plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGunia wrote:(Rucia - solidaryzuję się z Tobą, bo słowo "przepraszam" do mnie nie jest prawie nigdy kierowane, do wszystkich innych - a i owszem, potrafi wykrztusić). No, bez przeprosin, ale za to przesłodkim tonem (za słodkim) ze mną rozmawiał... wiem, że się kajał... lubie to
:*
OchAle fajnie chociaż wiedzieć, że temat leży mu na wątrobie, i powiedzmy, że w ten sposób Cię przeprasza
Ja mojego M. przy ostatnim fochu pomęczyłam trochę psychicznie, i jedynie o co prosił, to żebym nie robiła z Niego takiego drania, bo mu źle z tymA ja lubię podkręcić w Nim wyrzuty sumienia
A niech ma
zbikowa, Shagga_80, Gunia, Fedra, Spero, aisa, a-koczek, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Aga Ty wariacie! niech sie Knopers już nie łamie i kuruje!
Pozdrawiam Effcię!, widziałam że w przednim humorze dziś była
a w ogóle musze wam zdradzić sekret. wiecie że Piękny wcale nie jest piękny? W dodatku kupił sobie dziadkowe okulary z drutu (wiadomo, tak to jest jak kobieta nie pomoze wybrać) dlatego też, nie będziemy Państwem Pięknym.
Umówmy się że będziemy Państwem Żbiczym, a po mamusi będą małe kudłate różowiutkie żbiczątka. już ustaliliśmy, że chararker mogą mieć po mnie, a rozum po tatusiu. byleby nie na odwrótGunia, Gunia, Fedra, Rucia, AGA 30, Kfjatus, Sandraa, Spero, Spero, Dodi, aisa, a-koczek, magdzia26, Pismak, Libra, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Jeeeeee pierwszy raz w życiu zalajkowałam dwukrotnie!!! jeeeee <wykonuję taniec brzuszyska>
Żbikuniasku... bo wiesz... nie zgodzę się z Tobą! Wybacz!
Ale Piękny jest Piękny !!! No i co mam napisać?!?!?!?! ;(
Nie daruję, i napiszę:
oglądasz suknie ślubne dla Ciężarnych, jak mniemam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 21:11
Fedra, Rucia, AGA 30, zbikowa, Sandraa, Spero, Dodi, mauysia, a-koczek, magdzia26, Pismak, Libra lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
No i nawet swego posta dwukrotnie napisałam
Nie lubię
Więc edytuję... lalalalalala taka oto pustkaaaaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 20:35
Fedra, magdzia26, Libra lubią tę wiadomość
Gunia wrote:Cześć Dziewczyny!
Kfjatku... oj bo nie wiem, czy się obrazić... heheheTępa nie jestem, ani moje Koleżanki (chyba?) Ale na naszych cudownych Klientów to tak nadajemy, psioczymy i to ich wyzywamy od pustaków i nierobów
, ale chodzi mi o to, że nie przy każdym można powiedzieć swoje zdanie na dany temat, o to, że te Panny nie potrafią się zachować przy Szefie, czy przy kimś, kto w danym momencie jest w pokoju. Powiedziałam o faktach z mojego biurowego podwórka, że te konkretne dziewczynki nie mają za grosz taktu, wyczucia czasu i chwilami są takie puuuuuściutkie, że ni śmiać się ni płakać...
-
nick nieaktualnyzbikowa wrote:
a w ogóle musze wam zdradzić sekret. wiecie że Piękny wcale nie jest piękny? W dodatku kupił sobie dziadkowe okulary z drutu (wiadomo, tak to jest jak kobieta nie pomoze wybrać) dlatego też, nie będziemy Państwem Pięknym.
Umówmy się że będziemy Państwem Żbiczym, a po mamusi będą małe kudłate różowiutkie żbiczątka. już ustaliliśmy, że chararker mogą mieć po mnie, a rozum po tatusiu. byleby nie na odwrót
To niech po matce odziedziczą jeszcze zajefajne poczucie humoru
Gunia, zbikowa, Fedra, Spero, Dodi, aisa, a-koczek, magdzia26, Pismak, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Guniu źle mnie zrozumiałaś, ja też plotkuję, oceniam innych itp- jestem kobietą
, ale chodzi mi o to, że nie przy każdym można powiedzieć swoje zdanie na dany temat, o to, że te Panny nie potrafią się zachować przy Szefie, czy przy kimś, kto w danym momencie jest w pokoju. Powiedziałam o faktach z mojego biurowego podwórka, że te konkretne dziewczynki nie mają za grosz taktu, wyczucia czasu i chwilami są takie puuuuuściutkie, że ni śmiać się ni płakać...
Zrozumiałam Cie dobrze, tylko sobie zażartowałamNie wiem o co cho dzisiejszej "młodzieży", ale ciągle słyszę "ciii" zamiast "ć", tak samo jest z "eś", "ale to ssssmijeszne" myślałam, że to małolaty "sliedzikują", ale słyszę to również w TV od młodych "aktorek"! "Macije kapcije?" No padłam... No i przychodzą do mnie takie osoby (dumne, że po studiach!) i wszystko mówią z uSMIJechem na ustach, a ja mam ochotę je opierdzielić... mężczyźni tak nie mówią... Skąd im się to wzięło? i mierzi mnie to od co najmniej 4 lat! Chyba starzeję się w zastraszającym tempie, że takie wady wymowy dostrzegam i się czepiam?
