X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha " łeb jak sklep" hmmm...... chyba nie aż taki wielki ma ten łeb :-P :-)

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Shagga ćwiczenia języka, buzi,masowanie podniebienia, warg itp. pozwala na prawidłowy rozwój mowy, ale też dużo zależy od psychiki dziecka, pewnej gotowości itp. Wiele dają ćwiczenia na wyrazy dźwiękonaśladowcze, wszelkie udawanie zwierząt, samochodów, zjawisk itd. jak będę miała chwilę, to jeszcze coś tam wypisze ciekawszego :-)
    Będę wdzięczna :-) Ja ostatnio zauważyłam że On lubi wylapywać z piosenek, bajek pojedyncze słowa i tym sposobem wciąż wzbogaca swój język...np ostatnio non stop mówi DZIŚ :-) Na potęgę ;-)
    No nic....kończymy ostatnią bajkę i trzeba wyłączyć TV...zasnął nam w drodze z miasta i teraz spać Mu się nie chce...i pewnie jakbym pozwoliła to do północy by oglądał bajki!
    Tatuś tradycyjnie już zasnął a ją walczę z Młodym :-/

Kfjatus, Dodi, aisa, Rucia, magdzia26, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggus ja mysle juz niedlugo mlodemu sie jezyk rozwiaze a Ty Kfjatus jestes mega;-) super przyklady na cwiczenia...
    Tym oto akcentem sie zegnam i zycse kolorowych snow

aisa, Kfjatus, Rucia, magdzia26, Libra, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)

Gunia, a myślałam, że tylko mnie to seplenienie czy nie wiem co drażni! Jak mogą dorośli ludzie tak język kaleczyć?, a aktorki te młode to już w ogóle... Sama miałam kiedyś przygodę z teatrem więc tym bardziej drażni mnie taka mowa. Ehhh.

Aisko fotki jakieś wrzucę jutro :) tylko jeszcze zasłony nie te będą, bo wróciłam własnie z IKEI z materiałem :D :D muszę obszyć i będzie idealnie.

Aga... jesteś po prostu jedyna w swoim rodzaju, tak faceta uszkodzić :D Przecież wiesz, że dla nich byle katar to już jest koniec świata :) Oby mu się wszystko dobrze i szybciutko zrosło :)

Kfjatku faktycznie, ćwiczenia świetne. bardzo pomysłowe.

Film na 4. Francuski dramat. Potem pojechaliśmy do Ikei bo ostatnio nie dotarliśmy, ale teraz zakupy udane. Mam biały stoliczek dla chomika(dziś wraca już do nas), 2 pudełka, 2 ramki na zdjęcia, materiał na zasłony i poduchy, podkładki do kuchni i kilka sprzętów :D + wrzosa(może go nie ususzę) :)

zbikowa, aisa, Gunia, Kfjatus, magdzia26, AGA 30, Libra, Fedra, Dodi, gocha04 lubią tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga bedzie prywatna korespondencja z O. :

"Mam zapalenie krtani i tchawicy, antybiotyk i zwolnienie do konca tygodnia...Pięciotysięcznik chyba nigdy nie nastąpi :) "

Powiedziałam jej że g... nas to obchodzi ma go wysłać choćby pocztą polską :D no dobra nie powiedziałam tak, ale kazałam wracać do zdrowia i do nas.
    a teraz robię wymarsz, bo rano jadę spuścić trochę jadu... znaczy krwi.
    dobranoc

Spero, Rucia, Selena, aisa, a-koczek, magdzia26, Pismak, AGA 30, Libra, Shagga_80, Effcia28, Fedra, Gunia, Dodi, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhmmmm jest to niedopuszczalne tyle nas zwodzić, obiecywać, mydlić oczy i co... rozchorować się. Normalnie jakiś sabotaż :P

Zdrowiej Olcia, choć do komunikacji z nami nie potrzebujesz przecież głosu tylko klawiatury i sprawnych rąk (Wafel mógłby mieć problem)

Żbiczku, jesteś nieoceniona w przekazywaniu informacji, może zastanów się nad zmianą profesji np. na gołębia pocztowego czy cuś :)

Ja też zmykam i życzę gorącej nocy :D <3

Gunia, aisa, magdzia26, Kaja, Libra, Shagga_80, Fedra, Dodi, gocha04 lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane i miłego dnia wam życzę , wczoraj nie udało mi się już zajrzeć wróciłąm o 22 do domu , podpisaliśmy umowę na drzwi , wybraismy panele i kamień do salonu .Dziś popracy jedziemy po kafelki ...
    Blondi
    wspólczuje ale mam nadzieje że to minie i poczujesz się lepiej
    Kopciuszku
    całe szczęście że ta jelitówka nie wywołała u Ciebie porodu , ale koleżanka mega nieodpowiedzialna
    Pismaczku
    dorze że wyjazd się udał ale cieszę się że już jesteś z Nami
    Shaggunia
    mam ndzieję że ten wielki dzień już dziś
    Kfjatuś super ćwiczenia też czasami w przerwach między zajęciami robię podobne z dzieciakami w przedszkolu
    Ja się póki co odmldowuję , zmykam się szykować bo na 7:30 do pracy .Buziaczki dziewczyny , miłego dnia

aisa, magdzia26, Pismak, Spero, AGA 30, Libra, kopciuszek126, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam co musze napisać, żeby Ovu nie pokazywało mi błędu. Znowu chciałam Dzień Dobry a On mi pokazuje błąd o.O

aisa, Spero, Libra, kopciuszek126, Fedra, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Ovukobietki ;)
    mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie fajooooowy ;)
    Ja i tak po odstawieniu anty nie mam owulacji, ale trzymam kciuki za Was ;)

kopciuszek126, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Kfjatus, fajna ta gimnastyka buzi i języka ;)

