni mnie taka mowa. Ehhh.
Aisko fotki jakieś wrzucę jutrotylko jeszcze zasłony nie te będą, bo wróciłam własnie z IKEI z materiałem
muszę obszyć i będzie idealnie.
Aga... jesteś po prostu jedyna w swoim rodzaju, tak faceta uszkodzićPrzecież wiesz, że dla nich byle katar to już jest koniec świata
Oby mu się wszystko dobrze i szybciutko zrosło
Kfjatku faktycznie, ćwiczenia świetne. bardzo pomysłowe.
Film na 4. Francuski dramat. Potem pojechaliśmy do Ikei bo ostatnio nie dotarliśmy, ale teraz zakupy udane. Mam biały stoliczek dla chomika(dziś wraca już do nas), 2 pudełka, 2 ramki na zdjęcia, materiał na zasłony i poduchy, podkładki do kuchni i kilka sprzętów+ wrzosa(może go nie ususzę)
zbikowa, aisa, Gunia, Kfjatus, magdzia26, AGA 30, Libra, Fedra, Dodi, gocha04 lubią tę wiadomość
-
uwaga bedzie prywatna korespondencja z O. :
"Mam zapalenie krtani i tchawicy, antybiotyk i zwolnienie do konca tygodnia...Pięciotysięcznik chyba nigdy nie nastąpi"
Powiedziałam jej że g... nas to obchodzi ma go wysłać choćby pocztą polskąno dobra nie powiedziałam tak, ale kazałam wracać do zdrowia i do nas.
a teraz robię wymarsz, bo rano jadę spuścić trochę jadu... znaczy krwi.
dobranocSpero, Rucia, Selena, aisa, a-koczek, magdzia26, Pismak, AGA 30, Libra, Shagga_80, Effcia28, Fedra, Gunia, Dodi, gocha04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymhmmmm jest to niedopuszczalne tyle nas zwodzić, obiecywać, mydlić oczy i co... rozchorować się. Normalnie jakiś sabotaż
Zdrowiej Olcia, choć do komunikacji z nami nie potrzebujesz przecież głosu tylko klawiatury i sprawnych rąk (Wafel mógłby mieć problem)
Żbiczku, jesteś nieoceniona w przekazywaniu informacji, może zastanów się nad zmianą profesji np. na gołębia pocztowego czy cuś
Ja też zmykam i życzę gorącej nocyGunia, aisa, magdzia26, Kaja, Libra, Shagga_80, Fedra, Dodi, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Witam kochane i miłego dnia wam życzę , wczoraj nie udało mi się już zajrzeć wróciłąm o 22 do domu , podpisaliśmy umowę na drzwi , wybraismy panele i kamień do salonu .Dziś popracy jedziemy po kafelki ...
Blondi
wspólczuje ale mam nadzieje że to minie i poczujesz się lepiej
Kopciuszku
całe szczęście że ta jelitówka nie wywołała u Ciebie porodu , ale koleżanka mega nieodpowiedzialna
Pismaczku
dorze że wyjazd się udał ale cieszę się że już jesteś z Nami
Shaggunia
mam ndzieję że ten wielki dzień już dziś
Kfjatuś super ćwiczenia też czasami w przerwach między zajęciami robię podobne z dzieciakami w przedszkolu
Ja się póki co odmldowuję , zmykam się szykować bo na 7:30 do pracy .Buziaczki dziewczyny , miłego dniaaisa, magdzia26, Pismak, Spero, AGA 30, Libra, kopciuszek126, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień Dobry
Kfjatus, fajna ta gimnastyka buzi i języka
Aga, biedny Wafel i Ty biedna bo będziesz musiała znosić marudzenia. Ale jest spory plus, Wafel będzie przez cały cykl do dyspozycji
Miłego dnia!Rucia, magdzia26, Sandraa, Kaja, Ilona, AGA 30, Effcia28, kopciuszek126, Fedra, Gunia, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
a-koczek wrote:Madzia nie rozumiem zabardzo o co chodzibo jest taka miejscowość która się nazywa „koczek”
Sperus wszystkie najlepszego z okazji 6 lat razem
Agus zdrówka dla Wafelka twojego, pomyśl tak teraz jest bezbronny a 4 tygodnie przed wami no jak z tego fasolki nie bedzię to ja juz nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 08:47
aisa, Spero, AGA 30, kopciuszek126, Fedra, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mam do was pytanko kochane moje... wczoraj po przytulaniu złapał mnie taki skurcz w brzuchu tak jakby cała macica mi się zacisnęła... nie mogłam się ruszyć przez ponad godzinę, myślałam że umrę pierwszy raz coś takiego miałam
może miałyście coś takiego i wiecie czym to moze byc spowodowane ja powiem szczerze że się przestraszyłam nie na żarty... i już byliśmy gotowi jechać na pogotowie ale jakoś mi minęło dzisiaj jeszcze czuje ze mnie troche boli ale juz mniej ...
-
nick nieaktualny
-
a-koczek wrote:nie mój nick to tak przypadkowo wyszedł ja normalnie wszedzie innym sie posługuje a ten jakos tak wyskoczył gdy skonczył mi sie abonament na ovu
ja widac już mam jakąś obsesję na punkcie forum bo mi się wszystko z tym kojarzy
nawet w weekend
a-koczek lubi tę wiadomość
-
Sandra, mozliwe ze pomylilam prolaktyne z progesteronem i wprowadzilam Cie w blad, sorki!
Czy Selena mogla by puscic w koncu pare z ust jak tam jej wielki dzien?tylko siedzii lajkuje!
Bede miala wyniki dzis wieczorem albo rano, a teraz ide pracowac i prosze mnie nie zaczepiac bo jestem ciezko zajeta
A tak w ogole to dzien dobry wszystkim.
I milego dnia wtorku.Rucia, Selena, Spero, aisa, Ilona, Sandraa, Libra, Shagga_80, Effcia28, Fedra, Gunia, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
-
a-koczek wrote:Madzia takie skurcze mogą powstać na tel nerwowym. cos w styly jak sie psy zczepią ciesz sie ze w trakcie przytaulanka nie doszło do skurczu. W mojej miejscowosci był tkai przypadek to az karetke wzywali
cale szczeście że jednak było po a nie w trakcie...chociaż ja juz się naczytałam że to moze byc jakaś torbiel
-
magdzia26 wrote:wiem że są takie przypadki
cale szczeście że jednak było po a nie w trakcie...chociaż ja juz się naczytałam że to moze byc jakaś torbiel
Libra, Dodi lubią tę wiadomość