Nie wiem, czy kojarzycie o jakich zdrobnieniach mówię? Mówcie "dziś, uśmiech, dobrze, śmieszne, działam" itp. z szerokim uśmiechem na ustach
Ojjjjj się wredna robię
Fedra, Kfjatus, Rucia, Shagga_80, gocha04, Dodi, aisa, magdzia26, Pismak, Libra lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyKaja wrote:Aga z tobą to lepiej .nie zadzierac hihi wafel to uziemiony biedak ..
Kaja ja spokojny czlowiek jestem (tylko czasem mnie ponosi he he he)
No mam nadziję że się nie pozabijamy z Waflem przez ten czas jego rekonwalescencji
Miłej nocki idę oglądac film z Waflemi jego gipsem (może jak będę grzeczna to da mi się podpisać na gipsie he he he)
zbikowa, Fedra, Gunia, Rucia, Shagga_80, gocha04, Spero, Kaja, aisa, a-koczek, magdzia26, Pismak, Libra lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:A znasz sposób żeby "zmusić" Go do ćwiczeń języka? Cholera,ten uparty osiołek nie chce za nic ćwiczyć! Nie umie i już! I uczyć się nie zamierza! Masakra!!
- to samo można spróbować z mlekiem
- posmaruj mu wałek dziąsłowy(miejsce za górnymi zębami nutellą (plastikową łyżeczką najlepiej, żebyś nie zadrapała Go)- poproś, żeby zlizywał
-powiedz, ze malujecie obrazki na podniebieniu językiem, mów co rysuje, rób to razem z nim, opowiadaj coś ciekawego- ćwiczenie najlepiej wykonuj przed lustrem
- każ mu się oblizywać szerokim, wąskim językiem- jak lepiej pójdzie możesz posmarować mu czymś smacznym buźkę
- spróbujcie zassać płatki śniadaniowe przez słomkę, próbować podnosić, przenosić itp( można cukierki, ale dla malucha lżejsze są płatki
)
- daj mu płaską drażę i poproś, by trzymał ją na wałku dziąsłowym lekko ssał, ale nie puszczał jak najdłużej, ale przełykał ślinkę, jak cukierek będzie się rozpuszczał
- nauczcie się kląskać, udawać konika itp. - może się bawić z Tatą, przy zabawie w konia - Ty już nie chodź na czworaka
- jeśli je lizaka - zaproponuj zabawy, by język był ciągle w ruchu
- niech zjada paluszka, bez użycia rąk- wtedy wyćwiczy ładnie usta, tylko sprawdzaj, czy gryzie i połyka, by się nie zakrztusił, a paluszek niech będzie w połowie warg akurat
- jeśli je mambę, podziel mu na drobne kawałki, pomóż przykleić do wałka dziąsłowego lekko "zmiękczoną" przez ślinę, a potem niech zlizuje
Takie słodyczowe triki dla malucha
Bo przypuszczam, że inne ćwiczenia już masz
Fedra, zbikowa, Gunia, AGA 30, Sandraa, Rucia, Shagga_80, gocha04, Spero, Dodi, aisa, a-koczek, magdzia26, Pismak, Libra, mauysia, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki Kfjatus...póki co mieliśmy powiedziane żeby oblizywal zęby po umyciu albo oblizywał się po jedzeniu ale ani jednego nie chce robić - NIE UMIE I JUŻ!I nawet nie będzie próbował. Ale teraz postaram się wykorzystać Twoje rady...jestem pewna że przyda się ta nowa wiedza
dzięki kochana!
Kfjatus, Gunia, Dodi, aisa, a-koczek, magdzia26, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zbikowa wrote:Aga Ty wariacie! niech sie Knopers już nie łamie i kuruje!
Pozdrawiam Effcię!, widziałam że w przednim humorze dziś była
Umówmy się że będziemy Państwem Żbiczym, a po mamusi będą małe kudłate różowiutkie żbiczątka. już ustaliliśmy, że chararker mogą mieć po mnie, a rozum po tatusiu. byleby nie na odwrót
heheh a może to będą małe warchlakimagdzia26, AGA 30, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:heheh a może to będą małe warchlaki
Eeeej!
Gunia wrote:
oglądasz suknie ślubne dla Ciężarnych, jak mniemam?
Guniex już mam jedną sukienke ciążową na oku, bardzo by mi było przyjemnie móc ją założyćShagga_80, Gunia, Kfjatus, aisa, magdzia26, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
Aga no to załatwiłaś tego swojego Wafla na cacy.
Zbiku ty wiesz, trochu mnie znaszTo może uda się nam spiknąć niebawem.
Kfiatku ty to masz łep jak sklep. Fajne pomysły.Shagga_80, Kfjatus, aisa, magdzia26, AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:Zbiku ty wiesz, trochu mnie znasz
To może uda się nam spiknąć niebawem.
uuu! tylko nabierz troche rozpędu dziołcha, co? i nie na ten weekend bo zamierzam się gzić z pięknym. jak mnie szlag (zdrowotny) nie trafi, bo niestety wszystko idzie w tym kierunku.Shagga_80, Gunia, Dodi, aisa, Rucia, magdzia26, Effcia28, Fedra, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Shagga ćwiczenia języka, buzi,masowanie podniebienia, warg itp. pozwala na prawidłowy rozwój mowy, ale też dużo zależy od psychiki dziecka, pewnej gotowości itp. Wiele dają ćwiczenia na wyrazy dźwiękonaśladowcze, wszelkie udawanie zwierząt, samochodów, zjawisk itd. jak będę miała chwilę, to jeszcze coś tam wypisze ciekawszego
Shagga_80, Dodi, aisa, magdzia26, Libra, Fedra, gocha04 lubią tę wiadomość