Aga, biedny Wafel i Ty biedna bo będziesz musiała znosić marudzenia. Ale jest spory plus, Wafel będzie przez cały cykl do dyspozycji :P

Miłego dnia!

Rucia, magdzia26, Sandraa, Kaja, Ilona, AGA 30, Effcia28, kopciuszek126, Fedra, Gunia, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.

Kfjatus syper ciwczenia msuz ejej mojej bratowej podsunąć. Ja juz dzis w pracy wiec net pod ręka a jak net to i ovu

aisa, magdzia26, Spero, Ilona, kopciuszek126, Fedra, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    a-koczek wrote:
    Madzia nie rozumiem zabardzo o co chodzi
    Koczku przepraszam z pośpiechu użyłam skrótu myślowego, chodziło mi o twój "nick" :P bo jest taka miejscowość która się nazywa „koczek” ;)
    Sperus wszystkie najlepszego z okazji 6 lat razem :)
    Agus zdrówka dla Wafelka twojego, pomyśl tak teraz jest bezbronny a 4 tygodnie przed wami no jak z tego fasolki nie bedzię to ja juz nie wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 08:47

aisa, Spero, AGA 30, kopciuszek126, Fedra, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mój nick to tak przypadkowo wyszedł ja normalnie wszedzie innym sie posługuje a ten jakos tak wyskoczył gdy skonczył mi sie abonament na ovu

zpbnej28qs8fkan8.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanko kochane moje... wczoraj po przytulaniu złapał mnie taki skurcz w brzuchu tak jakby cała macica mi się zacisnęła... nie mogłam się ruszyć przez ponad godzinę, myślałam że umrę pierwszy raz coś takiego miałam :( może miałyście coś takiego i wiecie czym to moze byc spowodowane ja powiem szczerze że się przestraszyłam nie na żarty... i już byliśmy gotowi jechać na pogotowie ale jakoś mi minęło dzisiaj jeszcze czuje ze mnie troche boli ale juz mniej ...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na Ovu ruch jak na Marszałkowskiej, a dzisiaj cisza jak makiem zasiał :P

Ilona, AGA 30, Effcia28, kopciuszek126, Fedra, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    nie mój nick to tak przypadkowo wyszedł ja normalnie wszedzie innym sie posługuje a ten jakos tak wyskoczył gdy skonczył mi sie abonament na ovu
    no to wszystko jasne :P ja widac już mam jakąś obsesję na punkcie forum bo mi się wszystko z tym kojarzy :P nawet w weekend ;)

a-koczek lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia takie skurcze mogą powstać na tel nerwowym. cos w styly jak sie psy zczepią ciesz sie ze w trakcie przytaulanka nie doszło do skurczu. W mojej miejscowosci był tkai przypadek to az karetke wzywali

zpbnej28qs8fkan8.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, mozliwe ze pomylilam prolaktyne z progesteronem i wprowadzilam Cie w blad, sorki!
    Czy Selena mogla by puscic w koncu pare z ust jak tam jej wielki dzien?tylko siedzii lajkuje!
    Bede miala wyniki dzis wieczorem albo rano, a teraz ide pracowac i prosze mnie nie zaczepiac bo jestem ciezko zajeta ;)
    A tak w ogole to dzien dobry wszystkim.
    I milego dnia wtorku.

Rucia, Selena, Spero, aisa, Ilona, Sandraa, Libra, Shagga_80, Effcia28, Fedra, Gunia, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Madzia takie skurcze mogą powstać na tel nerwowym. cos w styly jak sie psy zczepią ciesz sie ze w trakcie przytaulanka nie doszło do skurczu. W mojej miejscowosci był tkai przypadek to az karetke wzywali
    wiem że są takie przypadki :P cale szczeście że jednak było po a nie w trakcie...chociaż ja juz się naczytałam że to moze byc jakaś torbiel :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    wiem że są takie przypadki :P cale szczeście że jednak było po a nie w trakcie...chociaż ja juz się naczytałam że to moze byc jakaś torbiel :(
    Gdyby była torbiel to jedynie taki skurcz bądź silny ból mógł powstać w trakcie jej pękniecia. Ból raczej w tym przypadku nie trwał by az godzinę A trobiele nie powstaja z dnia na dzień i pękaja musiałabys coś odczuwac wczesniej.tak mi sie wydaje.

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

‹‹ 4286 4287 4288 4289 4290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